Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כן מה מחירו?

האו הנוזל המקורי גם של BMW וגם של VW

images?q=tbn:ANd9GcSHB432hbS5quCr6R9YHg1T1wjJ7XaZ6udymSzXz2emv_SQ4PPe6Q

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ניתן לרכוש את הנוזל במרכזי השירות של BMW, מק"ט 83290429576

אנא התקשר להזמין מראש כי ייתכן שהשמן לא יהיה זמין על המדף ושיהיה צורך למשוך אותו מהמחסן המרכזי.

פורסם

ALX תודה רבה, האם ידוע לך על עוד נוזלים שניתן להכניס למערכת הגה כוח מלבד הנוזל הזה?

פורסם
גם וולבו

לא הצלחתי למצוא בארץ בחנויות חלפים

רכשתי מחול

כמה יצא לך הסיפור הזה?

פורסם

מצאתי את הדף הזה שטוען שהתקן של BMW זהה לתקן של VW.

BMW – Teilenummer 83290429576

Porsche – Teilenummer 000.043.203.33

Fendt-Ersatzteil-Nr. X902.011.622

Bentley Teilenummer RH5000

VW/Audi Teilenummer: G002000A2

צ'מפיון דורשים על ליטר VW מקורי 100 ש"ח ואילו "דלק" דורשים על ליטר 146 ש"ח של CHF11.

אם לא ימצאו חלופות אני אלך על נראה לי על זה המקורי של VW.

פורסם

שני היצרנים דורשים את אותו הנוזל בדיוק - CHF 11S תוצרת היצרן Pentosin.

מבחינת BMW אין לנוזל זה תחליף וניתן להשתמש רק בנוזל מסוג זה במערכות הגה הידראוליות. ניתן לזהות זאת על פי הסימון שעל מיכל הנוזל או המכסה - אם ישנה טבעת ירוקה, חובה להשתמש ב-CHF 11S, אם ישנה טבעת אדומה, יש להשתמש בנוזל ממסרות אוטומטיות מסוג Dexron III הנפוץ והזול.

יש להדגיש שאסור לערבב בין הנוזלים ואסור למזוג נוזל מסוג אחד למערכת שדורשת את הסוג השני (דקסרון במקום פנטוסין ולהפך).

אני מאמין שצ'מפיון מוכרים בדיוק את אותו נוזל כמו דלק מוטורס באותו מיכל (זהה לתמונה שהעלת) אם אכן זה המקרה, קנה מהם וחסוך 46 ש"ח :-)

בכל מקרה, הנוזל מוגדר כנוזל "לכל החיים" שיש להחליפו רק במקרה של צורך בתיקון במערכת ההגה.

פורסם

על המכסה של ההגה כוח שלי רשום ATF ONLY, אז זה אומר שאני צריך אצלי את דקסרון הנפוץ והזול?

נדמה לי שהטבעת אצלי היא שחורה.

מחיפוש פרויקטים באינטרנט, ראיתי שמחליפים שמן הגה כוח משתמשים בCHF 11S. אבל זה היה לBMW בכלליות ולא לדגם הספציפי שלי שהוא E90 320I 07.

פורסם

OK אלכס תודה לך על המידע, אכן על שלי רשום ATF ולא CHF 11.

הנה ציטוט מBMW TIS

Power%20Steering%20ATF%20Top%20Off%20Reservoir.jpg

אלכס, יש איזה המלצה על שמן ATF מומלץ?

מכסה לCHF11.jpg

פורסם

אם כתוב ATF על המיכל שלך, מצבך זול :-)

בעיקרון כל ATF העונה לתקן Dexron III מתאים. אני ממליץ לחפש כזה של יצרן מוכר. הנוזלים של AC Delco ושל Motorcraft נפוצים יחסית והם מבית טוב.

בכל אופן, אני סומך עלייך שתוודא שאכן כתוב ATF על המיכל שלך. כמו כן אפשר לבדוק בקלות את צבע הנוזל שבתוך המיכל.

אפשר לשאול מדוע אתה צריך שמן למערכת ההגה? האם יש נזילה כלשהי במערכת?

פורסם

כן בוודאי, ראיתי רטיבות באזור חיבור קווי הלחץ למסרק ההגה. אני צריך עוד להכנס מתחת לרכב על מנת לאתר במדוייק את מקור הדליפה. כמובן שיעלה פרוויקט מצולם לאחר שאני יאתר את הנזילה :-)

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב עדכון ישן אבל מתבקש, החלפתי את שמן ההגה כוח ע"י שאיבה שלו מהמכל והוספת שמן הגה כוח תוצרת MOBIL בתקן DEX 6 שנקנה מהפרסים ביצחק שדה ב50 ש"ח לליטר.

לאחר מכן התנעתי את האוטו, עשיתי מספר סיבובים עם ההגה ולאחר כיבוי הרכב שאבתי שוב את השמן מהמכל והכנסתי שמן חדש.

הרטיבות שהיית לי לא נגרמה מצינור הגה דולף, אלה מצינור מים שמחבר בין המנוע לרדיאטור החימום שנזל קצת מהחיבור שלו.

בכל אופן אלכס, תודה על המידע!

• תוכן חדש...