Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הספקתי לעשות עליה כ-5K ק"מ בחמישה חודשים שהיא אצלי. ופתאום הבוקר אני קולט שאף פעם לא בדקתי שמן ומים, לא בדקתי לחץ אוויר בגלגלים...

אז כך:

1. אבא שלי הראה לי הבוקר איך בודקים שמן, והוא נמצא ממש קצת מעל החור התחתון במקל (הבנתי שהוא צריך להיות +- בין החור התחתון לעליון, יותר לכיוון העליון). זה הגיוני שהוא הגיע לרמה כזו נמוכה בפרק זמן כה מועט? אם אופי הנהיגה שלי משנה משהו, אז רוב הזמן אני נוהג כמו סבתא, 80-90 קמ"ש. אפשר לספור על יד אחת את כמות הפעמים שכן הגעתי למהירויות גבוהות יחסית, 140 קמ"ש המקסימום בכביש מהיר. בהאצות ברמזור, לרוב מצפצפים לי מאחור מרוב שאני איטי. הילוכים מחליף כמו שצריך, הרבה לפי הוראת מחשב דרך.
  2. איך בודקים מים?
  3. כנראה שנגמרו המים להשפרצה בווישרים מקדימה ומאחורה (לא יוצא כלום). למלא סתם מים או לקנות סבון נוזלי מיוחד כלשהו? ואיפה ממלאים?
  4. הגלגלים הם אלה שהגיעו עם הרכב מהחברה. אני אבדוק ביוטיוב תיכף איך מנפחים אותם, אבל בכללי לאיזה כמות לנפח את ארבעתם?

תודה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תקרא את הספר שהגיע עם הרכב, שם כל זה כתוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שלום, למים בוישרים אפשר לשים מים רגילים או לקנות מים לוישרים לבחירתך אני שם חצי חצי אתה על הפקק של המיכל יש סימן של וישרים.

מים אתה בודק על המיכל עיבוי או אתה פותח את הפקק של הרדיאטור המים יהיו או בצבע ורוד או בצבע ירוק.

לגבי השמן אני חושב שצריך למלות אחרי 5K אני לא יודע אם זה מוגזם או לא ניתן לחברי הפורום האחרים לענות.

רועי

רועי

פורסם

אני לא מבין,אתה קונה רכב ב50+ אלף שקל,לפי השאלות שלך אין לך ידע בסיסי ברכבים,ואתה אפילו לא טורח לקרוא ספר רכב שמוסבר בו בדיוק איך ואיפה לבדוק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסתכלתי בספר הרכב על הדברים הבסיסיים ששאלתי, שכחתי שיש לי אותו במגירה לפני פירסום ההודעה :-D.

1. בדקתי את השמן והפעם צילמתי את התוצאה, כמו שאתם רואים בתמונה המצורפת השמן קצת מעל לנקודת המינימום. לא הבנתי מהספר אם צריך למלא שמן במצב הזה או לא. מה דעתכם?
  2. צילמתי את נוזל הקירור (הורוד), גם הוא קצת מעל קו המינימום כמו שאתם רואים בתמונות. אני משער שעדיף למלא?
  3. נסעתי לתחנת דלק וניפחתי את הגלגלים ל-36 PSI. בספר כתוב רמת ECO 35 (על גלגלים קרים), אבל הגלגלים אחרי נסיעה של 2 ק"מ לתחנת דלק אז הוספתי PSI אחד, לא חשבתי שיזיק.
  4. מבחינת נוזל לווישרים, לא כתוב בספר איזה סוג, רק שצריך ערבוב של נוזל מיוחד למניעת הקפאה עם מים, ובהערה מסויימת כתוב שמים מהברז יכולים להזיק! תכלס זה רכב ליסינג, מעניין אותי רק טווח השנתיים וחצי הקרובות. לקחת את הנוזל הכי זול שיש או שיש משהו בינוני באיכות?
  5. שוב נוזל הוישרים, אני רואה את פקק המילוי, אבל אין סימון למילוי מקסימום. אז כמה למלות שם בעצם? חשבתי למלות עד שאני אראה את המים בצינור שמתעקל כלפי מעלה, לא יותר מדי, זה בסדר?

וזה מחזיר אותי לשאלה הראשית, איך זה הגיוני שרכב חדש, בן 5 חודשים, עם נסועה של 5K ק"מ, אופי נהיגה רגוע לגמרי, מגיע למצב שכבר צריך למלא שמן ונוזל קירור? בקצב הזה אני אמלא פעמיים בשנה, נכון שזה רכב ראשון ואין לי הרבה נסיון וידע, אבל ממה שחפרתי כל השנים האחרונות בפורום לא נתקלתי בכזו תדירות! נראה לכם שיש פה תקלה או שכך הרכב הזה פשוט?

דרך אגב, צירפתי תמונה נוספת של פנים מכסה המנוע. עד כמה שאפשר לראות מהתמונה, על המנוע יש סימנים דמויי שריפה, משהו בצבע חום צהוב כזה. זה טבעי?

נוזל קירור.jpg

סימנים על המנוע.jpg

שמן.jpg

פורסם

1) כדאי שתמלא, זה צריך להיות בין המינימום למקסימום, אני אישית ממלא ככה שיהיה קצת מתחת למקסימום

2) כנ"ל

3) לא עקרוני

4) מים מהברז יכולים ליצור אבנית ולסתום את הצינורות. כן, מספיק הנוזל הכי זול.

5) לא עקרוני.

אני לא יודע כמה שמן ומים היו במנוע מלכתחילה, אז לא יודע להגיד אם הצריכה הגיונית או לא. אני יודע שברוב הרכבים, צריכת שמן בין חצי ליטר לליטר ל10KKM נחשבת תקינה.

לגבי הסימן על המנוע, לי אישית זה נראה כאילו יש נזילת שמן, אבל הייתי מעדיף לחכות לעוד חוות דעת. או לפנות למוסך מורשה (יש אחריות, לא?).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
1) כדאי שתמלא, זה צריך להיות בין המינימום למקסימום, אני אישית ממלא ככה שיהיה קצת מתחת למקסימום

2) כנ"ל

3) לא עקרוני

4) מים מהברז יכולים ליצור אבנית ולסתום את הצינורות. כן, מספיק הנוזל הכי זול.

5) לא עקרוני.

אני לא יודע כמה שמן ומים היו במנוע מלכתחילה, אז לא יודע להגיד אם הצריכה הגיונית או לא. אני יודע שברוב הרכבים, צריכת שמן בין חצי ליטר לליטר ל10KKM נחשבת תקינה.

לגבי הסימן על המנוע, לי אישית זה נראה כאילו יש נזילת שמן, אבל הייתי מעדיף לחכות לעוד חוות דעת. או לפנות למוסך מורשה (יש אחריות, לא?).

תודה על התשובות

תשובה אחת לכל השאלות: RTFM...

עריכה: השרוף הזה זה טיפות שמן שכנראה (מכך שהכל חדש) טיפטפת שם אתה או מישהו אחר עם המדיד.

תודה על ההערה, ציינו את זה לפניך וכך עשיתי באמת. ואז בתגובה מספר 6, הבאתי שאלות שלא מצאתי אליהם מענה למרות קריאת ספרון הרכב.

לגבי טיפות השמן, אני אנקה את זה מטלית לחה עוד מעט, נראה בהמשך מה יהיה.

בכל אופן, הרכב עדיין באחריות, אז אני אכנס למוסך מורשה מתישהו השבוע שיעיפו מבט ליתר ביטחון.

***שאלת OFF, כשהרכב באחריות אבל נכנסים למוסך מורשה לצורך בדיקה, צריך לשלם על הבדיקה עצמה? או שהבדיקות גם כן בחינם? (אני לא שואל קודם כל את המוסך מהסיבה שיכולים להגיד לי שצריך לשלם ואני לא אדע אם זה נכון או לא, אז אשמח לתשובה מכאן ומשם אני אטפל בעניין עם המוסך).

פורסם

רונן תודה, כבר בדקתי (תגובה 6 שלי יותר מעודכנת).

דיברתי כרגע עם מוסך מורשה UMI ברמלה, הסברתי שככל הנראה צריך למלא נוזל קירור ושמן מנוע כשסה"כ עברו רק 5 חודשים מיום הקנייה ו-5K ק"מ, מה שלא סביר בכלל! הם מבחינתם הבדיקה בחינם, ותיקון בהתאם לאחריות כמובן (אם יש בכלל תקלה וכו'). אבל מילוי שמן מנוע ונוזל קירור כן יעלה לי כסף! מאוד מרגיז שעל רכב חדש, דבר שלא אמור לקרות בכלל, אני אמור כבר להתחיל ולשלם! אבל כמובן אני מקדים את המאוחר, מחכה לביקור במוסך.

קודם כל, כמה אמור לעלות שמן מנוע ונוזל קירור לשברולט ספארק?

בספר הרכב הומלץ על שמן מנוע שבו השתמשו קודם, אין לי מושג באיזה אחד מדובר. שמים על מה שקיים או שמרוקנים את הישן ושמים חדש לגמרי? ובכל אופן, לא הצלחתי להבין מהספר איזה סוג בדיוק כדאי ומומלץ לשברולט ספארק 2014. סליחה על הנדנוד בעניין הזה :|.

המוסך ברמלה עמוס לגמרי לטענת הפקידה, לא הסכימה בכלל לתאם לי תור השבוע "מרוב תקלות מסובכות"!

אני אפנה למוסך המרכזי בראשל"צ וזהו... אעדכן בהמשך (השבוע כנראה זה לא יקרה, אלא אם כן אראה שרמת הנוזל ושמן ממשיכה לרדת, אבדוק לפני כל נסיעה).

פורסם

זה הגיוני שתהיה מעט ירידה בנוזל קירור ושמן בהתחלה,אחרי שימלאו לך תעקוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קורה שברכבים חדשים לפעמים השמן ונוזל הקירור נגמרים מהר אבל לאחר מילוי של פעם אחת הכל מתאזן והופך לבסדר.

אני בעל ספארק LS מרוצה ממנו מאוד . תיהיה רגוע וסע שלום אחי

• תוכן חדש...