Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית נכס

bkantor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הצלחתי להבין את הטיעון לגבי הרכבת, תיהיה מוכנה בעוד 3 שנים (הבנייה בעיצומה)

בכרמיאל לא חסר דירות זולות בשכונות "רעות" שאפשר לקנות ולהשכיר

אבל נשאלת השאלה האם כדאי לקנות כבר עכשיו דירה שאני אשכיר אותה ובמהמשך אני אוכל לעבור לגור בא,

או שהשיקול הנכון לעכשיו אמור להיות כלכלי נטו, השקעה מול תשואה.

כתבה מעניינת על איך ראשי הרשויות מעלים את מחירי הדירות.

http://www.themarker.com/markerweek/1.2262883

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמע, יש גם יחס של עלות מול תועלת בנוסף לתשואה. אני למשל מבחינה עקרונית לא ישים 0.5M על דירה בקריית שמונה. לפעמים לא מפעילים את השכל הישר. (ואם תחשבו על זה רגע תראו שזה קורה הרבה פעמים בחיים שאתה מסבך את העניינים כ"כ שכבר קשה לקלף את כל המחשבות)

אני הייתי הולך על נדל"ן במרכז-מערב אירופה אם יש לך איש קשר. (שיוכל לעזור לך עם כל מה שצריך).

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
שמע, יש גם יחס של עלות מול תועלת בנוסף לתשואה. אני למשל מבחינה עקרונית לא ישים 0.5M על דירה בקריית שמונה. לפעמים לא מפעילים את השכל הישר. (ואם תחשבו על זה רגע תראו שזה קורה הרבה פעמים בחיים שאתה מסבך את העניינים כ"כ שכבר קשה לקלף את כל המחשבות)

אני הייתי הולך על נדל"ן במרכז-מערב אירופה אם יש לך איש קשר. (שיוכל לעזור לך עם כל מה שצריך).

איזה יתרון יחסי יש לך בהשקעה במערב אירופה מול מישהו שגר שם? לא שאי אפשר להרוויח - אפשר - אבל כמו שלמדו מיטב משקיעי הנדל"ן בישראל בחמש השנים האחרונות (מצעד פשיטות הרגל של הטייקונים עקב עסקאות נדל"ן ברחבי העולם), אל תתעסק עם שווקים שאתה לא מכיר (אלא אם יש לך מספיק זמן והון בשביל ללמוד את המצב שם לעומק). אתה לא מכיר את הערים, לא את הלך הרוח, לא את האווירה הכלכלית במדינה, לא את החוקים - עזוב אותך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כנראה הוא התכוון שאת כל הנעלמים אוות "איש קשר" יוכל לפתור. רק מעניין מי ישלם את המחיר במקרה של הפסד.

פורסם
כנראה הוא התכוון שאת כל הנעלמים אוות "איש קשר" יוכל לפתור. רק מעניין מי ישלם את המחיר במקרה של הפסד.

אכן הבנת לסוף דעתי ובעזרת חברים שלומדים באירופה רפואה או למדו מקצועות עם פחות שנות לימוד ונשארו שם זה בהחלט נותן לך אינדקציה טובה (בעיקר לאחר שראית שהם בעצמם רכשו שם נכסים), הערכה על מצב השוק ובוא נסכם את זה כך שאתה מתגלח על זקנם של אחרים.

לגבי מי ישלם את המחיר במקרה של הפסד, גם הברוקר שלך לא ישלם במידה שיהיו וגם מי ישלם לך את הדלק שתהיה בעיה בדירה שאינה ליד איזור המגורים שלך ?

סלחו לי באמת שאני לא מוצא לנכון להיכנס לשוק הנדל"ן המטורף והלא הגיוני הזה. אני מעדיף שתהיה לי דירה במקום מרכזי באירופה שאוכל להגיע ברכבת/אוטובוס לערים גדולות אחרות באירופה מאשר לקנות דירה בקריית שמונה/טבריה/ב"ש/כרמיאל/חיפה עיר תחתית/וואט אבר (עם כל הכבוד למקומות הללו ויש הרבה כבוד אני גדלתי במקום עם פשע בשמיים בניגוד לערים הללו). והכי מצחיק שאתה משלם על זה אותו מחיר.

אז יש מספיק חברות בחו"ל שמטפלות בבתים כאלו, לוקחות סכום סביר לחלוטין, ואתה נהנה מבית שאתה נותן אליו גיחה קצרה בין חוזים. ת-ע-נ-ו-ג.

דרך אגב, מה שהכי יפה בסיפור הזה, זה לפני עליית מחירים במרכז אירופה שמתחרשת במשך השנתיים האחרונות היית יכול לקנות בובה של גלריה ב100K ש'ח. (השכירות אגב היא קצת מעל 200 אירו, לאחר עמלת סוכנות תיווך). אין ספק שלא תהיה עשיר מזה, אבל בוא נגיד שאתה אשכרה רואה את ההשקעה חוזרת (ולא דיברתי על עליית ערך הנכס כן ?). לפני שאני אקבל הודעות לפרטי אני אציין שהמחירים כיום לא כאלו.

אני גם אציין למי שכיום מתעסק בזה שתקחו את זה שאתם "אנשי העולם הגדול" ותנצלו זאת לטובתכם. לדוגמא, בדירה המדוברת באחת הגיחות הבאתי LCD 27" מהדיוטי בעסקת ה200$ ובניתי נישת גבס בעזרת חבר שעובד בשיפוצים שבא איתי לנפוש. בארץ הזו LCD נחשב למותרות של עשירים (בדומה למזגן). התקנה והרכבה לקח לנו יומיים וחצי והדירה העלתה את הערך שלה (גם את הסכום וגם את העובדה שבעודנו שם כבר הדייר החדש שם מקדמה כי הוא לא רצה שמישהו ישיג אותו)

רגע, וסיפרתי לך שאתה מרהט דירה בפאקינג גרושים בIKEA SALE ?

*כל הנאמר כאן בגדר המלצה ואין כזה דבר אמריקה בצבעים או אירופה בצבעים פשוט צריך לתפוס הזדמנויות ולא לפחד להעז*

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לך תתעסק עם דיירים שלא רוצים לשלם, עם נזק לנכס, עם הגנות שוכר (מה שנפוץ בכל העולם אבל לא בישראל). הרבה מהמדינות שבהן מתלהבים מLCD 27 אינץ' הן מדינות לא יציבות ברמה מאקרו-כלכלית\פוליטית. בקושי השקעה סולידית לדעתי.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
לך תתעסק עם דיירים שלא רוצים לשלם, עם נזק לנכס, עם הגנות שוכר (מה שנפוץ בכל העולם אבל לא בישראל). הרבה מהמדינות שבהן מתלהבים מLCD 27 אינץ' הן מדינות לא יציבות ברמה מאקרו-כלכלית\פוליטית. בקושי השקעה סולידית לדעתי.

אני מאוד מבין את המקום שלך, ואתה צודק בחלק מהדברים שאתה אומר. בשביל זה אמרתי, ברגע שיש לך את האנשים הנכונים שם הגנות שוכר/נזק/לא רוצים לשלם נפתרות. ואני לא מתכוון לעבריינים, פשוט לאנשים שיודעים לשכנע טוב.

מה גם, בדירה הנ"ל שלוש שנים שלוש סטודנטים שונים השכירו את זה. כולם ממקומות טובים והמונה בלי עין הרע דפק. זה כל הקטע, אנשים טובים דואגים לך יש להם את האנשים בתוך האוניברסיטאות וכך נוצרת שרשרת שמגנה עלייך.

במחשבה שנייה אני מאמין שהייתי צריך לרשום זאת בתור גילוי נאות.

איפה תמצא דירה בארץ ב200Kש"ח ? זאת השקעה.

פורסם

נכון, אין בארץ דירה ב200K - אבל מי אמר שחייבים להשקיע דווקא בנדל"ן.

פורסם

אז על אחת כמה וכמה פיזור נכון ב800K יהיה אפקטיבי יותר, אבל זאת לא מטרת הדיון.

פורסם

אני חייב לומר משהו לגבי אירופה והשקעות בחו"ל -

היו דירות ב-100K ויש גם היום בתים במחירים קרובים לזה. בארה"ב לדוגמא תמצאו בית צמוד קרקע במחיר הזה בלי בעיה.

אבל, וזה אבל גדול - אסור להשליך בין שוק הדיור בארץ לזה שבעולם, מחירי הדירות בחו"ל עולים ויורדים - תלוי במצב המשק והכלכלה.

ישראל היא בין המדינות הבודדות בעולם שבהן שוק הנדל"ן מתנהג כמו שהוא מתנהג - רק עולה ועולה - ישראל היא בועה מנופחת שמתנהגת בצורה מנותקת מכל היגיון וגורמי השוק. אתם יודעים מה קורה לבועות?

זוהי המדינה שיחס המשכורות/עלות רכישה בה הוא הגרוע בעולם.

הרבה מאוד חברות - שתאמינו לי שיש להם יכולות וידע גדול יותר מכל יושבי הפורום - נחלו הפסדים עצומים בהשקעות בחו"ל.

בארה"ב זה הפיל בנקים וגרם לחובות עצומים.

באירופה חברות התמוטטו. גם חברות ישראליות חטפו מכה קשה.

אז אני לא אומר לא להשקיע בחו"ל, אבל כדאי לפחות לדעת טוב טוב למה אתה נכנס.

פורסם

אני לא יודע מהם הגבולות ל-"בארץ", אבל אפשר לקנות בישראל דירה בפחות מ-300K ש"ח גם לכיוון ה-200K ש"ח.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לגבי המחיר שאמרת אני לא שמעתי,

אבל בכרמיאל ברחוב הגליל/צה"ל שנחשבים לרחובות הכי פחות נחשבים בעיר, הן מבחינת הסביבה, הדיירים, שכונה ישנה וכ'ו

ישנן דירות במחירים של עד 500K.

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם
אני לא יודע מהם הגבולות ל-"בארץ", אבל אפשר לקנות בישראל דירה בפחות מ-300K ש"ח גם לכיוון ה-200K ש"ח.

סקרנת אותי, על איזה אזור אנו מדברים ? (ואני מקווה שלא פתאום תביא לי דירת 20 מ"ר)

פורסם (נערך)
סקרנת אותי, על איזה אזור אנו מדברים ? (ואני מקווה שלא פתאום תביא לי דירת 20 מ"ר)

בעפולה - רח' אבן גבירול, רח' הבריגדה היהודית. אפשר למצוא 3 חדרים בסביבות ה-250K ש"ח.

בקיצור ולסיכום המחירים היום בארץ זה המחירים ועם זה צריך להתמודד, אני לא מאמין שמשהו ישתנה.

מי שיכול להרשות לעצמו דירה טובה יקנה אותה, מי שלא יצטרך להסתפק בדירות באזורים "פחות נחשבים".

בכיינים תמיד יהיו.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

זוכרים את השרשור הזה?

http://www.themarker.com/realestate/1.2273542

http://www.themarker.com/realestate/1.2272549

קודם כל פטור ממע"מ לזוגות צעירים, ועכשיו הקפאת שכר הדירה בת"א. זו סביבה מאוד מסוכנת לקנות בה נכסים. בדיוק כמו שטענתי כאן בעבר, אי יציבות רגולטורית זו סכנה מאוד גדולה כיום. עצם הדיבורים על התוכניות האלו צריכים להזהיר כל אחד שרוצה להכנס לשוק. זה לא שהשוק בהכרח יעלה או בהכרח ירד, הנקודה היא שהשוק לחלוטין לא צפוי כרגע.

• תוכן חדש...