Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש לשכור דירת 2+ חדרים בישובים יוקנעם עילית, יוקנעם המושבה, כפר יהושע, בת שלמה, משמר העמק ,אליקים והזורע.

אך כמובן רוב ההיצע הוא ביוקנעם עצמה.

אין לי שום ידע על העיר, והמחירים שם מפוזרים בלי קשר לכלום (דירה באותו רחוב יכולה לעלות 1500 וגם 2000 וגם 2200 - רחוב התאנה למשל).

אני מעוניין לשלם עד 2200 ש"ח לערך עבור דירה/יח"ד נפרדת שכזו.

היכן כדאי לי לחפש? היכן לא כדאי לי לשכור? האם מישהו פה מכיר את כפר יהושע - האם זה חור או שמדובר על ישוב עם שירותים נורמליים? מה לגבי המושבה יוקנעם - האם כדאי להעדיפה על פני העילית?

אנחנו עם 2 רכבים כך שתח"צ או מרחק ממשהו לא באמת מעניין אותנו, רק שהגישה לכביש 70 תהא מהירה ככל האפשר, ובנקודה מזרחית ככל האפשר.

תודה,

שבוע קסום,

ניר.

משכנתא זה קל

פורסם

אין לי יותר מדי מה לומר, חוץ מזה שגרמת גם לי להסתקרן. אולי הגיע זמני גם כן לשינוי.

אאל"ט סטיו משם, אולי הוא יוכל לעזור לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אני גרתי ביוקנעם מושבה, יוקנעם ומכיר טוב את כפר יהושע.

שלח לי הודעה בפרטי ונדבר מחר.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם

מחירים אינני מכיר, כך שלא אוכל לעזור.

כפר יהושע, עוד יש לו קצת ריח של מושב של פעם, אפילו שכבר יש שכונת הרחבה חדשה.

הגישה אליו לכביש 722 ו70 דיי קצרה, כרגע בניית הגשר בצומת הכניסה לכפר יהושע נמצאת בעיצומה ואני מניח לכשתסתיים התנועה שם תזרום חלק ברוב שעות היממה, כך או כך מדובר על עוד 2-5 דק' בנסיעה מערבה לכיוון פורידיס לעומת היקנעמיות.

הוא קרוב יותר לטבעון ויש לו יציאה אחורית לכביש משובש ביותר אך קצר לרמת ישי שהיום היא איזור בילוי ומסחר משגשג במונחים של עמק יזרעאל.

מוניציפלית אני חושב שהיא שייכת למ.א. עמק יזרעאל, לדעתי זה יתרון בחינוך הילדים.

יש מרפאה, יש גני ילדים, הסעות לבתי הספר.

המושבה היא קצת יותר בורגנית, אך עדיין היא קהילה יחסית מגובשת, ברמת התשתיות היא קצת יותר קרובה לסטנדרט עירוני אך לא לחלוטין.

בשני המושבים כמובן אין בנייני דירות, וצורות המגורים מגוונות, יחידות דיור, בתים ישנים קטנים, מבנים טרומיים וכו'.

מבחינת איכות חיים, בגדול אני מעדיף את החיים במושב אז זה קרב מכור מול יקנעם עילית.

אמנם היא עיר חדשה יחסית ברובה (רוב הבניה היא מהעשרים וקצת שנים האחרונות.

גם פה יש מגוון, דירות, יחדות דיור, בתים ישנים וכו'

יש מרכז ביג וקניון ששופץ זה עתה (עם רכב גם המושבה היא קפיצה קטנה).

מהשכונות הרחוקות ביותר (איזור יער אודם והירדן) יש גישה נוחה למחלף אליקים.

רוב השכונות חדשות וטובות, האזורים הישנים והפחות נעימים הם איזור רחוב השקד וכל הטבעת של המרגנית.

מדובר בעיר כך שכמובן יש את כל השירותים שצריך, לא יודע מה רמתם.

מול כפר יהושע נמצאת קרית חרושת, כיום שייכת לקרית טבעון, גם בה הרבה בניה חדשה והאופציות יהיו ברובן יחידות דיור.

לומר לך באופן חד משמעי שהיא עדיפה אינני יכול לומר, אבל אם הייתי מחפש דירה באיזור זו בהחלט אופציה ראויה.

את שאר המושבים אני מכיר פחות טוב, אבל מבחינת מיקום אני לא צופה בעיה, הגישה אליהם טובה.

פורסם (נערך)

בואו נעשה סדר.

יקנעם עילית - הוכרזה כעיר בשנת 2006, בפועל יותר דומה לעיריית פיתוח. יש קניון בכניסה ליישוב, ומרכז ביג למעלה. המחירים מופרזים בכל תחום אפשרי, כולל בסופרים.

הדירות בשכונות הוותיקות בד"כ מוזנחות וקטנות, יש מצוקת חניה ובקושי עוברים שם 2 מכוניות ביחד. רחוב התאנה משתייך לשכונת הואדי ("נוף לכרמל") שבעיקר מאכלסת עולים חדשים מאז מבצע שלמה בשנות התשעים. כנ"ל רחוב השיקמה במרכז המסחרי.

הדירות המבוקשות היום ביישוב הם בשכונות החדשות, ככל שמתקרבים ליציאה המערבית מהעיר, וגם בסביבות מרכז ביג. גם שכונות מסוימות ברמת יקנעם נחשבות לטובות ומבוקשות. היציאה לכביש 70 מהירה וזריזה, תוך 5 דקות אני בחוץ. אם יוצאים מהצד השני, היציאה היא לכביש 672 ואחרי ק"מ אחד מתחברים לכביש 70.

יציאה נוספת היא דרך המושבה יקנעם, דרך שביל עפר ישר לכביש 66.

יקנעם מושבה - מוזנחת, הרבה ריח של פרות (יש רפתות). כבישים שבורים ומוזנחים, הבתים בד"כ ישנים ומוזנחים כלפי חוץ. יש כניסה לכביש 70 ומעבר ליקנעם עילית. יש ניסיון של השתלטות של יקנעם עילית על המושבה ולספח אותה, ואז כנראה דברים ישתנו שם.

אליקים - מאכלס בעיקר אנשים מהעדה התימנית, שנחשבים נחמדים מאוד. מקום שקט ונחמד, על פתח כביש 672.

עין העמק - מאכלס בעיקר אנשים מהעדה הכורדית, גם אנשים נחמדים ומקום שקט. על פתח כביש 672.

בת שלמה - על הגשר של כביש 70. המקום הקרוב ביותר הוא תחנת דלק עם חנות, ואח"כ יקנעם. מקום שקט אבל מבודד.

קרית טבעון - קרית חרושת סופחה אליה. האזור כולו סובל מזיהום אוויר גבוה. מתחבר לכבישים 722, 75.

נופית - יישוב ליד קרית טבעון, סובל מזיהום אוויר גבוה ורעשי מסגדים מכפר חילף ובסמת טבעון. הבתים איכותיים בד"כ. מתחבר לכביש 762. בד"כ מוצעות יחידות דיור להשכרה.

כפר יהושע - בשליטתה של המועצה האזורית עמק יזרעאל, מתחבר לכביש 722 עם אפשרות כניסה לרמת ישי. יישוב שקט ונחמד. 2 ק"מ מכביש 70.

שורה תחתונה - כולם חורים, הכי פחות חור היא יקנעם עילית בגלל הגודל שלה.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אני ואשתי עברנו מהקריות ליקנעם לפני כשנתיים ורכשנו דירה בגבעה הירוקה ביקנעם (קרוב לביג).

האמת שאנחנו מאוד מרוצים מהעיר ומהשירותים המוניציפלים עד כה.

השקט ממכר ורמת הזיהום הפחותה לעומת הקריות מורגשת.

אולי זו תחושה סובייקטיבית אבל יש לנו תחושה של עיר שהיא סוג של כפר אולי בגלל שבאנו מהג'ונגל שנקרא הקריות.

השכונות הותיקות כמו שסטיו כתב באמת נראות נורא והמחירים בסופר מאוד גבוהים עד כדי כך שכדאי לרכז את הקניות ולבצע אותם בנשר (מרחק נסיעה של כ-20 דקות).

דירות של 2 חדרים ביקנעם אני בספק אם יש בכלל וכנראה מדובר על יחידות דיור.

יש שני קניונים שבת'כלס יש בהם כל מה שצריך, אפילו קאנטרי יש וגם מרכז טניס ומגרשי קטרגל עם דשא סינטטי בשכונות והיציאות מהעיר בדרך כלל מאוד מהירות ולא משנה באיזו שכונה אתה גר.

הארנונה לא גבוהה (אני משלם כ-700 ש"ח ל-100 מטר וזה נחשב יחסית הרבה בגלל שאני גר בשכונה חדשה ויקרה יחסית) אך בשנה הבאה הארנונה תעלה בכ-8%, דבר שגורר הרבה תרעומת בעיר.

בכל הפניות שלי לעירייה נעניתי מהר וטיפלו בנושא לשביעות רצוני כמו גם בכל הפניות של למשטרה (דבר שמפתיע אותי כל פעם מחדש). מבחינת חינוך אני עדין לא יודע לומר את דעתי בנושא (אין עוד ילדים).

אך גולת הכותרת מבחינתי ביקנעם היא העובדה שבמרחק הליכה של דקה מהבית שלי אני נמצא בתוך שמורת טבע נחל השופט ואפשרויות הטיול שם הן מדהימות (בעיקר בחורף).

פורסם

גם אנחנו מהקריות, את הקניות כנראה נמשיך לעשות פה בחנויות דיסקאונט כשנחזור סופ"ש להורים.

את קרית טבעון אני פחות לוקח בחשבון, קודם כל בגלל הזיהום, דבר שני בגלל המיכלי נפט האלה, דבר שלי אורנים די מקפיצה שם את המחירים.

stio, תודה על הסקירה. נראה כי אתה מכיר את האזור מצוין. את עין העמק בכלל לא הכרתי...תוכל לאמר לי מאילו רחובות בעילית כדאי להימנע?

תודה על העזרה חברים,

משכנתא זה קל

פורסם

מומלץ להימנע מכל שכונת "נוף לכרמל" כולל כל הרחובות שיש שם (בכיכר הראשונה בכניסה ליקנעם ימינה), וכנ"ל מכל רחוב השקמה באזור המרכז המסחרי.

מדובר בבתים ישנים מאוד שנבנו אי שם בשנות ה- 60, מוזנחים והרחובות צפופים.

פורסם
בואו נעשה סדר.

יקנעם מושבה - מוזנחת, הרבה ריח של פרות (יש רפתות). כבישים שבורים ומוזנחים, הבתים בד"כ ישנים ומוזנחים כלפי חוץ. יש כניסה לכביש 70 ומעבר ליקנעם עילית. יש ניסיון של השתלטות של יקנעם עילית על המושבה ולספח אותה, ואז כנראה דברים ישתנו שם.

ידידי, בין השנים 2002-2013 גרתי בשכירות ביקנעם מושבה. בשנת 2011 רכשתי דירה ביקנעם עילית, "בשכונות המבוקשות" כהגדרתך, קרוב ליציאה המערבית של העיר, בואכה מחלף אליקים. מרפסת דירתי הינה קו ראשון לנוף עמק השלום מצד אחד וה"מוחרקה" מצד שני. הכבישים אכן במצב טוב יותר מאלו שביקנעם המושבה ואני יכול להודות בפה מלא כי השירותים המוניציפליים טובים בכמה דרגות.

אבל, וזה וואחד אבל, ההשוואה בין עיר בתחילת דרכה לבין ישוב קהילתי הינה חסרת בסיס לחלוטין כשם שאין שום הגיון בהשוואה שבין יונדאי I25 לבין ניסאן 370Z ומפיך, יקנעם מושבה מצטיירת כחירבה פר-אקסלנס וכל מי שרוכש שם בית במחיר התחלתי של 800,000 דולר(!!) חייב להיות טמבל מדופלם :roll:

לפותח השירשור: על מנת לשכור יחידת דיור ביקנעם מושבה לזוג ללא ילדים תאלץ להיפרד מן הסך של 4,500 ש"ח לחודש ועל מנת לשכור בית (אין דירות במושבה) תאלץ לשלש את התקציב ולאחר מכן להוסיף עוד אלפיה או שתיים.

איכות החיים ביקנעם מושבה (על אף ניחוח הרפתות) עולה בכמה דרגות על זו שביקנעם עילית (וזו שביקנעם עילית מצוינת בפני עצמה) ובהתאם לכך, מצבם הסוציו-אקונומי של מרביתתושבי המושבה, גבוה בכמה דרגות מזה של מרבית תושבי העיר השכנה.

הערות באדום

פורסם

אני לא עוסק בהשוואות, לכל יישוב יש את היתרון והחיסרון שלו. הבתים במושבה יקרים מכיוון שמדובר בבתים פרטיים עם שטחים גדולים מסביבם, בשילוב יישוב קהילתי. אני מצרף משם מס' תמונות, תחליטו אתם אם כדאי או לא כדאי, אני לא אמרתי כלום.

אני גם לא עוסק וגם לא התייחסתי למצב הסוציו אקונומי של התושבים, או למי יש ארנק יותר נפוח. זה לא מעניין אותי באופן אישי.

D0924570.AVI_snapshot_04.38_[2014.07.09_11.55.22].jpg

D0924570.AVI_snapshot_05.01_[2014.07.09_11.55.54].jpg

D0924570.AVI_snapshot_05.25_[2014.07.09_11.56.24].jpg

D0935000.AVI_snapshot_01.04_[2014.07.09_11.57.15].jpg

D0935000.AVI_snapshot_02.01_[2014.07.09_11.57.41].jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

מחיי ומתעלק על השרשור. בהמשך לחיפושי אחר דירה ראשונה והתאכזבות מההיצע והמחירים של דירות 4 חדרים מודרניות ונורמליות בחיפה, אני חושב על יוקנעם כעל אופציה.

אשמח לשמוע מכאלה שגרים באיזורים החדשים והאיכותיים בעיר את התרשמותם. ראיתי פרסומים של הפרויקט "חלומות יוקנעם" האם יש עוד כמה פרויקטים מעניינים ששווים ביקור בהזדמנות הראשונה שאני ואישתי נקפוץ לעיר?

• תוכן חדש...