Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נמכרו בארץ כאלו?

 

נמכרו כן, אני ראיתי שחורות בלבד.

מידי פעם מוצעת למכירה אחת ביד 2..

 

לפותח השרשור, תתחדש ותהנה מהרכב ;)

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

 

Arcticat DVX400 2008

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה כייף לך שהגשמת את מה שרצית. הלוואי וגם לי יבוא איזה רכב טוב ומיוחד כמו שאני רוצה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

 Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

 

פורסם
תתחדש!

מקווה שגם לה תדאג לכיסוי :wink:

 

אחרי מה שסיפרת לי אתמול, אני חייב לקנות כיסויים כמו שיש לך..

רק תדאג לי לתמונות :wink:

 

איזה כייף לך שהגשמת את מה שרצית. הלוואי וגם לי יבוא איזה רכב טוב ומיוחד כמו שאני רוצה.

הסבלנות משתלמת, בנוסף תהיה נעול על דגם מסויים ותחפש יום ולילה. זה יגיע.

Mazda CX5

Škoda FABIA

  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

עברה לה שנה (וקצת) והגיע הזמן לכתוב סיכום קטן.

הקנייה של הסובארו הזו באה ממש מאהבה! כל הזמן רציתי B4 לבנה ותמיד קניתי משהו אחר מסיבה זו או אחרת. בחיים לא הזנחתי רכבותמיד טיפלתי ברכבים שלי לפי הספר ובמוסכים מורשים – אבל אף אחת לא ריגשה אותי חוץממנה (חוץ מהאקורד שנת 2005 שנמכרה לפני 4שנים).

לפני שאגיע לפירוט האחזקה שלה, אספר לכם שבמשך השנה עשיתי השחמה לחלונותהצד ולזה האחורי. התוצאה מדהימה גם ויזואלית וגם פרקטית! לא צריך לתלות עודסמרטוטים בשביל שהילדים יתבשלו..

בנוסף, הזמנתי לה סט מנורות "לד" מהרשת בעלות של כ 200 ₪ -תאורת פנים, מראות איפור, תאורת נהג ונוסע, תא מטען, ולמספר הרישוי מאחור. יצא טובובעיקר החליף את התאורה החלשה שהיתה קודם – במיוחד בתא הנוסעים.

הרכב נשטף ידנית פעם בשבועיים וזוכה לווקס אחת לרבעון (של מגואיירס).הצבע עדיין חי ומבריק עם מעט מאוד פגיעות ושריטות. כמובן שגם אשתי נרתמה לענייןובאמת שהיא משתדלת לא לדחוף אותה לחניות צפופות!

מה לגבי המשפחה?

הסוברו משמשת את אשתי ביום יום שלה וגם כרכב שישי שבת. פנים הרכב לאמרווח כמו שזכרתי אותו מהעבר, או שהמתחרות השמינו עם הזמן. המרווח מקדימה מצויין,אך סביר בהחלט מאחור – במיוחד עם כיסא בטיחות שמן כמו שיש לי. אבל כל הנוסעיםסובלים מזה שהרכב ממש נמוך. לא קל להשחיל ולחגור ילדים מאחור, ובלל הכניסה והיציאהדורשת גמישות מסויימת. מזל שאנחנו צעירים.

תא המטען גדול (450 ליטר אם זכרוני לא בוגד בי) אבל הגודל שלו מתבטאבעומק. גובהו ממוצע מה שמקשה על דחיפת מזוודות בדרך לנתב"ג..

לרכב לא חסר אבזור, יש בקרת אקלים טובה, בקרת שיוט, סטריאו מקורה שלאתומך בקבצי MP3 וכמובןבלי USB.

בטיחות :

לצערי הרכב מגיע רק עם 4 כריות אוויר ו ABS. אין בקרת יציבות. בזמנו קיבל תוצאה GOOD במבחן ריסוק אמריקאי.

דינמיקה להמונים:

לרכב נימוסי כביש מעולים, התנהגות הכביש מצויין, האחיזה גבוהה מאוד,וכיף להדק פניות ע"י לחיצה הגונה על דוושת התאוצה. אף פעם לא הגעתי למגבלותולא התגרזנתי בנהיגה אך הפוטנציאל קיים. המשוב מהשלדה מעולה וההגה (ההידראולי)מעביר אינפורמציה טובה מאוד ובעל משקל טוב יחסית לרכבי סובארו, ויחסית לרכביםחדישים בעלי הגה חשמלי אילם!

הרכב מאוד זריז. היציאה מהמקום טובה, אך הביצועים משתפרים משמעותיתבהמשך. חסרונו של הילוך חמישי מורגש במיוחד בעליות ארוכות שם עדיף לעבור לשליטהידנית ולנעול את התיבה בהילוך שלישי. מצב הספורט מצויין, והרכב מחליף הילוכיםבדיוק מתי שצריך (כאילו קורא מחשבות הנהג) ומצויין לנהיגה עירונית כי מונע מהתיבהלהעלות הילוכים במהירות.

נוחות הנסיעה טובה רוב הזמן, אך הנהיגה חייבת להיות זהירה בגלל צמיגיםבקוטר 17" נמוכי חתך. מפגע כביש רציני יכול לפוצץ צמיג בקלות!! ולצערי ישהרבה כאלו בישראל – במיוחד במקומות שמרחיבים כבישים. הנסיעה שקטה ב 90% מהזמן – אךיש לציין שהצמיגים אצלי יבשים והחלפתם קרובה מאוד.

במוסך:

הרכב נרכש עם 43 א' ק"מ והיה בן 6.7 שנים. טופל במוסכי סובארו עםתיעוד מודפס וממוחשב.

מיד לאחר העברת הבעלות, הוחזר הרכב למוסך ע"מ לבצע יישור קו (שלאנשים שרוטים במוח).. ובאמת ששום דבר לא בהול. החלטתי שאני מקדים את הטיימינג שהיהאמור להיות מבוצע בטיפול 7 שנים/ 105 א' ק"מ ועל הדרך החליפו גם שתי גומיותמשולש סדוקות (עניין ידוע בסובארו) וחריטת צלחות בילום קדמיות. סה"כ 2630 ₪ אחריהנחה. ביקשתי להחליף גם מסנן דלק, אך בעל המוסך התנגד לזה ושיכנע אותי שמדוברבהוצאה מיותרת לחלוטין.

חמישה חודשים לאחר מכן הוכנס הרכב לטיפול 105 א' / 7 שנים שכולל מסנןאוויר, שמן ומסנן שמן מנוע, ומצתים. סה"כ 1199 ₪ מתוכם כ 600 ₪ עלות המצתיםשמוחלפים בטיפול הזה יחד עם הטיימינג. מדובר בטיפול הכי יקר ב B4. שהיה מגיע ל 3500 ₪ אם לא הייתי מפצל אותו.

לפני חצי שנה עשתי לו ניקוי מצערת שנמצאה מטונפת יחסית לאחר שהתלוננתיעל סל"ד נמוך מדי במצבי חניה/עמידה ברמזור. התוצאה היתה שיפור מיידי בתגובתהדוושה.

לפני חודש וכמו שציינתי בשרשור נפרד, נפח חיישן האוויר הקדמי אתנשמתו, במוסך הציעו לאפס את התקלה ולחיות עם זה.. אתם בטח יודעים מה היתה התשובהשלי. 1300 ₪ לאחר הנחה!

בשנה החולפת לא היו הפתעות מצד הסובארו. לגבי החיישן – משיטוט קצרברשת (וגם לדברי המוסך) יש נטיה ללכת מוקדם מהצפוי, ממש כמו בעיית הממיר הקטליטיהיודעה לשמצה ברכבי סובארו בשנים הללו!

בתחנת הדלק:

נושא הדלק הפך להיות כואב בישראל עקב עליית המחיר. ורכבי סובארו כפוליההנעה גרועים באספקט זה.. לכן, לא היו לי ציפיות בנושא. הרכב מציג צריכה עקבית של8.5 עד 9.5 ק"מ/ל בנסיעות שרובן עירוני ובין עירוני פקוק. מצויין בהתחשב בזהשהליאנה והאקורד צרכו 10 ק"מ/ל

באותם תנאים.

ביטוח/רישוי:

המחירים סבירים מאוד, כ 1500 ₪ אגרת רישוי, 1400 ₪ ביטוח חובה, 2400 ₪ביטוח מקיף לשני נהגים מעל 30 ובלי תביעות קודמות!

לסיכום..

מדובר בתמורה מצויינת למחיר הנמוך (מדי) של הרכב. אמין, מרווח למשפחהממוצעת, וכמובן מהנה מאוד לנהיגה! צריכת הדלק סבירה אך לאלו שנוסעים המון ישחלופות יותר זולות.

חפרתי, אני יודע! אבל עד היום לא היתה סקירה מפורטת מבעל ניסיון ברשת.

 

20140817_192244.jpg20140817_192712.jpg20140817_192646.jpg20140817_192615.jpg

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

תראה, בוטרוס היה לקוח שלי במשך כמה שנים, וכתוצאה מזה נהיינו גם חברים טובים.

אבל תמיד אשמח לעוד הנחה :)

איך אתה קשור אליו?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

נראה מצויין הרכב שלך!

תמיד הייתה לי זיקה לרכב הזה. (להורים שלי היו במשך 15 שנה סובארו, כשאחת מהן הייתה B4 שנת 2001 או 2002)

ועכשיו הדלקת אותי עוד יותר.

שוטטתי קצת ביד 2 וראיתי כמה רכבים במצב מצויין ובמחירי בדיחה (בגלל המחירון הנמוך).

לאחרונה שקלתי לרכוש פורסטר 2007/8 (לפני מתחית הפנים של 2008), אבל עכשיו שוב נדלקתי על הB4.

מה שהכי מפתיע, זו העובדה שהסוויפט 2007 שלי, לא רחוקה בהרבה במחירה מB4 שנת 2008.

 

צריך להתחיל לחשוב ברצינות על החלפה.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!


×
×
  • תוכן חדש...