Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם וחנוכה שמח

ברשותי מזה מספר שנים פוקוס 2007 [1.6 אוטומט] ללא כל תקלה. מטופלת במורשה.

לפני כשעה בדרכנו הביתה עצרנו למלא דלק 95 אוקטן.

מספר קילומטרים אחר כך הרכב התחיל "לגמגם". ללא כל רישום תקלה במחשב הרכב בצג הנהג.

שעונים עם ערכים תקינים, ללא חום חריג.

מבדיקה ויזואלית במנוע - נראה תקין, ללא נזילות ו/או צינורות קרועים.

בקיצור, פתאום זה הופיע, מין ויברציות מאד מורגשות מכיוון בלוק המנוע.

הרכב מתוכנן להיכנס ביום חמישי למוסך יבואן לטיפול 105,000.

האם ניתן לדעתכם לנסוע איתו עוד מספר ימים?

מה הרעידות האלה יכולות להיות לדעתכם?

כשנותנים גז, מרגישים מדי פעם כאילו משהו 'בולם' מתוך המנוע את הרכב. מין 'פקים' כאלה.

מישהו מכיר? יודע? ממה דבר כזה יכול לנבוע? אולי צינורית ואקום פגומה?

סתם מבאס לשנות ברגע האחרון את כל התוכניות [העמוסות גם ככה עם הילדים בחג].

תודה מראש!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני כשעה בדרכנו הביתה עצרנו למלא דלק 95 אוקטן.

מספר קילומטרים אחר כך הרכב התחיל "לגמגם". ללא כל רישום תקלה במחשב הרכב בצג הנהג.

בהנחה שמדובר בדלק באיכות ירודה, מה עושים?

ניסיתי לתפוס את התחנה - הם לא עונים.

למיטב הבנתי אם היה מדובר בסולר במקום בנזין, הרכב היה נעצר ולא נוסע כלל. נכון?

אנא עזרתכם!!

פורסם

שבוע טוב

בעקבות הודעתי הקודמת על גמגומי מנוע פתאומיים לאחר תדלוק -

נסעתי כ 30 ק"מ עד הבית [בלית ברירה, בתקווה שלא נגרם נזק]

ברשותי קבלה על תדלוק בנזין 95 אוקטן.

בתחנה לא עונים.

צריכת הדלק נפלה משמעותית

נא עזרתכם - מה עלי לעשות? האם מותר לנסוע עצמאית למוסך? או גרר?

פורסם

אני לא חושב שהתקלה קשורה לבנזין לא תקין מפני שהיא רנדומלית ומופיעה בעיקר בעומס (בהאצות) ולא קבוע מהתדלוק.

לדגם הזה יש אפידמייה עם סליל ההצתה .

בעם יגיעו למסקנה במוסך שאכן התקלה היא בו בקש שיחליפו גם את המצתים מפני שמשהוא קיצר את חיי הסליל ולרוב זה ממצתים בלויים עם מרווח אוויר גבוה מידי ו או חוטי הצתה עם התנגדות גבוה מידי .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
אני לא חושב שהתקלה קשורה לבנזין לא תקין מפני שהיא רנדומלית ומופיעה בעיקר בעומס (בהאצות) ולא קבוע מהתדלוק.

לדגם הזה יש אפידמייה עם סליל ההצתה .

בעם יגיעו למסקנה במוסך שאכן התקלה היא בו בקש שיחליפו גם את המצתים מפני שמשהוא קיצר את חיי הסליל ולרוב זה ממצתים בלויים עם מרווח אוויר גבוה מידי ו או חוטי הצתה עם התנגדות גבוה מידי .

בברכה.

חיים יוד.

האם בכל מקרה להזמין גרר? זה בחינם במסגרת הפוליסה.

וכן - האם הבעיה שהזכרת מתאימה לשאר התסמינים - הופיעה בפתאומיות [לאחר תדלוק] וגרמה לעליה בצריכת הדלק.?

אגב, הרכב ממש לפני טיפול 15 [עברה שנה מטיפול אחרון], פלגים הוחלפו לפני 13 א' ק"מ.

האם תהיה בעיה מיוחדת להניע? האם הנעה חלקה תשלול את האבחנה שלך?

(ההנעה אכן אינה חלקה מדי פעם).

תודה רבה מראש!

פורסם

שוב אני מאבחן את הרכב מרחוק ע"פ תאורך את התסמינים ובתנאים שתארת ומתוך הכירות עם הרכב ותקלותיו זה מתאים לי באבחנתי זו - תקלת סליל הצתה (צלינדר אחד מפסיק לעבוד תחת עומס חשמלי).

אתה לא חייב גרר ובעם תיסע במתינות כמעט ולא תרגיש בתקלה אבל לא להתמהמה עם תקלה זו (במידה וזו אכן הסליל הצתה ) אני כבר הורדתי מחשבים לתיקון עכב תקלה בסליל הצתה שהמשיכו לנסוע כך .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
שוב אני מאבחן את הרכב מרחוק ע"פ תאורך את התסמינים ובתנאים שתארת ומתוך הכירות עם הרכב ותקלותיו זה מתאים לי באבחנתי זו - תקלת סליל הצתה (צלינדר אחד מפסיק לעבוד תחת עומס חשמלי).

אתה לא חייב גרר ובעם תיסע במתינות כמעט ולא תרגיש בתקלה אבל לא להתמהמה עם תקלה זו (במידה וזו אכן הסליל הצתה ) אני כבר הורדתי מחשבים לתיקון עכב תקלה בסליל הצתה שהמשיכו לנסוע כך .

בברכה.

חיים יוד.

תודה רבה,

למרות שלא מבין איזה עומס - רדיו כבוי, מזגן כבוי....

כמה אמור לעלות החלפת סליל?

אני יודע שמצתים זה כ 130-160 ₪ לרביעיית מקוריים.

ושוב, תודה רבה. במידה ואתה צודק חסכת לי דפיקות לב רבות [שלא לדבר על ההוצאות הצפויות.....]

פורסם

כשאני מדבר על עומס חשמלי של הסליל אני מתכוון שהוא צריך לייצר יותר מתח לפריצה עקב מילוי נפחי גבוה יותר של הצלינדר בעומס ולחץ הדחיסה עולה - הסליל צריך לייצר מספיק מתח שיפרוץ את מרווח האלקטרודות של המצת הנמצא בסביבת לחץ גבוה יותר בעומס מנוע (העצות למשל) וכשהוא לא מסוגל לייצר מספיק מתח לפריצה לצילינדר בודד -אותו צלינדר לא יעבוד בעומס והמנוע יקרטע , להבדיל מעומס חשמלי של כלל מע החשמל ברכב שהיא שונה .

לשאלתך למחיר - נדמה לי שהאחרון שרכשתי עלה כ 750 ש"ח למקורי .

אבל שוב אנחנו רותמים את העגלה לפני הסוסים ולא בטוח שהאבחנה שלי דרך המסך היא הנכונה למרות שזה ניחוש מושכל שלי .

בכול מקרה שהיה בהצלחה ותעדכן איך נגמר.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

זו אפשרות קלושה למדי אבל תבדוק שאין חדירת מים לאחר שטיפה/גשם או בהפעלת השפריצרים אל איזור חוטי ההצתה מעל המצתים.

כמו כן, אולי צינור נשם קרוע יכול לגרום לגימגומים הללו ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
כשאני מדבר על עומס חשמלי של הסליל אני מתכוון שהוא צריך לייצר יותר מתח לפריצה עקב מילוי נפחי גבוה יותר של הצלינדר בעומס ולחץ הדחיסה עולה - הסליל צריך לייצר מספיק מתח שיפרוץ את מרווח האלקטרודות של המצת הנמצא בסביבת לחץ גבוה יותר בעומס מנוע (העצות למשל) וכשהוא לא מסוגל לייצר מספיק מתח לפריצה לצילינדר בודד -אותו צלינדר לא יעבוד בעומס והמנוע יקרטע , להבדיל מעומס חשמלי של כלל מע החשמל ברכב שהיא שונה .

לשאלתך למחיר - נדמה לי שהאחרון שרכשתי עלה כ 750 ש"ח למקורי .

אבל שוב אנחנו רותמים את העגלה לפני הסוסים ולא בטוח שהאבחנה שלי דרך המסך היא הנכונה למרות שזה ניחוש מושכל שלי .

בכול מקרה שהיה בהצלחה ותעדכן איך נגמר.

בברכה.

חיים יוד.

טוב, שאלה אחרונה לפני שאני מניח לך -

איך אני שולל את תרחיש הדלק המהול?

הרי אם בכל זאת מדובר בדלק מהול, ואני אסע עכשיו 50 ק"מ עד המוסך - יכול להיות שאגרום במו ידי לנזק מטורף למכלולי הרכב?

בכל מקרה, מחר בבוקר אתקשר למוסך להתייעצות.

מבטיח לעדכן!

פורסם

בנזין מהול בסולר נניח - המנוע מזייף גם בסרק ומעשן מאד עם ריח אופייני של סולר.

ובעם היה מהול עם משהו אחר הוא לא יניע כלל .

היות והוא לפי דבריך עובד יפה בסרק , ובסל"ד גבוה רק מזייף בהעצות או מידי פעם רגעית בעומס לדעתי זה לא קשור לבנזין גם עם זה צרוף מיקרים שבמקרה תדלקת וזה הופיע לאחר מכן .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

היי

אז כפי שהבטחתי - להלן עדכון מספר 1.

העדכון הבא יגיע לאחר ביקור במוסך והתחברות למחשב.

בינתיים, התקשרתי בבוקר להתייעצות עם מנהל המוסך. הוא ביקש לבצע נסיעת מבחן עצמאית קצרה ביישוב, לבדוק האם עדיין יש גמגומים.

לפיכך, יצאתי לפני כחצי שעה לנסיעת מבחן שכללה נסיעה איטית בהילוכים נמוכים בשטח עירוני, ונסיעה בכביש מהיר עד מהירות של 120 קמ"ש.

התוצאה - לא היה זכר לגמגומים, לחיווי תקול כלשהו, או לבעיה כלשהי. נעלם כלא היה.

בכל מקרה מחר אני מתוכנן להכניס את הרכב לטיפול 105, ואבקש כמובן שיתחברו לסורק תקלות לבדיקה במחשב הרכב.

חיים - אני מניח שאם מדובר בסליל תקול סריקת המחשב תעלה עליו, נכון?

אגב, האם עדיין השערתך אופציונלית לאור הממצאים?

אני מניח שזה מוריד לחלוטין מעל הפרק את השערת הדלק המהול, נכון?

עדכון הבא - מחר בצהריים.

פורסם

לי יש מאזדה לאנטיס ולי הייתה תקלה בדיוק כפי שאתה תיארת, המנוע גימגם לפתע וכל הרכב הרגיש את הוויברציות, אבל אצלי ישר נדלקה נורת המנוע. זה קרה לי בשעה מאוחרת וכשהייתי רחוק מהבית, כך כשנסעתי הבייתה הנסיעה הייתה חלקה ולא היה זכר למה שקרה למעט הנורה שעדיין דלקה.

למחרת הלכתי למוסך וישר הם הבינו שהלך לי סליל הצתה (עוד לפני שבדקו) וכמובן שבדיקה ממוחשבת אישרה זאת , סליל הצתה עלה לי 800 ש"ח, אבל......

בגלל שנסעתי הרבה ק"מ (יחסית) עם סליל שרוף נדפק לי גם הממיר קתליטי שהחלפה שלו שילמתי 5K :bigcry:

ממליץ לך לא להתמהמה

פורסם

בגלל שנסעתי הרבה ק"מ (יחסית) עם סליל שרוף נדפק לי גם הממיר קתליטי שהחלפה שלו שילמתי 5K :bigcry:

ממליץ לך לא להתמהמה

סתם מתוך סקרנות - 5 אלף שקל על ממיר קטליטי?! אתה בטוח שזה לא מספר שהמצאת הרגע?!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

לנסוע 50 ק"מ עד למוסך זה בסדר?

כבר נסעתי 50 ק"מ מאז שהרעידות החלו....

• תוכן חדש...