Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור קצת ארוך, אני מתנצל מראש בפני חברי הפורום עם הפרעות הקשב. אנסה לקצר ולהיות ענייני.

לדודה שלי יש סקודה אוקטביה מודל 2011, מנוע 1.2TSI וגיר DSG. היא קנתה את הרכב בסוף שנת 2011 אחרי שחלמה עליו במשך לא מעט זמן. הוא החליף אצלה פולקסווגן גולף דיזל אוטומטית שעברה יד במשפחה.

דודה שלי היא הנהגת היחידה ברכב. בעלה או הילדים שלה כמעט ולא נגעו ברכב, נדיר מאוד. היא נוהגת רגוע, נסיעות שהן בחלקן בין עירוניות רגועות (90-100 קמ"ש בלי הרבה פקקים). בסך הכל עבר הרכב קצת פחות מ-50 אלף קילומטרים עד היום. הטיפולים בוצעו כמובן בזמן ועל פי הוראות היצרן במוסך המורשה של סקודה, קרני אור ברחובות.

במהלך השנתיים הראשונות שלו על הכביש היו לרכב שתי תקלות "משביתות". שתיהן טופלו במסגרת האחריות במוסך קרני אור ברחובות לשביעות רצונה המלא של דודתי. אחת הייתה קשורה למכטרוניק המפורסם של הגיר, השנייה אני כבר לא זוכר. שביעות הרצון מהרכב הייתה כל כך מלאה, שדודה שלי הייתה הלקוחה הכי מרוצה של סקודה למרות הבעיות ולמרות עלויות הטיפול הלא זולות של המוסך. הרכב היה בדיוק מה שהיא חלמה עליו כל השנים - מרווח, חסכוני בדלק ובעיקר - עם תא מטען ענק שאפשר לה לקחת את כל הציוד שדודות אוהבות לקחת ממקום למקום. "המערה", ככה היא קוראת לתא המטען של האוקטביה.

מפה לשם, לפני חודש ומשהו היא מתקשרת אלי ביום ראשון בבוקר בהיסטריה.

"הרכב במוסך, אמרו לי שהלך ראש מנוע ויש נזק של 20 אלף ש"ח. איך זה יכול להיות??? הרכב חדש!!"

הרגעתי אותה והתחלתי לתחקר את המקרה. מסתבר שביום חמישי נדלקה לה נורית כתומה של לחץ שמן. היא הייתה במרחק של דקה נסיעה מהבית אז היא המשיכה הביתה, דוממה מנוע ונכנסה הביתה. למחרת בבוקר קראה לאחד מהילדים שלה שיבדוק שמן. לא היה חסר כלום. ניסו להניע את הרכב - לא מניע. גררו את הרכב למוסך, אבל יום שישי יום קצר אז רק ביום ראשון היה למוסך זמן להסתכל על הרכב. הדיאגנוזה - רצועת תזמון נקרעה, נזק לראש, העלות מתוארת בתחילת הפסקה.

"תתעקשי שיפעילו לך אחריות של רצון טוב. הרכב מטופל במוסך מורשה, זאת תקלה ידועה במנועים האלו, אין סיבה שלא יקחו אחריות על התקלה גם אם עברו השנתיים אחריות הרשמיות" - אמרתי לה.

למחרת (יום שני) התקשרה אלי שוב. "המוסך מוכן לתת לי 50 אחוז הנחה על החלפים ו-70 אחוז הנחה על העבודה. מה אתה אומר?"

"עדיין יקר" אמרתי לה. "תתעקשי על 100 אחוז, אין סיבה שלא תקבלי"

למחרת (יום שלישי) התקשרה אלי שוב. "שאלו אותי אם אני רוצה שיתחילו לעבוד על הרכב או לחכות עד שיקבלו אישור ל-100 אחוז. אמרתי להם לחכות, אני לא לחוצה על הרכב."

למחרת (יום רביעי) התקשרה אלי שוב. "התקשרו שוב מהמוסך. אמרו שקיבלו אישור ל-100 אחוז השתתפות בנזק ואמרו לי להגיע לסניף אלדן ברחובות לקחת רכב חליפי כי זה יקח הרבה זמן. אין חלקים במלאי".

שבועיים חלפו, במהלכן הוחלף מנוע קומפלט למנוע חדש במסגרת האחריות. הרכב החלופי הוחזר לאלדן, הדודה לקחה את הרכב מהמוסך שטוף ורחוץ כהלכה. קיבלה אישור לטסט על החלפת המנוע, הכל היה פיקס. במשך יומיים...

הדודה היקרה החליטה לנסוע מרחובות לתל-אביב רק כדי... להיתקע שוב! "הרכב מקרטע, לא סוחב ונדלקה לי נורה כתומה של מנוע!". שוב חזרה למוסך. הפעם הלך סליל הצתה, אבל זה לא כלול בהחלפה של המנוע. צירוף מקרים או לא, הצלחנו לשכנע את המוסך להשתתף בחצי מעלות החלפת הסליל.

חשבתם שכאן תמה הסאגה? עוד לא..

בשבוע שעבר הדודה נסעה שוב עם הרכב לתל אביב ושוב, אותה התקלה. הרכב מקרטע, לא סוחב ומסתדר אחרי כיבוי והתנעה מחדש. שוב הרכב נשלח למוסך, שוב בדיקות. מה לא ניסו לעשות - השאירו את הרכב לשני לילות במוסך כדי לבדוק את התקלה "על מנוע קר", שלחו איש דיאגנוסטיקה לעשות נסיעת מבחן עם מחשב מחובר לרכב, קראו לאיש דיאגנוסטיקה מהמוסך המרכזי. התקלה נעלמה כלא הייתה. מאז חלף שבוע, התקלה עוד לא חזרה. בינתיים הדודה נוסעת ככה, נראה מה יהיה.

עד כאן לבינתיים, אעדכן אם יהיו התפתחויות נוספות.

הרכבים האלו עם מנועי ה-TSI וגירי ה-DSG נהדרים. גם האוקטביה היא מכונית נהדרת. אפילו על השירות של צ'מפיון מוטורס אין לי אף מילה רעה. באמת, כל הכבוד. לקחו אחריות, החליפו מנוע על חשבונם בלי לעשות רעש ב-Ynet או בפורום. גם המוסך, קרני אור ברחובות, נתן שירות נהדר מכל הלב. באמת כל הכבוד לאסף, הבעלים של סוכנות המשנה, שבאמת השתדל להוציא את דודה שלי מרוצה עד הגג.

אז מה בכל זאת פחות נהדר? האמינות. קונצרן פולקסווגן רץ להחליף את כל מנועי ה-1.6 ליטר הישנים שלו במנועי ה-TSI ואת הגירים האוטומטיים שלו בגירי ה-DSG. בראיה לאחור זאת החלטה לא נכונה והטכנולוגיה הזאת לא הייתה בשלה באותם השנים. דודה שלי היא לא המקרה היחיד שאני מכיר של לקוח שנדרש להחליף גיר DSG במסגרת האחריות ואחרי מעט מאוד קילומטרים - וזה לא משהו שאמור לקרות באופן כל כך תדיר.

כך שהשורה התחתונה שלי די אמביוולנטית. המכוניות נהדרות, המנועים חסכוניים, צריכת הדלק נמוכה ואפילו השירות של היבואן הוא בסדר גמור למרות כל העלאהום שאוהבים לעשות פה בפורום. רק חבל שהאמינות לא כל כך טובה, זה הכל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אפשר לשנות את הכותרת ל"סיפור על מכונית חד פעמית."

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרכבים האלו עם מנועי ה-TSI וגירי ה-DSG נהדרים. גם האוקטביה היא מכונית נהדרת.

אפילו על השירות של צ'מפיון מוטורס אין לי אף מילה רעה.

באמת, כל הכבוד. לקחו אחריות, החליפו מנוע על חשבונם בלי לעשות רעש ב-Ynet או בפורום. גם המוסך, קרני אור ברחובות, נתן שירות נהדר מכל הלב. באמת כל הכבוד לאסף, הבעלים של סוכנות המשנה, שבאמת השתדל להוציא את דודה שלי מרוצה עד הגג.

אז מה בכל זאת פחות נהדר? האמינות. קונצרן פולקסווגן רץ להחליף את כל מנועי ה-1.6 ליטר הישנים שלו במנועי ה-TSI ואת הגירים האוטומטיים שלו בגירי ה-DSG. בראיה לאחור זאת החלטה לא נכונה והטכנולוגיה הזאת לא הייתה בשלה באותם השנים. דודה שלי היא לא המקרה היחיד שאני מכיר של לקוח שנדרש להחליף גיר DSG במסגרת האחריות ואחרי מעט מאוד קילומטרים - וזה לא משהו שאמור לקרות באופן כל כך תדיר.

דווקא השירות נראה בעייתי.

כן, החליפו בסוף מנוע, וכן הכל היה בסוף על חשבונם. אבל לקוח אחר בעל תודעת שירות נמוכה יותר - ככל הנראה היה משלם את מלוא הסכום.

אז שירות טוב? לי זה נראה יותר כמו סוג של שיטת מצליח.

בכל מקרה, תודה ששיתפת אותנו.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אותי מעניין דבר אחר צביקה,כמה אנשים שלא גולשים בפורומים ומחוברים למה שקורה עם המנועים והגירים הללו שילמו מחירים מופקעים בעבור תקלות שידוע בצ'מפיון שהן מחלות של המנוע/גיר..

אנחנו לא מדברים כאן על אלפא עתיקת יומין,או רכב אספנות ששיפצת ולקחת בחשבון שהאהבה שלך אליו ואל הנהיגה בו תתגבר על התסכול של להתקע עם הרכב,מדובר ברכבים חדשים!!,שנתקעים חדשות לבקרים(הרכב 2011,הושבת כבר4 פעמים לדבריך).

לטעמי לא שווה ולא כדאי.תודה על השיתוף.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם (נערך)
הדודה שלי היא לא המקרה היחיד שאני מכיר של לקוח שנדרש להחליף גיר DSG במסגרת האחריות ואחרי מעט מאוד קילומטרים

מכאטרוניק זה לא גיר.

קראתי שוב את השתלשלות העניינים. לא נתקלתי בהחלפת גיר, "רק" מנוע...

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

באמת נראה לכם שלקוח ישראלי טיפוסי שילם משהו על רכב שבאחריות בגלל שאמרו לו? אני לא מאמין.

לקוח ישראלי טיפוסי תמיד ירצה "לא לצאת פראייר", גם אם מלכתחילה יחליפו לו בלי דיבורים הוא ידרוש מעבר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

ולמה אנשים ממשיכים לקנות את הרכבים האלה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

חבר טוב גם סובל מה"אמינות" של הרכב שלו. שירוקו דגם 2011 עם השילוב המנצח TSI+DSG

פעמיים החליפו גיר, ולאחרונה את המנוע.

איך אנשים עוד קונים את הרכבים האלה?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

הסיפור הזה רק מוכיח שוב - השילוב מעולה, רק כשהוא עובד. וכשזה מחליט להתהפך עליך, זה קורה בפול גז.

הדבר היחיד שטוב בסיפור הזה הוא השירות.

פורסם

צביקה פיק,

לדעתי האישית, כמו שלא ניתן להפריד אדם לגוף ונשמה, אי אפשר להפריד גוף ונשמה של רכב.

אי אפשר להגיד רכב מעולה, רק גיר ומנוע גרועים, או רכב נהדר, כשהוא נוסע (מה שפעם היו אומרים על אלפות ישנות).

בכל פרמטר שקיים אצלי, רכב שבשתי השנים הראשונות שלו סופג 4 תקלות משביתות ארוכות זמן ועוד כמה תקלות משביתות חלקית זה בלקסיקון שלי זבל אורגני, לא אוטו טוב.

וזה עוד לפני שדיברנו על זה שאם דודה שלך לא הייתה דודה שלך, ה"שרות המצוין" היו משחילים אותה ב 20K ש"ח כמו שהם עושים לרבים אחרים שלא צריכים לשלם גרוש שחוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן שילוב של טורבו ותיבה כפולת מצמדים זה שילוב מנצח.

אבל כל עוד אני משלם על התחזוקה אני אעדיף מנוע אטמוספרי ותיבה אוטומטית פשוטה.

פורסם

מאוד מעניין איך תהיה האמינות של TSI+DSG כשהם יהיו ישנים ולא כמה שנים על הכביש.

אבא של חבר של אבא שלי, בעל יטי 2011 או 12,גם 4 פעמים בגלל גיר אם איני טועה גם הוחלף הגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טיפש מי שיקנה כזה רכב בעוד כמה שנים בתור משומש.

אם אי פעם אני אקנה רכב מקונצרן VAG זה יהיה רק ידני ומנוע אטמוספרי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ברמה העקרונית, אין מה לתהות, מאחר וחלקים לא משתבחים עם השנים וגם לא מתקנים את עצמם, הם לא יכולים להפגין אמינות יותר טובה מאשר כשהיו חדשים.

ברמה המעשית, עד שיגיעו למצב שהרכבים האלה יהיו אמינים, לדעתי, הרכבים האלה פשוט יעלמו כרכבים מזדקנים.

בדומה למצב שהיה עם ה BX ועם האופל אומגה, רכבים בני 7-8 ומעלה יסחרו במחירי בדיחה ובתקלה המשמעותית הראשונה ילכו לגריטה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...