Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדשות מצלמה עד 3500 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יתעלק בעדינות על השרשור, אני חובבן לגמרי בצילום

וקצת תוהה עם איזה ציוד כדאי לצאת לטיול בסין

יש ניקון d60 עם 18-105, ופלאש.

עכשיו אני לא רוצה להתחיל להחליף עדשות ולהסתובב עם ארסנל, ככה שאני רוצה לטוס עם עדשה אחת בלבד, ושוקל להשאיר את הפלאש בארץ.

לגבי עדשה, אין לי ניסיון עם עדשות אחרות, פרט לאחות הקטנה ה 18-55, יותר מזה אני פשוט לא מכיר, השאלה היא האם ה 18-105 תספק אותי בטיול, או שכדאי לשקול משהו אחר?

ורומק יש את הבלוג הזה הבחור בוחן כמה וכמה עדשות מצלם כמעט את אותו הדבר בכל המבחנים.

http://www.kramery.com/DUarticles/detail.asp?iArt=1241

כמו שאמרו לך, זה מאוד תלוי בסגנון הצילום שלך.

אני טיילתי די הרבה עם ה17-50 שלי. וב95% מהמקרים היא ענתה על הצרכים שלי. (היו כמה מקרים בודדים שהייתי רוצה קצת יותר זום).

מעולם לא לקחתי איתי פלאש לטיולים.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא עברתי על כל הפוסט בדקדוק, אבל לא ראיתי באיזה גוף אתה מצלם.

בכל אופן אני מחזיק בכל הליין הפריים G של ניקון ובין היתר בסיגמא 18-35 המדוברת.

אני מניח שאתה מצלם בקרופ אחרת העדשה כמעט ולא הייתה רלוונטית.

לכן בגדול על ה18-35: העדשה בנויה באיכות שלא רואים היום אפילו בליין המקצועי והיקר של ניקון

חייב לציין שהיא כבדה מאוד, למרות שהיו לי עדשות כבדות ואני לא מפחד ממשקל, אבל שמתי לב שהמשקל שלה בהחלט מורגש...

כמו כן הגודל, היא לא קטנה בעליל, לשימוש שלי זה מעולה, לשימוש שלך אני לא יודע...

בכל מה שקשור לביצועים, לא התלהבתי יתר על המידה מהפוקוס שלה על הD300, אבל היא גם לא איטית.

החדות מרשימה בהחלט, מצלם בעיקר ב1.8-2.8, הבעיה העיקרית ב1.8 הוא עומק השדה הרדוד ולכן יש להזהר בצילום קבוצת בני אדם

הבעיה העיקרית של העדשה היא שקשה מאוד להשג אותה, את שלי קיבלתי מדיגימן, הוא קיבל משלוח של 12 חתיכות, וכולם נחטפו באותו יום בהזמנה מראש כמובן

והתשובות של שפע "אין במלאי עוד חודש עוד חודשיים..."

אני מצלם הרבה בתנאי תאורה קשים, לכן לי הצמצם מהווה שיקול עיקרי, השאלה מה אתה מצלם

אם אתה מחפש בוקה, הייתי הולך על עדשת פריים דווקא, וגם משיקול של גודל ומשקל.

שאני יוצא לפאב או סתם רוצה איתי את המצלמה לכייף, אני בספק אם אקח איתי את ה18-35, בגלל הגודל והמשקל שלה

לגבי שאר העדשות שהעלת- 17-50 או 17-70, לא הייתי ממצמץ לכיוון כי מבחינה אופטית לא תרגיש הבדל משמעותי לעומת ה18-200

(כנראה יהיה שיפור משמעותי בחדות ובקונטרסט, אבל לא שיפור כמו עדשה צמצם קבוע או פריים).

כמו כן העובדה שיש לך 35ממ שהיא אמנם פשוטה אך נותנת תמורה מעולה למחיר, קצת מקשה להמליץ לך על ה18-35 כי זה טווח קיים אצלך.

אם אתה רק מחפש שיפור אופטי, ולא מצפה להגדל הטווח או הוספת ערך מוסף, והמשקל והגודל לא מהווים שיקול, ללא ספק ה18-35 מומלצת ביחוד במחיר המגוחך שלה לתמורה.

אם אתה מחפש ערך מווסף, הייתי ממליץ לחשוב על ה85 1.8G של ניקון, חדה בטרוף ב1.8, מהירה מאוד, ותיתן ערך מוסף לצילומיי פורטרט.

כמו כן אם ULTRA WIDE מעניין אותך הטוקינה 11-16 2.8 נהדרת, ותתן לך רוחב וזווית לצילומי נוף מדהימים, גם כן חדה מאוד ב2.8

בהצלחה

Boris.K

פורסם

בתקופת תחביב הצילום שלי (ימי הפילם העליזים עם ה-nph400) הסתובבתי רק עם עדשת 50 מ״מ,

במיוחד בטיולים. בתרגום לעדשות של היום זה בסביבות ה-30-35 מ״מ.

עד כמה שזכור לי מהטיולים, במקומות שבהם אמרתי לעצמי ״אוי, הלוואי והיה לי כאן טלה״

לא הייתי מצליח לספק צילום ראוי בלי חצובה נורמלית. מילא לסחוב טלה בהרים, אבל חצובה? לא לעניין, בקיצור ;-)

מה שכן היה חסר לי מדי פעם, זאת עדשה רחבה יותר, משהו בסגנון 35 או 28 של פעם.

כן, כן, דווקא העדשות הכי ״נורמליות״ ו״משעממות״.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בנגני - מציע לך לשקול בכובד ראש את ה18-300 של ניקון. אחת העדשות הכי ורסטיליות שקיימות בשוק.

קיהג'ט - המון המון תודה על התשובה המפורטת, עדשות פריים פחות מדברות אליי, אני צריך גמישות באורכי מוקד. יש סיכוי שתוכל לתת דעתך על ה24-105 f4 של סיגמא? (עדשה חדשה שיצאה רק בסוף שנה שעברה) היא נראית לי כרגע כאופציה הכי מאוזנת מבין השלוש. למרות שאני שוקל אולי ללכת על ה18-35 ובעתיד להוסיף 70-200 f2.8. רעיונות?

Ford Focus estate ; Subaru XV

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בום! עדכון!

דיסרתי עם שפע ואחרי שהצקתי לבחור בשם יורם עם המון שאלות על שלושת העדשות מתחילת השרשור (לעצלנים: 18-35mm f1.8, 17-70mm f2.8-4 ו- 24-105mm f4) שנענו בסלנות ופרטנות סגרתי איתו שישמור לי את ה- 18-35 ואת ה- 24-105 ואני אבוא לבדוק אותן. ה- 24-105 אבל היא עדיין לא הגיעה בזמנו אבל הובטח לי שתוך שבוע היא תגיע למלאי ואני אוכל להגיע לבדוק אותה.

פאסט פורוורד שבוע אחד, אני מקבל טלפון:

"ה- 24-105 וה- 17-70 מוכנות בשבילך"

-"מה ז"א 17-70? לא סגרנו על ה- 18-35?"

"באמת? לא נכון... חשבתי שהתכוונת ל- 17-70... הייתה אחת אחרונה (18-35) אבל לקחו אותה היום"

לונג סטורי שורט, קצר בתקשורת גרם לו לחשוב שאני רוצה את שתי העדשות האחרות. אבל - ה- 18-35 אמורה להגיע בעוד שבועיים, בינתיים הוא הבטיח לשמור לי את ה- 24-105. טוב, אז נחכה עוד שבועיים.

פאסט פורוורד שבועיים - אני מקבל אימייל שאומר לי שהמשלוח שהגיע לא כלל את ה- 18-35 כי המפעל לא עומד בקצב והיא צפוייה להגיע רק במאי. ס'עמק.

היום הזדמן לי להיות בתל אביב והחלטתי להכנס לבדוק עד כמה ה- 24-105 טובה ואם היא מספיקה לי. אז הגעתי.

קיבלו אותי בחום ובגישה הכי נחמדה שאפשר (כאן המקום לציין שהעדשה חיכתה על המדף מעל לשלושה שבועות רק כדי שאני אגיע לבדוק אותה, אפילו לא לקנות). יורם קיבל אותי למשרד שלו, נתן לי את העדשה ואחרי ששאלתי אותו אם אני יכול לשים אותה על המצלמה הוא הסתכל עלי חצי צוחק ואמר "נו בטח, אז בשביל מה באת? בטח. שים, תצלם, תראה אם היא טובה לך". אחרי כמה דקות הוא הסתכל עלי במבט מתנצל ואמר לי "הייתה טעות". ה- 18-35 לא תגיע במרץ, הוא קיבל תדפיס של המשלוחים הקרובים והיא תגיע רק ביולי. ס'עמק.

חצי שעה וכמה (עשרות) תמונות מאוחר יותר, התחלתי (להמשיך) לשאול אותו שאלות, כמה היא טובה בתנאי תאורה נמוכים, כמה רחב הקצה הרחב ועוד כל מיני שאלות שבכל מקום אחר ענו עליהן ב"תשמע, אם אתה רוצה אותה, תשלם ונזמין לך". יורם ענה על כל השאלות בסבלנות ונתן לי את כל הפרטים שאני צריך. (אני מזכיר, באתי לבדוק, לא לקנות, לא להזמין, לבדוק). במהלך הזמן הזה נכנס בחור, צלם במקצועו, עם תיק מלא בציוד שעולה פי כמה וכמה מהאוטו שלי, קנה שני פלאשים ועדשה והלך. בכל אותו הזמן אותו יורם המשיך לתת לי תשובות מקצועיות ומקיפות כאילו אני עושה הזמנה במאתיים אלף שקל. באותו זמן גם נכנס המנהל של המקום ושאל אותי בתדהמה "זה אתה עם ה- 24-105?? אתה יודע כמה אנשים רצו אותה? והוא (יורם) לא נותן למכור אותה כי הוא אומר שתבוא לבדוק אותה".

אחרי שדיברנו עוד קצת, ובדקתי עוד קצת, ועוד קצת, יורם הציע לי לנסות בכל זאת את ה- 17-70 כי לדעתו היא תתאים יותר למקומות סגורים (היא עולה יותר מ- 1000 שקל פחות. זה רק מראה כמה אכפת לו שאני אעשה את הקנייה הנכונה לי ולא לו). אז בדקתי גם אותה, מבחינת אור נמוך היא לא הרבה יותר טובה, אבל היא מספקת כאמור הרבה פחות טווח. אז נתתי לו את כרטיס האשראי, יצאתי מהחדר כדי שאני לא אוכל להתחרט ונסעתי הבייתה עני יותר ב- 3,272 שקלים חדשים ועם ה- 24-105 על מושב הנוסע (חגורה כמובן).

אז איך היא?

בקצרה, אני מרגיש כאילו קניתי מצלמה חדשה לגמרי. חדה, פוקוס מהיר, ייצוב תמונה עובד מצויין, עומק שדה מספיק רדוד והתמונות, או התמונות. קיבלתי חזרה את התשוקה לצלם. למרות שתיארתי את זה בהמון מילים, את ההרגשה שאני מרגיש כרגע קשה לי לתאר.

החסרון היחיד שמצאתי עד עכשיו הוא המשקל. הבת **** כבדה, מאוד. אבל פחות משנה לי כי אני מחזיק אותה ביד לזמן קצר מאוד כל פעם (מקסימום 4-5 תמונות) ובשאר הזמן היא תלויה על הכתף או מונחת על המושב של האוטו.

עוד דבר שיכול להחשב כחסרון, אבל אני מאמין שאני אתרגל אליו מהר מאוד הוא טבעת הזום: היא מסתובבת הפוך מהכיוון שאליו אני רגיל והמיקום שלה ושל טבעת הפוקוס הפוך (טבעת הזום קרובה לעצמית וטבעת הפוקוס קרובה לגוף המצלמה). מה שקורה זה שכמעט ובלתי אפשרי לצלם כשה... סך שמש? מגן שמש? נו הכובעון הזה, שכחתי איך אומרים שם שילו בעיבריט.

הנה כמה תמונות שהספקתי לצלם בינתיים. כולן בלי שום עריכה, צולמו ב-RAW והומרו ל- JPEG. ה- White balance היה אוטומטי והצבעים כוונו ל- Vibrant. אם מישהו רוצה את הקבצים המלאים תגידו. תיאור קצר ונתונים של המצלמה מתחת לכל תמונה. תהנו.

שתי התמונות הראשונות צולמו אחרי הצהריים עם תאורה טבעית (מהחלון).

DSC_9601.jpg

105mm | f/4 | 1/30 Sec | ISO 640

DSC_9602.jpg

105mm | f/4 | 1/25 Sec | ISO 640

שאר התמונות צולמו לפני כשעה, עם מנורות של הדירה.

DSC_9607.jpg

90mm | f/4 | 1/10 Sec | ISO 2000

DSC_9609.jpg

90mm | f/4 | 1/6 Sec | ISO 2000

DSC_9613.jpg

24mm | f/4 | 1/30 Sec | ISO 2500

התמונה הבאה צולמה בחושך כמעט מוחלט, האור בחדר היה כבוי והאור היחיד הגיע מהסלון. היה חשוך, אפילו מאוד.

DSC_9614.jpg

24mm | f/4 | 1/6 Sec | ISO 2500

תודה לכולם על העזרה וביג אפ ליורם משפע שסבל את השטויות שלי. מי שמכיר אותי יודע שאני חתיכת נקבה כשזה נוגע להחלטות לגבי הוצאת כסף.

אני מקווה שהחפירה הזאת תעזור בהמשך למי מכם שישקול עדשות בתקציב הזה. ה- 24-105 של סיגמא טובה. מאוד. האם אני צריך יותר מזה? עם יד על הלב, לא.

ועכשיו אני חושב שאני הולך להדביק את העדשה למצלמה עם סופר גלו. כי לא נראה לי שהיא הולכת לרדת ממנה.

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

תתחדש ותהנה!

עדשה טובה זה תמיד טוב ונותן חשק :)

(הבעיה שהתחביב הזה יקר, אני מנסה לחסוך עכשיו ל70-200 של ניקון, זה נראה לי כמעט בלתי אפשרי!)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זוכרים אותי עם ה:

30mm f/2 pancake

45mm f/1.8

אז אני חוזר להציק.

נברתי במפרטים וגיליתי שה 45 עם מייצב והשנייה לא.

כמה קריטי?

חייב לציין שלא מעט תמונות יוצאות מרוחות כתוצאה מתזוזה של האובייקט/צלם.

מתחדשת*

פורסם

ברור שהתמונות יהיו מרוחות בגלל תזוזה של הצלם במהיריות סגר שכאלה לעומת אורך המוקד, למרות שלדעתי הצלם הצליח להיות יציב מאוד.

עדשה עם מייצב יכולה לאפשר לך כשני סטופים במהירות הסגר.

פורסם

כשכתבתי תמונות מרוחות, התכוונתי לתמונות שאני מקבל במצלמה שלי, לא לאלו שהועלו כאן.

סטופ במהירות סגר היא כפולה של המהירות הקודמת?

מתחדשת*

פורסם

תודה רבה למברכים. ההרגשה באמת מצוינת.

רומק, תשדל לשמור על מהירות הצמצם גבוהה יותר מאורך המוקד האמיתי של העדשה ואז תמנע מטשטוט בעקבות רכישת שלך. כלומר עם אתה מצלם על קרופ, (אני מנחש שקאנון, בגלל הפנקייק) תכפיל את כמות המילימטרים של העדשה ב-1.6. אם ניקח את ה-45, נקבל 67.5 מ"מ, אז תשתדל לשמור על מהירות התריס מעל ל1/60. נגד אובייקטים זזים אין מה לעשות, תנסה להסתובב עם אקדח, אולי זה יעזור.

פורסם

עכשיו קראתי את עלילותיך בעיר הגדולה.. מזל טוב! תתחדש! התמונות נראות איכותיות לעילא ולעילא, איזה כיף.

עשית את הבחירה הנבונה, צראה לי אותה בהזדמנות כשייצא לנו להיפגש.

ותעלה עוד תמונות :)

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

איזה חמווווווד (החתול, זאת אומרת. סליחה, לא יכולתי להתאפק).

1/6 ב-2500ISO? תשמע, זה פסיכי. נראה מעולה.

תתחדש ותיהנה!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...