Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לאחר שניסיתי למצוא רכב בתקציב זעום של 10K ולא מצאתי כי כולם במצב גרוע וקשה למצוא רכב שמור בתקציב הזה,

החלטתי שאני אלך על רכב חדש מהחברה ואשתדל להחזיק אותו הרבה שנים כך שזה ישתלם יותר כלכלית מאשר להחזיק רק שנתיים שלוש ולספוג ירידת ערך גדולה.

אז התחלתי את החיפוש שלי בקטגוריית המיני ולאחר השוואה הגעתי להחלטה שכדאי ללכת על הפיקנטו בגלל האבזור העשיר והמראה המגניב יחסית לשאר הרכבים בקטגוריה, ואז ראיתי את הספורט עם ה3 דלתות שזה נראה יותר טוב אבל מצד שני זה פחות פרקטי ויכול להוות בעיה במכירה בעתיד

ושאר התוספות בספורט כמו הג'נטים המיוחדים והסנארוף והתחלתי לפזול לכיוון שלה,

אך מצד שני במחיר שלה אפשר לקנות סופר מיני ומהסופר מיני הכי אהבתי את הסוויפט.

אני אמקד את השאלות שלי ואציין את היתרונות שאני רואה בכל אחת מהמכוניות:

האם עדיפה פיקנטו ספורט ידנית שעולה 74900 או סוויפט ידנית ב79000 ? או סופר מיני אחרת ?

ואם הפיקנטו עדיפה אז כדאי ידנית או אוטומטית ?כי ההפרש בינהם הוא 5 אלף שזה יחסית כלום ואבא שלי מעדיף שאני אסע בתקופה הראשונה על אוטומט וכך יהיה מרוכז יותר בכביש מאשר בתפעול כי אני נהג חדש אבל מצד שני לידנית יש 5 הילוכים מול 4 ולכן היא זריזה יותר על הנייר ב2 שניות מ0-100, השאלה עד כמה זה מורגש.

ואם פיקנטו עוד הפעם אז האם עדיף את הספורט או הרגילה כי לרגילה יש שליטה מההגה ובלוטות' וטלפון מההגה ולספורט אין את זה.

ראוי לציין גם שבפיקנטו אין ריבית על המימון כי לפי מה שהוסבר לי הבנק שלהם מנוהל בבנק הפועלים וכך גם שלי ולכן כל הריבית גובים מהחשבון שלהם וזה ייחודי רק למי שיש לו חשבון בבפועלים, מישהו שמע על זה ?

וגם בפיקנטו לא לוקחים תוספת כסף על צבע מטאלי

ושיטת המימון נוחה לי כי אני לא צריך לשים מקדמה ואני רק משלם כל חודש 1020X47 ובסוף התקופה 31960.

אמשח לשמוע גם המלצות למימון והאם כדאי לקחת עצמאית מהבנק או דרך הסוכנות.

תודה

עריכה אחרונה על ידי Mega
פורסם
קיה פיקנטו ספורט אכן מכונית חביבה למדי וההבדל בביצועים בין דגם ה-1.2 ליטר הידני ל-1.2 ליטר האוטומטי מורגש מאוד. מה עדיף? זאת כבר שאלה של סדר עדיפויות. אתה צריך להחליט מה יותר חשוב עבורך - פרקטיות או עיצוב ואבזור. אם פרקטיות חשובה יותר עבורך - לך על הסוויפט או על רנו קליאו החדשה. אם עיצוב חשוב יותר עבורך לך על הפיקנטו ספורט או על פיאט 500 או על אופל אדם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני הייתי מתמקד על הרנו קליאו והפיאסטה,עכשיו היא מגיעה עם מערכת מולטמדיה מאוד נחמדה,איכות חומרים עדיפה על הסוויפט,הסוזוקי מרגישה כבר מאט מיושנת,בטח בכזה מחיר שהקליאו והפורד זולות יותר.

יצא לי לנסוע לא מאט על הספורט,היא נראית באמת טוב אבל פחות פרקטית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

חסרים כמה נתונים:

כמה אנשים ואיזה מטען יסעו ברכב בדרך כלל?

מה הנסועה הצפויה, ובאיזה תנאים (עירוני\בין עירוני, מישור\הרים)?

לפני מספר חודשים עמדתי בפני בחירה דומה - אם כי עם דרישה לאוטומטית - ובסופו של דבר בחרתי בסויפט, בעקר כיון שעיקר הנסיעות שלי הן פרבריות והעדפתי את הרכב הקצת יותר גדול. אני מרוצה מהבחירה, הסויפט עושה את עבודתה היטב עם צריכת דלק שנעה בין 12.5-16 קמ"ל בהתאם לתנאי הנסיעה.

יתרון לסוזוקי שיהיה חשוב לאביך (אם כי צריך להתיחס אליו בפרופורציות הנכונות) הוא בציון ה-EuroNCAP - קיבל ציונים יותר טובים בכל ארבעת מבחני הריסוק וכן בסיכום הכולל (5 מול 4 כוכבים).

הערה אחת לאביך - אני דווקא לא הייתי מתעקש על הילוכים אוטומטיים, יש יתרון לכך שתצבור ניסיון בנהיגה ברכב ידני, הוא יהיה גם יותר זול לרכישה וכנראה גם לאחזקה, ואישית אני לא מוצא את ההתעסקות בהילוכים מסיטה את תשומת הלב מהדרך, כיון שגם באוטומטית צריך להיות ערני להתנהגות המכאנית של הרכב.

יוליאן - לאיזה דגם של הקליו אתה מתכוון? אם מדובר על ה-1.2 אטמוספירי (נהגתי בו קצת, אם כי בגרסה הקודמת) הרי שהסויפט משמעותית יותר חזקה ויותר נעימה לנהיגה, למרות הגימור הספרטני משהו שלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא הפיקנטו יותר מאוברזת אבל במראה הכללי לדעתי הסוויפט יותר יפה, למרות שגם הפיקנטו ממש יפה

בכל מקרה ברכב רוב הזמן אני אסע לבד כי אני בן 21 לכן אני מניח שאסתדר עם 3 דלתות ואני צפוי לנסוע במרכז כלומר רוב הנסיעות יהיו בעיר.

פורסם

אני נסעתי על הקליאו 1.2 מוגדשת,הכוונה לכך שהסוויפט מרגישה מיושנת היא בפלסטיק,חוסר מערכת מולטמדיה,מושבים שלי אישית נוחים יותר בקליאו.

לא יצא לי לנסוע על הסוויפט אבל 94 כס לעומת ה 75 לקליאו אני מאמין זה באמת מורגש.

אם זה בעיקר לבד וכול מה שאתה מחפש זה איבזור אז לא תתאכזב מהפיקנטו,המצמד מדויק,המושבים מצוינים,ומבחינת הכוח זה לא רכב ספורט אבל לא חסר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ראשית תודה לכולם על התגובות אני מייחס לזה חשיבות גבוהה כי אני יודע בפורום הזה אנשים מדברים מניסיון וזה המקום היחידי שאני פונה אליו כדי להתייעץ.

קיה פיקנטו ספורט אכן מכונית חביבה למדי וההבדל בביצועים בין דגם ה-1.2 ליטר הידני ל-1.2 ליטר האוטומטי מורגש מאוד. מה עדיף? זאת כבר שאלה של סדר עדיפויות. אתה צריך להחליט מה יותר חשוב עבורך - פרקטיות או עיצוב ואבזור. אם פרקטיות חשובה יותר עבורך - לך על הסוויפט או על רנו קליאו החדשה. אם עיצוב חשוב יותר עבורך לך על הפיקנטו ספורט או על פיאט 500 או על אופל אדם.

אתה יכול להרחיב עוד על ההבדל שמורגש בין הידנית לאוטומטית בגרסת ה1.2 ? כלומר איך זה בא לידי ביטוי נגיד בעליות וכו'

כי על הנייר ההבדל הוא 2 שניות מ0-100 אבל מצד שני אני חושב גם ככה זה לא רכב ספורט באמת אז אולי עדיף להתפנק ולבחור באוטומט.

נהגת של שתיהן ?

אני אישית נוטה לכיוון הידנית גם בגלל העלות וגם בגלל צריכת הדלק וגם בגלל ההנאה מנהיגה ו5 הילוכים מול 4

אבל אבא שלי כפי שציינתי מקודם מתעקש על האוטומט בטענה שכדאי להשלים 5 אלף שזה יחסית לא הרבה כי בד"כ ההבדלים בין אוטומט לידני עומדים על 10-20 אלף ברכבים אחרים.

פורסם

אין טעם להתעקש על אוטומט,השילוב בין הגיר למצמד מאוד נעים,ובכזה רכב כיף להעביר הילוכים,נסעתי לפני כמעט שנתיים על הפיקנטו 1.2 אוטומט,הספורט יותר שקטה אולי עשו בידוד מאט שונה אבל אני זוכר בברור את המנוע בצורה טובה רועש,בספורט דווקא הוא די שקט,לא זוכר את האמת הבדלים בין ה2,אבל מן הסתם גיר ידני יהיה מהיר יותר מאשר אוטומט וכמובן חסכוני יותר.

פורסם

ד"א - מה שכתבתי קודם היה השואה בין קליו 1.2 אטמוספירית ידנית לבין סויפט אוטומטי.

לי, אישית, האבזור ממש לא משמעותי שכן אני מבלה במכונית בדרך כלל לא יותר מ-20-30 דקות פעמיים ביום. אפילו המזגן פועל מעט שכן בבוקר אני יוצא לפני 6, ואני מעדיף שקט על פני מוזיקה\רדיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יכול לקנות פיקנטו בת שנה או פחות מזה, מהדגמים המאובזרים, ב-60K בערך (לדגם האוטומטי).

זה בכ"ז 15 אלף ש"ח פחות מרכב חדש...וגם אוטומטי וגם עם 5 דלתות ולא 3.

פורסם

אתה יכול להרחיב עוד על ההבדל שמורגש בין הידנית לאוטומטית בגרסת ה1.2 ? כלומר איך זה בא לידי ביטוי נגיד בעליות וכו'

כי על הנייר ההבדל הוא 2 שניות מ0-100 אבל מצד שני אני חושב גם ככה זה לא רכב ספורט באמת אז אולי עדיף להתפנק ולבחור באוטומט.

נהגת של שתיהן ?

אני אישית נוטה לכיוון הידנית גם בגלל העלות וגם בגלל צריכת הדלק וגם בגלל ההנאה מנהיגה ו5 הילוכים מול 4

אבל אבא שלי כפי שציינתי מקודם מתעקש על האוטומט בטענה שכדאי להשלים 5 אלף שזה יחסית לא הרבה כי בד"כ ההבדלים בין אוטומט לידני עומדים על 10-20 אלף ברכבים אחרים.

כן, נהגתי בשני הדגמים.

אני לא יודע איך להרחיב יותר ממה שכתבתי. לדגם האוטומטי יש גיר מיושן עם 4 הילוכים שמסרס מאוד את הביצועים של הרכב. ההבדל ביניהם מורגש ביציאות מהמקום ברמזור, בעליות ארוכות וגם בנסיעות בין עירוניות מהירות. גם הידני הוא לא מטוס אבל הוא מרגיש זריז יותר בכל מצב.

האם להתפנק על אוטומט או לא? לא יודע, זאת באמת החלטה שלך. מבחינתי אוטומט זה פינוק רק למי שנוסע הרבה בפקקים, בכל שאר המקרים עדיף רכב ידני. אבל זה באמת עניין של השקפה, בעיני לא מעט אנשים גיר ידני הוא פסול מעצם היותו ידני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מסכים עם צביקה שענה כאן מעליי.

ההבדל בין ידני לאוטומט הוא קודם כל הבדל של השקפה. יש אנשים שמתרחקים מידנה כמו מאש, ויש כאלו שמאוד אוהבים את התחושה על הכביש ואת העברת ההילוכים וטוענים שלנהוג על אוטומט זה לא נקרא באמת לנהוג (ואני חייב להודות שזה דיי נכון ).

בכל מקרה, תחשוב עם עצמך מה אתה מעדיף.. והאם מדובר בנסיעות ארוכות? קצרות? בתוך העיר? וכו'. בגדול הביצועים בפיקנטו בדגם הידני טובים יותר, אבל גם הדגם האוטומטי שלהם טובים. ממה שקראתי הביצועים של סוויט בכבישים מהירים דיי חלשים ופחות נוחים. אבל לא יודע זאת מניסיון.

פורסם

לחבר טוב שלי יש סוויפט והאמת היא שהוא לא כזה מרוצה, הוא אומר שלצאת איתה מהעיר זה לפעמים מעצבן כי ההיגוי שלה לא משהו.

וואלה לא שמעתי על הסידור של קיה עם בנק הפועלים, אבל נשמע נחמד. כמה זה חוסך בתאכלס?

פורסם

בקשר לבחירה בין ידני לאוטומט - במיוחד עבור נהג חדש:

לא ברור לי איך אף אחד לא העלה את זה כאן - אבל עבור נהג חדש, כזה שלא 'פוחד' לנהוג, לבחור רכב אוטומטי אומר שכנראה אתה בוחר לנהוג לנצח באוטומט, כי אם את תחילת דרכך בתור נהג חדש תעשה על רכבים אוטומטיים, יהיה לך קשה מאוד עוד 5 שנים לעבור לידני (הרבה נהגים מפתחים סוג של פחד מגיר ידני, או הרגל חזק לאוטומט). לעומת זאת אם תתחיל עם רכב ידני, ההרגלים יושרשו בך ולחזור אליו אח"כ יהיה כמו לרכב על אופניים...

הקטע עם ההיסח דעת הזוי ולא קשור בעליל למציאות, מי שמע על נהג נורמלי שמוריד את המבט מהכביש ע"מ להעביר הילוכים, או שצריך להתנתק מהרכיבה בשביל לבחור הילוך..?

היתרון היחידי לאוטומט הוא סחירות בשוק הישראלי, כי אנשים כאן משום מה מעדיפים אוטומט באופן די גורף (יותר תקלות, יותר צריכת דלק, פחות ביצועים - לך תבין...), אבל בשוק המיני'ס היתרון של האוטומט קטן קצת כי הרבה אנשים רוצים מיני בשביל לחסוך עלויות אחזקה/תפעול/מחיר רכישה, ולכן הידניות מצליחות להמכר שם יופי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
אני מסכים עם צביקה שענה כאן מעליי.

ההבדל בין ידני לאוטומט הוא קודם כל הבדל של השקפה. יש אנשים שמתרחקים מידנה כמו מאש, ויש כאלו שמאוד אוהבים את התחושה על הכביש ואת העברת ההילוכים וטוענים שלנהוג על אוטומט זה לא נקרא באמת לנהוג (ואני חייב להודות שזה דיי נכון ).

בכל מקרה, תחשוב עם עצמך מה אתה מעדיף.. והאם מדובר בנסיעות ארוכות? קצרות? בתוך העיר? וכו'. בגדול הביצועים בפיקנטו בדגם הידני טובים יותר, אבל גם הדגם האוטומטי שלהם טובים. ממה שקראתי הביצועים של סוויט בכבישים מהירים דיי חלשים ופחות נוחים. אבל לא יודע זאת מניסיון.

אישית אני אוהב את ההרגשה של ידני, מרגיש יותר חי כזה ומעורב בנהיגה מאשר נסיעה על אוטומט, כמובן שבפקק זה קצת מציק אבל אפשר לחיות עם זה, כרגע רוב הנסיעות שלי יהיו בעיר אבל ייתכן שאני אחליף מקום עבודה ובגלל זה אסע יותר בבינעירוני

אבל בכל מקרה אני מתכוון להחזיק את הרכב תקופה ארוכה לכן כנראה שאסע בכל סוגי הכבישים.

לחבר טוב שלי יש סוויפט והאמת היא שהוא לא כזה מרוצה, הוא אומר שלצאת איתה מהעיר זה לפעמים מעצבן כי ההיגוי שלה לא משהו.

וואלה לא שמעתי על הסידור של קיה עם בנק הפועלים, אבל נשמע נחמד. כמה זה חוסך בתאכלס?

אני לא יודע כמה זה חוסך כי לא קבלתי הצעה מלפני כן אבל בעקרון אתה משלם בדיוק את המחיר שאתה סוגר איתם ויש מימון כמובן.

המסלול שהוצע לי על ה"ספורט" הידנית היא 960X47 ובסוף התקופה 29780 כלומר אחרי 4 שנים והכל ביחד יוצא 74900.

בקשר לבחירה בין ידני לאוטומט - במיוחד עבור נהג חדש:

לא ברור לי איך אף אחד לא העלה את זה כאן - אבל עבור נהג חדש, כזה שלא 'פוחד' לנהוג, לבחור רכב אוטומטי אומר שכנראה אתה בוחר לנהוג לנצח באוטומט, כי אם את תחילת דרכך בתור נהג חדש תעשה על רכבים אוטומטיים, יהיה לך קשה מאוד עוד 5 שנים לעבור לידני (הרבה נהגים מפתחים סוג של פחד מגיר ידני, או הרגל חזק לאוטומט). לעומת זאת אם תתחיל עם רכב ידני, ההרגלים יושרשו בך ולחזור אליו אח"כ יהיה כמו לרכב על אופניים...

הקטע עם ההיסח דעת הזוי ולא קשור בעליל למציאות, מי שמע על נהג נורמלי שמוריד את המבט מהכביש ע"מ להעביר הילוכים, או שצריך להתנתק מהרכיבה בשביל לבחור הילוך..?

היתרון היחידי לאוטומט הוא סחירות בשוק הישראלי, כי אנשים כאן משום מה מעדיפים אוטומט באופן די גורף (יותר תקלות, יותר צריכת דלק, פחות ביצועים - לך תבין...), אבל בשוק המיני'ס היתרון של האוטומט קטן קצת כי הרבה אנשים רוצים מיני בשביל לחסוך עלויות אחזקה/תפעול/מחיר רכישה, ולכן הידניות מצליחות להמכר שם יופי.

האמת אני לא חושב שאני אפתח פחד כזה גם אם הרכב הראשון שלי יהיה אוטומטי כיוון שאני נוהג כרגע על הרכב של אבא I30 ומשתעמם מהנהיגה כפי שציינתי מקודם ובשיעורים למדתי על פאביה ידנית והייתי יותר מקבל הנאה אבל אולי זה בגלל שהתחלה מתלהבים לנהוג בלי קשר.

גם אני טוען שנהיגה בידני לא מסיח את הדעת, זה אבא שלי חושב ככה.

עריכה אחרונה על ידי Mega
  • תוכן חדש...