Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירה של טויוטה GT86 יורד ל-199,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק אתמול בערב(בפעם המי יודע כמה) כתבתי בשרשור הפורסטר החדשה על כשלונה של הנהלת יפנאוטו וגישתה השגויה לתמחור, עם דוגמה ספציפית על BRZ שלא הצליחה למכור אפילו את 20 היחידות שהוקצו לה ל-2012.

ולפני כן, התייחסתי כאן לא מעט לתמחור המוגזם של טויוטה ל-GT86 - ועל כך שההסטוריה עם MR2 חוזרת...

http://www.wheel.co.il/index.php?instance=5&actions=show&instance_id=9&id=4029&current_lang=1&machine_news=1

אז הפעם מגיעה מילה טובה לטויוטה על ההתעשתות המוקדמת - ואני מקווה שהמחיר ישאר בעינו גם לאחר תום ה"מבצע" :wink:, מאחר וזוהי סביבת מחיר טבעית יותר לצמד הטויובארו בישראל.

וכמו שצפיתי, ההסטוריה עם ה-MR2 אכן חזרה :oops::cry:.

גם אני התקשרתי לטויוטה לפני כשבועיים - אין ולא יהיה.

-תבדקו בבקשה עם מנהל השיווק, תחזרו אלי.

-אין מה לבדוק, לא יהיה.

העיקר שהרכב עדיין מופיע באתר שלהם. אם תהיה ביקורת מהיצרן יגידו כן, אנחנו עדיין משווקים, אף אחד לא קונה...

מאידך, ליצרן לא תהיה ממש ביקורת, כל עוד הם מעיפים רבבות קורולות לליסינג ומאות היברידיות לקשישים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תאמין לי שהם רק עושים לעצמם נזק.

לא רוצים לייבא? אל תעשו טובות.

עם המחיר המנופח שהם דפקו ניתן לייבא מארה"ב ולהשאר עם עודף.

העיקר עשו לנו את העבודה הקשה (תקינה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ההתנהלות הזו מקוממת. מביאים רכב, תוקעים לו מחיר הזוי ובמקום לרדת מהעץ פשוט מפסיקים לייבא

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני אצטט ציטוט של עצמי משרשור עבר, פשוט כי הכל כבר נכתב מראש ורק היה צריך לחכות בדיוק שנה וחודש בשביל שזה יקרה:

אני אצטט את עצמי מדיון עבר, כי חבל לכתוב שוב -

ועכשיו הזמן לפינת "חשבון עם רועי". זה קורה בכל פעם שמאן דהוא מחליט לשווק מכונית ספורטיבית סקסית כאן בארץ הקודש:

אז בבריטניה, הST (ברמת גימור ST2 שלהבנתי היא מה שנמכר כאן) עולה 23,495 פאונד. הפוקוס עולה בארץ 220K.

הגולף GTI, שלוש דלתות ידנית, עולה בבריטניה 26,050 פאונד (זה כולל ריפודי עור שאין בארץ, מעבר לזה מפרט זהה). עולה בארץ 198K.

אבל עזבו גולף: פורד מונדיאו 240 כ"ס עולה 188K. בבריטניה מונדיאו טיטניום X עם מנוע\גיר זהים (ובלי אף אופציה!) עולה 28,105 פאונד.

פוקוס רגילה עם מנוע 182 כ"ס וגיר ידני עולה 19,750 פאונד. בארץ 153K. לפי המחיר הזה, הST הייתה צריכה לעלות 182K. בואו נוסיף חלונות מושחרים ונגיע ל190K.

מבינים שמשהו כאן לא בסדר? לא? תעקבו: זה יחס ההמרה בין מחיר הארץ למחיר חו"ל (פאונד מומר לשקל, שער 6.2) עבור כל אחת מהמכוניות המצויינות (תרתי משמע). כמה שהיחס יותר גבוה, ככה היבואן חושב שאתה יותר טיפש:

* פורד מונדיאו 240 כ"ס: יחס של 1.07

* גולף GTI: יחס של 1.22

* פוקוס 180 כ"ס: יחס של 1.24

עכשיו תחזיקו חזק כי יבוא לכם וואחאד טורק סטיר:

* פוקוס ST: יחס של 1.51

איך 220K? פשוט; יושבים כמה בירוקרטים ב"דלק" ומעלעלים בקטלוגים של פורד. מפה לשם, רואים שיש אוטו חדש - "פוקוס ספורט". הם הרי שמעו בגילדת יבואני הרכב שפולקסווגן מוכרים ערימות של "גולף ספורט" ו"גולף קופה" ופתאום הם גם מתקנאים בקרסו שהביאו "מגאן ספורט" ובכלל אפילו לטויוטה יש "טויוטה קופה" ולסובארו גם יש "טויוטה קופה" אז עכשיו הם אומרים, "יאללה נביא". אבל אין להם כוח לקחת את זה ברצינות ואין תחום ספורט ובכלל הם רק רצו אחת לנסיעות מקורבים, קצת רעש בעיתונות ולקשט את אולם התצוגה. אז הם מצמידים לה מחיר של "עזוב אותי, בחייך", כזה שלא רבים יקנו אבל המטומטמים הבודדים שישימו שם כסף יפצו על ההפסד של כל השאר. הבנתם?

לא, עוד לא הבנתם, כי מה שאתם לא מבינים זה שכשליבואן יש כזה מתח רווחים, הוא יכול יום אחד - בקפריזה וללא הודעה מוקדמת מראש - לחתוך גם 20% ממחיר האוטו. לא מאמינים? רנו, 239K לקאפ 250 כ"ס עד לפני שנה, 204K לקאפ 265 כ"ס עם יותר אבזור (יקר - קסנון, נגיד) במבצע חבר לפני חודשיים. ומה עושה מי שבאמת קנה קאפ 250 כ"ס ב239K? הוא הרי לא יכול למכור את האוטו ב200K. או כמה שהמחירון שלו עכשיו. התאדו לו 40 אלף שקל. אז אתה יכול לשים עכשיו 220K על הפוקוס, אבל בגלל שלפי כל הגיון סביר וחשבון ישר "דלק" יכולים גם למכור את האוטו הזה ב180K ולהרוויח בסדר גמור, הם עשויים לעשות את זה ותשאר עם הזין ביד. אולי לא מחר, אולי לא מחרתיים - מי יודע, אולי כשעומר גלברט יפתח אצלם חטיבת ספורט. מי יודע?

ככה מתנהגים טויוטה, ככה מתנהגים סובארו, ככה התנהגו רנו (ועברו שינוי לטובה) - כולם מחרבנים עלינו, חובבי הרכב. אנחנו בדיחה, פראיירים טמבלים "שקונים מכוניות קטנות עם מנועים גדולים בשביל לעמוד בפקק", בכל מחיר שינקבו בו. וכשאנחנו לא עושים את זה, אז אומרים "אין שוק" ומדלגים על דור-שניים של ספורטיביות, עד שהסיפור מתחיל מחדש כמה שנים אח"כ.

אז מי שרוצה לפוצץ 220K על פוקוס בשביל שגיל אגמון ילטף את הבטן בזמן שהוא מסתכל על הדוחות של "דלק", שיבושם לו. אני אשמח לראות כאלו על הכביש. הניחוש שלי הוא שבמשך שנה, הם לא מוכרים כאן 10 - לא ב220K. נחיה ונראה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מעולם לא הייתה לי סימפטיה ליבואן הדוחה הזה.

לפחות בצ'מפיון עוד איכשהו נחמדים לפני הרכישה, פה אתה מקבל יחס סוג ז' עוד בכניסה לאולם.

עכשיו כשהם חזרו על הגל עם המוטציה הזאת שנקראת קורולה, הם ממש יורקים על השוק הפרטי בפנים

פורסם

הסיפור של הטויוטה הוא פשוט, היצרן הקצה להם 20 יחידות אחרי שהם מכרו את כל ה-20 הם הפסיקו עם השיווק.

סובארו גם קיבלו 20 יחידות, אבל נכון לחודש שעבר עדין נמסרו רכבים מדגם ה-BRZ.

מצד שני יפנאוטו צמצמו את היצע הדגמים של האימפרזה וה-B4 לדגם אחד בלבד (תמו הימים של 2 ליטר ידנית או סטיישן) ככה שאי אפשר לדעת אם הם יחליטו לחתוך את ה-BRZ מההיצע.

עכשיו שסמל"ת בעלת הבית, צריך לקוות שאת רכבי הספורט של סובארו הם ישווקו כמו שהם משווקים את אלפא.

(חבר לדוגמא התעניין על המיטו טווין-אייר, אחרי טלפון אחד נקבע לו נסיעת מבחן ליום למחרת אפילו בלי הסבר על האוטו לפני)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמו שציינתי, בסובארו קיבלתי יחס טוב ומחיר מצויין. הם מביאים אחד לחודש, כמו שזה נראה היום, יש שחורה במלאי וכחולה בשבוע הבא. אל תבנו על הלבנה פנינה של אפריל.. :lol:

פורסם
הסיפור של הטויוטה הוא פשוט, היצרן הקצה להם 20 יחידות אחרי שהם מכרו את כל ה-20 הם הפסיקו עם השיווק.

סובארו גם קיבלו 20 יחידות, אבל נכון לחודש שעבר עדין נמסרו רכבים מדגם ה-BRZ.

היו זמנים, ידידי. אתה עוד ב-2012...

ההקצאה התייחסה רק לתחילת השיווק, כשכל מדינה קיבלה הקצאה בסיסית מסדרת היצור הראשונה, בסובארו וגם בטויוטה. ליפנאוטו המכוניות זרמו בטפטוף בגלל בעיית המזומנים של הבעלים הקודם. ליוניון היה מלאי מלא כבר בסוף 2012/תחילת 2013, רק שבגלל המחיר ההזוי הם לא הצליחו למכור אותו. כשירד המחיר לרמה בה היה צריך להיות מתומחר מלכתחילה, נחטפו המכוניות די מהר.

מאז קצב היצור עלה משמעותית, ההייפ קצת נרגע ואין ליוניון מוטורס שום בעיה לשריין רכבים נוספים אם רק ירצו בכך.

סובארו ממשיכה לשווק את ה-BRZ ובקרוב(מרץ-אפריל) תתווספנה אליה WRX/STI החדשות, במחיר פתיחה דומה ל-BRZ(ב-WRX,כמובן).

אם נציג רשמי של יוניון מוטורס צופה בשרשור הזה, אשמח לראות את תגובתו/תגובת החברה לפארסה הזו. אגב - הפסקת היבוא היא יריקה בפרצופם של אלו שכן קנו והזמנה לירידת ערך מטורפת בשנים הראשונות (עד שבעוד כמה שנים השוק יתעורר, כמו במקרה של מיאטות משומשות או ניסן 200SX בתקופה בה לא יובאו, רק שזה כבר יהיה מאוחר מדי לבעלים המקוריים).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
הפסקת היבוא היא יריקה בפרצופם של אלו שכן קנו והזמנה לירידת ערך מטורפת בשנים הראשונות (עד שבעוד כמה שנים השוק יתעורר, כמו במקרה של מיאטות משומשות או ניסן 200SX בתקופה בה לא יובאו, רק שזה כבר יהיה מאוחר מדי לבעלים המקוריים).

פשוט מעולה עבורי (חיוך זדוני וחיכוך ידיים בהנאה), שכן אני מפנטז על רכישה של כזו משומשת בשנה-שנתיים הקרובות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
פשוט מעולה עבורי (חיוך זדוני וחיכוך ידיים בהנאה), שכן אני מפנטז על רכישה של כזו משומשת בשנה-שנתיים הקרובות.

האין זה הפוך? כלומר עצם נדירות הדגם המוכרים יבקשו סכומים מנופחים על רכבים בני שנתיים ושלוש? לדוגמא הונדה S2000.

Porsche 944 turbo

פורסם
האין זה הפוך? כלומר עצם נדירות הדגם המוכרים יבקשו סכומים מנופחים על רכבים בני שנתיים ושלוש? לדוגמא הונדה S2000.

זו גם דעתי. 20 מכוניות בלבד בישראל ולא מעט אנשים שחושקים בדגם כיד 2 (כולל אנוכי).

פורסם

קניתי את שלי בעיצומה של מכירת חיסול של יבואן והם היו מאוד נדיבים גם באיבזור ומתנות שקיבלתי - היה לחץ להפטר מהמלאי. הפסקת יבוא - זה שיקול עסקי נטו ואין לנו מה לכועס. אנחנו כאן לרוב אנשים בוגרים וברור לכולנו שמי שהורס את שוק הרכב המקומי - זה הממשלות עם מדיניות המיסוי שלהם. המחירים, שמקבלים ביבוא אישי או אצל יבואן אלטרנטיבי לא שונים בצורה דרמתית ממחירי היבואן הרשמי וחלק מה סיבות לכך -מיסוי דרקוני.

נדהמתי לגלות, שד"וח שנתי של מס הכנסה קובע קווים למדיניות תמחור הרכב!!! לא משרד התחבורה,לא לשוק חופשי - גובי מסים ממליצים לפולוטיקאים, איך לנהל את שוק הרכב.ופקידי מס קובעים - אסור להוריד מחירי רכב כזה יגרום לגודש בכבישים.באותה מידה הם יכולים לקבוע שצריך לעלות מחירי מזון, אחרת יהיו יותר שמנים. מצד שני - מדינה צריכה כסף ובוחרת לפגוע בבעלי רכב שזה מבחינתה - רע במיעוטו. ואם לא יהיו מספיק מיסים - תקום שוב מחאה חברתית. ובאמצע כל התסבוכת הזאת יושבים חובבי רכב וספורט מוטורי ובוכים. אבל אני חושש שהבכי הזה לא מפריע לאף אחד.

לגבי ירידת ערך עקב הפסקת יבוא - אני לא דואג - יהיה קשה להשיג אחד במצב טוב בעוד כמה שנים -כי קשה לנסוע רגוע במכונית הזאת:lol:

• תוכן חדש...