Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא יקרא עד הסוף, אני אשמח להמלצות על רופאי שיניים באזור חולון, בת ים וראשון.

כמה חודשים אחרי שהשתחררתי כאבו לי השיניים, קבעתי תור באחת מקופות החולים ולאחר הביקור הציעו לי תוכנית טיפולים בעלות של 9K. הלכתי לרופא פרטי על מנת לקבל עוד הצעת מחיר\טיפול אחר ושם הוא בנה לי תוכנית בעלות של 25K. קיבלתי קצת שוק מהסכומים שעליי לשלם, אבל אמרתי לעצמי שזו תוצאה של 5 שנים שלא הלכתי לרופא שיניים. התחלתי את הטיפול בקופת החולים, במהלך הטיפול התווספו טיפולים בעוד 1.5-2K. סיימתי את הטיפול, וכעבור חצי שנה שמתי לב לקצת רגישות באחת השיניים כשאני עושה עם החוט הדנטלי. קבעתי תור לביקור, ובמרפאה הרופא שבדק אותי בנה לי תוכנית טיפולים ב-6K, הוא אמר שלא עשו לי טוב את הטיפולים הקודמים וצריך לתקן או לעשות אותם מחדש ולכן הוא קובע לי תור למנהל המרפאה. מנהל המרפאה בדק אותי, קבע שטיפול אחד (טיפול שורש וכתר) צריך לתקן ושהוא יבדוק מה אפשרת לעשות מבחינת מימון של הקופה. בנוסף לזה הוא בנה לי תוכנית טיפולים של 12K. שוב יצאתי בשוק מהרפאה, לא נראה לי הגיוני שרק עברה חצי שנה מהטיפול הקודם וכבר יש לי טיפול כל כך גדול. חיפשתי אחר המלצות לרופא פרטי כדי לקבל עוד חוות דעת, חבר המליץ לי על אחד, קבעתי תור, בדק ואמר שצריך לעשות סתימה בשן שהייתה בה הרגישות וחוץ מזה לא צריך לעשות כלום, הפנה אותי לחזור לקופת החולים לעשות את הסתימה מכיוון שהוא לא מתעסק בסתימות, שאלתי אותו אם הרופאים האחרים במרפאה שלו עושים סתימות, ענה שכן וקבעתי תור לאחד מהם. באתי שמח לטיפול ושם הרופאה שהייתה אמורה לעשות לי את הסתימה אמרה לי שהיא רואה עוד דברים, שלוש שיניים עם טיפול שורש+כתר. היא קראה לרופא שאמר שיש לעשות רק סתימה דיברו ביניהם קצת, והרגשתי שהוא במצב שלא נעים לו ממני ולא נעים לו מהרופאה. הוא חזר למטופל שלו, אני קיבלתי הצעת מחיר לשני טיפולי שורש+כתר ועזבתי את המקום.

שבוע שעבר יצא לי פצע בחניכיים, קבעתי תור לביקור בקופה, בסניף אחר, שם חוץ מהאנטיביוטיקה בנו לי טיפולים בעוד 4K.

אחרי כל זה, מישהו מוכן להסביר לי מה קורה עם הענף הזה? איך זה הגיוני שרופא אחד אומר שהשן בסדר, ורופא אחר קובע שיש לעשות באותה שן טיפול שורש 3 תעלות+כתר? אני כבר שוקל לעבור ל"תחזוקת שבר", רק כשיכאב לי אני אלך לרופא שיניים, ועד אז אצחצח שיניים פעמיים ביום+חוט דנטלי ומי פה.

פורסם

אחרי כל זה, מישהו מוכן להסביר לי מה קורה עם הענף הזה? איך זה הגיוני שרופא אחד אומר שהשן בסדר, ורופא אחר קובע שיש לעשות באותה שן טיפול שורש 3 תעלות+כתר?.

כמו אצל כל בעלי המקצוע, רופאי השיניים הם לא פחות (ולא יותר) משרברבים, טכנאי מחשבים, מעבדות סלולריות וכד'.

אם אתה ממש רוצה לדון אותם לכף זכות, ניתן לומר ששיקול הדעת המקצועי של אחד בנוגע לצורך בטיפול X, יהיה כמעט לעולם שונה משיקול הדעת המקצועי של השני בנוגע לאותו טיפול X.

אם אתה לא סומך על אף אחד, לך לשלישי שיבדוק. רק צפה לצאת מבולבל עוד יותר.

ברוך הבא לדנטו-קומבינה-לנד.

פורסם (נערך)

כנראה נפלת על רופאים בעייתיים.

הפיקוח על רפואת השיניים בארץ הוא בעייתי יחסית.

לא אאריך יותר מדי שכן אני כותב מהסלולרי, אבל אני חייב לומר לך דבר אחד: ברפואת הפה לא הייתי חוסך. ולעשות השתלות שיניים יעלה לך הרבה יותר.

אני מטופל אצל רופא שיניים בשם "דוקטור אבי פישמן" (המרפאות שלו נמצאות במושב קידרון ובת"א), והוא איבחן אצלי בזמן, בגיל 17 לערך, התפרצות מחלת חניכיים תורשתית, ועצר אותה בזמן (אמנם הנזק לא היה זול- 12 אלף ש"ח אם אני זוכר נכון, אבל הטיפול הסתכם בניקוי הדלקת ובהשתלת עצם בשלושה מוקדים ע"י דוקטור אדוט).

אצל אחי הגדול שהיה מטופל אצל רופא אחר, לצערנו, העניין לא אובחן בזמן ולא טופל כמו שצריך, דבר שעלה בהרבה מאוד כסף על תיקון נזקים. כיום מצבו טוב, אך במעקב מתמיד אצל פישמן.

עריכה:

מסכים עם זה שמעלי, יש הרבה גישות ודרכי טיפול. מי יותר טוב? קשה לענות. אבל צריך ורצוי לברר אצל אנשים שעברו טיפולים דומים אצל הרופאים השונים לצרכי התרשמות.

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כמו שאמרו, רופאי שיניים זה עם בעייתי...

אם תוציא את האינטרנס הכספי(שכמעט כולם נגועים בו), אז יש גם את העניין המקצועי, שמספיק רופא אחד חסר נסיון ולא בטוח בעצמו בשביל לחרבן לך את כול השיניים

פורסם
לצערי אני הייתי במצב דומה לשלך (אם כי מעט שונה), עד שהגעתי למרפאה של ד"ר לובוצקי במערב ראשון (כרמים כמדומני).

כך שאני יכול להמליץ לך עליהם בחום מניסיון אישי.

http://www.d.co.il/64747870/46230/

מצטרף להמלצה על המרפאה.

לשמחתי אני עוד לא עשיתי שם טיפול גדול ( רק ניקוי ),

אבל אימי יצאה מרוצה מאוד מהמרפאה וגם בטיפול קטן שעשו לחברה שלי ( על שן שבורה ) עשו עבודה מעולה ומקצועית.

פורסם

בתור סייעת רופא שיניים, אני יכולה להגיד לך שבשביל מישהו שלא מבין, להכנס למוסך או לרופא שיניים זה אותו הדבר. אומרים לך דברים שאתה חייב לעשות אבל אין לך דרך לדעת אם זה מה שצריך או שאם המחיר הוגן.

לצערי, אני לא מאיזור המרכז ככה שאני לא יכולה להמליץ לך על רופא מסויים. אבל תבדק בכמה מרפאות, תקבל תוכניות טיפול מפורטות ותשווה בינהן.

תחזוקת שבר לשיניים לא כל כך תעזור לך, סתימה עולה הרבה פחות מטיפול שורש+כתר וגם כואבת פחות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אחרי כל זה, מישהו מוכן להסביר לי מה קורה עם הענף הזה? איך זה הגיוני שרופא אחד אומר שהשן בסדר, ורופא אחר קובע שיש לעשות באותה שן טיפול שורש 3 תעלות+כתר? אני כבר שוקל לעבור ל"תחזוקת שבר", רק כשיכאב לי אני אלך לרופא שיניים, ועד אז אצחצח שיניים פעמיים ביום+חוט דנטלי ומי פה.

"הענף הזה" הוא אחד ממקצועות הרפואה והיות ורפואה היא מדע לא מדוייק טבעי שיהיו חילוקי דעות בין רופאים בנושאים כאלה ואחרים. אם דעתו של רופא אחד לא מוצאת חן בעיניך הרי שאתה תמיד יכול להתייעץ עם רופא אחר, לא חסרים רופאי שיניים בארץ. אני תמיד ממליץ למטופלים שלי לשמוע עוד חוות דעת.

הסיפא של דבריך היא מתכון מצויין להגברת פרנסה למקצוע רפואת השיניים, היות והשיניים בדר"כ מתחילות לכאוב רק כשהנזק כבר משמעותי.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
עושה רושם שצריך לשלוח את כלבוטק לעשות תכנית על רופאי שיניים, אה..?

היה.

צריך שוב.

עריכה: בעצם היה "יצאת צדיק".

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מתעלק:

לאחרונה היו לי כאבי שיניים, והרופאה איבחנה צורך בטיפול שורש.

שאלתי: כאבי השיניים חלפו בינתיים מה בעצם הסכנה אם לא אעשה את הטיפול?

פורסם (נערך)

בהנחה שהאבחון של הרופאה נכון, אז כנראה שהשן שלך מתה סופית, לאורך החודשים הבאים השן תתחיל להתפורר לאט-לאט עד שלא ישאר מספיק ממנה לטיפול שורש ותצטרך עקירה והשתלת שן.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • תוכן חדש...