Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

סתם שאלה שעלתה לי בראש,

אתם מכניסים את הרכב למוסך, הרכב "יושב שם שבועיים"

אחרי שבועיים מתקשרים להגיד שהרכב מוכן אבל יש בעיה,

סדקנו לך את השמשה הקידמית,

השמשה היא שמשה מקורית, המחיר שלה הוא 13.200 חודש המתנה כי אין אותה בארץ,

ברור לכם שאני לא ימתין חודש , ולא בטוח שיאשרו לי שמשה במחיר הזה, אז אני ישים חילופית, 1200 שקל שעתיים עבודה

במיקרה כזה.

מי אמור לספוג את התיקון הזה?

המוסך דורש ממני להפעיל את הביטוח שלי , אחרת זה לא קרה אצלו .

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי ברור שבמידה ואכן הסדק נגרם בזמן שהות הרכב במוסך הוא האחראי הישיר והבלעדי לנזק. אמור להיות לו ביטוח לנזק מעין זה. אם המוסך מתנער מאחריותו - נסה להקליט אותו מודה בעובדות .

המוסך לא יכול לדרוש ממך להפעיל את הביטוח שלך על נזק שהוא גרם. אל תוותר.

לגבי איך לתקן - בדוק היטב אם השמשה המקורית עדיפה בטיבה ותכונותיה על החלופית. כמעט בטוח שכן (חיישנים בילט אין, סינון קרינה, טיב החומר וכו').

אם תוכל למשוך נסיעה עם הסדק כחודש עדיף לחכות לשמשה מקורית , כמובן ע"ח המוסך וביטוחו.

אני למשל בבדיקת רכב משומש נוהג לראות אם כל השמשות מקוריות וזהות במקוריותן - אינדיקציה מסויימת שלא עבר תאונות קשות.

פורסם

שמשה יכולה להסדק גם עקב סתם הפרשי חום קיצוניים, טיפול לא נכון בשמשה, אבן סוררת בכביש, או ניסיון פריצה לרכב.

אינדיקציה לתאונה זה לא תמיד.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
לדעתי ברור שבמידה ואכן הסדק נגרם בזמן שהות הרכב במוסך הוא האחראי הישיר והבלעדי לנזק. אמור להיות לו ביטוח לנזק מעין זה. אם המוסך מתנער מאחריותו - נסה להקליט אותו מודה בעובדות .

המוסך לא יכול לדרוש ממך להפעיל את הביטוח שלך על נזק שהוא גרם. אל תוותר.

לגבי איך לתקן - בדוק היטב אם השמשה המקורית עדיפה בטיבה ותכונותיה על החלופית. כמעט בטוח שכן (חיישנים בילט אין, סינון קרינה, טיב החומר וכו').

אם תוכל למשוך נסיעה עם הסדק כחודש עדיף לחכות לשמשה מקורית , כמובן ע"ח המוסך וביטוחו.

אני למשל בבדיקת רכב משומש נוהג לראות אם כל השמשות מקוריות וזהות במקוריותן - אינדיקציה מסויימת שלא עבר תאונות קשות.

איזה חיישנים יכולים להיות על השמשה,? יש לי מקרן מהירות על השמשה, בגשם הוישרים שלי עובדים אוטומטית,

יש לי צבע כהה על החלק העליון, אנטנה , ( שאין לי מושג למה היא משמשת)

אממ.. מדובר על ביואיק רנדוו , דיברתי אם gm הם לא יודעים מה יש משהו מיוחד על השמשה המקורית. שאין בחילופית, נתנו לי מק״ט בן לאומי אבל אני לא ממש מבין בזה

פורסם

אני מניח שהסיפור הוא ככה...

הלכת למוסך שאתה מכיר את הבעלים טוב והוא אמר שיעשה לך מחיר טוב ובמזומן.

הרכב שוכב שבועיים כי יש לו עבודה ואין לו זמן ואח"כ הוא בא בתלונות למה אתה מתקשר הרבה.

בסוף המחיר יוצא כמו במוסך אחר בלי קומבינה וביום עבודה.

לי זה קרה, מאז אני לא מתידד עם מכונאים:lol:

בקיצור מה השאלה?

המוסך צריך לספוג

אתה יכול לעשות קומבינה עם המוסך... שיפצה אותך במחיר הטיפול ותתבע את הביטוח:-D

אין לראות בכתוב מעלה המלצה. הונאת ביטוח זה פלילי

פורסם
אני מניח שהסיפור הוא ככה...

הלכת למוסך שאתה מכיר את הבעלים טוב והוא אמר שיעשה לך מחיר טוב ובמזומן.

הרכב שוכב שבועיים כי יש לו עבודה ואין לו זמן ואח"כ הוא בא בתלונות למה אתה מתקשר הרבה.

בסוף המחיר יוצא כמו במוסך אחר בלי קומבינה וביום עבודה.

לי זה קרה, מאז אני לא מתידד עם מכונאים:lol:

בקיצור מה השאלה?

המוסך צריך לספוג

אתה יכול לעשות קומבינה עם המוסך... שיפצה אותך במחיר הטיפול ותתבע את הביטוח:-D

אין לראות בכתוב מעלה המלצה. הונאת ביטוח זה פלילי

האמת לא זה הסיפור

הלכתי למוסך שחברי הפורום המליצו לי עליו, אין לי הכרות איתו ליפני זה { אבל שדיברנו קצת, מיתברר שהוא חבר קרוב של אחד החברים הכי טובים שהיו לי הישנים שלי { שאני לא בקשר איתו} אבל אני מכיר אותו מהשם שכמה שהוא תותח ,

הרכב היה אמור להיות שבוע שם , נישאר שבועיים, לא התקשרתי כדי לא להציק, וגם כי זה לא עיניין אותי ממש, העדפתי בלי לחץ שיעשה עבודה טובה. המחיר היה קרוב יותר לכיוון ה8 אלף, בלי קומבינות ובלי כלום ,

אני מודע לזה שהיה עבודה קשה על האוטו ואני מעריך את העבודה ואת הבן אדם . אני מקווה שהוא עשה עבודה טובה, את זה נידע ביום ראשון ,

אני לא כועס על הבן אדם , אבל פשוט מרגיז הקטע שאחד השותפים שלקח חלק בפרוייקט והנזק קרה אצלו , לא מוכן לקחת אחריות ,

לא נורא, אני ישים שמשה חילופית, באמת שלא בא לי לכנס לתקלים איתם, המוסכניק עצמו היה בסדר גמור איתי

אני רק מקווה שהיא תיהיה תואמת למקורית אם כל המסביב , אם זה חיישנים או כל דבר אחר. אחרת .... אני ניכנס פה לברוך של משפטים ולא בא לי על זה

פורסם

אל תמהר לשים שמשה חלופית, לא יודע מה רמת האבזור ברכב שלך אבל לעיתים השמשה המקורית עוברת ציפויים כאלה ואחרים (ציפוי דוחה גשם, מונע קרינה ואף ציפוי מפחית חום בחלל הרכב) שלא בטוח בכלל שתקבל בשמשה החלופית.

אתקן- בטוח שלא תקבל את אותם ציפויים יקרים בשמשה חלופית.

לכך תוסיף פרמטר נוסף- אם השמשה החלופית דקה מזו המקורית ייתכן שראשי רוח בנסיעה יורגשו בתוך חלל הרכב.

זה מנסיון של חבר שהחליף שמשה בב.מ.וו ואכל צינור.

אם הסדק לא ברמה שמונעת התניידות ברכב הייתי נשאר איתו חודש עד להגעת שמשה מקורית.

למוסך יש ביטוח משל עצמו בדיוק בשביל תאונות כאלה, שהוא יפעיל את הביטוח שלו, לא אתה את שלך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

טוב,

המוסך סדק לך את השמשה, יצא בסדר שבא ואמר לך.

ועכשיו אתה צריך להיות בסדר ולהפעיל ביטוח שמשות.

לא חייב כל הזמן לבוא ולחפש איפה "לדפוק" מוסכים.

תקלות קורות, פדיחות קורות, אם לא עובדים לא טועים.

שים שמשה חליפית מביטוח השמשות ושלום על ישראל.

פורסם

מה שהמוסך מבקש ממך זה בעצם להונות את הביטוח שלך.

כמו שצוין, למוסך יש ביטוח שלו, שיפעיל הוא את הביטוח.

שמשה חלופית תהיה נחותה באיכות שלה, ואם יש לך חיישנים

וכדומה, זה עלול לעשות לך בעיות.

חבר או לא, תתעד את העובדה שזה אשמתם, ותדרוש שמשה

מקורית, שיפעילו הם את הביטוח.

פורסם

עוד שאלה , נגיד ובסופו של דבר אני לא רוצה שמשה חילופית, והביטוח שלי לא מאשר לי שמשה מקורית,

אני ילך איתו לטביעה,

הוא אמר לי שמע " אני לא משלם את זה ולא משנה מה , לך יש ביטוח תפעיל את הביטוח שלך , יכולתי להוציא את האוטו ככה ולהגיד לך שזה קרה בחוץ, או יותר מיזה, שזה בא ככה מאצלך,"

כאילו הוא רוצה להפוך את זה שאני הבאתי את הרכב ככה,

נגיד וזה נכון , מה שלא?

למה הוא לא תיעד את זה, לא אמר לאף אחד כלום ?

פורסם

אהבתי את המשפט האחרון שרשמת,שתפעיל את הביטוח שלך אחרת זה לא קרה אצלנו??

בחיים לא הייתי מגיע לשם יותר!

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא נורא, אני ישים שמשה חילופית, באמת שלא בא לי לכנס לתקלים איתם, המוסכניק עצמו היה בסדר גמור איתי

בהמשך למשפט שלך יש לי עוד כמה משפטים מנצחים כאלה:

1. פגעו לי באוטו, לא נורא. הביטוח מוכן לשלם לי רק עשירית משווי האוטו שהלך טוטאל לוס. לא נורא. הם בסדר. אני לא רוצה לריב איתם.

2. קניתי קוטג'. היה מקולקל. לא נורא אני לא רוצה לריב עם תנובה. זרקתי לפח.

3. עברתי להוט/יס. הבטיחו לי את כל הסרטים במחיר של 300 שקלים. אבל נתנו לי רק את הערוץ הערבי, ורוצים ממני עוד 300 שקלים בשביל לפתוח לי את הערוץ הראשון, 2 ו 10. לא נורא אני לא רוצה לריב איתם.

4. הייתי בניתוח לייזר לתיקון הראיה. התעוררתי עיוור וגם הוציאו לי את השחלות. לא נורא. גם ככה לא בא לי על ילדים ובטח לא לראות אותם. הרופא היה נחמד. נתן לי בלון עם פרופלור במתנה.

5. לקחתי הלוואה בבנק. רשמו בטופס שהריבית היא 4%. גבו ממני 16%. לא נורא. יש לבנק שנה קשה. אני לא רוצה לריב עם שולה הפקידה. היא מכירה את אמא שלי מלפני 20 שנים.

בהנחה שכל מה שאמרת נכון:

תגיד, אתה דפוק? לא רק שהמוסך שלך מעאפן ברמות, המוסכניק אליו הלכת נוכל (עם המלצות או בלי), ואתה מסכים שיחרבנו לך על הראש ושמח שזה חמים?

המוסך הזה בכלל בלי לשאול אותך צריך להזמין את השמשה המקורית, להתנצל על הזמן שהוא מבזבז לך בהחלפה, ולפצות אותך עם איזה טיפול חינם בפעם הבאה. זה מה שמצופה ממנו.

בטוח שלא פחות, בטוח שלא להצהיר לביטוח משהו שאינו אמת. הכי מצחיק שעכשיו זה כתוב כאן באינטרנט, גלוי גם לחברת הביטוח שלך. כמה ביואיק רנדוו יגיעו בזמן הקרוב להחליף שמשה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...