Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים עם אלה שרשמו שברוב הרכבים פנסי ערפל קדמיים מקוריים אינם מסנוורים בניגוד לאחוריים.

אני נתקלתי במספר מכוניות ממוצאים שונים שדווקא הדלקת פנס הערפל האחורי מחייבת להדליק קודם את הקדמי, לכן אני חושב שאתה מתבלבל בינהם. נוסף על כך, נורית חיווי לאור הערפל הקדמי היא ירוקה (נורת חיווי "רגילה") ואילו נורית חיווי אור הערפל האחורי בדרך כלל בצבע כתום (שזה אחד לפני אדום, נורית "דרשני"), שמחזק את מה שנרשם פה.

גם אני כתבתי שיש רכבים שבהם הפנסים הקדמיים אינם מסנוורים.

אין לי את הנתונים לקבוע האם זה רוב או לא רוב הרכבים.

אבל מספיק שיש דגם אחד עם פנסים מקוריים שמסנוורים כדי לאסור את כל התופעה בחוק.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לטעמי, אין שום בעיה לנהוג עם פנסי ערפל קדמיים עובדים. אני מאוד רגיש לסנוורים ומזהה סנוורים מקילומטרים בגלל ניתוח בעיניים (זה באופן זמני). הנהגים שנוסעים עם אור גבוה מולי זה פשוט סיוט, אבל פנסי ערפל קדמיים לא מציקים לי בכלל ואני לא מסתנוור מהם, משמע הם לא מסנוורים!

לעומת זאת, הפנס ערפל אחורי האדום זה פשוט סיוט, נסעתי אחרי אחד כזה בלי ערפל וזה היה סיוט מתמשך.

גם אני נוסע עם אורות ערפל קדמיים עובדים בנוסף לאורות החזית בכל מזג אוויר סגרירי, או כשאני נוסע על כביש משובש כדי לראות בורות. אם כולנו היינו נוהגים לפי החוק היבש כמו רובוטים, זה רק אומר שלא היינו נהגים טובים. על הנהג לפעמים להפעיל שיקול דעת.

אני אפתח את זה עוד: אין שום צורך באורות כלשהם גם בכבישים בין עירוניים ביום שמשי כמו היום בשעת צהריים. כבר 10 שנים אני מפעיל שיקול דעת בנושא זה, ומדליק רק כשיש צורך. לא הייתי מעורב בשום תאונה בגלל שלא הדלקתי אורות (או בכלל). חוק מטופש, מה אני אעשה? אני חוקקתי אותו?

הבעיה היא שמי שחוקק את החוקים לא מבין בנושא כלום, אולי ניזון ממחקרים שנעשו במדינות קרות ולא רלוונטיות, או מיועצים שרוצים להראות שהנה, הם עשו משהו. אז יש חוק אורות ביום, חוק פנסי ערפל, חוק מהירות שנוי במחלוקת... אז למה אתם מתעצבנים ולוקחים ללב? אי אפשר לשנות את העולם מאיפה שאנחנו נמצאים, או ליתר בדיוק זה כמעט בלתי אפשרי.

היצרנים משתמשים בפנסי ערפל כפנסי עוקבי פניה, הנהגים מפעילים איתות ברמזור במשך 3-5 דקות ועומדים בצומת גם עם הפנס ערפל עובד לכיוון האיתות. אז אם זה היה באמת מסנוור היצרים היו חושבים על זה קודם. או שמשרד התחבורה חכם יותר מהיצרנים?

פורסם

איזה יצרן מפעיל אורות ערפל (אפילו כל הרכבים המחויישנים לדעת - כולל חיישני אורות וגשם וכו') באופן אוטומטי או שמציע להדליקם שלא בתנאי מז"א המצריכים זאת?

לגבי עוקבי הפנייה ראה תגובה שלי מלפני כמה עמודים:

ג. 1. אני לא בטוח שבתאורה אקטיבית אלו אותן מנורות (כמו DRL בבית הפנס של הערפל).

2. תאורה אקטיבית מודלקת למשך הפנייה ולכיוון הפנייה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הדיון הוא לא על אם החוק מוצדק או לא, אני חושב שכולם מסכימים עם זה שאין צורך להדליק את זה כשאין ערפל. כל קוף יכול להתקין פרוז'קטור לדים ולעבור עם זה טסט בטענה שזה פנס ערפל וטוב שהחוק אוסר עליהם להדליק את זה בכל הזדמנות.

השאלה היתה ממה זה נובע. בואו נסכים על זה שיש גם מכוניות עם פנסים מקוריים מסנוורים (למרות שאישית לא יצא לי לראות) ויש פנסי ערפל שעוזרים לראות מכשולים דרך ערפל וכאלה שלא, כי הדיון הופך להיות חסר משמעות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסכים איתך לחלוטין :mm_yeah::ok:

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי פנסי עוקבי פניה - מדובר על פנסי הערפל. יש מכוניות שברגע שהם מאותתים זה נדלק בכיוון של האיתות, ונכבה ברגע שהאיתות נפסק. כלומר רכב יכול לעמוד ברמזור אדום כדי לפנות שמאלה, עם איתות עובד ופנס הערפל יהיה גם עובד... אז אם זה מסנוור, מדוע יצרני הרכב משתמשים באורות הערפל כפנסי עוקבי פניה? זו באמת סוגיה מעניינת.

בנוגע לדיון עצמו: הפנסים נחשבים כאביזר מותרות, כי היבואנים יכולים. הם מנסים לקצץ בכל דבר כדי להוזיל עלויות, ואם היו יכולים היו מקצצים גם בESP ובכריות אוויר מאחור. אל תשכחו מה שהיה עם הגטס, פעם מכרו אותה אפילו בלי ABS ועם כרית אוויר אחת... הכל כדי להפיק מקס' ברווח במינ' מאמץ (עלות).

פורסם

בפנייה בזמן תנועה - הפנס נדלק בכיוון הפנייה ולזמן קצוב וקצר.

באיתות בעמידה (בפקק או ברמזור) בכל מקרה המרחקים בין הפגוש הקדמי שלך לפגוש האחורי של מישהו אחר הם אפסיים, וחוץ מאשר לעיתים נדירות מאוד, אתה לא תקבל את הפנים בחלון האחורי שלך, אלא אפילו לא תראה אותם במראה, המרחק לא מאפשר לפנסים להיות בשדה הראייה שלך.

כשיש מרחק כמו למשל בתנועה, אתה בהחלט תראה את הפנסים במראה האחורית שלך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...