Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הלכנו לראות 2 מכוניות , טיוטה יאריס והונדה ג'ז.

היאריס איכזבה קשות כבר מהרושם הראשוני , הרכב פשוט קטן , גם מקדימה במושב הנהג , גם במושבים האחוריים , פשוט אין מקום . ( אני 1.93 אל תשכחו ) .

הרכב פשוט לא נותן תחושה של מקום והוא פשוט קטן , גם מבפנים הוא נראה פשוט משעמם.

הרכב לא עושה תחושה של 100,000 ש"ח נקודה .

פשוט לא עושה את זה .

נ,ב : היאריס T עולה 102,000 שזה אלפיים יותר מהאוטומטי ודווקא לה יש רושם סבבה מבחוץ ומבפנים אבל אמא שלי לא מחפשת יאריס T למרבה הצער.

לעומת זאת הג'אז כבר מהמבט הראשון פשוט יפה , סקסית , אלגנטית ... פשוט רכב יפה , ביחוד אהבתי את העיצוב של הפנסים הקדמיים .

איש המכירות הראה לנו גם מה אפשר לעשות עם המושבים האחוריים ובהחלט אפשר תוך קיפול קל להכניס לרכב בקלות טלוויזיה 40 אינץ'.

הנסיעה :

* מראה פנים :

הרכב מאד נאה מבפנים , סגנון צעיר ויפה , רדיו דיסק BUILT IN עם איכות מצויינת מגיע כסטנדרט באוטומט ... הרכב מאובזר יפה מאד אבל חסר חלונות חשמל מאחורה שזה לא מוצדק ברכב בכזה מחיר , ההגה מאד מרשים , קטן וספורטיבי ומצוייד בכפתורי העברת הילוכים מההגה ( 7 הילוכים - גיר רציף )

לסיכום : עיצוב פנים מרשים בהחלט.

* נוחות נסיעה:

שמעתי הרבה שההונדה לא נוחה וסובלת ממתלים קשים מדיי , אני אישית לא שמתי לזה לב , מה שכן שמים לב שהרכב די גבוה וזה מורגש בהחלפות נתיב במהירות גבוהות יחסית .

עקרונית הרכב בהחלט נעים לנהיגה מבחינת הנוחות , לא - C5 אבל גם לא הראלי שלי.

* מנוע :

להונדה מנוע של 80 וקצת כ"ס ו - 1400 ... הוא מצוייד בדגם בגיר אוטומטי רציף של 7 הילוכים ובאופציה להעברה ידנית.

התחושה הכללית היא שהמנוע די חלש , ביחוד שנוסעים ב - D והוא מעביר הילוכים קצת אחרי ה - 5 .

אבל באמת מורגש שהמנוע די חלש , אני לא רגיל לנהוג בקומפקטיות אוטומטיות אבל אם משווים נגיד ל - 110 כ"ס של הלאנטיס אתה בהחלט מקבל בנסיעה ב- D הרבה יותר כוח בלאנטיס , כוח מורגש.

אבל מה ... ? ... להונדה יש מערכת הצתה משולבת שאתה עובר את בערך 5 טור הוא מדליק את מערכת ההצתה השנייה ואז מגיע גל כוח יפה מאד שמאופיין ברעש מנוע שפשוט מקבל באס מדהים ... אני לא יכול שאתה נדבק לכיסא אבל ב - 0-100 עם 2 אנשים ברכב עשיתי איתו 10.5 שהוא ידני ובהחלט אחרי ה -5 טור מורגשת עליה רצינית בכוח .

איך הגיר ? ... אני אהבתי... לא ספורטיבי במיוחד אבל תגובה מהירה והעברת כוח מצויינת.

האופציה הידנית גם כן מצויינת למרות שהוא מעביר לך הילוך שאתה בסוף הסקאלה.

לסיכום :

מנוע חביב ... גיר מצויין .

*אחיזה :

פה מגיע העניין הכי מצחיק ...להונדה יש אחיזה נמוכה בהחלט והיא חורקת צמיגים בקלות אבל ...

היא עושה את זה בזריקות תחת מטורפות שפשוט מעלות לך חיוך על השפתיים מפה ועד להודעה חדשה.

הג'אז זורקת יותר מהראלי שלי ומאד קל לתקן אתה ... ההגה לא הכי מתקשר אבל זריקות זנב מתוקנות בקלות ובלי שום חשש להחלקה לא מבוקרת.

פשוט כיף ... ! , אני לא יודע אם הם עשו את זה דווקא או לא אבל זה פשוט כיף .

כי כיכר שעשיתי יצאתי בזריקה מטורפת ועם חיוך ענק על הפרצוף .

זה לא אותו אדרינלין של זריקה זנב עם הראלי ( במהירות של 40+ יותר מהג'אז ) אבל בג'אז הרבה יותר קל לתקן את ההחלקה.

*בלמים :

ABS+EBD - עובדים מצויין , נושך חזק וברור ... חזק חזק חזק וברור .. אוההה .

לסיכום :

הרכב נראה קטן אך הוא מאד מרווח , לי שאני מאד גבוה היה מאד נוח בתוכו, פשוט מאד נוח גם מאחורה.

ההונדה סקסית ואלגנטית , המנוע סביר , הגיר בהחלט כיף והאחיזה כיפית למי שאוהב לזרוק זנב ( שזה רוב האנשים בפורום ) .

הבעיה :

105,900 ... מאד יקרה ...

האם זה מצדיק את ההונדה , זה השוק יגיד במחיר המשומש שלה עוד כמה שנים.

אבל מכונית השנה פעמיים ביפן זה כנראה לא סתם.

האם 105,900 מצדיק , אתם תחליטו.

אני עוד לא החלטתי .

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השאלה היא, האם אמא שלך זקוקה לרכב שזורק יותר מהראלי?! :shock:

הוא זורק יותר רק אם אתה גורם לו לזרוק יותר ...

זה לא שהוא זורק בפנייה במהירות סבירה , הוא זורק חזק ושנכנסים חזק.

פורסם

לי זה נשמע יותר כמו פגם בבטיחות האקטיבית משזה יתרון.... אבל אני צריך לבדוק את זה בעצמי :D

על היאריס נהגת, או רק ישבת? (אגב, גם ביאריס המושב האחורי מתקפל ויוצר נפח הטענה המספיק לטלויזיה 40'' ;-))

פורסם

ביאריס ישבתי , לא נהגתי .

הברכיים שלי לא נכנסו טוב בכלל ... היה לי מאד לא נוח .

לגבי הבאג'ז נכון שגם ביאריס אפשר להזיז את המושבים האחוריים אבל אין מה להשוות לג'ז בכלל !!!

בג'ז אתה תוך שניה יוצר באג'ז ענק ... פי 2 לפחות מהיאריס.

שלא תבין אותי לא נכון , אין לי משהו נגד היאריס , זה פשוט הרושם שקיבלתי ממנה היום .

פורסם

אוקיי, מקובל לגמרי - תמיד חשוב לקנות את המכונית שאתה מעדיף והכי מתאימה לך ולאו דווקא את מה שממליצים, אחרי הכל לא אני אנהג בה אלא אתה \ אמא שלך ;-)

אם הג'אז "עשתה לך" את זה - תפדל, בחירה מצויינת.

פורסם

הבעיה של היאריס היא בכך שהיא צרה, ובמרווח אצל הנהג. תנוחת הישיבה גבוהה מדי לא משנה איך מכוונים את המושב, ויוצא שאתה נוהג עם רגליים ב-90 מעלות. אם אתה יותר מ-1.80 (אני בדיוק...) אז יהיה לך מאוד לא נוח מהברכיים ומטה, אלא רק אם תשב רחוק מאוד (ואז לא נוח עם ההגה).

אז לאמא שלי - זה מעולה. (היא 1.57)

לאח שלי - זה סביר, כי הוא יושב רחוק מדי (הוא מעל 1.80)

לי - זה גבולי. מה שבטוח (לא תרתי משמע) - בתאונה הברכיים שלי יתרסקו :shock:

בנוגע לג'אז - 10.5 למאה? מוזר. במגזיני רכב נכתב 11.6 בערך. וחוצמזה 10.5 זה די מהיר לסופר מיני לא ספורטיבית.

עניין האחיזה בעייתי - מה יקרה במצב חירום? האם החלפת צמיגים תפתור את הבעיה?

וכמובן - המחיר... מאוד מאוד יקר (עד לפני חצי שנה זה היה מחיר בטריטוריה של משפחתיות...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה בהחלט מחיר יקר , אני מסכים ... אבל אם תבדקו עכשיו מכוניות כמו :

206 1.4 אוטומוטי עולה עכשיו גם 105 ...

C3 אוטומט עולה גם יותר ממאה .

זה המחירים עכשיו .

פורסם
הבעיה של היאריס היא בכך שהיא צרה, ובמרווח אצל הנהג. תנוחת הישיבה גבוהה מדי לא משנה איך מכוונים את המושב, ויוצא שאתה נוהג עם רגליים ב-90 מעלות. אם אתה יותר מ-1.80 (אני בדיוק...) אז יהיה לך מאוד לא נוח מהברכיים ומטה, אלא רק אם תשב רחוק מאוד (ואז לא נוח עם ההגה).

אגב, כשנהגתי ביאריס היה לי מאוד לא נוח עם המדף הזה מימין להגה - הברך נמצאת כבר בתוכו, מה שתורם לא קצת להרגשת ה"ברכיים שלי הולכות להתרסק" (אני מניח שלכך התכוונת גם)

אי אפשר להוריד את המדף הזה או משהו? גם אני 1.80 בערך, זה פשוט לא נוח הגזמתית

יובל.

פורסם
אני לא יכול שאתה נדבק לכיסא אבל ב - 0-100 עם 2 אנשים ברכב עשיתי איתו 10.5 שהוא ידני ובהחלט אחרי ה -5 טור מורגשת עליה רצינית בכוח .

ניראה לי שאתה קצת יותר מידי אופטימי לגבי הג'אז , הנתונים המקוריים עומדים באמת על

11.6 וגם זה נישמע קצת מהר מידי לרכב ששוקל 1330ק"ג ובעל 83כ"ס אוטומטיים... :shock:

אני לא יודע מה איתך אבל לי זה נשמע מאוד אופטימי ,ואתה אומר שעוד היו איתך 2 אנשים באוטו ?!

אני אומר , תקפוץ לשען טוב ,שיכוון לך את הסטופר בשעון . :wink:

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם
אני לא יכול שאתה נדבק לכיסא אבל ב - 0-100 עם 2 אנשים ברכב עשיתי איתו 10.5 שהוא ידני ובהחלט אחרי ה -5 טור מורגשת עליה רצינית בכוח .

ניראה לי שאתה קצת יותר מידי אופטימי לגבי הג'אז , הנתונים המקוריים עומדים באמת על

11.6 וגם זה נישמע קצת מהר מידי לרכב ששוקל 1330ק"ג ובעל 83כ"ס אוטומטיים... :shock:

אני לא יודע מה איתך אבל לי זה נשמע מאוד אופטימי ,ואתה אומר שעוד היו איתך 2 אנשים באוטו ?!

אני אומר , תקפוץ לשען טוב ,שיכוון לך את הסטופר בשעון . :wink:

דוד

דוד אתה צודק רשמתי את זה כדי להרשים את הפורום ... זה הכל שקר .

היא בעצם עשתה את זה 19.5 שניות שאמא שלי דוחפת את הרכב מאחורה .

פורסם

אגב, כשנהגתי ביאריס היה לי מאוד לא נוח עם המדף הזה מימין להגה - הברך נמצאת כבר בתוכו, מה שתורם לא קצת להרגשת ה"ברכיים שלי הולכות להתרסק" (אני מניח שלכך התכוונת גם)

אי אפשר להוריד את המדף הזה או משהו? גם אני 1.80 בערך, זה פשוט לא נוח הגזמתית

בדיוק לכך התכוונתי. המדף מציק ביותר (אם כי שימושי).

בנוגע למבחן הדרכים לג'אז. הוא לא כולו חיובי. יש כמה מינוסים רציניים. בעיקר הנוחות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...