Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר׳ה,

מצורפת תמונת המנוע שלי באאודי. חדי העין יבחינו שנקודות כניסת צינורות רדיאטור החימום הן בערך באותו גובה כמו מיכל העיבוי, מה שאומר ששתי נקודות אלה הן הגבוהות ביותר במנוע, ולכן גם משמשות לניקוז אויר מהמערכת.

היצרן מורה על ניקוז אויר גם מצינורות רדיאטור החימום, בכך שמפרקים את הצינורות ומושכים אותם החוצה כמעט לגמרי ( בצנרת המקורית יש חורים בשני הצינורות, מהם אמור לצאת האוויר).

מכיוון שדרוש לי לנקז אויר לעיתים תכופות , ולפרק את הצינורות בכל פעם זה סיפור אני מחפש פיתרון קבוע.

המערכת שלי לא אופטימלית , יש הזעות של נוזל קירור פה ושם וכל טיפת אויר מיד עולה לרדיאטור החימום ואז … אין חימום.

אני חושב לייצר אצל חרט 2 צינורות אלומיניום במידה המתאימה (20 ממ), בערך באורך של 5 ס״מ, ובמרכז הצינורות לשתול הברגה עם בורג שישמש כנקודת ניקוז אויר.

הדילמה שלי לגבי בורג הניקוז עצמו, אחרי הכל הוא אמור להיות אטום למים ועמיד בלחץ, ופה אני לא יודע מה בעצם צריך לשתול.

מהכירותכם מערכות קירור אחרות עם ברזי ניקוז ממתכת, איזה בורג עלי לבחור שיהיה בורג ניקוז?

רעיונות יתקבלו בברכה 4emuzevu.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בשתי הרכבים שלי, הברגי ניקוז על פניו נראים פשוטים (מוזהבים), אבל מה שכן יש בהם חור באמצע ההברגה.

אם ניקזת פעם אוויר במערכת עם בורג, מרגע יציאת זרם תקין של מים, במקום להחזיר בורג שלם ולהסתבך, פשוט סוגרים חצי ממנו כי חצי שני כבר בפנים (המים יוצאים מתוך חור קטנטן).

ב406 שהייתה לי, בנוסף לבורג על המנוע, היה גם ונטיל ברדיאטור חימום, משמע ראש וונטיל בלי הסיכה, רק הפקק נועל אותו (ונטיל כמו בגלגל).

עד כמה שאני זוכר זה היה ככה (מכרתי את הרכב לפני שנה וחצי ככה).

תחשוב על זה.

לגבי לחצים, טמפ' וכ'ו אני לא יכול לעזור לך, אבל דעתי היא שבורג בקוטר 3-5 מ"מ אמור להספיק, הייתי לוקח אפילו אחד עם ראש הלן (ככה היה לי ברכב הקודם).

פורסם

תודה!

אני יודע על מה אתה מדבר, אכן בורג מוזהב, בצורת קונוס בקצה שלו עם חור לארכו יתאים פה בול. היה לי כזה לניקוז אויר בקוואליר מקדמת דנא.

מעניין אם אפשר להשיג כאלה, ויותר מעניין איך יתאפשר לרתך אותם לצינור אלומניום ( או נחושת, טרם החלטתי).

פה אנשים מבינים על מה אני מדבר בכל הקשור לבורג ניקוז , שם בחוץ החרטים פחות מבינים מה אני הולך לנקז.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

מה בנוגע להחלפת אחד הצינורות בכזה שיש לו בורג ניקוז מובנה כמו בפיאטים?

תנסה למצוא אחד שיתאים לך מבחינת האורך והקוטר. אם לא הולך, קח אחד שהקוטר שלו מתאים ותחתוך ממנו את בורג הניקוז + כמה ס"מ לפניו ואחריו, ותחבר עם שתי מופות בצינור ממנו אתה רוצה לנקז.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בנוסף למה שמתן אמר, נראה לי שזה קיים ברוב האירופאיות. (בורג\ונטיל ניקוז על הצינור של הרדיאטור חימום).

לגבי ברגים עם חור באמצע.

כל מורשה יבואן מחזיק כאלה.

ל406 שהייתה לי קניתי אחד חדש בכמה שקלים בודדים (אם אני זוכר נכון הייתה דסקית\שייבה אבל היא לא באה עם הבורג שקניתי, אז לקחתי מה שהיה כבר במנוע).

לגבי החרטים עדיף שתביא להם דוגמא עם מידות והם כבר יבנו לך משהו.

למרות שזה דבר די בסיסי לדעת לנקז אויר, יותר פשוט מלבדוק שמן ברכבים מסויימים.

פורסם

אענה לכולם בלי ציון שם:

הצינורות שלי הם עם חור, כמו במקורי ( לא שכזה קשה לעשות חור בצינור). אני רוצה להמנע מפירוק חוזר של הצינור, עם בורג ניקוז הצינורות נסגרים פעם אחת וזהו.

לנסות להתאים צינור קיים שיש בו כבר בורג ניקוז זה על גבול הבלתי אפשרי, הצינור הוא בצורת s עם שתי מידות שונות בקצוות (20מ״מ בצד הרדיאטור ו 25מ״מ בצד הראש מנוע).

טעיתי כשלא ציינתי את המידה, צר לי. הרעיון למצוא צינור קיים ולחתוך ממנו את החלק עם בורג הניקוז הוא לא רע בכלל, רק עלי לדעת באיזה רכבים קיים משהו כזה במידה 20 מ״מ.

ניר- אתה יכול לפרט קצת יותר מה בדיוק קנית ? האם מצאת בורג ייעודי למשימה זו אצל היבואן ? האם היית צריך להלחים אותו לחתיחת צינור מתאים ?

תודה חברים

פורסם

אני אבדוק לך את הקוטר של הצינור אצלי בפונטו אם תרצה. יש עליו בורג ניקוז מפלסטיק.

עכשיו נזכרתי שלפני שנה קניתי צומת פלסטיק עם בורג ניקוז עליה. זה נשמע לי אידיאלי עבורך. הפיתרון הזול והטוב ביותר שאפשר לחשוב עליו.

אם תרצה אבדוק לך את הקטרים של הצומת שאצלי. אם אתה בבאר שבע מידי פעם תוכל לקחת אותה.

פורסם

מתן תודה רבה!!

אשמח אם תבדוק זאת, אני בב"ש כל יום ! (גר בעומר כרגע)

אני חושב על פתרון כפול לשני הצינורות, אך מבדיקות עושה רושם שרק אחד "בעייתי", אז אתחיל איתו.

פורסם

צירפתי תמונות של הצומת ושל הצינור.

הקוטר הוא 17 מ"מ. ובחלק הצר של הצומת 7 מ"מ.

אם מתאים לך אתה יכול לבוא לקחת.

אם אתה צריך קטרים אחרים, תוכל לבדוק אצל כדורי מול השוק, שם קניתי את הצומת הזאת.

20131215_235823.jpg

20131215_235807.jpg

20131215_235835.jpg

פורסם

היי מתן,

תודה על העזרה , אכן אקפוץ אל כדורי לראות מה יש לו להציע, למרות שאני לא מת על הרעיון של חלק כזה משולב בגומי, אעדיף למצוא/לייצר משהו מברזל שאינו מחליד, משהו בערך כמו בתמונה המצורפת.

מצאתי שסתום ניקוז "קלאסי" עבורי (גם בתמונה) , אבל זה ב EBAY , בעלות הזוייה של 200 ש"ח לפאקינג בורג.

אני ממשיך לתור אחר אפשרויות.

$_12.JPG

$(KGrHqF,!rkFIQ),MEi6BSJZJVJckw~~_35.JPG

פורסם

הייתי מציע לבדוק בחנויות שמוכרות ציוד וצנרת לחימום ביתי, ככה תהיה בטוח שאין בעיה לחלק לפעול בלחץ וחום קיצוניים.

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

אהלן ארז,

לBMW יש בורג ניקוז מפלסטיק שיש בתוכו חור, ( 17111712788 ) תוכל ללכת לחרט ולבנות מתאם מאלומיניום לפי מידות הבורג.

http://realoem.com/bmw/showphoto.do?id=17111712788

נ.ב לא הייתי הולך על מתאם מנחושת מחשש לריאקציה בין הנחושת לאלומניום של ראש המנוע.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

מצאתי !!!

אחרי אינספור טיולים, מצאתי את הדרוש לי בפירוקייה בב״ש.

הנ״ל חולץ מבית טרמוסטט של קוואליר ;-) ( אז לא יהיה קשה למצוא עוד אחד).

אופיר, תודה על ההצעות אבל אני הולך רק על מתכת ! לא רוצה פלסטיק, כבר אכלתי מרורים עם פלסטיק .

אני לא יודע אם תהיה ריאקציה בין הנחושת לראש מנוע, כי החלק ישב בכלל על רדיאטור החימום, אולי בכלל אעשה את הניפל עצמו מאלומיניום וזהו.5aze4ama.jpg

• תוכן חדש...