Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואת העובדה שיש המון רעשי רוח בנסיעה מהירה ועוד בהשוואה לגרוטאה בת ה10 שלי.

מוזר, דווקא האסטרה נחשבת לשקטה יחסית, כך גם מהנסיון הקצר שלי עם הרכב (די מזמן).

• תגובות 201
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צודק, רק בשלב יותר מאוחר הוכנסו מנועי אקוטק לשימוש בסאאב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
צודק, רק בשלב יותר מאוחר הוכנסו מנועי אקוטק לשימוש בסאאב.

לא מנועי אקוטק! אקופאואר... ecopower

מנועים שגם היום יותר מתוחכמים מלא מעט מנועים...ומנועים גם מאוד חסכוניים ופחות מזהמים ביחס לנפח..

ואם כבר מדברים על שקט אז גם מנועים שקטים במיוחד....

אגב, הרכב הכי דפוק של סאאב בשנים האחרונות זאת ה9-5 גריפין בעלת מנוע 3 ליטר שבכלל מנוע של אופל ונחשב לגירסה הכי כושלת...אופל!! הבנתם?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
מה הכוונה בלהפעיל טורבו?

אני לא צריך לספר לך שהטורבו נכנס לפעולה בסל"ד מסויים...

כשאני נוהג למשל ואני לוחץ טיפה גז אני רואה שהטורים בטורבו עולים ובד"כ אם אין צורך להכניס אותו לפעולה מלאה על טורים גבוהים כמו נסיעות רגילות אז אני פחות לוחץ...לשמור על הטורבו ולחסוך טיפה בדלק...

עדיף לנהוג חכם ולשמור על חיים ארוכים למנוע...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אוטו נחמד מאוד במיוחד בגרסת הטורבו דיזל עם 35 קג"מ.

אבל למה on earth הם שמו כ"כ הרבה כפתורים על הדשבורד? עושה לי סחרחורת רק מלהסתכל על זה..:shock:

למישהו יצא לנהוג על הדיזל ? צריכת דלק ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

כשאני נוהג למשל ואני לוחץ טיפה גז אני רואה שהטורים בטורבו עולים ובד"כ אם אין צורך להכניס אותו לפעולה מלאה על טורים גבוהים כמו נסיעות רגילות אז אני פחות לוחץ...לשמור על הטורבו ולחסוך טיפה בדלק...

תראה, אל תשכח שלא מדובר פה ברכב ספורטיבי שהטורבו נותן לך זריקת מרץ פתאומית כמו פעם. סה"כ הטורבו כאן מאד לא מורגש, לא בתגובה ולא ברעש. התחושה היא כאילו שתלו באסטרה מנוע גדול נפח, שבו הכוח תמיד זמין. בעיניי זה נפלא, כי הטכנולוגיה במקרה זה עובדת בשבילך; חסכון בדלק (=מנוע קטן) + כוח (=טורבו). ובהמשך לדברים שלך מקודם, אתה לא באמת צריך שעון, אם אתה יודע באיזה סל"ד מתחיל הטורבו לפעול, וזה נתון שאפשר למצוא ברשת. אאל"ט, באסטרה זה ב-1850 סל"ד, אבל אני באמת שלא סגור על זה. פשוט זכור לי שקראתי את זה לפני כמה זמן.

למישהו יצא לנהוג על הדיזל ? צריכת דלק ?

לי... קרא שוב את הסקירה שלי בראש השרשור. יותר נכון, את סוף הסקירה. אמנם מדובר באסטרה איטלקית בעלת ג'אנטים 16 ולא 17 כמו הישראליות, ובנוסף ידנית. בכל מקרה, הצריכה היא משהו כמו 1/17-1/18, וזו מבדיקה לא מחייבת שעשיתי- סה"כ לא "חייתי" עם הרכב אלא רק שכרתי אותו.

פורסם

הבנתי אותך, קח בחשבון שבמנועי טורבו מודרניים הטורבו נכנס כבר בסל"ד מאוד נמוך.

אצלי למשל בשיוט על 100 קמ"ש בשישי הוא גודש (יש לי שעון), אמנם מעט אבל עדיין גודש.

פורסם
לא מנועי אקוטק! אקופאואר... ecopower

אז סאאב נתנו להם שם משלהם, עדיין מדובר במנוע אקוטק של אופל שהותקנו בסאאב 9-3, 9-5, 9-5 טורבו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון שרשור; היום נכנסה האסטרה לטיפול 30,000 ק"מ, והרי החשבונית לעיונכם:

19.jpg

כפי שניתן לראות, המחירים נותרו סה"כ אותו הדבר, פרט לעבודה שלקחה יותר זמן (לא חקרתי בעניין), וכמובן המע"מ שעלה באחוז.

תוספת מעניינת: הטיפול אמור היה לעלות הרבה יותר, כי בדרך כלל מבצעים החלפת רפידות ב-30,000. המעניין הוא שכנראה הנהיגה שלי ושל אשתי רגועה\מתחשבת\עדינה\איך שלא תגדירו את זה, כי נאמר לי בפירוש שיש עוד "בשר יפה על הרפידות, ואין צורך להחליפן"- זאת עד לטיפול הבא ב-45,000(!) כמובן שטרחתי ושאלתי כמה פעמים האם אין צורך להגיע לפני הטיפול הזה, נגיד בעוד 5,000 ק"מ, ונאמר לי בפירוש שאין צורך. אני בכל זאת רושם לעצמי לברר את העניין. 15,000 ק"מ נוספים עם אותן רפידות\צלחות נראים לי יותר מדי.

פורסם
עדכון שרשור; היום נכנסה האסטרה לטיפול 30,000 ק"מ, והרי החשבונית לעיונכם:

19.jpg

כפי שניתן לראות, המחירים נותרו סה"כ אותו הדבר, פרט לעבודה שלקחה יותר זמן (לא חקרתי בעניין), וכמובן המע"מ שעלה באחוז.

תוספת מעניינת: הטיפול אמור היה לעלות הרבה יותר, כי בדרך כלל מבצעים החלפת רפידות ב-30,000. המעניין הוא שכנראה הנהיגה שלי ושל אשתי רגועה\מתחשבת\עדינה\איך שלא תגדירו את זה, כי נאמר לי בפירוש שיש עוד "בשר יפה על הרפידות, ואין צורך להחליפן"- זאת עד לטיפול הבא ב-45,000(!) כמובן שטרחתי ושאלתי כמה פעמים האם אין צורך להגיע לפני הטיפול הזה, נגיד בעוד 5,000 ק"מ, ונאמר לי בפירוש שאין צורך. אני בכל זאת רושם לעצמי לברר את העניין. 15,000 ק"מ נוספים עם אותן רפידות\צלחות נראים לי יותר מדי.

תודה על העדכון,

לגבי רפידות הבלמים, הסר דאגה מליבך, ברכב הקודם שלי מיצובישי לנסר, הוחלפו הרפידות ב- 75 אלף קילומטרים בפעם הראשונה ועוד בנסיעה שרובה הגדול הוא באזור הררי ועירוני עם הרבה עצירות. בכל טיפול 15 אלף עשו בדיקה ואמרו שיש עוד זמן.

דרך אגב מחיר הטיפול דומה למחיר טיפול זהה במאזדה cx5 שלי (רק שהוא בוצע ב- 15 אלף ק״מ) 550 ש״ח (בפועל שילמתי רק 275 ש״ח עקב הנחה מסוכן הביטוח שלי, שזה גם המחיר הריאלי לדעתי שצריכים לקחת על ״טיפול״ כזה).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
תודה על העדכון,

לגבי רפידות הבלמים, הסר דאגה מליבך, ברכב הקודם שלי מיצובישי לנסר, הוחלפו הרפידות ב- 75 אלף קילומטרים בפעם הראשונה ועוד בנסיעה שרובה הגדול הוא באזור הררי ועירוני עם הרבה עצירות. בכל טיפול 15 אלף עשו בדיקה ואמרו שיש עוד זמן.

דרך אגב מחיר הטיפול דומה למחיר טיפול זהה במאזדה cx5 שלי (רק שהוא בוצע ב- 15 אלף ק״מ) 550 ש״ח (בפועל שילמתי רק 275 ש״ח עקב הנחה מסוכן הביטוח שלי, שזה גם המחיר הריאלי לדעתי שצריכים לקחת על ״טיפול״ כזה).

תודה על ה"הרגעה"... אני משער שאם הייתה בעיה או צורך להכנס להחלפת רפידות טרם הטיפול הבא, היו אומרים לי.

למעשה, כך היה בסוויפט (הרכב שקדם לאסטרה); הייתי צריך לחזור 5,000 ק"מ אחרי הטיפול השני לצורך החלפת הרפידות.

פורסם

מתי מחליפים מצתים+פילטר דלק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון שרשור; היום בוצע טיפול 45,000 ק"מ, שכלל גם את עניין הבלמים (שהיה אמור להתבצע בטיפול 30,000 ק"מ):

TIPUL.jpeg

סה"כ הטיפול במנוע לא השתנה, ומלבד הבלמים עצמם (רפידות\חריטת צלחות) התווסף "החלפת נוזל בלמים"- כששאלתי לעניין נאמר לי שלפי הוראות היצרן, יש להחליף את הנוזל כל שנתיים\בטיפול הקרוב לשנתיים.

אגב, כמעט שכחתי; אשתי הכניסה את הרכב לטיפול בבוקר ואז שאלו אותה האם להחליף לרפידות "מקוריות" או תחליפיות, כשההבדל במחיר אמור להיות בסביבות ה-250 ש"ח. אשתי אמרה: "שימו מקוריות!"...

אני יצאתי טמבל ששכחתי לברר מה זה מקוריות בדיוק- הרי אנחנו יודעים שיש תחליפיות שעולות פי כמה על המקוריות (למרות שלא נראה לי שהן מה שהמוסך הציע במחיר שהציע).

סה"כ וממה שאני זוכר משרשורים מקבילים של מחירי טיפולים אצל יבואנים אחרים, הסכומים לא נוראים כלל- אפילו בסוויפט 2008 הקודם העלויות היו גבוהות יותר, שלא לדבר על וואגיות שונות (לאחותי יש גולף, לבעלה פאסאט).

ויוליאן, אין לי תשובה עבורך, חוץ מזה שבשלב זה בטח שכחת ששאלת... סורי, החמצתי בזמנו את הפוסט שלך.

פורסם

:lol: מצחיק להיכנס לשירשור ובסוף למצוא את התייחסות אלי אחרי קרוב לשנה כמעט.

בכול מקרה מחיר סביר לדעתי, אפילו לעומת מורשה של פיאט.

תוסף דלק אפשר היה לחסוך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...