Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם באוריס המצב מעט שונה?

לפי הכתבות כן.

בכל מקרה, אם טויוטה החליטה לשים גירים רציפים בכמעט כל הדגמים שלה כנראה שזה עוזר מבחינת ביצועים או צריכת דלק.

עזבו שנייה את הרעש, אם כמעט בכל האצה הסל"ד מטפס לכיוון המנתק איזה אורך חיים יהיה לגיר\מנוע?

לגבי נסיעת מבחן, האם עושים את זה לבד או עם נציג?

• תגובות 169
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ודאי שעם נציג.

מה יעזרו לי הביצועים וצריכת הדלק , אם אני סובל באוזניים? ברגע שתסע אתה תבין. הזכיר לי את הרעש של הדייהטסו סיריון שנהגתי בזמנו מהעבודה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

יותר בכיוון של כל לחיצה בדוושת הגז.

אשמח לשמוע ממישהו שנהג בידנית (או יותר נכון אבדוק את השרשור אחורה עכשיו)

מלבד זה הרכב מאובזר יפה , הנציג מקצועי ואדיב , לא יכל לעשות הנחה אך בא לקראתנו באבזור נוסף של חיישני רוורס + הדלקת אורות אוטומטית + קיפול מראות ממפתח הרכב , יש בקרת אקלים , המזגן מצויין , המערכת כמו שכתבתי קצת איטית , אבל לא השתמשתי בה יותר מידי , מצלמת רוורס באה כסטנדרט , משענת יד , משענת יד + מחזיקי כוסות לנוסעים מאחור.

אני אודה , הביצועים לא כל כך מעניינים אותי , בגלל זה באתי לקורולה בלי יותר מידי ציפיות , כנהג ברכב חשוב לי קודם כל האבזור , שתהיה לי נסיעה נוחה ונעימה (והאבזור הוא חלק מזה) עם מושבים נוחים ושדה ראייה טוב , כל זה הקורולה סיפקה לי (אמנם מנסיעה קצרה של 15 דקות אבל בכל זאת מהתרשמות ראשונית) , אבל הרעש של המנוע הוא דיל ברייקר , למרות שבידוד תא הנוסעים הוא טוב.

אעדיף לקרוא רשמים מהגרסא הידנית , שמשום מה לא ראיתי מבחן דרך לגרסא זו.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

לקחתי היום קורולה SUN ממישהו שקיבל אותה בעבודה לסיבוב (לבד..).

הנסיעה הייתה בדרכים עקלקלות, וגם בכבישי עולם שלישי בחלקה.

מבחינה חיצונית - אהבתי בגדול, כמובן שהטסות בגירסת הליסינג זה אחד הדברים המכוערים, אבל זה מה יש.

תא נוסעים - רגשות מעורבים. כמו שאמרו - העיצוב של הדשבורד נראה מוזר מאד, לא מעודן, וקצת נותן הרגשה

של רכב מיושן.

שעון דיגיטלי שכאילו לקוח מסובארו DL, הזוי למדי.

איכות החומרים ברוב המקומות לא משהו בכלל, מרגיש די זול, הדלתות קלות מדי ונטרקות ברעש 'חלול'.

הפלסטיק של הכפתורים למשל ממש לא נעים, שלא לדבר על זה שיש אוטומט רק לחלון של הנהג, כל השאר יוק.

מחשב דרך בסיסי למדי, מציג נתון אחד נבחר בכל פעם. לפחות עכשיו הכפתור לבחירה הוא מההגה ולא מלוח השעונים..

תא כפפות גדול ועם גישה נוחה, אבל נפתח בבום בלי שיכוך. DETAILS.

יש תאורה במגני השמש, לא אוטומטית (לא הדלקה ולא כיבוי).

משענת יד נוחה עם המון חלל לאיחסון, תא למשקפי שמש מעל המראה (לא בדקתי אם נכנסים בו משקפי שמש גדולים יחסית).

המערכת בהחלט משדרגת את הלוק של כל תא הנוסעים ואת איכות החיים בו. מוזיקה בהזרמה מהאייפון דרך הבלוטות' עבדה

מצויין, והסאונד היה מספק מאד (עדיף על מה שיש בפוקוס, גם בטיטניום, ובטח בטרנד).

לא יצא לי לנסות שיחה בדיבורית. נראה לי שאפשר לתפעל את הכל מההגה, לא בדקתי לעומק, ואם כן אז החסרון הבטיחותי

של הטאץ' כבר לא מהווה פקטור, פשוט לא צריך להתעסק איתו רוב הזמן.

מאחור המרווח לרגליים גדול באופן באמת חריג, אין מה להשוות בכלל לפוקוס. אני 176, כשכיסא הנהג היה מכוון לגובה שלי,

ישבתי מאחור והיה לי מרווח של 20-25 ס"מ לברכיים. לא התקשיתי להגיע לתנוחת נהיגה נוחה, חוץ מהעניין של הדשבורד

שקצת מפריע בעין, אבל זה שולי.

הבגאז' גדול למדי, אבל שוב רמת החומרים והגימור לא מלהיבה, מרגישים קצת 'חיסכון'.

המזגן, כמו בכל הקורולות - מעולה, מקפיא גם בצהרי יום באוגוסט במצב 2.

צופר עם רעש של קטנוע - דומה לקורולה הקודמת, מגוחך למדי.

בורר ההילוכים עם מצב ידני בכיון הנכון (אל הנהג), אבל להפתעתי הם הפכו את הכיוון של הפלוס/מינוס מהקורולה הרובוטית -

עכשיו המינוס זה אחורה והפלוס קדימה, כמו באירופאיות ובניגוד לאינסטינקט, שלי לפחות.

יצאתי לדרך, במצב אוטומט ספורט. פול גז, המנוע מגיע לסל"ד מירבי, אני מחכה להחלפת הילוך ו - כלום.

ממשיך להיות באותו סל"ד, חשבתי שאני על ידני לרגע. ואז אני קולט שהמהירות ממשיכה לעלות.

רק אז נזכרתי שמדובר בגיר רציף..

אז בנוגע לעניין הזה, אני ברגשות מעורבים. מצד אחד - מה יותר טוב מגיר עם אינסוף יחסי העברה, שבעת הצורך

(פול גז) מאפשר לך להיות בסל"ד שבו ההספק הוא מירבי, ולהשאר בו באופן קבוע ? לכאורה פתרון מעולה לניצול מירבי

של הכוח.

מצד שני - זה די מעצבן. אולי זה עניין של הרגל, אבל הרעש (גם מהמנוע, אבל בנוסף יש מעין יבבה של הגיר) גורם לאי נוחות

לנהג ולנוסעים. הבידוד של תא הנוסעים בסה"כ סביר, כשנוסעים בסל"ד בינוני, הכל שקט, אבל המולת המנוע בהחלט מורגשת.

למי שנוהג רגוע רוב הזמן זה כנראה לא ממש יפריע ביום יום.

ביחס לרכב 1.6 ממוצע התאוצה מספקת, אבל עם היתרון של הגיר הרציף שמאפשר לסחוט יותר מהמנוע הייתי מצפה לקצת יותר

מחץ.

ניסיתי לנהוג גם במצב הידני, ומהר מאד חזרתי לאוטומט. היתרון שלו אולי מתבטא בנסיעה בירידות, מאפשר בלימת מנוע או סתם

שמירה על הילוך נמוך לצורך האצה מהירה ביציאה מסיבוב.

מבחינה דינמית - ההגה בסדר גמור, הרכב הרגיש לי קצת רך מדי בסיבובים, זויות גלגול גדולות מדי ושיכוך לא מספיק מהיר.

אין מה להשוות את זה לפוקוס 2.0 שלי, פשוט עולם אחר מהבחינה הזאת. מול ה1.6 ליסינג - ההגה של הקורולה עדיף בעיניי,

וההתנהגות של הפוקוס.

מצד שני - בכביש משובש מאד המתלים עשו עבודה מצויינת, ורוב השיבושים נבלעו בלי להגיע למרכב.

יש כפתור ניתוק לבקרת אחיזה, לא יצא לי לבדוק אותו.

מנסיוני יש דברים שההתרשמות לגביהם משתנה קצת כשעוברים עם הרכב קצת יותר מאשר נסיעה חד פעמית של חצי שעה,

אבל זה מה שגיבשתי נכון לעכשיו.

בסה"כ מבין האופציות שיש בליסינג היום, לנהג הממוצע זו יכולה להיות בחירה סבירה, אבל היא בהחלט לא קלף מנצח בעיניי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...