Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

מצ"ב תמונה של צמיגים קדמיים מסוג TOYO T1R שנת 2012 שנסעו 35K ק"מ בדיוק לאחר בדיקה שלי מעכשיו.

היום אני מגלה שגם החריצים בסוליה החיצונית גמורים, כלומר מתחילים להיעלם. הסוליה המרכזית הגיעה לבליטה שאומרת שצריך להחליף צמיגים. בקיצור הצמיגים גמורים.

3 שאלות:

א. איך צמיג איכותי כמו TOYO נגמר לאור הנתונים? עם כל הכבוד שזה צמיג ספורטיבי שנשחק מהר, יש גבול לא? זה נורמלי או בעיית ייצור?

ב. האם אני יכול למשוך עם המצב הנ"ל עוד 3 חודשים, ואם לא אז לפחות על ספטמבר? אני פשוט רוצה להחליף לפני החורף ולא באמצע הקיץ.

ג. מאחור יש לי פלקן 912 בני שנה תוצרת תאילנד, הם עדיין מומלצים נכון?

רק אכתוב שהלחץ אוויר תקין, אני כל הזמן מודד עם המד הדיגיטלי שקניתי מאיביי וממלא בתחנת דלק. ממלא 32PSI.

תודה,

גיא.

תמונה1 002.jpg

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

במידה ואתה לא "מגלח פינות" באופן קבוע, כלל האצבע אומר שאם שתי קצוות הסוליה שחוקות יותר מהמרכז- לחץ האוויר נמוך מדי.

גם לי היה מקרה דומה עם שני הרכבים האחרונים של הוריי (אוקטביה וסופרב). פשוט הוספתי 2-3 psi יותר מאשר המלצת היצרן.

העניין הסתדר ובנוסף תרגיש יותר יציבות בפניות.

טיפ חשוב נוסף- המלצת היצרן מתייחסת לצמיג קר. לאחר נסיעה של כמה דקות בקיץ, הלחץ עולה בעד כ-3-4 psi. בדקתי כמה פעמים, אז קח את זה בחשבון כשאתה ממלא.

פורסם (נערך)

וזה מבלי לקחת בחשבון שה-T1R מראש בעל דפנות רכות מן הרגיל והיה מומלץ להגדיל מעט את לחץ האוויר.

משיטוט קל ברשת עולה שהקילומטרז' בהחלט סביר ואפילו מעל לממוצע לצמיג זה.

אישית לא הייתי מושך יותר מדי עם הצמיגים האלו. החלפה בזמן הקרוב או לקראת החורף היא שיקול לקוי לטעמי.

ה-ZE912 מומלצים כצמיג שנותן תמורה מצויינת למחירו. זה לא הופך אותו בהכרח לעילוי.

הייתי שוקל לנסות צמיגי הנקוק K110 V12.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה על התשובות.

אני אטפל בזה בקרוב, לא דחוף. לא חושב שזה קריטי ובהול שלא יהיו חריצי ניקוז באמצע הקיץ. מה שכן, פעם ראשונה אני נתקל בתופעה שחיקה כ"כ מהירה.

טוב לדעת ש- 35K ק"מ זה סביר לצמיג הזה, כדי לא לקנות כזה שוב להבא.

בקשר ללחץ אוויר - היצרן ממליץ 29 ואני ממלא 32, מדובר בצמיגים קרים.

פורסם (נערך)

ומה יקרה אם תעבור בכביש שהורטב ע"י ממטרות או צינור שהתפוצץ?!

אפילו כשהתכוונת לקנות אותם קיבלת "אזהרה" מThe all Mighty 'איתמר' שהוא הצליח להחזיק אותם במשך 45K בלבד.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?500122-%D7%94%D7%90%D7%9D-550-%D7%A9-quot-%D7%97-%D7%9C%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92-TOYO-T1R-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%94-205-45R16-%D7%96%D7%94-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91

כנראה שלמתווה הנסיעה שלך שכולל גם אזורים הרריים יש השפעה על הנושא.

אגב, אם הצד הפנימי של הסוליה שחוק כמו הצד החיצוני שבתמונה, כנראה בכל זאת מדובר בלחץ אוויר נמוך מדי.

אם רק הצד החיצוני שחוק ככה, הייתי מציע לבדוק את כיוון הגלגלים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כשהייתה לי קליאו ספורט שננהגה כמו קליאו ספורט הטויו האלו החזיקו שנתיים בקושי.

לכן מצבך סביר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם (נערך)

איתמר רשם שהחזיקו 45 אלף, לא 35 אלף כמו אצלי. זה הבדל של 10K ק"מ...

אני לא נוסע באזורים ההררים, אני נוסע בעמק יזרעאל שזה מישור. אין לי פה עליות, הרכב נוסע בד"כ בכביש 66, כביש 65, כביש 73. אין שם עליות.

המזל שלי שלא שילמתי על הצמיגים האלה, זכיתי בתביעה משפטית בגלל הקודמים שהתפוצצו בגלל בור שנפער בכביש ועם הכסף קניתי אותם.

הצד הפנימי שחוק אותו דבר כמו החיצוני, הלחץ אוויר תקין - אני בודק כל הזמן. היצרן ממליץ למלא 29 ואני ממלא אפילו 32.

גם הסוליה המרכזית גמורה, יש שם "גבעה" על הסוליה ועומק החריצים הגיע אליה. כל הצמיג גמור באורך פלא אחרי 35 אלף ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

בסדר, והנה בשרשור חוות הדעת הרשמית של איתמר יש גם מישהו שמדווח על 15-20K:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?488147-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-3-5-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95-45-333-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-Toyo-T1R&p=3970063&viewfull=1#post3970063

הכל תלוי גם באופי הנהיגה.

ואפשר לראות בשרשורים אחרים גם אנשים שמילאו הרבה יותר 36-38PSI (למרות שזה גם תלוי רכב ומידה).

פורסם

גיא, כפי שאמרנו לנו בוואג - תעיף אותם, הם גמורים לחלוטין.

K110 יש על העקרב. צמיג סבבה - ביחס למחירו. טוב יותר מה-T1R, אבל הפער לא עצום וגם הוא נשחק מהר עד מאוד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

אם אתה נוהג רגוע, והרכב שלך סטנדרטי, אין שום סיבה לקנות צמיגים ספורטיביים, במיוחד כאשר מאחורה יש לך צמיגי נוחות כמו פאלקן ze912.

תעביר את האחוריים קדימה ותקנה זוג פאלקן נוסף לציר האחורי. פאלקן די זולים ומחזיקים הרבה יותר קילומטרים מהדגם הזה של טויו. הרי היה ברור מלחתחילה שטויו t1r נשחקים מהר. מי שקונה טויו t1r , מראש מתפשר על אורך חיים לטובת האחיזה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שוב T1R.. צריך לשים פה איזה דביק נגד הצמיגים האלה :)

הנה החוויה שלי מה-T1R, הפכו לסליקס אחרי 10K של נהיגה ספורטיבית (7K מלפנים ו-3K מאחור) :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?448807-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2012-(2-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8)/page4

שורה תחתונה - צמיג גרוע מבחינת אורך חיים, מאד לא עמיד לנהיגה אגרסיבית, והדופן הרכה שלו דורשת לחץ אויר גבוה מאד שפוגם בנוחות.

אין שום סיבה לקנות אותו אם אפשר להשיג T1 SPORT במידה הנתונה, גם יותר זול לרוב והרבה יותר טוב מכל הבחינות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

ואוו, הצמיגים הקדמיים שלך היו מחוסלים, איך נסעת על דבר כזה? חבל שלא ראיתי את הפרצוף של עובד הפנצריה שפירק אותם מהרכב.

אני חושב שאני אמשוך איתם עד החורף, עוד 3 חודשים הם ייראו כמעט כמו שלך ואז אחליף גם, ובינתיים אקח את הרכב לטיולים בכבישים מפותלים בלי לפחד על הצמיגים.

בכל מקרה לא חשבתי שמדובר בתופעה רחבת היקף, אז לחברי הפורום אכתוב שבקיצור לא מומלץ לקנות את הצמיגים הנ"ל - ראו הוזהרתם.

עריכה אחרונה על ידי stio
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: משכתי עם הצמיגים עוד 3000 ק"מ + טיול בכביש 721 (בית אורן) כדי לגמור אותם סופית.

הצמיגים שיחליפו אותם הם פלקן 912 כמו שיש לי כבר שנה מאחור (החדשים יותקנו מלפנים ואחרי תקופה תבוצע הצלבה).

יותקנו מחר במהלך היום (הוזמנו בשבוע שעבר).

נ"ב

לא לקנות TOYO. חבל על הכסף.

10629740_10204925344922155_7741070580459842339_n.jpg

תמונה1 001.jpg

פורסם

המסקנה שלך ובכלל צריכה להיות מודעות לזמן שצמיג מהדגם הספציפי הזה מסגוגל לשרת. ולא כל צמיגי טויו.

לטעמי, לצמיג סמי-ספורטיבי, קרוב ל-40K ושנתיים וחצי זה לא רע בכלל.

• תוכן חדש...