Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול, אחרי 5 חודשים של חיפושים סוף סוף קניתי האצ'בק ידנית...

הרכב שנת 93

מנוע 1.5 ידני

עבר 172 אלף ק"מ

אני מצרף טופס בדיקה בשביל שתעזרו לי לבנות תוכנית ליישור קו לאוטו...

כמו כן, בעיה שדיי מעצבנת אותי זה שהאוטו קופץ כאשר עוזבים או נותנים גז בהילוך ראשון ושני, אומנם אני לא התרגלתי לידני עדיין, אבל התופעה נראת לי קצת מוגזמת...

תודה

computest.jpg

Scooby WRX

פורסם
שלום לכולם,

אתמול, אחרי 5 חודשים של חיפושים סוף סוף קניתי האצ'בק ידנית...

הרכב שנת 93

מנוע 1.5 ידני

עבר 172 אלף ק"מ

אני מצרף טופס בדיקה בשביל שתעזרו לי לבנות תוכנית ליישור קו לאוטו...

כמו כן, בעיה שדיי מעצבנת אותי זה שהאוטו קופץ כאשר עוזבים או נותנים גז בהילוך ראשון ושני, אומנם אני לא התרגלתי לידני עדיין, אבל התופעה נראת לי קצת מוגזמת...

תודה

...הפעם אני חייב להודות כסת"ח...ובגדול ובברור!

מעניין יהיה לשמוע את תגובתו של עמית(קומפי) למשל!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כל הבדיקות האלה...חרטא ברטא, סתאם זורקים 400 ש"ח לזבל.

בכל ואופן נראה מצויין,אני חושב שתעשה טיפול גדול כולל כל השמנים ופילטרים ובזה סגור עניין.

פורסם

תודה

כבעל הונדה סיויק ידנית אני גם "סובל" מהתופעה... לא נראה לי שזה משהו בעייתי...

כשאתה משחרר או לוחץ באגרסיביות את דוושת הגז (כשאתה בהילוך ראשון) , תנסה למתן את זה ע"י פעולת קלאצ' נכונה. נשמע אולי מסובך , אבל עם הזמן אתה תתרגל לאוטו ותעשה את זה כבר באופן אוטומטי.

וואלאק אתה!!

פורסם
...הפעם אני חייב להודות כסת"ח...ובגדול ובברור!

מעניין יהיה לשמוע את תגובתו של עמית(קומפי) למשל!

בברכה

צביקה

הרכב במצב "כמעט חדש":smile: -מצטרף לתגובתו של צביקה-קח אותו בשתי ידיים.

ניצן

פורסם

את האוטו כבר לקחתי :)

אומנם גם אני חושב שהוא יצא טוב בבדיקה, אבל הייתי בטוח שיהיה לכם יותר מה להגיד...

בכל מקרה, נמקד את השאלות יותר צפציפי:

• חופש תותבים בציר האחורי, מה זה אומר?
  • לנקות מסנן שמן באגן, נאמר לי ע"י הבוחן שיש בתוך אגן השמן פילטר מיוחד שצריך להחליף כל 150 אלף, מישהו יכול לאמת דבר כזה, ומה זה בדיוק הפילטר הזה?
  • תושבת הילוכים פגומה, יכול להיות שיש לזה קשה לבעיה שהאוטו קופץ?
  • המייסב לחץ רועש לפעמים בעמידה כאשר הקלאץ' לא לחוץ, כשלוחצים על הקלאץ' הרעש פוסק (כמו כל מייסב לחץ לא הכי תקין), אבל יכול להיות שגם כאשר מתחילים בנסיעה המייסב רועש? (הילוך ראשון 2,3K סל"ד)

Scooby WRX

פורסם

למה בולמים זה כזה נחוץ?

אני נסעתי בהאצ'בק עם בולמי מונרו חדשים, ולהגיד תאמת, הבולמים שלי לא פחות טובים...

בכל מקרה, זה נשאר לשיפורים העתידיים :wink:

בקשר לזווית היגוי, מתקנים את זה במכון פרונט?

איך אני יכול לדעת אם הזווית מייושרת או לא?

Scooby WRX

פורסם
למה בולמים זה כזה נחוץ?

אני נסעתי בהאצ'בק עם בולמי מונרו חדשים, ולהגיד תאמת, הבולמים שלי לא פחות טובים...

בכל מקרה, זה נשאר לשיפורים העתידיים :wink:

בקשר לזווית היגוי, מתקנים את זה במכון פרונט?

איך אני יכול לדעת אם הזווית מייושרת או לא?

בכביש ישר -שההגה ישר הרכב ינטה לכיוון מסויים .

כיוון סרנים במכון פרונט !

JDM :twisted:

פורסם

• לנקות מסנן שמן באגן, נאמר לי ע"י הבוחן שיש בתוך אגן השמן פילטר מיוחד שצריך להחליף כל 150 אלף, מישהו יכול לאמת דבר כזה, ומה זה בדיוק הפילטר הזה?
  • המייסב לחץ רועש לפעמים בעמידה כאשר הקלאץ' לא לחוץ, כשלוחצים על הקלאץ' הרעש פוסק (כמו כל מייסב לחץ לא הכי תקין), אבל יכול להיות שגם כאשר מתחילים בנסיעה המייסב רועש? (הילוך ראשון 2,3K סל"ד)

מצטער שאני מקפיץ, אבל זה דיי חשוב לי להבין את הדברים האלו....

Scooby WRX

פורסם

בקשר למסנן שמן באגן השמן, אז בגלל שקרעתי פעם את הקרטר בטויוטה שלי, יצא לי לראות.

משאבת השמן שואבת את השמן מ(כמעט) תחתית אגן השמן. בסוף הצינור היורד אל התחתית ממוקם פילטר (רשת ליתר דיוק). היא אמורה לסנן רק את הליכלוכים הגדולים שיש בשמן. (לא אמורים להיות כאלה, ולכן המוסכניק שלי אמר לי שלא נוגעים בו או מפרקים אותו). חוץ מזה, זה לא הגיוני שכדי להחליף פילטר צריך לפרק את כל האגן שמן, לקנות אטם חדש, להדביק ולחבר חזרה.

אם אתה לא שקט תבדוק במוסך מורשה ו\או בספר רכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
את האוטו כבר לקחתי :)

אומנם גם אני חושב שהוא יצא טוב בבדיקה, אבל הייתי בטוח שיהיה לכם יותר מה להגיד...

בכל מקרה, נמקד את השאלות יותר צפציפי:

(1)בסרן האח' קיימות זרועות אורכיות(מוטות רדיוס), תותבי הגומי שבהן דרושי החלפה, עלותו של חלק מקורי הינו כ-1.5K ש"ח , ניתן לחיות עם זה עד אשר תשמענה דפיקות.

(2)על תפקידם ותיפקודם של מסנני השמן בכלל ושל מסנן השמן הראשוני(זה שבאגן) תוכל לקרוא בהודעה הזו.

(3)מאד יתכן, גם תושבות המנוע יכולות לגרם לאותה תופעה.

(4)יש לך טעות נפוצה - הרעש הינו מגל-הנגדי(קונטרא גיר), לכן כתוב לך בטופס הבד', רעש מת"ה, תלמד לחיות עם זה(גם אצלי זה קיים ובעוד אלפי רכבים), תיקון הרעש יתבצע רק כשיהיה צורך בשיפוץ גיר, אין טעם לגעת בזה כרגע.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
כל הבדיקות האלה...חרטא ברטא, סתאם זורקים 400 ש"ח לזבל.

בכל ואופן נראה מצויין,אני חושב שתעשה טיפול גדול כולל כל השמנים ופילטרים ובזה סגור עניין.

אני מבין שאתה מזהה פגיעת שילדה במבט עין , קומפרסיה לקוייה לפי האוזן , ותיבות הילוכים קרועות על פי "ההרגשה".

א. בדיקות הקנייה מיועדות כדי שאדם בעל אפס ידע במכונאות יקבל מושג מאיש מקצוע אובייקטיבי (אני מדבר על מה שאמור להתבצע , לא על קומבינות) על מצב הרכב - לא רק מוסכניקים.

ב. המכון חייב לכתוב את כל מה שהוא מוצא , יהא זה פעוט ככל שיהיה , כי התביעה במקרה של פספוס תבוא כנגדו.בעל פה בד"כ יגיד לך הבוחן משמעויות כספיות משוערות והיבטים טכניים/בטיחותיים , אבל אין לצפות לכיתוב בצורת "המנוע במצב טוב". זה לא משהו מדיד.

ג. אף אחד לא מכריח אותך לבדוק. אתה חושב שאתה מבין מספיק - קנה ללא בדיקה.

לקונה - לא תוכל להעביר טסט עם צמיגים במצב הנוכחי. אולי ניתן לשנות מידה ברשיון - זה עניין אחר.

בסה"כ הרכב שמור מאוד לגילו.

פורסם

ב. המכון חייב לכתוב את כל מה שהוא מוצא , יהא זה פעוט ככל שיהיה , כי התביעה במקרה של פספוס תבוא כנגדו.בעל פה בד"כ יגיד לך הבוחן משמעויות כספיות משוערות והיבטים טכניים/בטיחותיים , אבל אין לצפות לכיתוב בצורת "המנוע במצב טוב". זה לא משהו מדיד.

1.המשמעות היא שבמידה ואדם משלם 400 שקל עבור בדיקה לפני קנייה שבעבותיה הוא קונה את הרכב, ואז ביישור קו המוסכניק מגלה תקלה נוספת ניתן לתבוע את המכון בטענה שלו היו עולים על הבעייה הקונה לא היה קונה את הרכב?

2. אם אכן צדקתי אז כיצד המכונים יכולים לבצע את הקומבינות שלהם עם סוחרי הרכב? הרי הם חשופים לתביעות

• תוכן חדש...