Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

לא צריך להתלהם, מנוע פרינס הוא מנוע מעולה, שפותח ע"י מהנדסי BMW וPSA, וכמו כל מנוע חדש ישנם חבלי לידה, זה קורה במנועי הTSI,בשברולטים למינהם וכו.

אני לא מבין למה הוספת משאבת בוואקום מעמיסה על השרשרת, בכל רכבי הדיזל שאני מכיר משאבת הוואקום מורכבת על גל הזזים, מה עוד שלפי ספרות היצרן היא צורכת מהמנוע סה"כ 1 כ"ס.

המנוע הזה מורכב במגוון דגמי פז'ו סיטרואן, BMW ומיני.

בשנה הראשונה היה כשל תכנוני בשרשרת התזמון שגרם להתארכות השרשרת ולשבירתה המוקדמת כמו שמתואר בשירשור הנ"ל, אצלנו במוסך פורקו כ10 מנועים כאלו בגלל שבירת השרשרת.

קיט התזמון החדש אמור לפתור את בעיה זו, אך למעשה הוא רק מאריך את פרק הזמן בין החלפה להחלפה לכ 100K ק"מ.

אפשר למצוא מנוע עם טורבו מיבוא ללא מכירת כליה, מקסימום דיאליזה. (-:

אורן

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
..........

האוטו 125 אלף ק"מ. 5 אלף קילומטר אחרי האחריות בלבד!!!

..........

כדאי לפנות ליבואן / ליצרן לנסות להביא לתיקון במסגרת אחריות או התחשבות מהותית מצידם.

מדברי המוסכים עולה כי התקלה מהותית מוכרת וידועה, וכלל אינך באשמתך או כתוצאה מנסועה לא ראויה.

הגורם לנזק הצטבר תוך שימוש סביר ברכב בו בזמן שהאוטו היה באחריות המלאה ללא כל אשמה מצידך וכרגע חלפו אך רק 5000קמ ועל כן יש מקום לדעתי האישית להתנהל מולם.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

על איזו אחריות מדובר? הרכב בן 5.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב אמנם בן 5, אך מדובר בכשל תכנוני ידוע ולא תקלה איזוטרית. מן הראוי שיבואן/יצרן לכל הפחות ישתתפו בעלות התיקון.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
על איזו אחריות מדובר? הרכב בן 5.

איתמר

כנראה מדובר באחרחות של טרייד אין/מגרש כלשהו או חברת ליסינג אשר מהם הרכב נרכש.

פורסם
לא צריך להתלהם, מנוע פרינס הוא מנוע מעולה, שפותח ע"י מהנדסי BMW וPSA, וכמו כל מנוע חדש ישנם חבלי לידה, זה קורה במנועי הTSI,בשברולטים למינהם וכו.

אני לא מבין למה הוספת משאבת בוואקום מעמיסה על השרשרת, בכל רכבי הדיזל שאני מכיר משאבת הוואקום מורכבת על גל הזזים, מה עוד שלפי ספרות היצרן היא צורכת מהמנוע סה"כ 1 כ"ס.

המנוע הזה מורכב במגוון דגמי פז'ו סיטרואן, BMW ומיני.

בשנה הראשונה היה כשל תכנוני בשרשרת התזמון שגרם להתארכות השרשרת ולשבירתה המוקדמת כמו שמתואר בשירשור הנ"ל, אצלנו במוסך פורקו כ10 מנועים כאלו בגלל שבירת השרשרת.

קיט התזמון החדש אמור לפתור את בעיה זו, אך למעשה הוא רק מאריך את פרק הזמן בין החלפה להחלפה לכ 100K ק"מ.

אפשר למצוא מנוע עם טורבו מיבוא ללא מכירת כליה, מקסימום דיאליזה. (-:

אורן

כל כמה זמן מחליפים שרשרפת לפי הוראות היצרן ?
פורסם

מה שאני מבין מדברי אורן, זה שהקיט המשופר מחזיק 100 אלף, לעומת המקורי שמחזיק פחות.

בשני המקרים לפי היצרן אין הנחיה להחליף שרשרת כל פרק זמן מסויים.

פורסם

כשאבא שלי היה בטיפול במושה סיטרואן,שאלנו מוסכניק לגבי מנוע הטורבו בפיקאסו,לא ממש מוצלח הוא אמר,לא זוכר בדיוק מה,אבל הוא לא ממליץ,מנועים הפשוטים טובים בהרבה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
האם המנוע זהה למנוע של מיני קופר 1.6 ללא טורבו?

דומה.

המנוע של המיני קופר 1.6 ללא טורבו נמצא ברכבים הבאים:

207, C3, C4, 308 . במנוע הזה (שאצל היצרן הצרפתי נקרא 5FW) אין הזרקה ישירה, יש תזמון שסתומים משנה וגובה שסתומים משתנה.

המנוע הזה פועל ללא וואקום (להבדיל מכל שאר מנועי הבנזין). גם אצלו היו מספר תקלות אך לא כמו במנוע של הסיטרואן פיקסו.

במנוע של הסיטרואן פיקסו אשר נקרא 5FT, נמצא בסיטרואן C5, 5008, 3008 ,508, בעל הזרקה ישירה, טורבו, תזמון שסתומים משתנה.

המנוע הזה, בלשון המעטה, כישלון. שרשרת טיימינג שכושלת, טורבו שכושל, פיח במעברי יניקה בראש מנוע (מצריך פירוק ראש לצורך ניקוי), ועוד תקלות סדרתיות.

פורסם

לא בכל השנתונים של מיני יש את המנוע הזה. במודלים מוקדמים היה מנוע אחר. בערך מ 2006-7 יש את המנוע המדובר בשירשור ואם אני לא טועה באיזור 2010-11 שינו למנוע אחר חדש.

• תוכן חדש...