Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום חמישי לפני כמעט שבועיים.

אני יוצא מבית הכנסת יחד עם י' שכן ושיפוצניק עם פולקסווגן קאדי 1.2TSI.

אני נפרד ממנו ומתחיל ללכת לכיוון הבית. ברקע אני שומע את י. מניע את רכבו - והמנוע לרגע נשמע לי כמו מנוע דיזל.

היתכן? האם גם המנוע של הרכב שכני יש את בעיית הטיימינג הידועה?

אני מסתובב על עקבי, ומסמן לי' לעצור.

"מה התוכניות שלך להיום" אני שואל, וי' מספר לי על הפרוייקט שהוא עובד עליו עכשיו.

"טעות" אני אומר לו "אתה נוסע למוסך - ויפה שעה אחת קודם"

אני מסביר לו בקצרה על התקלה הסדרתית במנועים הללו ומדריך אותו להגיד במוסך שהוא יודע שמדובר בתקלה סדרתית שצ'מפיון לוקחים עליה אחריות גם לאחר תום אחריות היצרן (הרכב הוא מ-2011)

הוא הודה לי - נפרדנו ושכחתי מהסיפור.

ליל שבת. כולם יוצאים מבית הכנסת ונעמדים לדבר בטרם כל אחד יפרוש לביתו לארוחת השבת.

י' דופק קלות על כתפי ואומר "צדקת".

אני: ????

"ביום חמישי נסעתי למוסך לפני העבודה לא היה לי זמן להמתין אז כתבתי על פתק מה שאמרת לי, השארתי את המפתחות בקבלה ונסעתי לדרכי.

שעתיים אחר-כך אני מקבל טלפון מהמוסך בו שואלים אותי אם אני בטוח שהגעתי בנסיעה כי הרכב לא מניע...:roll:"

המוסך אמר שכנראה יש להחליף מנוע(!) שהעלות היא כ-15000 ש"ח, אך הם יעשו כמיטב יכולתם ע"מ שצ'מפיון יספגו לפחות חלק מהעלות.

אחרית דבר:

- הרכב חזר מתיקון אתמול - הוחלף מנוע למנוע חדש מהניילון ללא חיוב כלשהו.

- בלי שהוא ביקש המוסך הפנה אותו ל"אלדן" והוא קיבל רכב חלופי ע"ח צ'מפיון לרוב התקופה בה הרכב שהה במוסך.

ברצוני לציין שכמובן עדיף שלא תהיינה תקלות כאלה בכלי רכב חדש אבל טוב לדעת שצ'מפיון עומדים מאחורי המוצר שלהם בלי צורך במכתבים מעו"ד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני זוכר עוד כמה שירשורים כאלה,מה הבעיה בדיוק? הרצועה נמתחת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ככל שידיעתי מגעת שרשרת התיזמון נקרעת/יוצאת מהמקום עקב כשל באחד המותחנים שלה ובדרך מפחלצת את המנוע.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לפחות יש סיפור עם חווית שירות חיובית. גם זה משהו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כל הכבוד, אך עדיין זה הרע במיעוטו.

פורסם

הבעיה היא לא רק במותחן אלא גם השרשרת. בעצם השרשרת היא הבעיה העיקרית והיא גורמת להיחלשו של המותחן שהוא לעצמו גם לא להיט.

תחילה סברו כי הבעה היא רק המותחן והחליפו רק אותו אבל זה לא עזר ובעיה במהרה הייתה חוזרת.

הסיכון הוא כי השרשרת שנמתחה מעבר למותר בעת הנעה ראשונית וקרה (בעיקר בבוקר)יכלה לקפוץ שן אז התזמון נפגע, בוכנה נוגעת בשסתום וביי ביי מנוע.

נכון להיום מחליפים גם מותחן גם שרשרת מהרוויזיה החדשה וזה פותר את הבעיה,חשוב לציין שלפעמים יש להחליף גם מוביל השרשרת מפלסטיק שנשחק כתוצאה שרשרת לא מתוכה.

אגב יש בדיקה מאוד פשוטה שיכולה לעלות על הבעיה עוד לפני הרעש שהוא כבר סמפטום די סופי, ב VAG COM נכנסים לבלוק 093 ושם קריאה צריכה להיות אפס, באם הקריאה היא מעל או מתקרבת ל 4 מעלות בפלוס או במינוס, דחוף למוסך.

פורסם
אכן שרות ראוי לשם שינוי.

לעצם העיניין:זה כמובן לא יפריע לחובבי המותג לטעון בכל יעוץtsi+dsg,שהמנועים והגירים אמינים וחסרי בעיות,ושהכל נפתר/שודרג.

בהצלחה לחבר במכירה עתידית.

כבר נטחן רבות בפורום שהכשל התכנוני הנ״ל תוקן ע״י היצרן ברכבים אשר יוצרו מ-2012 (להבדיל מנמסרו ב-2012).

כפי שעיניך רואות מדובר באקזמפלר משנת 2011...

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
כבר נטחן רבות בפורום שהכשל התכנוני הנ״ל תוקן ע״י היצרן ברכבים אשר יוצרו מ-2012 (להבדיל מנמסרו ב-2012).

כפי שעיניך רואות מדובר באקזמפלר משנת 2011...

בדיוק כמו שנושא תיבת ההילוכים נטחן ובכל פעם מספרים שהפעם זה תוקן לתמיד(עדכון תכנה/עדכון גרסא/מכטרוניקס/קלאצים מחוזקים/שמן מינרלי) ועוד היד נטויה.

קצת קשה להביע אמון במוצר.סלח לי.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
אפשר לשאול איזה מוסך טיפל ברכב הנ״ל?

הפרחים למוסך יוסי ספטון בפתח-תקווה שהיתה זו הפעם הראשונה בה טיפל ברכב (קודם הרכב טופל במוסך אחר)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מדוע אין קריאת שירות לכל הדגמים הסובלים מהליקוי? למה צריך להמתין עד שהמנוע מתפגר והלקוח נתקע ו"להפתיע" את הלקוח בשירות טוב?

פורסם (נערך)
בדיוק כמו שנושא תיבת ההילוכים נטחן ובכל פעם מספרים שהפעם זה תוקן לתמיד(עדכון תכנה/עדכון גרסא/מכטרוניקס/קלאצים מחוזקים/שמן מינרלי) ועוד היד נטויה.

קצת קשה להביע אמון במוצר.סלח לי.

כביכול אתה צודק, אכן יש בעיות אבל על חלק גדול מהם לוקחים אחריות ,ואני ממש לא חסיד של צ'מפיון, בניגוד ליבואנים\יצרנים אחרים.

מה שאני שמתי לב כי כולם מדברים על שילוב של TSI ו DSG ומה לגבי הבעיות אצל יצריים אחרים? יש המון בעיות בתיבות כפולות של פוקוס ואני מדבר בתופעה של ממש ואף אחד בחברה לא לוקח אחריות ולא מדברים על זה בקולי קולות כמו על DSG.

הנה עוד דוגמה מהפורום לאחרונה, מסתבר שבעיות בטיימינג לא רק במנועי TSI, אבל גם פה הכל שקט.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?528567-שרשרת-טיימניג-נקרעה-c4-פיקסו

מה עם שסתומים של AL4?

וגם שנינו לא יודעים מה יהיה גורל האמינות ב TCT וזה רק הזמן יגיד, בכול מקרה בוא נגיד גם שהרבה מאוד אנשים ירימו גבה באשר לרמת האמינות שיצאה למוצר שבו אתה נוהג, ופה אתה תגיד שזה ממש לא נכון וזה דעות קדומות ותהיה ככל הנראה צודק. הג'ולייטה היא הרבה יותר "גולף" מ"אלפא" בהגדרה הגינרית (מתנצל מראש על האמירה אבל לטעמי האישי), ומניסיון של חבר קרוב עם 159 (המלכה)שהפגינה אמינות מופתית אבל עדיין הדעה הרווחת שאלפא זה רכב לא אמין באליל.

הנקודה שאני רוצה להבהיר כי יש גם בעיות כרוניות בהרבה יצרנים אז ליצור רושם שקיימות בעיות כרוניות ואמינות גרועה רק במוצר אחד זה ממש לא נכון ובטח אנו כחובבי רכב צריכים להבין את זה.

נ.ב. ראוי לציין שהפטנת של תיבה כפולת מצמדים (שגם אלפא אימצה עכשיו) שייך לאותו יצרן הבעייתי.

עריכה אחרונה על ידי v.ch
פורסם

^ יש לך קצת טעויות בסיסיות .

1. - ב TCT עד היום , ,, אין את מחלות הילדות של DSG .

2. - במנוע המולטאייר של הג'ולייטה - אין את מחלות הילדות של ה TSI .

3. - וזה החשוב יותר .

-- באלפא לא מנענעים אותך מצד לצד - הם די לטובת הלקוח , ויש שם שירות לקוחות טוב ( הלוואי שלא נצטרך :lol: )

** וזו מהות הדיונים בפורום -

בכל מכשיר או מכונה אפשר כי יהיו בעיות תחזוקה , תיפעול או מחלות ילדות .

בעוד שב אלפא הם הפנימו זאת ונותנים שרות לקוחות טוב .

ב VAG - נראה כי הם מתאמצים לא לספר ולהעלים מידע - שהיום זמין ברשת בכל האתרים .

רשמתי לפני כ 2-3 שנים על הבעיות במנועי ה TSI - עם בעיית המותחן והנזק הנגרם למנוע (לאחר שקראתי אתרים בספרד)

וכאן בארץ - שירות הלקוחות התנער מהבעיות ,,

לכן כאשר עשיתי סבב בדיקה לפני קניית רכב ( בסגנון GTI , ג'ולייטה ) ולאחר דיונים גם בפורום -

חששתי קצת משרות הלקוחות של VAG .

ובאלפא קבלתי אוזן קשבת - אחריות ל 3 שנים ושקיפות ו רצון , נתינת מפרטים טכניים , רכב לנסיעת הדגמה והתרשמות .

לכן בחרתי ב ג'ולייטה - ואני נוסע ונהנה כבר שנתיים ללא בעיות במנוע או בממסרת הדבל קלאץ' ה TCT .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שים לב, שאני לא אמרתי שיש בעיות בתיבות של TCT אלא רשמתי שהזמן יגיד וגם ציינתי לטובה את אמינות של ה 159 שאני מכיר מקרוב, סה"כ אמרתי שלטעמי האישי הג'ולייטה כבר לא הרגישה "אלפא" וזה ממש לא בגלל האמינות אלא בגלל אופי הרכב והתרשמות אישית שלי ואני מדגיש, שלי בלבד.

וגם אמרתי שאני לא חסיד של צ'מפיון לאור היחס שלהם ללקוחות בחלק גדול מהמקרים.

בשום מקום לא השוואתי בין היבואנים (סמל"ת וצ'מפיון), שאגב אכן לאחרונה (ורק לאחרונה) משהו באמת טוב קורה שם כי לפני זה מה שהלך שם היה "שכונה" לכל דבר לעניין.

נתתי דוגמאות של יצרים אחרים ששם באמת הנושא עבר מתחת לרדאר ומה שהכי גרוע לא לקחו על זה אחריות ומקרים שהם כבר לא באחריות מטפלים בתשלום.

מה שאמרתי שצריך לראות את התמונה באובייקטיביות ולא להפנות לגבי יצרן נקודתי וגם פה התכוונתי ליצרן ולא ליבואן.

מהתגובה שלך עולה שאני אמרתי כי האמינות של אלפא נחותה מזו של רכבי VAG וזה ממש לא נכון כי לא לזה התכוונתי.

אגב אני נוסע בלאון כבר שלוש וחצי שנים (ועדיין פוזל לכיוון 159...) ללא שום בעיה וגם די נהנה, האם זה אומר שמחר אני לא אסבול מאחת הבעיות שפורטו, לא. האם לאור הניסיון שלך זה אומר שלא יהיו לך בעיות בעתיד(חלילה) גם לא.(מה לעשות מכניקה לפעמים מפשלת) מה שכן, אם וכאשר נגיע למוסך, אתה ככל הנראה ,בגלל מה שעובר על היבואן שלך לאחרונה ,תהנה יותר.

• תוכן חדש...