Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מצאנו רכב לקנות - פורד פיאסטה 2001, 30,000ק"מ, גיר רגיל..

לקחנו אותו לבדיקה בקומפיוטסט, ושם אמרו שהרכב במצב מעולה ושצריך לקנות אותו תכף ומיד!

הממצאים גילו שצריך עוד כמה זמן להחליף משהו בברקסים ולכוונן פרונט - כי יש זווית בשילדה.

הלכנו עם הממצאים לעוד מוסכניק - וההוא אמר שזוית בשילדה עם כזה קילומטראז' - לא הגיונית, ויש בעיה. האם הוא צודק? איך אפשר לבדוק האם יש בעיה? אמא שלי בוכה!

פורסם
אמא שלי בוכה!

קודם תרגיע את אמא.

יעזור אם תגיד מה בדיוק נכתב בבדיקה בנוגע לברקסים ולזווית בשלדה, כי למיטב ידיעתי בבדיקה לא אומרים "זווית בשלדה". יש "לתקן זוויות היגוי" ויש "פגיעות בשלדה". הראשון הוא שטויות ודורש כיוון פרונט פשוט - 200 שקל. השני הוא בעייתי ודורש יותר מידע בשביל לדעת עד כמה זה חמור.

אם מדובר בזוויות היגוי - בהחלט יכול להיות שאחרי 30000 ק"מ יידרש כיוון פרונט, פשוט כי הפרונט יכול לצאת מאיזון גם במעבר על מהמורה גדולה, או משהו בסגנון, ולכן הוא לא תלוי רק בק"מ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טוב, זה מה שהיא הקריאה לי עכשיו:

מסתבר שהיתה מכה מאחור - משמאל. כנראה שכתוצאה מכך הגלגל הקדמי הימני בזווית של 11 במקום עד 7.

עקב הפגיעה הוחלפו פנס ופגוש אחוריים.

ממצאים סופיים:

- מערכת היגוי - לתקן ולכוון

- מטלה קדמי - לתקן לכוון

- ברקסים - לתקן צלחות-דיסקים

כתוצאה מהזווית יש שחיקה גבוהה יותר של הצמיגים.

מה מה מה לעזאזל לעשות?

פורסם

אין כל קשר בין הפגיעה מאחור לבין זוית הפרונט הלקויה.

רצוי מאד שתכתוב במדויק מה נכתב על הפגיעה מאחור, יתכן וקיימת ירידת ערך בעקבותיה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אין כל קשר בין הפגיעה מאחור לבין זוית הפרונט הלקויה.

רצוי מאד שתכתוב במדויק מה נכתב על הפגיעה מאחור, יתכן וקיימת ירידת ערך בעקבותיה.

עמית

אז זהו, שנאמר שהזוית הקדמית היא כתוצאה מפגיעה אחורית. הפגיעה היא מאחור משמאל ועל כן התוצאה מימין מקדימה...

פורסם
אז זהו, שנאמר שהזוית הקדמית היא כתוצאה מפגיעה אחורית. הפגיעה היא מאחור משמאל ועל כן התוצאה מימין מקדימה...
איש, אולי כדאי שתקליד כאן בדיוק מה כתוב בדוח הבדיקה של קומפיוטסט מילה במילה, כיוון שמה שכתבת עד עכשיו לא נראה לגמרי לוגי. כל עוד אנשים לא יבינו באופן סביר מה הבעיה שלך, הם לא יתנו לך תשובות סבירות.

באופן כללי, אם יש לרכב בעית שילדה, כדאי שתלכו לחפש רכב אחר, בפרט אם מדובר בפגיעה המשפיעה על רמת הסימטריה של הרכב (כאן כבר לא מדובר רק על כסף, אלא על בטיחות הנסיעה).

מעבר לכך, אם הרכב עבר תאונה, כמעט ללא ספק קיים דוח שמאי (לפחות אחד) לגבי התאונה, נזקיה, עלויות התיקון וירידת ערך במידה והיתה. מומלץ מאוד שתנסה לשים יד על הדוח או לפחות לקרוא אותו. משם תוכל לקבל מידע הרבה יותר ברור. על-פי חוק, בעל הרכב היה אמור לקבל עותק של הדוח הזה, אבל זה לא תמיד קורה בפועל. לעומת זאת, לסוכן הביטוח כמעט תמיד יש את הדוח (כי הוא מכיר את החוק). אם מדובר בחברת ביטוח ישירה, עלול להיות קצת יותר קשה להשיג את הדו"ח.

אם מופיע ירידת ערך בדוח, מוטב שתתרחק מהרכב, או שתוריד אחוזים פי 4-5 ממה שרשום בדו"ח; זו פחות או יותר הירידה הריאלית במחיר, כי רוב הקונים הפוטנציאליים פשוט יעדיפו להתרחק.

בהצלחה...

פורסם
איש, אולי כדאי שתקליד כאן בדיוק מה כתוב בדוח הבדיקה של קומפיוטסט מילה במילה, כיוון שמה שכתבת עד עכשיו לא נראה לגמרי לוגי. כל עוד אנשים לא יבינו באופן סביר מה הבעיה שלך, הם לא יתנו לך תשובות סבירות.

באופן כללי, אם יש לרכב בעית שילדה, כדאי שתלכו לחפש רכב אחר, בפרט אם מדובר בפגיעה המשפיעה על רמת הסימטריה של הרכב (כאן כבר לא מדובר רק על כסף, אלא על בטיחות הנסיעה).

מעבר לכך, אם הרכב עבר תאונה, כמעט ללא ספק קיים דוח שמאי (לפחות אחד) לגבי התאונה, נזקיה, עלויות התיקון וירידת ערך במידה והיתה. מומלץ מאוד שתנסה לשים יד על הדוח או לפחות לקרוא אותו. משם תוכל לקבל מידע הרבה יותר ברור. על-פי חוק, בעל הרכב היה אמור לקבל עותק של הדוח הזה, אבל זה לא תמיד קורה בפועל. לעומת זאת, לסוכן הביטוח כמעט תמיד יש את הדוח (כי הוא מכיר את החוק). אם מדובר בחברת ביטוח ישירה, עלול להיות קצת יותר קשה להשיג את הדו"ח.

אם מופיע ירידת ערך בדוח, מוטב שתתרחק מהרכב, או שתוריד אחוזים פי 4-5 ממה שרשום בדו"ח; זו פחות או יותר הירידה הריאלית במחיר, כי רוב הקונים הפוטנציאליים פשוט יעדיפו להתרחק.

בהצלחה...

עם לא איכפת לך זה אישה!
פורסם
עם לא איכפת לך זה אישה!
האמת, באמת שלא אכפת לי. להפך, אני מעדיף נשים :smile: !

וקצת יותר ברצינות, כי באמת יש לי כבוד רב לנשים: כך זה בשפתנו העברית המקסימה - ברירת המחדל היא לשון זכר ומי שבאמת אכפת לה שידברו אליה בלשון נקבה, במחילה שתשתדל להבהיר בשם, בחתימה, או בפרטים המזהים לאיזה מגדר היא משתייכת. אני לא מתכוון לחפש אצל כל אחד בפרופיל או בכל ההודעות. לשימת לבך, בכל השרשור מתייחסים אליה כגבר! מסקנה: אולי כדאי להוסיף בהוראות למילוי הפרופיל איזו הערה מיוחדת לנשים מעוניינות שיוסיפו בחתימה או באיזו דרך מילה מבהירה, אם הן מעוניינות לקבל התייחסות מתאימה.

פורסם

לא אכפת לי כ"כ איך תקראו לי, העיקר שאתם עונים בצורה עניינית

אמא בסוף לא קונה את האוטו ותוקעת אותי בלי גלגלים לתקופה לא ידועה................. :(

• תוכן חדש...