Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

לפני כחודש קניתי רכב מאזדה 323 f ובאותו יום עשיתי בדיקת מנוע במכון בדיקה והנה מצורף דו"ח הבדיקה.

הרכב נוסע רגיל,אומנם כפי שהתברר לי לאחרונה ברכב אין חימום כי ניתקו אותו,ייתכן מסיבות של נזילה.

השפריצרים האחוריים לא עובדים.

אשמח מאוד לשמוע פענוח מורחב יותר לממצאי הבדיקה וההשלכות.

scan0007.pdf

פורסם
אהלן חברים.

לפני כחודש קניתי רכב מאזדה 323 f ובאותו יום עשיתי בדיקת מנוע במכון בדיקה והנה מצורף דו"ח הבדיקה.

הרכב נוסע רגיל,אומנם כפי שהתברר לי לאחרונה ברכב אין חימום כי ניתקו אותו,ייתכן מסיבות של נזילה.

השפריצרים האחוריים לא עובדים.

אשמח מאוד לשמוע פענוח מורחב יותר לממצאי הבדיקה וההשלכות.

הדו"ח שלך הוא כמו החכמה שלי - אף אחד לא רואה אותו.

פורסם

בדקו רק את המנוע משום-מה.

לא כתוב כלום על ניתוק הרדיאטור חום פנימי, מוזר. יש אחראיות על הבדיקה?

מתי עשו לרכב טיימינג?

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

מה זה טופס הבדיקה המוזר הזה? שום דבר לא ניבדק והדבר היחיד שניבדק גם לא תקין. שאיבות שמן לחלל השריפה...מצב לא תקין בכלל. וממתי רושמים בכתב יד לבדוק רצועת תזמון. מאוד מוזרה לי הבדיקה הזו...

פורסם
וממתי רושמים בכתב יד לבדוק רצועת תזמון. מאוד מוזרה לי הבדיקה הזו...

נרשם שצריך לפרק רצועת מאוורר לבדיקת רעשים. ( בכתב יד).

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם

הבדיקה הזו לא אומרת כלום.

יש רעש מאיזור האיבזרים ולכן הומלץ לפרק את הרצועה ולבדוק מה בדיוק מרעיש(משאבת מים/אלטרנטור/משאבת הגה כוח/מדחס).

או שהרעש מגיע מהטיימינג.

שאיבת שמן לחלל השריפה, הכוונה היא שהמנוע שורף שמן, בלחיצה חזקה על הגז הבוחן כניראה הבחין בפליטת עשן.

פורסם

הבדיקה שביקשתי לעשות זה אכן בדיקת מנוע בלבד,בגלל שהרכב עבר טסט באותו היום אז המליצו לי שיספיק לעשות רק בדיקת מנוע כי חלק ניכר מהדברים נבדקים בטסט..

מה עושים באמת כשיש נזילת שמן?

מה אומר הדבר שאיבת שמן לחלל השריפה,האם זה מסוכן?

בכתב יד רשום יש לפרק רצועה מאוחר ולבדוק רעשים..מדובר על רצועת טיימינג?

בעל הרכב הקודם עשה ייבוא של מנוע והתקנתו במוסך אך בקבלה עצמה לא רשום טיימינג אלא יש אזכור למחזירי שמן טיימינג,שמן מנוע,פילטר שמן,מחזיר שמן אחורי,משאבת מים,צינור מים תחתון,צינור מים עליון,פילטר דלק,ביטול נזילות שמן גיר,תושבת גיר,תושבת גשר אחורי,פירוק והרכבה,האם יש מתב שאין טיימינג?

כמו כן נעשה שיפוץ גיר שנה לאחר הרכבת מנוע מייבוא,מה זה אומר ומה ההשלכות??

פורסם

שיש נזילת שמן בודקים מהיכן היא ומסדרים לפי הצורך ולפי החומרה של הנזילה. שאיבת שמן לחלל השריפה לא בריא למנוע אך יש לבדוק אם השאיבה היא דרך גומיות השסתומים זהו מצב פחות חמור מאשר שאיבה דרך חוסר אטימה של הרינגים בבוכנות שאז התיקון נהיה יקר מאוד. לגבי הרצועה מדןבר על רצועת אביזרים שניתנת להחלפה בקלות וניתן לראות מה מצבה גם בלי להוריד אותה. רצועת טיימינג ממה שזכור לי אמורה להיות ברכבך ומומלץ לבדןק מה מצבה.

פורסם
מה זה טופס הבדיקה המוזר הזה? שום דבר לא ניבדק והדבר היחיד שניבדק גם לא תקין. שאיבות שמן לחלל השריפה...מצב לא תקין בכלל. וממתי רושמים בכתב יד לבדוק רצועת תזמון. מאוד מוזרה לי הבדיקה הזו...

הוא כותב בכתב יד אחרי הבדיקה-כשהבוחן יושב עם בעל הרכב ומסביר מה דחוף יותר..

פורסם

קשה לי מאד להאמין שמנוע הוחלף והורכבה עליו הרצועה הישנה (סיכוי אפסי)

כמה ק"מ הרכב עבר מאז?

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

תודה רבה על תשובותיכם.

יש לי עוד משהו לשאול:

1.לגבי רצועת אביזרים איפה היא נמצאת ואיך בודקים?

זה בטוח שזה רצועת אביזרים?הבעל הבית הקודם אמר שמדי פעם הוא היה מותח את החגורה/רצועה.

מאז התקנת המנוע החדש הרכב עבר 40000 ק"מ.

על הדרך צצה לי עוד שאלה: כשהותקן המנוע היה רשום בקבלה שהרכב בעל 210000 ק"מ ונכון לעכשיו הוא בעל 250,000.

המוכר טען שהמנוע בעל קילומטראז' של 100,000 וכשהביאו אותו מיבוא היה בעל 65,000 ק"מ.

כפי שניתן להבין ממנו לא החליפו את שעון המחוונים,היינו במוסך בו נעשה ייבוא של מנוע והרכבתו אך כבר לא היה אפשר לקבל שטר מכר עבור המנוע.

מה אתם אומרים?יכול להיות שבאמת לא החליפו את שעון המחוונים?

יכול להיות שמנוע מייבוא יהיה בעל קילומטרארז' גדול יותר מ 200,000?יש דרך לבדוק את אמיתות הדברים לגבי קילומטראז' המנוע מייבוא?

מרגישה מבולבלת..אשמח לתגובות..

פורסם

לובה שלום רב !

רצועת האביזרים היא הרצועה , המונעת על ידי המנוע, ומורכבת לרוב על פולי המנוע, ומסובבת את האלטרנטור(שהוא הגנרטור הטוען את המצבר במנוע עובד בלבד), ולרוב גם את משאבת המים.

בנוסף קיימת עוד רצועה אחת לפחות ,שתפקידה לסובב את המדחס של המזגן, וקיימת גם לעתים רצועת אביזרים נוספת ,המסובבת את ההגה כח.

בעת החלפת מנוע, לא נהוג להחליף או לאפס את שעון לוח המחוונים.

אין דרך לבדוק את אמיתות הדברים לגבי קילומטראג, המנוע המיובא.

טבעי שאת מבולבלת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
הבדיקה שביקשתי לעשות זה אכן בדיקת מנוע בלבד,בגלל שהרכב עבר טסט באותו היום אז המליצו לי שיספיק לעשות רק בדיקת מנוע כי חלק ניכר מהדברים נבדקים בטסט..

מה עושים באמת כשיש נזילת שמן?

מה אומר הדבר שאיבת שמן לחלל השריפה,האם זה מסוכן?

בכתב יד רשום יש לפרק רצועה מאוחר ולבדוק רעשים..מדובר על רצועת טיימינג?

בעל הרכב הקודם עשה ייבוא של מנוע והתקנתו במוסך אך בקבלה עצמה לא רשום טיימינג אלא יש אזכור למחזירי שמן טיימינג,שמן מנוע,פילטר שמן,מחזיר שמן אחורי,משאבת מים,צינור מים תחתון,צינור מים עליון,פילטר דלק,ביטול נזילות שמן גיר,תושבת גיר,תושבת גשר אחורי,פירוק והרכבה,האם יש מתב שאין טיימינג?

כמו כן נעשה שיפוץ גיר שנה לאחר הרכבת מנוע מייבוא,מה זה אומר ומה ההשלכות??

לובה שלום רב !

לצערי עשית מספר טעויות טקטיות !

קנית רכב שאומנם היה לאחר טסט, שבוצע באותו יום(אך לא ברור מי שילם את אגרת הטסט, ומי עבר את הטסט את או המוכר? חשיבות התשובה, לגבי זהות והסיבה שהרכב עבר טסט ביום המכירה, אך לא ברור מדוע לא בוצע בדיקה כללית לרכב חוץ מהמנוע, למרות שהרכב עבר טסט, יש אפשרות וחשד שהמוכר ניסה להעלים פגמים ברכב, גם בטיחוטיים וגם מכננים, על ידי כך ששיכנע אותך לבצע רק בדיקת מנוע.

גם אם יתברר שמכון הבדיקה ביצע כסת"ח, לגבי המנוע, היה אמור להדלק לך נורות אדומות ונורות אזהרה, ולא היית אמורה לקנות רכב, שעל פניו הורכב לו מנוע מיבוא, לפני 40 אלף קילומטר, ומצבו של המנוע גרוע, ובעת החלפת המנוע בוצעה החלפת מחזיר שמן קדמי, אך לא הוחלפה רצועת טיימינג שעלותה זניחה, ושהמנוע מיבוא על שולחן העובדה מומלץ וגם חובה להחליף רצועת טיימינג כשהמנוע מחוץ לרכב,לכן בתשובה לשאלתך יש רצועת טיימינג , שבלעדייה לא ניתן להניע מנוע, אך לא ידוע מצבה, ורצועת טיימניג מחליף בממוצע כל 90 אלף קילומטרים, או כשהיא יבשה.

מכיוון שהמנוע מיבוא, והוחלף מחזיר שמן לטיימינג ומשאבת מים, אי החלפת הרצועה היא טמטום הגובל ברשעות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...