Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

ראשית, אני מתנצל על האורך.

זהו לא פוסט של התמרמרות "קלאסי" על יבואן או על רכישת רכב, אלא גם פוסט אינפורמטיבי (וסובייקטיבי) שנועד לשקף לקוראים את ההתרשמות שלי ושל אישתי כזוג צעיר בנוגע לשיקולים כלכליים לרכישת רכב-ומדוע יש יבואנים שלא ילקחו בחשבון מבחינתנו.

קצת רקע:

אני ואישתי זוג צעיר (ללא ילדים, עדיין) . ברשותנו יאריס 2009 עם גיר רובוטי, שעשתה 80K ק"מ ומטופלת בקפדנות וצורכת 1:16 בממוצע.

בחודשים האחרונים (לאור הקילומטרז' הגבוה שהתחלתי לנסוע בעבודה החדשה שלהערכתי מצטברים ל25000 ק"מ בשנה ואפילו יותר) חשבנו על האפשרות להחליף את היאריס ברכב יותר גדול ונוח שישמש לשינוע תינוק (כשיגיע) בנוסף לקרובים שיגיעו לביקורים מחו"ל, כי היאריס כבר לא כל עונה על הצרכים שלנו מבחינת תא מטען והמרחב הפנימי.

לאחר מעקב של כמה חודשים על מחיר המחירון של היאריס ביד 2 הגענו לצומת דרכים עם כמה אפשרויות לבחירה:

1. למרות הקילומטרז' הגבוה שהרכב הולך לגמוע, אשאיר את היאריס ברשותי, ונרכוש לאישתי רכב קטן וחסכוני מיד שנייה בליסינג (כגון I10, ספייס סטאר וכו') במחירים שמתחת ל50 אלף ש"ח שישמש לשינוע הילד/מצרכים/חלק מהקרובים.

2. לבצע טרייד אין על היאריס לוגמת הבנזין ברכב גדול ומשפחתי שלוגם סולר וחסכוני יותר ממנה (וכרגע הפייבוריטית היא רנו פלואנס טורבו דיזל משנתון 2010 ואילך שיכולה להכניס כמה גופות לתא המטען, צ'מפיון לא רלוונטיים מבחינתי לאור השרשורים והשישו ושמחו של הDSG+TSI) ולהוסיף את ההפרש דרך חברת מימון בריבית של 6% מקסימום (או דרך הלוואה בנקאית בריבית סבירה). כך או אחרת, ברכישה של רכב יד שנייה דרך קרסו או יונדאי יש לי אפשרות לקבל אחריות לשנה על הרכב.

וכאן אנחנו מגיעים לעיקר, ומדוע טויוטה+סוזוקי אצלי מחוקים.

ביצענו בירור היום מול כמה מקומות.

1. הסניף המקומי של AVIS בחדרה-שנתן הצעה הוגנת למימון ההפרש+טרייד אין אך נפל בגלל חוסר של רנו פלואנס דיזל. היחס של הנציג שטיפל בי היה מאוד אדיב, והוא גם היה מוכן שאקח את הרכב לבדיקה במכון לבחירתי, ובמידה וימצאו ליקויים הם יתקנו אותם במוסך שאני אבחר במידה וארכוש רכב מהם.

2. סוכנות מיצובישי בחדרה, שהציעה לנו את האטראז' (שכנראה יפסל בגלל נפח המנוע הצנום והמרחב הפנימי) במסגרת טרייד אין על היאריס (הצעה הוגנת, שוב) או את הספייס סטאר כרכב שני בעלות של 74000 ש"ח בנוסף ליאריס שתישאר אצלי. האיבזור של הרכבים דווקא היה סביר בעיני-אך הפלוס הגדול הוא היחס של הנציג שטיפל בנו-הוא היה מאוד אדיב, ורואים שהוא מאוד רצה למכור ובהחלט גרם לנו לרצות לחזור לשם.

3. סוכנות יונדאי בחדרה-עם הצעה נמוכה יותר לI10 כרכב שני או טרייד אין (הוגן) על היאריס ורכישת I35 או I30 במקומה. הI30 וה I35 מאובזרות לטעמי טוב אבל הן נפלו בסעיף צריכת הדלק. ושוב-טרייד אין במחיר קרוב מאוד ליד 2. יחסי אנוש טובים של נציג המכירות.

4. סוכנות הונדה בחדרה-הצעות פושרות יחסית שירדו מהלקסיקון, תמחור שערורייתי של רכבים חדשים. אין מלאי של רכבים היברידיים יד שניה. יחס לא משהו של הנציגים שמבחינתם לא עשו מאמץ למכור כשעלה נושא רכישה של רכב חדש, אבזור דל לטעמנו וצריכת דלק לא מספקת.

5. סוכנות סוזוקי בחדרה-שסירבו בכלל לטרייד אין על היאריס, שלא לדבר על כך שהדבר האחרון שהם רצו לעשות זה למכור רכב (עייפות החומר?). אפילו לא רצינו להמשיך ולדבר על רכישת רכב חדש והעדפנו לצאת משם.

6. סוכנות טויוטה שהציעו את ההצעה המבישה ביותר (וגם יחסי אנוש מגעילים של נציגי המכירות והטרייד אין). התעניינו בפריוס שעלתה 160 אלף ובאוריס ההיברידית. כשביררנו לגבי מימון לרכב יד שנייה לפריוס/אוריס היברידי, טויוטה לא היו מוכנים בכלל לדבר על העניין ושלחו אותנו לסניף הבנק הקרוב אלינו כי "אין לנו שום עניין במימון לרכבים יד שנייה ואתם יכולים ללכת לחברת מימון בריבית הרבה יותר גבוהה". כשהעלינו את רכישת הפריוס כרכב חדש, הנציג "כבדרך אגב" אמר שהם נותנים רק מימון של 25 אלף שקלים למשך 36 חודשים "ואתם צריכים ללכת לסניף הבנק הקרוב אליכם". כששאלתי לגבי הליך של רכישת יד שנייה כחלק ממדיניות toyota select החדשה שלהם (רכישה של רכב יד שנייה באחריות יבואן), הנציג טען שמכיוון שלא טיפלתי באופן מלא במוסכים של טויוטה הם לא מוכנים לרכוש ממני את הרכב בלי הפחתה משמעותית מאוד בטרייד אין. כשציינתי בפניו שהם יכולים לפתוח את מכסה המנוע ולבדוק שהכל תקין מבחינת פילטרים, שמנים ופלאגים ואני יכול להביא להם תיעוד של כמעט כל הטיפולים, הוא אמר "זה לא מעניין אותנו כי זה לא חלק מתהליך ההשבחה שלנו".

אז סליחה, אפשר לדעת מה תהליך ההשבחה שאתם עושים? מזיגה של שמן מנוע שהתיישן בחביות זהב באלפים השוויצרים כשמישהו מוסר את הרכב? החלפת צינורות האוויר בצינורות סיבי פחמן? :evil:

מה לדעתי משתמע מכך? טויוטה לא מעוניינת למכור רכבים יד שנייה ללקוחות חדשים או ללקוחות חוזרים בטרייד אין אלא מבחינתם אתה צריך להביא את כל הכסף על השולחן לרכב חדש בלבד. רכבים יד שנייה מבחינתם של טויוטה? לא בלקסיקון. סע בן צור, סע, יש הרבה אחריך בתור לשלושת המעגלים גם כשהם אוטוטו משתינים עליך בקשת כלקוח חוזר.

7. השארתי פרטים באתר האינטרנט של קרסו טרייד אין. תוך שעתיים-שיחה מנציגה של סוכנות הטרייד אין של קרסו מוטורס שהזמינה אותנו להגיע מחר למגרש בכפר סבא, עם הבטחה לתנאים טובים כגון מימון מלא לרכב יד שנייה והבטחה למחיר מחירון ותנאים הוגנים. עדיין, דיבורים לחוד ומעשים לחוד, אך התרשמתי ממנה שהם באמת רוצים למכור. לכן מחר אני ואישתי נגיע לקרסו מוטורס לבדוק את מלאי הצרפתיות אוהבות הסולר, ומי יודע-אולי את היפנית נחליף בצרפתית שתישאר לכמה שנים במשפחה.

8. סוכנות קיה שנקפוץ ונעדכן בהמשך.

לסיכום-כרגע, לפי היחס של AVIS, מיצובישי ורנו, בהחלט אנו שוקלים לרכוש מהם רכב חדש או רכב יד שנייה שיתווסף ליאריס.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מתאר ליצמי שלקחת בחשבון שהאופציה להחזיק 2 מכוניות היא יקרה יותר - כפל ביטוח, טסט, דלק, ירידת ערך וכו'. לדעתי אם יש אפשרות להחזיק ולהסתדר עם רכב אחד, ונראה שזו אופציה, אז היא עדיפה. מה לגבי חיפוש רכב באופן פרטי ומכירה של היאריס באותה דרך?

פורסם

צריך להבין שטרייד אין זה נוחות, ובשביל נוחות צריך לשלם.

אם תחליט להחליף את היאריס, עדיף לך למכור אותה ולהגיע עם כסף לסוכנויות. יקבלו אותך הרבה יותר יפה.

לסוכנות הללו יש מאות אלפי שקלים ששוכבים במגרש בדמות מכוניות משומשות. הם לא ששים להוסיף עוד אחת.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)
אני מתאר ליצמי שלקחת בחשבון שהאופציה להחזיק 2 מכוניות היא יקרה יותר - כפל ביטוח, טסט, דלק, ירידת ערך וכו'. לדעתי אם יש אפשרות להחזיק ולהסתדר עם רכב אחד, ונראה שזו אופציה, אז היא עדיפה. מה לגבי חיפוש רכב באופן פרטי ומכירה של היאריס באותה דרך?

האופציה הזו כנראה תרד בגלל כמה סיבות:

1. ההצעות שקיבלתי מהטרייד אין קרובות מאוד לאופציה של מכירה ללקוח פרטי.

2. אני יכול לשמור את הרכב עד למועד הקבלה של הרכב שנרכש, ואיני צריך לקחת רכב מהשכרה או להשאר ללא רכב זמין עד למועד האספקה.

צריך להבין שטרייד אין זה נוחות, ובשביל נוחות צריך לשלם.

אם תחליט להחליף את היאריס, עדיף לך למכור אותה ולהגיע עם כסף לסוכנויות. יקבלו אותך הרבה יותר יפה.

לסוכנות הללו יש מאות אלפי שקלים ששוכבים במגרש בדמות מכוניות משומשות. הם לא ששים להוסיף עוד אחת.

אין לי בעיה לשלם על הנוחות הזו של "מפתח תמורת מפתח" תמורת הורדה של אחוז מסויים מהמחיר שאני מבקש. אבל כאשר נציג של טויוטה (מהסוכנות בה רכשתי את הרכב חדש מהניילונים!) בא ואומר לי ביחס מזלזל "יש לנו מימון התחלתי של אולי שישית מערך הרכב, את כל השאר אתה צריך לבצע דרך חברות מימון שלוקחות ריבית הרבה יותר גבוהה דרכנו או דרך בנקים" וכאשר עולה האפשרות של רכישת רכב יד שנייה של טויוטה *דרכם* (במסגרת "תוכנית סופר דופר חדשה טויוטה select" שהם מפרסמים בשלטים גדולים מחוץ לסוכנות) אך הם מסרבים לרכוש ממני את הרכב במחיר מחירון (בניגוד לשאר היבואנים!) רק בגלל שאין לי הסטוריית טיפולים סדירה אצלהם (אבל יבואנים אחרים כגון מיצובישי, יונדאי ואפילו חברות ליסינג כגון AVIS כן היו מוכנים!), אז סלח לי-הם יכולים ללכת לחפש אותי כלקוח שלהם מעתה והלאה.

הם יכסחו אותך עוד יותר אם אתה לקוח חוזר שלהם שהעז לטפל לבד (ואולי אפילו באופן יותר טוב וקפדני מהמכונאים שלהם) ולחסוך את העלות השערורייתית של ביקור אצלהם.

פורסם (נערך)

בהצלחה , שמעתי הרבה דברים טובים על קרסו , למה לא לקחת את לובינסקי כאופציה , ולגבי טויוטה , השירות שלהם מגעיל רק אם תגיד להם שאתה רוצה לרכוש את הרכב בערימת מזומנים , חבר שלי רכש מאצלהם לפני כשנה לנד קרוזר והייתי נוכח כשביצע את ההזמנה , יחס מגעיל ברמות .

בהצלחה , מחכים לעדכון .

עריכה אחרונה על ידי abdsamara911

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם (נערך)

למה לא לקחת את לובינסקי כאופציה? אין להם רכבים שמושכים אותי מספיק. יש לאשתי סיוטים מסיטרואן C5 שנהגה עליה, ואני התרשמתי לטובה אך ורק מהברלינגו טורבו דיזל שנהגתי עליה לפני כמה שנים טובות. מפיז'ו גם אין לי מי יודע מה רשמים טובים עקב ניסיון רע איתן של קרובי משפחה שלי, והתמחור של הפרטנר ושאר הדיזלים לא מספיק אטרקטיבי בעיניי.

שנית, קרסו+AVIS היו מוכנים לספק מימון 100 אחוז לרכישת רכב יד שנייה דרכם-צל"ש.

טויוטה לא היו מוכנים אפילו לשמוע על כך-טר"ש.

פורסם

אם אני לא טועה אתה עדיין לא סגור על סוג הרכב , נכון? ושיש כמה אופציות .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

ישנן כמה אופציות, כפי שרשמתי בהתחלה:

1. להשאיר את היאריס ולהמשיך לנסוע איתה קילומטרז' גבוה יחסית לעבודה (25000 בשנה ומעלה) ולשלם על כך בדלק. לרכוש לאישתי רכב יד 2 עם מנוע קטן כגון יונדאי I10 ובכך לאפשר פחות תלות ביאריס ואפשרות לחלק את העומס של ילדים/קרובי משפחה בין 2 רכבים חסכוניים.

2. לבצע טרייד אין על היאריס ולרכוש במקומה רכב דיזל חסכוני (רנו פלואנס, לא מצאתי אלטרנטיבות משתלמות אחרות) יד שנייה. על צ'מפיון אין מה לדבר, וגם לא על מנועי בנזין לאור הקילומטרז' הגבוה שאני מבצע בשנה.

3. ביצוע טרייד אין על היאריס לרכב חדש מהניילונים (הכי פחות עדיף) עם עדיפות למשפחתית+דיזל.

פורסם

למה לא שקלת לרכוש דרך קרסו טרייד אין?

אצלהם יש פלואנס דיזל ויעשו לך טרייד אין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
למה לא שקלת לרכוש דרך קרסו טרייד אין?

אצלהם יש פלואנס דיזל ויעשו לך טרייד אין.

סעיף מספר 7 בהודעה שפתחתי :wink:

פורסם

4. סוכנות הונדה בחדרה-הצעות פושרות יחסית שירדו מהלקסיקון, תמחור שערורייתי של רכבים חדשים. אין מלאי של רכבים היברידיים יד שניה. יחס לא משהו של הנציגים שמבחינתם לא עשו מאמץ למכור כשעלה נושא רכישה של רכב חדש, אבזור דל לטעמנו וצריכת דלק לא מספקת.

5. סוכנות סוזוקי בחדרה-שסירבו בכלל לטרייד אין על היאריס, שלא לדבר על כך שהדבר האחרון שהם רצו לעשות זה למכור רכב (עייפות החומר?). אפילו לא רצינו להמשיך ולדבר על רכישת רכב חדש והעדפנו לצאת משם.

לגבי סעיף 4 - רכבים משומשים שנרכשים בתהליך טרייד אין לרכבים חדש מועברים בדרך כלל לאוטוסנטר/הרץ, גם את הידיים הפרטיות, אם עדיין זה רלוונטי מבחינתך פנה בה"פ אני אנסה לעזור.

סעיף 5- ייתכן ומה שביקשת על הרכב לא תאם למה שהתכוון נציג סוזוקי להציע לך ולכן מלכתחילה העדיף לבחור במילים "לא עושה טרייד אין" מאשר להציע לך הצעה מבזה שבסופה היית כועס עליו אפילו יותר. אולי הוא פשוט התעצל גם זו סיבה :-D. כך או כך לא נדע

האופציה הזו כנראה תרד בגלל כמה סיבות:

1. ההצעות שקיבלתי מהטרייד אין קרובות מאוד לאופציה של מכירה ללקוח פרטי.

2. אני יכול לשמור את הרכב עד למועד הקבלה של הרכב שנרכש, ואיני צריך לקחת רכב מהשכרה או להשאר ללא רכב זמין עד למועד האספקה.

אין לי בעיה לשלם על הנוחות הזו של "מפתח תמורת מפתח" תמורת הורדה של אחוז מסויים מהמחיר שאני מבקש.

תמיד תנסה למכור את הרכב הפרטי לבד, נכון הנוחות של המהלך, מצד שני יכולת המיקוח שלך על הצד השני עולה בצורה משמעותית כשאתה מדבר על מזומן מאשר טרייד אין. בטרייד-אין לא קיימת באפשרותך האופציה לאמוד כמה הפסד/רווח מתבצע על הרכב שלך.

רשמתי בכחול, כי את האדום כבר תפסת :-D

שיהיה חג שמח ובהצלחה

Confidence In Motion

פורסם

אם נהגת על הרובוטי של טויוטה ואתה מרוצה, כדאי לשקול את הפיקאסו C3 טורבו דיזל - מיקרוואן חמוד עם תא נוסעים מתוכנן היטב ומנוע דיזל חזק וחסכוני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אז רגע,אתה פוסל את צ'מפיון על הסף בגלל ה DSG או בגלל שאתה עתיד לטפל במוסכים שלהם ? :lol:

וברצינות,אומנם חדש מהניילון אופציה הכי פחות מועדפת עליך,אך עם מה שציינת שאתה אמור לגמוע בשנים הקרובות,לדעתי אוקטביה TDI תפור עליך :)

שים לב שהגיר DSG הארור הוא ה-DSG7 (שבא בגולף 122 או אוקטביה בנזין 1.2),הTDI מגיע אאל"ט עם DSG6 שמגיע גם בGTI ובשאר הספורטיביות.

תרגישו חופשי לתקן,אך ממה שעקבתי על כל הדיונים במהלך הזמן,ה7 הוא הבעייתי בעוד ה6 מצוין.

כך או כך,בהצלחה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אכן הDSG7 הוא הבעייתי. אך הוא מגיע גם בספורטיביות. לא יודע אם כולן, אבל שירוקו לדוגמא בהחלט

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.

• תוכן חדש...