Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפולים לרנו מגאן 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

לפני כחודשיים קניתי מגאן שנת 2007 עם 105 אק"מ,רציתי לדעת מה הטיפולים שאני צריך לעשות(כלומר מה כולל טיפול קטן\בינוני\גדול) טיימינג עשו לרכב ב90 אק"מ בשנת 2011,הטיפול האחרון לרכב נעשה בחודש מרס 2013 והוא כלל החלפת שמן,מסנן אויר וטבעת כלשהי,מתי אצטרך לעשות את הטיפול הבא ומה הוא אמור לכלול?

תודה רבה

זיו

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

ברמת העקרון, רנו דורשים טיפול כל 30 אלף ק"מ או שנה.

לי טיפול כל 30 אלף ק"מ נראה כמו המלצה זדונית שתהרוס את הרכב. אני מבצע טיפול כל 15 אלף ק"מ, ואם הייתי עובד ולא חייל סדיר, הייתי מחליף שמן גם כל 10 אלף ק"מ.

אז תאורטית, לפי רנו, אתה יכול למשוך עד מרץ או עד שתצבור עוד 15 אלף ק"מ (מה שיבוא קודם).

מאידך הרכב לא באחריות, אתה יכול לטפל איך שבא לך ואיפה שבא לך. יש פה כמה מוסכים בפורום שימליצו עליהם והם מתמחים בצרפתיות לא פחות טוב ממוסכים מורשים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טיפול זה טיפול, קטן-בינוני-גדול זה סלנג של בתי קפה ומוסכים.

יש טיפולים אשר מצריכים החלפת שמן ופילטר שמן בלבד (ובדיקות בטיחות נוספות כמו היגוי ובלמים, טיפול "קטן") ויש טיפולים מורכבים יותר הכוללים החלפות נוזלים, פילטרים נוספים, פלאגים, רצועות וכו'.

ההמלצה לטפל כל 30,000 היא המלצה הזוייה ושקרית מיסודה, אין שום שמן מנוע שמסוגל לעמוד בקילומטרז' הזה בכבוד. ממליץ להכניס את הרכב - כל רכב - למוסך לפחות פעם בשנה או לאחר 15,000 ק"מ.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מאיפה הבטחון המופרז הזה לתת תשובות מקושקשות ועוד להטעות אנשים ?

דווקא עם המגאן הבנזין אין שום בעיה עם תדירות הטיפולים הזו כל עוד תקפיד להחליף שמן בזמן תשים שמן איכותי ואופי הנסיעה הוא רגיל

כך היינו מטפלים במגאנים של הצבא והדבר האחרון שהיה מתקלקל שם זה המנוע ועוד אחרי מאוד אלפי ק,מ

הבעיות שיש עם מנועי בנזין של המגאן זה בתחזוקת ליסינג עם שמן מנוע מאוד זול ומשיכת טיפולים ללקוח הפרטי בתחזוקה הזו התקלות של המנוע שואפות לאפס והבלאי מאוד נמוך

פורסם

שוב ההתלהמות שלך, מה יהיה? פעם חמישית שאתה מתנגח בי.

במקום לרדת לגופו של אדם אתה מוזמן לרדת לגופה של בעייה.

וכן, מה הפעם הבעייה עם המידע ה"מקושקש" שאני רושם? כמו שרשמתי לך ב 1,000 שרשורים קודמים, צא מהקופסה והבועה שאתה חי בא ותפסיק להסתכל רק על ה"נסיון" שלך כתורה מסיני. לא יזיק אם תתחיל להסתכל על המקצוע שאתה עוסק בו גם בצורה יותר מדעית, מקצועית ומעמיקה ולא להסתמך רק על מילת הקודש "נסיון".

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אבל אתה אומר דברים לא נכונים בעליל מול העובדות ומול הנסיון ואני מנסה לאזן את ההפחדות שלך (המלצה הזויה ושקרית) במקרה של רנו בנזין עם תדירות הטיפולים שלה

הרי יכולת להסתייג קצת ולהיות יותר תיאורטי כי אין לך ניסיון בזה

מעבר לזה אין לי שום דבר נגדך אישית באמת!

פורסם

המנוע ממשיך לעבוד כי מנוע זה דבר פשוט, חזק ואמין.

גם גוף האדם לא יקרוס בטווח הקצר אם ידחפו לתוכו בכל יום 5 ארוחות מקדונלדס, אבל בטווח הארוך קשה להאמין שאדם כזה יגיע לגיל מופלג.

ככה גם מנוע. אפשר להתעלל בו עד סף מסויים, סף שהיה יכול להיות כפול ומשולש בקילומטרז' אם היו מתייחסים אליו כמו שצריך. החלפת שמן ופילטר עוד לפני שהשמן מאבד את התכונות החיוניות שלו, שזה יכול לקרות אחרי 5,000, 10,000 או 15,000 ק"מ במקסימום, נדיר מאוד שיותר מכך.

אני חוזר ואומר על סמך מידע מבוסס - לא קיים שמן מנוע שממשיך לתפקד בצורה תקינה לאחר 30,000 ק"מ, בטח עם מאפייני הנהיגה הישראליים שכוללים נסיעות קצרות לרוב ומעט מאוד שיוט בין-עירוני לאורך זמן.

עכשיו שכל אחד יעשה את החושבים שלו, להתקמצן על טיפול פעם בשנה או "להקריב" כמה מאות שקלים פעם בשנה ולקבל בתמורה שקט נפשי ותעודת אחריות בדמות תפקוד תקין של הרכב, ביצועיו וצריכת דלק תקינה.

איתמר

פורסם

אני מציע שתבדוק טוב טוב את המקורות שלך כי למשל במשאיות ומסחריות תדירות החלפת שמן מנוע יכול להיות 40 אלף ואף יותר

ואתה יודע שמנועים של הכלים האלו עושים ק"מ אדיר לפני שמתפגרים

אז המנוע הוא אותו מנוע הפשוט לדבריך והשמן הוא אותו שמן אז שאל את עצמך איך זה יכול להיות ?

אלו דברים שגם מפתיעים אותי כי אני בענף עוד מתקופת הטיפולים כל 5 תאלפים והשמנים החד דרגתיים (פעם היינו שמים שמן 40 לכולם....) אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח

לגבי החלפה מוקדמת דווקא במגאן עם המנוע הותיק K4M אני יכול להעיד כי באמת שאין בעיה עם המשטר טיפולים של ה 30 אלף או שנה (פעם זה היה כל שנתיים וגם אז לא היו בעיות)

המנועים מחזיקים יפה מאוד מעמד לזמן רב בלי שום סמפטום אחד של בלאי מואץ או תקלות מכניות

פורסם

1. איתמר, עם אמירות כל כך נחרצות וחד משמעיות, כדאי ורצוי להיות קצת יותר רציני ולהביא אסמכתאות לדברים שלך. אינני מתימר להבין ברכב כמוך, אבל גם לי נאמר לא אחת ע"י מוסכניקים (שדווקא יש להם אינטרס), אפשר להסתפק בהחלפת שמן מנוע אחת ל 30 אלף או שנה. אלה גם הוראות היצרן/יבואן, לא מאמין שזה נאמר "מאי הבנה" . אצל רוב הנהגים הקילומטרג' לא אקטואלי. חשבת על זה שאנשים תמימים עשויים להוציא מאות ואולי אלפי שקלים שלא לצורך.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אהלן חברים,

לפני כחודשיים קניתי מגאן שנת 2007 עם 105 אק"מ,רציתי לדעת מה הטיפולים שאני צריך לעשות(כלומר מה כולל טיפול קטן\בינוני\גדול) טיימינג עשו לרכב ב90 אק"מ בשנת 2011,הטיפול האחרון לרכב נעשה בחודש מרס 2013 והוא כלל החלפת שמן,מסנן אויר וטבעת כלשהי,מתי אצטרך לעשות את הטיפול הבא ומה הוא אמור לכלול?

תודה רבה

זיו

החלפת רצועת טיימינג ורצועת אביזרים כל 5 שנים/120.000 ק"מ, מה שמגיע קודם.

טיפול "קטן" כל 30.000/שנה, מה שמגיע קודם.

טיפול זה כולל החלפת שמן מנוע ופילטר שמן מנוע והחלפת פילטר אוויר למזגן.

בנוסף כמובן בדיקות בלמים, בדקות בטיחוטיות, השלמת מפלסי נוזלים, בדיקת תפקוד כללית של מערכות.

טיפול "בינוני" כל 60.000/שנתים, מה שמגיע קודם.

כולל את כל מה שמבוצע בטיפול "קטן" ובנוסף החלפת פילטר אוויר למנוע והחלפת מצתים (החלפת מצתים היא כל 60.000 בלי קשר לזמן).

כל 120.000 או 4 שנים יש להחליף נוזל קירור ונוזל בלמים.

כל 240.000 פילטר דלק.

פורסם
החלפת רצועת טיימינג ורצועת אביזרים כל 5 שנים/120.000 ק"מ, מה שמגיע קודם.

.

זה המלצת היצרן - היבואן ממליץ לקצר את ההחלפה ל90 אלף קמ (ו4 שנים אם אני זוכר נוכן)

פורסם

ההנחיות שרשמתי מתיחסות למודל 2007 כפי שפורסמו ב 2007

יכול להיות שבהמשך היצרן עצמו קיצר את מרווח החלפת טיימינג מ 5 שנים ל 4.

לדוגמא עד מודל 2005 הייתה הנחיה לטפל כל 30.000 או שנתיים וממודל 2006 זה קוצר על ידי היצרן משנתיים לשנה, ועדיין כל 30.000.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...