Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה כמה חודשים הנורה הנ"ל מהבהבת לסירוגין, כמה שבא לה ומתי שבא לה. ניגשתי פעמיים למוסך מורשה אך המחשב לא הראה כלום. במוסך חשדו שמדובר בחיישן חמצן תקול.

אתמול התחילה הנורה להבהב ולאחר כדקה נדלקה גם נורת מחשב המנוע. היום ניגשתי שוב למוסך, התחברנו למחשב והופ - תקלה P0030..

חיישן חמצן קידמי. כמה מפתיע 8)

אחרי שחודשים של שיגעון התגלתה סוף סוף הבעיה. ראוי לציין שהרכב תפקד כרגיל ורק לעיתים רחוקות הרגשתי גיהוק פה ושם. גם אשתי שנוהגת ברכב ביום יום לא הרגישה משהו מיוחד. נשאר רק לבדוק אם צריכת הדלק תשתפר בעקבות ההחלפה.

המחיר אגב - 1300 ש"ח אחרי הנחה.

לשימושכם!

20140814_223455.jpg20140815_080555.jpg20140815_080722.jpg20140815_083526.jpg

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

בתמונה שצירפת רואים שגם מנורת מנוע (Check engine) דולקת, למה התייחסת דווקא לנורה של בקרת שיוט ולא אליה?

פורסם

לפי סוג החיישן ותיאור התקלה בטח מדובר על רכב משנת 2006, חיישן חמצן קדמי. מק"ט

22641AA381

זו תקלה מוכרת, לא יודע מדוע לקח זמן על מנת לאתר אותה,בד"כ רואים את התקלה הזו בבדיקת מחשב פשוטה. בסובארו היא מופיעה, למרות שאפילו אין מנורה בפועל.

בברכה,

רוני אגזוזים, רחובות.

פורסם
בתמונה שצירפת רואים שגם מנורת מנוע (Check engine) דולקת, למה התייחסת דווקא לנורה של בקרת שיוט ולא אליה?

לפי סוג החיישן ותיאור התקלה בטח מדובר על רכב משנת 2006, חיישן חמצן קדמי. מק"ט

22641AA381

זו תקלה מוכרת, לא יודע מדוע לקח זמן על מנת לאתר אותה,בד"כ רואים את התקלה הזו בבדיקת מחשב פשוטה. בסובארו היא מופיעה, למרות שאפילו אין מנורה בפועל.

בברכה,

רוני אגזוזים, רחובות.

העניין התתחיל בחודש מרץ כמנורת בקרת השיוט התחילה להבהב. כביתי את המנוע והנעתי והיא המשיכה להבהב. בשלב זה המנורה הכתומה לא נדלקה. חמישה חודשים עברו והדבר חזר על עצמו והמנורה הכתומה שמרה על זכות השתיקה. שתי בדיקות מחשב (מקורי במוסך היבואן) לא העלו כלום עד שהמנורה הכתומה נדלקה אתמול. היום ניגשתי למוסך במצב בו מנורת השיוט מהבהבת וזו של המנוע דולקת - המחשב הראה ישר שזה חיישן חמצן קדמי (עליון).

פרסמתי את הפוסט ע"מ שאחרים ידעו שבמקרה ומנורת בקרת השיוט מהבהבת מדובר בחיישן חמצן שמחזיר את נשמתו לפח האשפה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
יתכן מאוד שמדובר בשתי תקלות נפרדות שלא קשורות אחת לשניה.

1- מקווה מאוד שאתה לא צודק.

2- הרכב מרגיש יותר מעודן - תגובת הדוושה יותר טובה, והחלפת ההילוכים הפכה להיות רכה כמו חמאה!

מחר אני נסוע לטבריה, החום שם יאתגר את חיישני המנוע ואז נדע אם יש עוד משהו :evil:

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
העניין התתחיל בחודש מרץ כמנורת בקרת השיוט התחילה להבהב. כביתי את המנוע והנעתי והיא המשיכה להבהב. בשלב זה המנורה הכתומה לא נדלקה. חמישה חודשים עברו והדבר חזר על עצמו והמנורה הכתומה שמרה על זכות השתיקה. שתי בדיקות מחשב (מקורי במוסך היבואן) לא העלו כלום עד שהמנורה הכתומה נדלקה אתמול. היום ניגשתי למוסך במצב בו מנורת השיוט מהבהבת וזו של המנוע דולקת - המחשב הראה ישר שזה חיישן חמצן קדמי (עליון).

פרסמתי את הפוסט ע"מ שאחרים ידעו שבמקרה ומנורת בקרת השיוט מהבהבת מדובר בחיישן חמצן שמחזיר את נשמתו לפח האשפה.

לא רק חיישן חמצן, ולא רק קדמי.

מנורת קרוז קונטרול מהבהבת ברכב שלך יכולה להיגרם גם ע"י ממיר קטליטי שסיים את תפקידו , חיישן חמצן קדמי + אחורי.

כל אחד מהם בזמנו שלו שהוא פגום, יכול להדליק מנורת קרוז קונטרול בהיבהוב.

פורסם
לא רק חיישן חמצן, ולא רק קדמי.

מנורת קרוז קונטרול מהבהבת ברכב שלך יכולה להיגרם גם ע"י ממיר קטליטי שסיים את תפקידו , חיישן חמצן קדמי + אחורי.

כל אחד מהם בזמנו שלו שהוא פגום, יכול להדליק מנורת קרוז קונטרול בהיבהוב.

צודק; הסבירות שהממיר סתום היתה קלושה מכיוון שביצועי המנוע לא נפגעו. בדרך כלל הסחיבה נפגעת כתוצאה ממיר סתום.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אצלנו ברכב התקלה הזאת כבר לפחות שנתיים אם לא יותר, הצריכת דלק קצת יותר טובה מ 1:10, מודל 2007, כל פעם שאני מאפס אותה זה חוזר אחרי שבוע שבועיים, זה התחיל פעם אחת אחרי החורף, לדעתי החיישן תקין ואין באמת בעיה, אחרת צריכת הדלק לא הייתה 1:10.

זה "מחלה" ואני מכיר לפחות 2 בעלי B4 2007 שגם נתקלו בזה והחליפו את החיישן, אני לא החלפתי בגלל שצריכת הדלק \ ביצועים נשארו אותו הדבר

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

מחר אני נסוע לטבריה, החום שם יאתגר את חיישני המנוע ואז נדע אם יש עוד משהו :evil:

תמיד מצחיק אותי משפטים כאלה, אני גר כל חיי באיזור הזה ואף פעם לא נתקלתי ברכבים שעשו בעיות בגלל החום העז שלנו.

מצד שני, רוב הזמן נהגתי ברכבים יחסית חדישים ומטופלים כראוי (בד"כ).

פורסם

חיישן החמצן ממוקם בסביבה כל כך חמה ששום חום או קור אקלימי פשוט לא מזיז לו כי הטמפ. בקרבתו פשוט מאד גבוהה ויציבה. במקרה הזה אין בנסיעה לטבריה שום איתגור לחיישן.

פורסם
ראיתי שייש לך רק 60000 ק"מ .לא קצת מוקדם לסיום הקרירה של החישן?

אכן הרכב בקושי נסע. כמו שציינו חברים, וגם כתוב על זה הרבה ברשת - מדובר במחלה.

אצלנו ברכב התקלה הזאת כבר לפחות שנתיים אם לא יותר, הצריכת דלק קצת יותר טובה מ 1:10, מודל 2007, כל פעם שאני מאפס אותה זה חוזר אחרי שבוע שבועיים, זה התחיל פעם אחת אחרי החורף, לדעתי החיישן תקין ואין באמת בעיה, אחרת צריכת הדלק לא הייתה 1:10.

זה "מחלה" ואני מכיר לפחות 2 בעלי B4 2007 שגם נתקלו בזה והחליפו את החיישן, אני לא החלפתי בגלל שצריכת הדלק \ ביצועים נשארו אותו הדבר

אצלי הצריכה עלתה במעט לכיוון ה 8.5 ק"מ /ל. בנוסף בחצי שנה האחרונה המנוע היה משתנק בנסיעת בוקר - גם אחרי חימום של שתי דקות. דבר אחד בטוח - החלפת ההלוכים נעשתה רכה יותר.

תמיד מצחיק אותי משפטים כאלה, אני גר כל חיי באיזור הזה ואף פעם לא נתקלתי ברכבים שעשו בעיות בגלל החום העז שלנו.

מצד שני, רוב הזמן נהגתי ברכבים יחסית חדישים ומטופלים כראוי (בד"כ).

חיישן החמצן ממוקם בסביבה כל כך חמה ששום חום או קור אקלימי פשוט לא מזיז לו כי הטמפ. בקרבתו פשוט מאד גבוהה ויציבה. במקרה הזה אין בנסיעה לטבריה שום איתגור לחיישן.

התכוונתי לבדוק את הממיר. חברים טענו שיכול להיות שהמנורה תידלק שוב בגלל בעיה אחרת לא קשורה (ממיר למשל). נסיעה עמוסה באקלים חם כמו היום למשל אמור להעלות את טמפרטורת הממיר..

בכל זאת לאחר כ 200 ק"מ מאז החלפת החיישן מתוכם 160 ק"מ בעומס מירבי (נוסעים + מזגן) הרכב תפקד היטב. נותר רק לבדוק את צריכת הדלק בפועל.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...