Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ישנן שאלות נפוצות בתחום הסטרטרים והאלטרנטורים שחוזרות על עצמן המון. הן לא כ'כ טכניות, אבל ההגדרה הטובה ביותר בשבילן הן "נפוצות". אני מקווה שיתפתח דיון עם תשובות לשאלות המרכזיות כך שכולם יוכלו להשכיל. שימו לב שהתשובות כלליות ומגוונות ומשתנות בין אלפי דגמים ושנתונים, אני אנסה לתת קווים כללים ומקווה שתבינו שאין אמת מוחלטת מיכוון שאנחנו עוסקים בחלקים נעים וחשמל ומוצרים פיזיים.

נושא: כמה זמן מחזיק סטרטר \ אלטרנטור? מה הסיבות? למה כשמחליפים הוא מחזיק משמעותית פחות זמן?

האמת שיש הבדל משמעותי בין סטרטר לאלטרנטור מבחינת "זמן". אין באמת "זמן" אלא מושגים אחרים:

אלטרנטור תקין צפוי להחזיק בין 250 ל400 אלף ק"מ. כמובן שישנם עשרות משתנים שיכולים להשפיע על כמות הק"מ שאלטרנטור יחזיק. סביבת המנוע, צמות החשמל ובעיקר איכות ושנת המצבר שלו יש קשר ישיר ל"אמינות" (זמן העבודה) של האלטרנטור.

כמו כן יכולים להשפיע כמות הצרכנים וכמות החשמל שהם צורכים. לדוגמא: מערכת עם 2 מגברים, 8 רמקולים ואורות שפועלת קבוע ביחד עם מזגן, תייצר עומס רב על האלטרנטור ותגרום לו לקריסה (האלטרנטור פשוט יישרף). מיכוון שמבקום לייצר 50-60 אמפר קבוע, הוא ייצר קבוע 80-90 אמפר.

אני בטוח שיש כמה אנשים שיקראו את זה וכבר יש להם דוגמאות ספציפיות למקרים מיוחדים. אל תשכחו שאני מדבר באופן מאד כללי.

בנוגע לסטרטר: בסטרטרים אין "זמן" ואין "ק"מ". יש רק נתון אחד שקובע - מספר ההתנעות. אין קשר לק"מ או לזמן מהסיבה הפשוטה שסטרטר לא עובד ביחד עם המנוע, אלא רק לזמן קצר (בד"כ באיזור השנייה) כשמניעים וזהו.

במפעלים של בוש או ולאו (שתי יצרניות ענק של סטרטרים ואלטרנטורים) התקן עומד על 12,000 התנעות. חשבון פשוט יגלה לכם שאדם שמניע את הרכב פעמיים ביום יחזיק בסטרטר המקורי שלו גם 20 שנה. אני בטוח שאתם מכירים מקרים של מכוניות שעל הכביש כבר 15 שנה עם הסטרטר המקורי. מה שמשפיע על אורך חייו של הסטרטר כאמור הוא מספר ההתנעות, ואיכות ההתנעות.

אז מספר ההתנעות זה מושג די ברור. אבל מה בנוגע ל"איכות" ההתנעות?

לדוגמה: מנוע חדש יניע בפחות זמן מאשר מנוע ישן. לכן, במקום זמן התנעה של 0,8 שניות הזמן יתארך ל1,6 שניות. לא משהו שאנשים שמים אליו לב בד"כ, בכל זאת מדובר בפחות משנייה הפרש, אבל הרי לכם עומס של 100% על הסטרטר וכבר אורך החיים שלו התקצר ביותר מחצי (אני לא נכנס עכשיו ללמה זה יותר מחצי...). יש כמובן עוד משתנים כמו גלגל התנופה, מצבר, חוט הזרם וכו'... כל אלה משפיעים על איכות ההתנעה.

אני יודע שלא נכנסתי לעומק הקורה, אבל כרגע אני לא אפרט יותר. אתם מוזמנים לשאול שאלות ולתת דוגמאות ספציפיות ואנסה לענות לכם על השאלות. כמו כן, אם יש נושאים שמעסיקים אתכם אני אשמח להתייחס לזה בחלק אחר או בכלל.

...

פורסם

מאיפה הנתון של זמן התנעה 1.6 שניות במנוע ישן?

לדעתי, על מנת שזמן ההתנעה יתארך עד כדי כך, המנוע צריך להיות עם נפילת קומפרסיה רצינית וזה לא סתם "מנוע ישן", אלא מנוע בלוי, גמור ומעשן.

אלא אם יש תקלה (לא מעשיר את התערובת מספיק בהתנעה וכו'), אבל אנו לא מדברים על זה.

פורסם
מאיפה הנתון של זמן התנעה 1.6 שניות במנוע ישן?

לדעתי, על מנת שזמן ההתנעה יתארך עד כדי כך, המנוע צריך להיות עם נפילת קומפרסיה רצינית וזה לא סתם "מנוע ישן", אלא מנוע בלוי, גמור ומעשן.

אלא אם יש תקלה (לא מעשיר את התערובת מספיק בהתנעה וכו'), אבל אנו לא מדברים על זה.

זאת הייתה דוגמה מוקצנת לצורך המחשה. בפועל מדובר ב40% +-. יותר לכיוון ה -.

...

פורסם
....לדוגמא: מערכת עם 2 מגברים, 8 רמקולים ואורות שפועלת קבוע ביחד עם מזגן, תייצר עומס רב על האלטרנטור

ותגרום לו לקריסה (האלטרנטור פשוט יישרף).....

התיאור הנ"ל אינו נכון ומטעה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
התיאור הנ"ל אינו נכון ומטעה.

שיכנעת אותי.

עכשיו תשכנע את כל האלטרנטורים שנשרפו בגלל עומס - שהם טועים והם לא צריכים להישרף (אני אפילו לא יכל לתאר לך כמה כאלה עברו אצלי).

אני מזמין אותך לשים מערכת כמו שתיארתי שצורכת המון חשמל ולהפעיל מזגן ולנסוע ככה חודש-חודשיים.

אני מבטיח לך שהדרך שלך למוסך תהיה קצרה מאד.

...

פורסם

התיאור אינו נכון ומטעה והמגיב הינו מקצועי.

..

אני מזמין אותך לשים מערכת כמו שתיארתי שצורכת המון חשמל ולהפעיל מזגן ולנסוע ככה חודש-חודשיים.

אני מבטיח לך שהדרך שלך למוסך תהיה קצרה מאד.

די. לא מקובל.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום לכולם.

אלטרנטור תקין צפוי להחזיק בין 250 ל400 אלף ק"מ. כמובן שישנם עשרות משתנים שיכולים להשפיע על כמות הק"מ שאלטרנטור יחזיק. סביבת המנוע, צמות החשמל ובעיקר איכות ושנת המצבר שלו יש קשר ישיר ל"אמינות" (זמן העבודה) של האלטרנטור.

כול עוד המצבר תקין קרי אין תאים מקוצרים והמצבר עומד בדרישות המינימום של התקנים המקובלים כגון: תקן DIN או SAE או התקן האירופאי איכות המצבר לא תשפיע במאומה על אורך החיים של האלטרנטור כול עוד המצבר נשאר טעון ב-100 אחוז. .

אורך החיים לפי ההערכה גסה של אלטרנטורים תוצרת חברת בוש מחולק ל-3 קטגוריות עקריות.

1. אלטרנטורים לרכב פרטי 150K-600K קילומטרים.

2. אלטרנטורים לאוטובוסים ומשאיות 200-600K קילומטרים.

3. אלטרנטורים לרכבי מירוץ.

כמו כן יכולים להשפיע כמות הצרכנים וכמות החשמל שהם צורכים. לדוגמא: מערכת עם 2 מגברים, 8 רמקולים ואורות שפועלת קבוע ביחד עם מזגן, תייצר עומס רב על האלטרנטור ותגרום לו לקריסה (האלטרנטור פשוט יישרף). מיכוון שמבקום לייצר 50-60 אמפר קבוע, הוא ייצר קבוע 80-90 אמפר.

אני בטוח שיש כמה אנשים שיקראו את זה וכבר יש להם דוגמאות ספציפיות למקרים מיוחדים. אל תשכחו שאני מדבר באופן מאד כללי.

בנוגע לסטרטר: בסטרטרים אין "זמן" ואין "ק"מ". יש רק נתון אחד שקובע - מספר ההתנעות. אין קשר לק"מ או לזמן מהסיבה הפשוטה שסטרטר לא עובד ביחד עם המנוע, אלא רק לזמן קצר (בד"כ באיזור השנייה) כשמניעים וזהו.

במפעלים של בוש או ולאו (שתי יצרניות ענק של סטרטרים ואלטרנטורים) התקן עומד על 12,000 התנעות. חשבון פשוט יגלה לכם שאדם שמניע את הרכב פעמיים ביום יחזיק בסטרטר המקורי שלו גם 20 שנה. אני בטוח שאתם מכירים מקרים של מכוניות שעל הכביש כבר 15 שנה עם הסטרטר המקורי. מה שמשפיע על אורך חייו של הסטרטר כאמור הוא מספר ההתנעות, ואיכות ההתנעות.

אז מספר ההתנעות זה מושג די ברור. אבל מה בנוגע ל"איכות" ההתנעות?

לדוגמה: מנוע חדש יניע בפחות זמן מאשר מנוע ישן. לכן, במקום זמן התנעה של 0,8 שניות הזמן יתארך ל1,6 שניות. לא משהו שאנשים שמים אליו לב בד"כ, בכל זאת מדובר בפחות משנייה הפרש, אבל הרי לכם עומס של 100% על הסטרטר וכבר אורך החיים שלו התקצר ביותר מחצי (אני לא נכנס עכשיו ללמה זה יותר מחצי...). יש כמובן עוד משתנים כמו גלגל התנופה, מצבר, חוט הזרם וכו'... כל אלה משפיעים על איכות ההתנעה.

מאיפה נלקחו הנתונים של זמן התנעה של מנוע חדש לעומת יישן ? מאיפה הנתונים של אורך החיים של סטרטר בתלות בזמן ההתנעה ?

אני יודע שלא נכנסתי לעומק הקורה, אבל כרגע אני לא אפרט יותר. אתם מוזמנים לשאול שאלות ולתת דוגמאות ספציפיות ואנסה לענות לכם על השאלות. כמו כן, אם יש נושאים שמעסיקים אתכם אני אשמח להתייחס לזה בחלק אחר או בכלל.

לפי הכותרת של האשכול הבנתי שאתה מתכוון להסביר לחברי הפורום דבר או שניים :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

הנתונים על זמני ההנעה היו בעיקרם דוגמה, אך גם עלו מבדיקות שעבדכם הנאמן ערך :)

הם משתנים מרכב לרכב, אבל יש עלייה ברורה בזמן ההנעה ברכבים ישנים.

אתה שואל למה שזה ישפיע על אורך החיים? בבקשה:

כשהסטרטר מסתובב, הפחמים נשחקים. ככל שתסובב יותר - הם יגמרו מהר יותר.

גם לבנדיקס יש "אורך חיים" מסויים. יותר התנעות = יותר שחיקה של הקפיצים, הג'ולות והליבה של הבנדיקס (בעיקר שם הבעיה) שבסופו הוא לא יעבוד חלק ויגרום לבעיות כמו בנדיקס מחליק\תפוס\וכו'...

הפלטינות באוטומט גם הן חומר שמתבלה עם הזמן, וככל שתניע יותר - הם ישחקו מהר יותר ובסופו של דבר לא יצרו מגע והסטרטר לא יעבוד - נפוץ מאד בסטרטרים תוצרת ולאו \ מיצובישי - וכמעט ולא קורה אף פעם בסטרטרים תוצרת בוש שמייצרים אוטומטים פשוט מעולים שמסרבים להתקלקל.

כל עוד לא מניעים את הסטרטר או שיש מספר הנעות קטן יחסית, כל הגורמים הנ"ל ישארו חדשים ויעבדו כמו שצריך. הם לא מתייבשים, אין להם בלאי מדף והם אדישים למזג אוויר (חום\קור).

ללא שום צל של ספק אני יכל להגיד לך שהבעיה הנפוצה ביותר בסטרטרים שלא עובדים היא בעיית הפחמים שנגמרים עקב שימוש.

פחמים חדשים מגיעים נניח 2-3 ס"מ, ולאט לאט יורדים עד שהם נמרים קליל. לא באופן שווה אני חייב לציין. פלוסים נגמרים מהר יותר ממינוסים בד"כ.

כך ש:

יותר התנעות ו\או התנעות ארועות יותר הן הסיבה המרכזית לבלאי של הסטרטר.

עקרונית ותאורטית, סטרטר יכל להישאר ברכב עומד גם 10 שנים והוא יעבוד מעולה כחדש.

לרכב שמניע פעם ביומיים לא ילך הסטרטר גם לאחר 20 שנה.

אני מפנה אותך לדף שיעזור לך להבין:

http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1081-jeepolog-archive

הכל שם מדויק להפליא חוץ מדבר אחד קטן מאד:

"כאשר ניתנת פקודה, מגנט חשמלי מושך ציר שדוחף את הבנדיקס קדימה לכיוון גלגל התנופה של המנוע ובאותו זמן הסטרטר מתחיל להסתובב."

זה לא קורה באותו הזמן, אלא רק כאשר הבנדיקס לגמרי בחוץ נוצר מגע בפלטינות באוטומט ורק אז המנוע מתחיל להסתובב.

ולגבי התיאור שלי עם האלטרנטור:

אך רק לפני כמה ימים הייתה לי שיחה עם בחור בעל מרצדס שהחליט להתקין באוטו מערכת בעלות יקרה שצרכה 80 אמפר.

לקח לו בערך שבוע לשרוף את האלטרנטור (שמפיק 150 אמפר!). לאחר שהתקין אלטרנטור משודרג שמפיק 200 אמפר הבעיה נפתרה.

...

פורסם

זה נכון מאוד שהאלטרנטור נשרף תחת עומס.

קרה גם לי שנשרף האלטרנטור, אני מרבה ליסוע עם מזגן, ויחד עם זאת מרבה שלא לאמץ את המנוע (שיפעל בסלד נמוך ככל האפשר).

יום אחד, הייתי עם עוד 3 חברים ברכב, עליה, שיא החום (חודש יולי+איזור דרום), פתאום אני שומע רעש מוזר מאוד מהמנוע שמתגבר ביחס ישיר לסלד הרכב.

מנורת המצבר לא נדלקה.

עצרתי בצד, והרחתי ריח שרוף, ריח של חוטי חשמל נשרפים.

כיביתי את כל הצרכנים, ונסעתי למוסך.

הכל מקורי ברכב שלי, חוץ מכמה התקנות שלי (פס-לד בתא מטען+מנגנון נעילה חשמלית לתא-מטען, ושתיהם בקושי צורכים חשמל).

המזל שלי שקניתי אלטרנטור מקורי חדש של ACDELCO בזול ממש (700 שח עם התקנה ועוד עבודת חשמל קטנה).

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב.

שאלה: ברכב שלי (מאזדה) הסטרטר מידי פעם נותן נקישה ורק אחרי כמה נסיונות הוא מניע.

האם מומלץ לשפץ את הסטרטר הקיים (לא לקנות משופץ) או לקנות סטרטר שפורק ממנוע מייבוא.

תודה.

פורסם
שלום רב.

שאלה: ברכב שלי (מאזדה) הסטרטר מידי פעם נותן נקישה ורק אחרי כמה נסיונות הוא מניע.

האם מומלץ לשפץ את הסטרטר הקיים (לא לקנות משופץ) או לקנות סטרטר שפורק ממנוע מייבוא.

תודה.

לשפץ את הקיים ולקנות משופץ זה בדיוק אותו דבר. המחיר יהיה זהה וכך גם העבודה.

בנוגע לחלק מייבוא - זה הימור.

מניסיון אישי של השבוע האחרון - מתוך 50 מכללים זהים לחלוטין (ס' ברלינגו) - 25 היו טובים, 20 היו במצב לא טוב בעליל ו-5 היו במצב קטסטרופה. יש לך סיכוי של 50% לקבל משהו סביר, וגם אז שום דבר לא מובטח.

ממליץ לך על משופץ. עם סטרטרים של מאזדה אין מה לטעות.

...

פורסם

תודה על התשובה.

מדובר בסטרטר שפורק ממנוע מיבוא. לא מערימת חלקים מיובאים.

המנועים בדרך כלל עושים מעט קמ וכן המיכלול.

האם בכ"ז להעדיף משופץ?

האם יתכן שמשפצים עם חלפים סיניים?

פורסם

בהחלט עדיף סטרטר שפורק ממנוע שעבר קילומטראז' נמוך מאשר שיפוץ של הסטרטר שלך.

אני לא מכיר מישהו שמשפץ סטרטרים עם חלקים מקוריים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...