Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי טסלה בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהונג קונג מחליפים גם צמיגים בחינם ? כי בארה"ב לפי מה שכתוב באתר צמיגים לא כלולים, רפידות כן.

חבילה ל-4 שנים, עם הגבלה של 50K מייל (80K ק"מ) תעלה 1900$. 100$ תשלום לביקור ריינג'ר (מכונאי נייד).

http://www.teslamotors.com/service#/service-plans

מחר יש לי נסיעת מבחן על הS PERFORMANCE :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמובן שהאוטו לא לכל אחד, זה מהסיבה שזה אוטו נישה בנתיים, הוא יקר, משתמש בחשמל ועדיין יש הסתייגות מרוב העולם למכוניות כאלה. תמיד אפשר לשים פלייבאק של משהו בשרני במערכת.

פורסם
השאלה הגדולה לגבי הגעת טסלה לארץ זה האם חבילת השירות תגיע גם היא או שמא זו תתקע מחוץ לגבולות המדינה ובארץ יקבלו "מוצר שונה".

כל הקטע סביב טסלה זה שיש לה חבילת שירות מהפכנית- כמה שנות אחריות מפגוש לפגוש בהם מכניסים את הרכב לטיפול שנתי בו מוחלף בו כל חלק בלוי (כולל בלמים וצמיגים!!!!) ללא עלות.

בגמר האחריות ממשיך אותו קונספט בדיוק רק בתשלום (פה בהונג קונג כ-4000 שקלים לאותו טיפול).

זה ביחד עם טווח הנסיעה הגדול מהווים את פריצת הדרך של טסלה כי כמכונית היא טובה בסה"כ אבל לא מציגה את אותן איכויות של המתחרות.

מעבר לזה, זו לא מכונית שמתאימה לכל אחד, בטח לא לחורך האספלט המצוי שמחפש גם סאונד בנסיעה, לי אישית היא הרגישה מוזר, היא כמו רכב ספורט חזק ששמו על MUTE....

אני נאלץ שלא להסכים איתך בנוגע לסיבה שטסלה מצליחה. חבילת שירות מקיפה אשר כוללת החלפה של חלקים מתבלים זה נחמד, ואין ספק שזה עוזר לטסלה להגיע ליותר לקוחות, אך לא זו הסיבה העיקרית להצלחתם.

הסיבה העיקרית היא די פשוטה, טסלה (מודל S) הוא רכב חשמלי שלא צריך להתנצל על היותו כזה ואינו דורש קורבנות משמעותיים (אם בכלל) מצד בעליו. לא צריך להיות ג'אנקי של כל הבולשיט שנקרא "התחממות גלובלית" או אפילו "ירוק" לייט. אפשר לרכוש את הרכב הזה בזכות עצמו ובזכות, כמובן, העובדה שה"דלק" של הטסלה זול בהרבה.

בנוגע לרכב עצמו (מודל S),

קודם ראוי להגדיר כי המתחרות שלו הן מסגמנט ב.מ.וו 5/מרצדס E/אאודי A6 ושות' ולא בגרסאות הביצועים (M/AMG).

מבחינה עיצובית, הגם שמדובר על טעם אישי, לדעתי לפחות, לטסלה עיצוב הרמוני, זורם ויותר אטרקטיבי מהגרמניות. גם מבחינת עיצוב פנים.

איכות הגימור/חומרים טובה.

בלי קשר לסוג ההנעה (בנזין/דיזל או חשמל) אני בטוח שאפשר למצוא חסרונות אצל הטסלה לעומת מתחרותיה מצד אחד, אך ניתן למצוא לא מעט יתרונות ומאפיינים ייחודיים לזכות הטסלה מצד שני. לדוגמא, מערכת המולטימדיה מתקדמת מאוד אשר משאירה מאחור את כל היתר.

מבחינת בטיחות, לא ארחיב במילים. אני ממליץ לקרוא את הכתבה הבאה:

Tesla’s Model S Breaks Roof-Testing Machine, Car-Safety Record

בנוגע לביצועים, לפחות בקו ישר, לא רע:

מבחן דרכים:

Tesla Model S review | Autocar

בנוגע לטסלה בישראל, מבלי להמעיט בחשיבות של חבילת השירות המקיפה של טסלה, אני חושב שהשאלה המרכזית קשורה דווקא לממשלה:

האם ישכילו בישראל לפטור את הטסלה ממיסוי ולא להמציא מחיר שונה לחשמל עבור מכוניות?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

כל מה שכתבת נכון, אבל אתה מפחית מאוד מערך חבילת השירות שלו אז בוא אתן לך קצת מספרים:

עלות צמיגים במידה של המתחרות של טסלה גבוהה מעלות השירות השנתי של אותה טסלה.

עלות טיפול שמנים שנתי במוסך מורשה של המתחרות גבוה מעלות הטיפול של טסלה.

החלפת בלמים קומפלט אצל המתחרות יכול להגיע גם ל-2000$, בטסלה לעולם לא תשלם על בלמים.

זה דבר אחד, נמשיך הלאה.

אתה צודק לגמרי שהטסלה לכאורה לא מתחרה בגרסאות הקיצון של המתחרות, זה דווקא לא ממש עומד לטובתה כי מי שרוכש את גרסאות הקיצון מחפש ביצועים, מי שרוכש את הגרסאות הרגילות כנראה שקצת פחות אכפת לו אם הרכב שלו עושה 0-100 ב-4.5 שניות או 6 שניות כך שהביצועים הטובים מאוד של החשמלית לא באמת נותנים לה יתרון אמיתי.

אגב, נקודת ״גאווה״- הטסה באמת חזקה מאוד בקו ישר ונתנה בראש מעמידה לכל המתחרות שלה, רק רכב אחד נתן לה חזק בראש.... E55 AMG.

אבל עזוב, זה ״ספקולטיבי״, בוא נדבר עובדות- איכות החומרים שלה לא עומדת בקו אחד עם המתחרות, היא טובה כשלעצמה אבל נחותה מהמתחרות, הנוחות אינה ברמה של המתחרות ועכשיו אני אפתיע אותך- היא רועשת מהמתחרות הודות לבידוד רעשים בינוני.

תשאל איך יכול להיות שהיא יותר רועשת אם היא חשמלית?

כל עוד המהירות נמוכה רעש הצמיגים בה מופחת ולא שומעים את הרכב עצמו, כן שומעים אם עומדת לידך משאית ברמזור.

כשהמהירות עולה מאיזור 60-70 קמ״ש רעש הצמיגים הופך למאוד מוחשי (ומציק) בתא הנוסעים.

בקיצור, תשייט על 70 או 120 קמ״ש במתחרות ואתה תבין בעצמך.

ומה באמת הציק לי ברכב?

אני לא יודע אם זה אילוץ עיצובי אבל נוצר מצב שהגישה אל תא הנוסעים לא נוחה, זה מורגש מלפנים ואף יותר במושב האחורי.

מלפנים זה מרגיש כאילו קורה B תקועה באמצע וגורמת לנהג קצת להשתחל למושב.

מאחור זה שילוב של דלת אחורית ממש ממש קטנה וספסל אחורי שמתחבא מאחורי קורה C.

לי ממש הפריע העניין הזה (יכול להיות כי יש לי רכב מהסגמנט אז אני שם לב לדברים אחרים).

השורה התחתונה מבחינתי פשוטה:

אם אני שם בצד שיקולים של עלות דלק וטיפולים ומסתכל על הטסלה כמכונית בלבד- היא לא באמת בתחרות עם המתחרות מגרמניה או אלה המגיעות מלקסוס ואינפיניטי.

כאשר משקללים את כל החבילה שהיא מציעה הכל מתהפך והיא הופכת לחבילה לא רעה בכלל ועבור מי שמחפש רכב מרווח יחסית עם עלות תפעולית זולה- אין לה מתחרות.

עריכה,

צריך לקחת בחשבון שהיא גם יקרה משמעותית מהמתחרות שלה.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

צריך ליזכור גם פרט קטן וחשוב, המיתחרות הגרמניות/יפניות שעדיפות עליה מבחינת האיכות וכו'- הן לא הגיעו לרמה שלהם בתוך יום אלא עידכון אחרי עידכון ושידרוג הדגם כל הזמן עד שהגיעו לרמה הגבוהה שלהם במכוניות של היום המיתחרות בסגמנט של טסלה.

מה שטסלה עשתה יחסית ליצרנית אמריקאית שאת האיכות שלה האירופאים לא שוכחים לשים ללעג- במכונית הראשונה שלהם זה לא הולך ברגל, המיפעל הסופר מתוחכם שהקימו, הטכנולוגיה המיתקדמת שפיתחו, הבטיחות הלא מיתפשרת שטובה בהרבה מכל המיתחרות הענקיות שלה, שהשקיעו הון עתק ושנים של תיכנונים וכל זה במכונית הראשונה/שניה שלהם זה מדהים!

רק לחשוב מה יהיה בדגמים הבאים זה מה שמלהיב בחברה החרוצה והמיוחדת הזו- והעומד בראשה - הפתעות רבות הוא מכין לנו- זה בטוח.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אז עשיתי היום נסיעת מבחן בTESLA S PERFORMANCE. קשה לי להיות מאד יסודי אחרי בחינה של חצי שעה, אבל זו ההתרשמות שלי :

- איכות חומרים טובה באופן כללי, מרגיש איכותי ומוצק, אם כי יש כל מיני פישולים, למשל הכיסויים של המראות במגני השמש עשויים מפלסטיק זול,

ולמעשה שניהם היו שבורים כבר ברכב המבחן. גם מגני השמש עצמם בגובה מאד סמלי (בערך חצי מהרגיל).

- הישיבה נוחה, הכיסא מתכוונן חשמלית ויש זכרונות לכמה נהגים. לא הבחנתי בבעיה בכניסה או ביציאה ממושב הנהג.

- המסך הענק הזה הוא חתיכת גדג'ט ענק. אני אישית מעדיף כפתורים שאני יכול לתפעל בלי להסתכל ולכוון את האצבע בדיוק לנקודה.

אין כמעט כפתורים ברכב, למעט המנופים ליד ההגה, כמה כפתורים על ההגה, ופנל השליטה בחלונות ובמראות בדלת.

נראה שהנדסת האנוש לא רעה בכלל מבחינת תפעול, לפחות ממה שהספקתי לראות. תגובה די מהירה, אבל לא מספיק מהיר לטעמי.

- הניווט נעשה ע"י GOOGLE MAPS ודורש קליטה של 3G, אין מפות שמורות OFFLINE, יכול להיות חסרון קריטי בעיקר בארה"ב, כשאתה יוצא

מתחומי העיר הכיסוי הסלולרי לא להיט, אתה יכול בקלות למצוא את עצמך בלי קליטה למשך זמן לא מבוטל. אין גישה לסים עצמאית, הם מספקים את השירות,

עם AT&T, כרגע בחינם, ייתכן שבעתיד ייקחו דמי מנוי.

- מאחור הספסל נוח ומרווח לרוחב, אבל מבחינת גובה יש קצת בעיה, אני 176 ביום טוב, והראש שלי נגע בתקרה אם ישבתי זקוף. לאנשים גבוהים תהיה בעיה.

- אין משענת יד בספסל האחורי - מוזר מאד לרכב ברמה כזאת.

- תא מטען נחמד מלפנים, ועוד אחד מאחור. אפשר לבחור כאופציה להתקין שם שני מושבים לילדים שפונים אחורה. זה צריך להעשות בזמן הייצור, כי מתקינים

שם קורת חיזוק נוספת לפגוש האחורי לשם הגנה. מיועד לילדים בגיל 5-10, משהו כזה. יש פתיחה מבפנים, שלא אפשרית בזמן תנועה.

בכלל המבנה של הרכב מאד חכם, ככה זה כשבונים רכב מאפס ולא מנסים להלביש סוללה על רכב קיים (כמו בפלואנס של אגסי).

הסוללה שטוחה ונמצאת מתחת לרצפת הרכב, המנוע מאחורי המושב האחורי. כמובן הנעה אחורית. כל הרצפה הפנימית של הרכב שטוחה לגמרי.

מלפנים איפה שבד"כ אמורה להיות התעלה של הגיר ובלם היד, אין כלום. יש מעין תעלת פלסטיק שטוחה על הרצפה, בזבוז מקום היסטרי.

היא אמרה לי שיש מתקן אופציונלי שמתלבש על זה ומאפשר לנצל את המקום לאחסון נוח יותר.

הידית בין המושבים לא נפתחת, המיקום של מחזיקי הכוסות לא ממש נוח (מפריע להשען ולא נוח להגיע עם היד לכוס).

- יצאנו לדרך, ביציאה לכביש המהיר נתתי לחיצה בדיוק כשהסוכנת (ילדונת צעירה) התעסקה עם המחשב ניווט. היא נדבקה לאחור וצחקקה שהיא לא הייתה מוכנה

לזה :) היא חזרה על זה כמה פעמים בהמשך .. הרכב מושך בצורה מטורפת, תאוצה מדהימה ושקטה. מושך ומושך, ב-80 מייל לשעה פתאום כאילו העבירו לי

לניוטרל. חשבתי שמשהו קרה, מסתבר שהרכב מבחן הזה היה מוגבל ל-80 בתוכנה (זה ניתן לשליטה של בעל הרכב, גם מהסמרטפון).

נסעתי קצת בכביש מפותל קטן, לא ממש על המגבלות, אם כי באחד המחלפים לחצתי קצת יותר מדי ביציאה מהלופ ומיד הבקרות השתלטו, לסוכנת שלום :)

- מבחינת שירות ואחריות : יש אחריות פגוש לפגוש 4 שנים כולל הכל חוץ מצמיגים. מוגבל עד 50K מייל (לא מספיק). תשלום של 600$ לשנה, זה בעצם

600$ דולר ל'טיפול' שנתי, בודקים את כל המערכות, מחליפים נוזל קירור, ועוד כמה פיצ'פקס. על הסוללה של ה-85KW יש אחריות של 8 שנים ללא הגבלת ק"מ.

השיקול להחלפת הסוללה הוא שלהם, אין גבול ברור שמתחתיו מחליפים סוללה (נאמר אם הטווח ירד במשך השנים ב-30%, לא בטוח שיחליפו).

לא יודע כמה עולה להחליף סוללה שלא באחריות.

- צמיגים - הסטנדרטיים הם 19", 245/45/19, מישלין פרימסי MXM4. אופציונלי - 245/35/21 מישלין פיילוט ספורט.

ממה שקראתי ה-21" מאד יקרים (1000$ לצמיג בערך), ומאד רכים, נאכלים במהירות מטורפת. נשמע לי ממש מוזר שבהונג קונג האחריות מכסה צמיגים,

אני אשמח לראות איזשהו קישור רשמי שאומר את זה. ואם אני עושה דריפטים כל יום, אז יחליפו לי צמיגים חופשי ? ברור שלא.

- FLAC לא יצא לי לבדוק, שאלתי את הסוכנת וכצפוי לא היה לה מושג ירוק מה זה בכלל FLAC :)

הטווח של ה-85K, ריאלי, הוא בין 250 ל-280 מייל, שזה מעולה. יחד עם הטעינה המהירה שיש בהרבה מקומות (חניונים ציבוריים ובמקומות עבודה למשל),

זה מאפשר לנהוג ללא הרבה דאגות בתכלס. מקבלים טווח נסיעה של 170 מייל בטעינה של חצי שעה, קצת מייתר את כל הפתרון של בטר פלייס..

יש לרכב הזה הרבה יתרונות פרקטיים - למשל מותר לנסוע איתו בנתיב CAR POOL גם עם נהג אחד, הנחת מס של 7500$ ברכישה, אחזקה זולה, וכמובן עלות הנסיעה.

על נסיעה של 15K מייל בשנה בארה"ב, ברכב שצורך 1 ל-13 בערך, עלות הדלק היא 1900$.

בטסלה S העלות היא 470$.

אני השתכנעתי, מתי תהיה לנו אחת כזאת בליסינג ? :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

- צמיגים - הסטנדרטיים הם 19", 245/45/19, מישלין פרימסי MXM4. אופציונלי - 245/35/21 מישלין פיילוט ספורט.

ממה שקראתי ה-21" מאד יקרים (1000$ לצמיג בערך), ומאד רכים, נאכלים במהירות מטורפת. נשמע לי ממש מוזר שבהונג קונג האחריות מכסה צמיגים,

אני אשמח לראות איזשהו קישור רשמי שאומר את זה. ואם אני עושה דריפטים כל יום, אז יחליפו לי צמיגים חופשי ? ברור שלא.

ואם אתה חובב נהיגה ספורטיבית וגומר בלמים כל שבוע במסלול יחליפו לך בלמים חופשי?

ברור שלא.

הטיפולים האלה נלקחים בחשבון וכל עוד זה בגדר הסביר החלפים אמורים להיות מוחלפים ללא עלות.

רכב חזק עם נהג שאוהב לנצל את הכח זה סביר בהחלט שצמיגים יוחלפו אחת לשנה. רוצה להחליף 3 פעמים בשנה?

תפאדל, על חשבונך.

פורסם

לא היה לי ספק שלא יחליפו לי ללא הגבלה, השאלה היא מה ההגבלה, והאם בכלל יחליפו צמיגים פעם אחת, כשבארה"ב זה בפירוש מוחרג.

לא נראה לי סביר שדווקא בהונג קונג יחליפו צמיגים ובארה"ב, שבה תודעת השירות היא מהגבוהות בעולם, לא תקבל את אותם תנאים.

יש לך סימוכין לזה ? סתם מעניין. לא שאני הולך לקנות טסלה בקרוב...

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אין סימוכין כיוון שלא ביקשתי מפרט מדוייק מאחר ולא באמת התעניינתי ברכישה, יחד עם זאת, קבל נתון שיעשה לך סדר בדברים-

ממוצע הנסועה השנתית בהונג בהונג קונג עומד סביב 6500 ק״מ לשנה והנהג הממוצע מחליף צמיגים אחת ל-3-4 שנים כך שזה ממש לא מופרך שהם יתחייבו על צמיגים (זה גם לא שייך לתודעת שירות).

פורסם
כל מה שכתבת נכון, אבל אתה מפחית מאוד מערך חבילת השירות שלו אז בוא אתן לך קצת מספרים:

עלות צמיגים במידה של המתחרות של טסלה גבוהה מעלות השירות השנתי של אותה טסלה.

עלות טיפול שמנים שנתי במוסך מורשה של המתחרות גבוה מעלות הטיפול של טסלה.

החלפת בלמים קומפלט אצל המתחרות יכול להגיע גם ל-2000$, בטסלה לעולם לא תשלם על בלמים.

זה דבר אחד, נמשיך הלאה.

אתה צודק לגמרי שהטסלה לכאורה לא מתחרה בגרסאות הקיצון של המתחרות, זה דווקא לא ממש עומד לטובתה כי מי שרוכש את גרסאות הקיצון מחפש ביצועים, מי שרוכש את הגרסאות הרגילות כנראה שקצת פחות אכפת לו אם הרכב שלו עושה 0-100 ב-4.5 שניות או 6 שניות כך שהביצועים הטובים מאוד של החשמלית לא באמת נותנים לה יתרון אמיתי.

אגב, נקודת ״גאווה״- הטסה באמת חזקה מאוד בקו ישר ונתנה בראש מעמידה לכל המתחרות שלה, רק רכב אחד נתן לה חזק בראש.... E55 AMG.

אבל עזוב, זה ״ספקולטיבי״, בוא נדבר עובדות- איכות החומרים שלה לא עומדת בקו אחד עם המתחרות, היא טובה כשלעצמה אבל נחותה מהמתחרות, הנוחות אינה ברמה של המתחרות ועכשיו אני אפתיע אותך- היא רועשת מהמתחרות הודות לבידוד רעשים בינוני.

תשאל איך יכול להיות שהיא יותר רועשת אם היא חשמלית?

כל עוד המהירות נמוכה רעש הצמיגים בה מופחת ולא שומעים את הרכב עצמו, כן שומעים אם עומדת לידך משאית ברמזור.

כשהמהירות עולה מאיזור 60-70 קמ״ש רעש הצמיגים הופך למאוד מוחשי (ומציק) בתא הנוסעים.

בקיצור, תשייט על 70 או 120 קמ״ש במתחרות ואתה תבין בעצמך.

ומה באמת הציק לי ברכב?

אני לא יודע אם זה אילוץ עיצובי אבל נוצר מצב שהגישה אל תא הנוסעים לא נוחה, זה מורגש מלפנים ואף יותר במושב האחורי.

מלפנים זה מרגיש כאילו קורה B תקועה באמצע וגורמת לנהג קצת להשתחל למושב.

מאחור זה שילוב של דלת אחורית ממש ממש קטנה וספסל אחורי שמתחבא מאחורי קורה C.

לי ממש הפריע העניין הזה (יכול להיות כי יש לי רכב מהסגמנט אז אני שם לב לדברים אחרים).

השורה התחתונה מבחינתי פשוטה:

אם אני שם בצד שיקולים של עלות דלק וטיפולים ומסתכל על הטסלה כמכונית בלבד- היא לא באמת בתחרות עם המתחרות מגרמניה או אלה המגיעות מלקסוס ואינפיניטי.

כאשר משקללים את כל החבילה שהיא מציעה הכל מתהפך והיא הופכת לחבילה לא רעה בכלל ועבור מי שמחפש רכב מרווח יחסית עם עלות תפעולית זולה- אין לה מתחרות.

עריכה,

צריך לקחת בחשבון שהיא גם יקרה משמעותית מהמתחרות שלה.

בנוגע לחבילת שירות, אני לא מזלזל בערך של כל הסיפור אבל זו אינה מהות העניין. פרארי מציעה 7 שנות אחריות ותחזוקה, האם אתה רואה הצפה של "קליפורניה"? אם עסקת החבילה הזו הייתה הדבר העיקרי אז הם יכלו להסתפק במנוע בנזין רגיל וזהו.

לפני שנמשיך, שאלה: מתי ובאיזה קונפיגורציה של המודל S נהגת? אני נהגתי יחסית לא מזמן, תערוכת פרנקפורט האחרונה בדגם החזק והמאובזר.

בנוגע למתחרותיה של הטסלה ויכולות הטסלה, ב.מ.וו 550 או מרצדס E500 וודאי מוכרות לך. גם צמד הגרמניות האלו אינן גרסאות ביצועים אך הן עדיין קיימות ונמכרות. עוד דבר, היכולת האובייקטיבית של הטסלה לא רעה כלל (גם בסיבובים), כך כותבים.

ולגבי הE55, אני מניח שאתה מדבר על שלך והיא הרי משופרת. ברור לך שE55 רגילה, אין לה סיכוי מול הטסלה (בקו ישר).

נוחות ואיכות. איכות החומרים ייתכן ואינה עומדת בקנה אחד עם מובילות הקטגוריה אבל היא כן טובה לכשעצמה, לא ביג דיל.

בנוגע לנוחות, אל תשכח שאפשר לצייד אותה במתלי אוויר ובנוסף יש לה משטח עבה (סוללה) אשר מהווה את רצפת הרכב ומבודד אותך היטב.

כאשר הזדמן לי לנהוג ברכב, זה היה כאמור במסגרת תערוכת פרנקפורט ושם ישבתי בהמון רכבים, נהגתי בעוד כמה ונסעתי כנוסע באחרים, חלקם רכבי סלון/פאר. הטסלה אולי אינה הכי שקטה או הכי נוחה או הכי מפוארת אך היא כן מבצעת את הדברים הללו טוב, טוב מספיק כדי שיהיה ניתן להגיד שהלקוח אינו צריך להתפשר יתר על המידה בשביל לנהוג ברכב חשמלי.

לגבי מרווח פנים, לא זכורות לי המגבלות אותן הזכרת מבחינת כניסה/יציאה.

לגבי מחיר, נכון המחיר אינו נמוך, אך אל תשכח שאתה מקבל החזרי מס ואתה לא משלם על דלק. בנוסף, כפי שציינת, היא מגיעה עם חבילת שירות ותחזוקה כלולה במחיר כבונוס. אני מאמין שחלק מההצלחה של טסלה תגיע בזכות האטרקטיביות שלה עבור ציי רכב. אלה יזכו בהטבות מס בזכות 0 זיהום וצריכת דלק.

בשורה התחתונה, אלעד ואני (ביקרנו בתערוכה יחד) הגענו לנסיעה בטסלה ללא ציפיות מיוחדות. נכון, ידענו שיש לה 420 כ"ס אבל זה רכב חשמלי אז מה כבר יכול להיות מעניין שם? שנינו הופתענו לחלוטין מיכולות הרכב ומהעובדה שטסלה הצליחו היכן שכל (או כמעט כל) היתר נכשלו: ליצור רכב חשמלי שמצליח לעשות את הדברים שרכב צריך לעשות כמו כל רכב בנזין/דיזל מקביל.

נ.ב. לטסלה יש כבר בסיס טוב לבנות עליו, אני מאמין שבעתיד עם התרחבות קשת הדגמים שלהם נראה דגמים נגישים יותר מבחינת מחיר וכמובן שיפור באיכויות הרכב.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

שלחתי מייל עם שאלות לסוכנת שנסעה איתי, היא השתדלה מאד לברר ולענות, אם יש עוד משהו שאתם רוצים לשאול, תגידו.

להלן השאלות והתשובות :

What is the limitation on brake pads replacements ? as you know brake pads ware out depending on the driving

style, it's possible to ware out new set of pads fully, even in one day (on a track day for example).

Surprisingly, the brake pads last pretty long on the Model S. The regenerative braking feature of the car actually saves a lot on the brake pads. Typically, a customer would not replace it until 70k-100k miles. From what I'm told, there is no limitation on the brake pads when it's under warranty. The warranty of the car will cover the brake pads for 4 years and 50k miles.

I have a friend that lives in Honk Kong, he claims that over there the warranty includes also tires replacement for free.

Can you check if that's true ? if so - what is the limitation per year ?

I've asked a few owner advisors about the tire replacement in Hong Kong, and we have not heard/read about free tire replacements in Hong Kong. The warranty does not cover tires, and I believe it should be the same in Hong Kong and other countries.

What kind of guarantee do you give on the car's value depreciation ? if I want to sell it after say 4 years.

If you decide to finance the Model S with Tesla, there is a guaranteed resale value after 3 years. Tesla guarantees the Model S will have the top residual value of any high volume premium sedan brand after three years of ownership.

"We guarantee that your vehicle will have a resale value after 3 years of at least the Guaranteed Resale

Value specified above. This value is equal to 50% of the base purchase price of the 60kWhr Model S at the time of your

purchase of the Vehicle, plus 43% of the original purchase price for all options including the upgrade to the 85kWhr

battery pack (exclusive of taxes, fees and accessories). During the period between 36 months to 39 months from your

Guarantee Effective Date, you have the option to sell your vehicle to Tesla for the Guaranteed Resale Value."

What is the price of a new 85KW battery out of warranty ? (after 8 years, it'll probably change by that time, but still just to get an idea).

Regarding the purchase price of the battery pack after 8 years, we do not have any information on it. Eight years from now, we're not sure how the technology of the battery pack will be (most likely will be far more advanced compared to today), and whether if it'll be cheaper in the future.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

לגבי FLAC - שלחתי לה קובץ להורדה וביקשתי שתנסה לשים על DOK ולנגן, מקווה שהיא תצליח להתמודד עם זה :)

לגבי ישראל - נראה לי שזה לא ממש ברמת השכר שלה.. דיברתי איתה על זה קצת ברכב, אין לה ממש מושג.

משהו ששכחתי לציין :

המסך הענק הזה לא מאפשר ניגון וידאו בכלל, לא בחניה ולא בנסיעה, אין אופציה כזאת.

כן אפשר לפתוח דפדפן, גם בנסיעה, אבל סטרימינג של וידאו לא יעבוד לדבריה, לא ניסיתי.

הוידאו היחיד שאפשר לראות הוא של המצלמה האחורית, ואפשר לראות אותו קבוע גם בזמן נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי misterb

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בנוגע לחבילת שירות, אני לא מזלזל בערך של כל הסיפור אבל זו אינה מהות העניין. פרארי מציעה 7 שנות אחריות ותחזוקה, האם אתה רואה הצפה של "קליפורניה"? אם עסקת החבילה הזו הייתה הדבר העיקרי אז הם יכלו להסתפק במנוע בנזין רגיל וזה

לזרוק נתונים זה קל, ברור לך שהחבילת 7 שנות תחזוקה עולה כסף, המון כסף?

לפני שנמשיך, שאלה: מתי ובאיזה קונפיגורציה של המודל S נהגת? אני נהגתי יחסית לא מזמן, תערוכת פרנקפורט האחרונה בדגם החזק והמאובזר.

נהגתי באותה גירסה בדיוק בה אתה נהגת, 85kw עם חבילת performance.

בנוגע למתחרותיה של הטסלה ויכולות הטסלה, ב.מ.וו 550 או מרצדס E500 וודאי מוכרות לך. גם צמד הגרמניות האלו אינן גרסאות ביצועים אך הן עדיין קיימות ונמכרות. עוד דבר, היכולת האובייקטיבית של הטסלה לא רעה כלל (גם בסיבובים), כך כותבים.

ולגבי הE55, אני מניח שאתה מדבר על שלך והיא הרי משופרת. ברור לך שE55 רגילה, אין לה סיכוי מול הטסלה (בקו ישר).

לא דיברתי על הרכב שלי, כן דיברתי על E55 סטנדרטית, היה סרטון זהה לזה שהעלת מול E55 סטנדרטית במסלול דראג והיא הפסידה (ה-55 היא מפלצת מומנט לא קטנה עם בעיטה שמתחילה עוד לפני 1500 סל״ד), אבל ביננו- חצי שניה לפה או לשם לא מעניינת, אנחנו לא חיים בדראג סטריפ.

נוחות ואיכות. איכות החומרים ייתכן ואינה עומדת בקנה אחד עם מובילות הקטגוריה אבל היא כן טובה לכשעצמה, לא ביג דיל.

בנוגע לנוחות, אל תשכח שאפשר לצייד אותה במתלי אוויר ובנוסף יש לה משטח עבה (סוללה) אשר מהווה את רצפת הרכב ומבודד אותך היטב.

אני לא מדבר על מה אפשר או לא אפשר לצייד אותה, הרי גם את המתחרות אפשר לצייד, אני מדבר על זה שתיקח את הטסלה S כמו שהיא ותיקח E קלאס או סדרה 5- הן נוחות ואיכותיות יותר משמעותית, מושבים עדיפים בהרבה, איכות נסיעה עדיפה בהרבה ובידוד רעשים עדיף בהרבה.

לך זה לא ביג דיל, למי שרוכש רכב יוקרה זה דווקא כן..

כאשר הזדמן לי לנהוג ברכב, זה היה כאמור במסגרת תערוכת פרנקפורט ושם ישבתי בהמון רכבים, נהגתי בעוד כמה ונסעתי כנוסע באחרים, חלקם רכבי סלון/פאר. הטסלה אולי אינה הכי שקטה או הכי נוחה או הכי מפוארת אך היא כן מבצעת את הדברים הללו טוב, טוב מספיק כדי שיהיה ניתן להגיד שהלקוח אינו צריך להתפשר יתר על המידה בשביל לנהוג ברכב חשמלי.

לגבי מרווח פנים, לא זכורות לי המגבלות אותן הזכרת מבחינת כניסה/יציאה

ציינתי שאולי בגלל שאני נוהג ברכב מהסגמנט זה היה לי מאוד בולט, יש שם גישה מאוד לא נוחה לספסל האחורי וגם מלפנים קורה B מפריעה. לי זה הרגיש כאילו תכננו הכל כמו שצריך ואז ״משכו״ את תא הנוסעים איזה 10 סנטימטר אחורה כאשר הקורות נותרו במקומן.

לגבי מחיר, נכון המחיר אינו נמוך, אך אל תשכח שאתה מקבל החזרי מס ואתה לא משלם על דלק. בנוסף, כפי שציינת, היא מגיעה עם חבילת שירות ותחזוקה כלולה במחיר כבונוס. אני מאמין שחלק מההצלחה של טסלה תגיע בזכות האטרקטיביות שלה עבור ציי רכב. אלה יזכו בהטבות מס בזכות 0 זיהום וצריכת דלק.

כשהמתחרות הגרמניות עולות חצי מהטסלה (בגרסאות הביניים) לא קל להצדיק את הפער במחיר עם 4 שנות אחריות וצריכת דלק כי על פני 4 שנים הגרמניות כנראה יהיו עדיין זולות יותר. השאלה אם אתה הולך להחזיק את הרכב מעל 4 שנים או לא. (אגב, בעלות יחסית נמוכה ניתן לקנות לגרמניות חבילת אחזקה מפגוש לפגוש, גם את זה צריך לקחת בחשבון).

בשורה התחתונה, אלעד ואני (ביקרנו בתערוכה יחד) הגענו לנסיעה בטסלה ללא ציפיות מיוחדות. נכון, ידענו שיש לה 420 כ"ס אבל זה רכב חשמלי אז מה כבר יכול להיות מעניין שם? שנינו הופתענו לחלוטין מיכולות הרכב ומהעובדה שטסלה הצליחו היכן שכל (או כמעט כל) היתר נכשלו: ליצור רכב חשמלי שמצליח לעשות את הדברים שרכב צריך לעשות כמו כל רכב בנזין/דיזל מקביל.

נ.ב. לטסלה יש כבר בסיס טוב לבנות עליו, אני מאמין שבעתיד עם התרחבות קשת הדגמים שלהם נראה דגמים נגישים יותר מבחינת מחיר וכמובן שיפור באיכויות הרכב.

אני שוב מדגיש, כחבילה הטסלה מצויינת, היא רכב טוב בסה״כ עם עלות אחזקה נמוכה ומפתה.

כרכב בלבד- היא לא באיכויות של הגרמניות מבחינת חומרים\בידוד\נסיעה\נוחות.

במילים אחרות- למעט שיקול כלכלי, אני לא רואה סיבה אחת נוספת שתגרום לי לחשוב שזה רכב שיכול להחליף את הרכב שלי, למרות פער של 11 שנה.

למה טסלה מצליחה?

כי היא מייצרת מכונית ראוייה שלא מכתיבה אילוצי נהיגה כפועל יוצא מטווח קצר וכל זה עטוף בחבילה מאוד מאוד מפתה.

• תוכן חדש...