Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך התנהלות מול חברת הליסינג.

היה צמיג ברידג'סטון ברכב בן 10 ימים, ועקב פנצ'ר שמו לינגלינג סיני.

מי אחראי לתקנות בנושא, משרד התחבורה? איפה אפשר למצוא את התקנה הזו לצורך הצגתה לחברת הליסינג?

תודה.

פורסם

זו לא תקנה, זה רק המלצה.

על שני הסרנים חייב שיהיה צמיגים רק באותה מידה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אכן, אין תקנה המחייבת שני צמיגים זהים בדגם ויצרן על אותו הסרן.

כן יש תקנה אשר מחייבת מידה/קוד מהירות זהים.

לגבי חברת הליסינג, זאת תופעה נפוצה.

הכתובת לדעתי זה קצין הרכב שלך, אם הוא מוכן להוסיף את ההפרש אז חברת הליסינג לא תתנגד.

אם הוא לא מוכן אך אתה מוכן להוסיף את ההפרש מכיסך, גם זה הולך.

אם הוא לא מוכן ובמקביל גם אתה לא מוכן להוסיף את ההפרש, אז למה אתה מצפה מחברת הליסינג לשאת בעלויות?

פורסם

במקביל לפתיחת השרשור התחלתי לחפש והגעתי למסקנה שאכן אין תקנה כזו.

אשמח להפניה לתקנה לגבי מידה/קוד המהירות, גם זה משהו מהותי.

אין לי בעיה להוסיף את ההפרש, אך מה אני עושה אם הם יקבעו שהצמיג הסיני עולה להם 170 ש"ח והברידג'סטון עולה 700? הרי הם יכולים לנקוב בכל מחיר שבא להם.

הנה מה שמצאתי עד עתה:

מתוך אתר איגוד מכוני הרישוי:

http://www.m-rishuy.org/Index.asp?CategoryID=91&ArticleID=145

פיסקה שביעית:

"לא מומלץ להתקין צמיגים במידות וסוג זהה של יצרנים שונים, בגלל הבדלים בדפוס הסוליה.".

למרות שמדובר במידות זהות, בגלל שזה של יצרנים שונים, דפוס הסוליה שונה, מה שמשפיע על אחיזת הכביש.

אורי לוי, מורה לנהיגה ומרצה בכיר לנהיגה מונעת:

http://driving.coi.co.il/%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91.htm

"ההמלצה היא להחליף את הצמיגים בזוגות ולרכוש צמיגים זהים בשביל אותו ציר גלגלים - קדמי או אחורי. צמיגים זהים

הם בעלי מידות וחברות זהות וכך נמנע נזק מיותר לדיפרנציאלים.".

מתייחס לא רק להיבט הבטיחוטי אלא גם לנזק עקיף למכלולי הרכב.

עיתון "דה-מארקר" מצטט את מדריך הנהיגה לאון טאובס:

http://www.themarker.com/dynamo/1.2089536

"שני צמיגים מסוגים שונים על אותו ציר זה בעייתי גם מבחינה בטיחותית, אבל גם מבחינת בלאי למכונית", אומר מדריך הנהיגה לאון טאובס. "אין צמיגים שמעניקים אחיזה זהה לגמרי. בשביל זה יש הגה ובלמים, אבל תחשוב מה יקרה אם בבלימת חירום צמיג אחד יבלום בתוך 10 מטרים, ואילו השני רק לאחר 15 מטר? זה יביא לסטייה ולסחרור מסוכן על הכביש".

ובאותה הכתבה, המלצת המדען הראשי הרשות לבטיחות בדרכים:

"ההמלצה שלנו, שאינה משתמעת לשתי פנים, היא התקנה של שני צמיגים זהים לכל דבר", מבהיר ד"ר שי סופר, המדען הראשי של הרשות. "הצמיגים צריכים להיות של אותו יצרן, מאותו דגם ועם אותה דרגת שחיקה. העומסים על הצמיגים כיום גדלים והולכים: משקל המכוניות עולה, המנועים נהפכים ליותר חזקים, וגם נוסעים במהירויות גבוהות לאורך זמן".

פורסם

משרד התחבורה מפיץ חוברת הנחיות בשם "הצמיג והטיפול בו". יש שם המלצה על אותו יצרן, אבל רשום שהתקנות המחייבות הן רק אותה מידה (נדמה לי שגם קוד מהירות).

מוזמן לעיין: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1495:2010-11-16-11-09-24&catid=113:nehigat-horef-c&Itemid=164

פורסם

אתה לא צריך לשכנע אותנו שמומלץ להתקין צמיגים זהים, אני מניח שאת זה כולם יודעים.

העיניין הוא שהחוק אינו מחייב זאת.

לגבי המחיר שחברת הליסינג תדרוש, אם לא תשאל איך תדע?

תפנה אליהם ותברר מהן האופציות.

כמובן שהכתובת שלך היא קצין הרכב, הוא צריך לעשות בשבילך את הבירורים מול חברת הליסינג.

מאוד יכול להיות שהמחיר שחברת הליסינג מקבלת עבור צמגי "לינגלונג" הוא מחיר זנות, ואת צמיגי הבריג'סטון הם יקבלו במחיר רגיל שאותו כל אזרח מקבל.

זה מובן ונובע מהעובדה שהם צורכים עשרות אלפי צמיגי "לינגלונג" בשנה ואולי כמה עשרות בודדות של צמיגים ממותגים.

פורסם

הצמיג הרזרבי קטן.

הכוון שלי כרגע זה על קוד המהירות. עם זה אולי אני אצליח לשכנע אותם להחליף צמיג.

לא מדובר במקום עבודה גדול, כך שאין קצין רכב, אבל יש את הסגן של הבוס הגדול, זה שחותם על השיקים לחברת הליסינג.

אמשיך לעדכן.

פורסם

קודם כל לפני שנכנסים למלחמות שווה לברר מה ההפרש. ככל שהמידה פחות נפוצה, הסיכוי הוא שההפרש יהיה קטן יותר.

לצמיגים במידה רגילה, שנפוצה ברכבי הליסינג ה-1.6 הפשוטים, הזיכוי יהיה נמוך כי הם קונים אותם במחיר נמוך גם.

צמיגים יקרים ונדירים יחסים, עולים להם יותר, גם בגלל הכמות הקטנה וגם בגלל שיש פחות מבחר בשוק.

אצלי למשל בפוקוס 2.0 המידה היא 215/50/17, ברירת מחדל שלהם זה לשים צמיגי פדרל, שעולים להם 470 ש"ח לצמיג.

אני קונה ב-480 ש"ח TOYO T1 SPORT, ומקבל את הכסף בצ'ק מחברת הליסינג. ככה כולם מרוצים ואין בלאגנים.

בקורולה קיבלתי זיכוי של 270 לצמיג, וקניתי ב-380 קונטי פרימיום.

לגבי קוד עומס/מהירות - אתה יכול לשחק על זה גם בלי קשר למה שיש בצד השני של הציר. יש מינימום ברישיון של הרכב,

ואם הם שמים משהו נמוך מזה - אתה יכול להתלונן, כי לפי חוק הרכב לא אמור לעבור טסט (למרות שבפועל מעבירים, מניסיון).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...