Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי ישלחו עברייני תנועה כבדים לשבוע השתלמות בגרמניה

צריך לשלוח אותם לרוסיה קודם שיראו איך לא נוהגים ואז לגרמניה לחודש נהיגה מונעת.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אני לא רואה איך אתה בכלל מצליח לבצע השוואה בין תרבות הנימוס באירופה וגרמניה בכלל לעומת הגן חיות שהולך פה. אני, לא מופתע מהמסקנות שלך מהשהייה בגרמניה.

פורסם

שטויות. באירופה יש פקקים שלא היו מביישים את גוש דן, אבל זה לא מפריע לנהגים להיות אדיבים. יצא לי לנהוג בפקקים של 10 ק"מ בשויצריה - הנהגים נכנסים לנתיב המוליך ליעדם בתחילת הפקק ועומדים בו, בעוד שהנתיבים הסמוכים, המוליכים לפניה ימינה או שמאלה, נותרים פנויים לחלוטין. אישית לא הכרתי את הדרך והתקדמתי באחד הנתיבים הפנויים - אבל כאשר ראיתי את השלט המסביר לאן מוליך כל נתיב סימנתי והנהג שמאחורי אפשר לי להשתלב למרות שההשתלבות שלי נראתה קצת כמו ישראלי המנסה לעקוף פקק (לא זה היה המצב - לא הכרתי את הכביש, וגם לא נדחפתי בכח אלא עמדתי וסימנתי, פשוט השויצרי היה אדיב ואולי גם מודע לכך שרכב עם לוחיות זיהוי זרות ננהג על ידי מישהו שאינו מכיר את הדרך).

גם במצבים אחרים ראיתי את ההתנהגות האדיבה והסבלנית - למשל, בהולנד, בכביש מהיר השילוט האלקטרוני הורה להפחית מהירות ואח"כ לנקז את כל התנועה בנתיב השמאלי. מדובר בקטע של למעלה מ-10 ק"מ - כל התנועה התרכזה בנתיב השמאלי והרכב היחיד שנסע בימני היה גרר, שמסתבר שנקרא לפנות רכב שהתהפך. בכביש העמוס נסעו אלפי כלי רכב, ואף לא אחד העלה בדעתו לעקוף בנתיב הפנוי, כיון שהשילוט הורה אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ChemGuy85,

לא. הנימוס האירופאי נובע מתרבות וחינוך, שני דברים שיש בהם מחסור בארצינו.

ההבדלים בין אירופה לישראל אינם מסתכמים בתרבות נהיגה אלא הם קיימים בכל פרט ותחום בחיים, בד"כ אנחנו בצד הפחות המוצלח.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עיקרי התרבות הנהיגה שלנו זה

1) שום דבר לא יגרום לך להוריד את הרגל מהגז. לא מי שיוצא לאט ממך ברמזור, לא מי שמאט כדי לפנות או להכנס לחנייה, אפילו לא מישהו שנוסע 50 בעיר. מי שגורם לך להוריד את הרגל מדוושת הגז- תצפור לו לפחות 10 שניות, אבל אל תעקוף גם אם יש לך אפשרות.

2) לעשות דווקא - תעשה הכל כדי להקשות על אחרים. לדוגמה - אתה רואה רכב שמנסה להשתלב בנתיב שלך והוא הרבה לפניך וזה אפילו לא מפריע לך? שים גז כדי למנוע ממנו להשתלב.

2.1) הפוך - אם אתה רוצה להשתלב בנתיב אל תאותת, כי החרא מאחוריך יבין שאתה רוצה להשתלב וישים גז כדי לא לתת לך.

3) אתה לא תעמוד בתור. זה בשביל העמך. תעקוף את כולם ותכנס ברגע האחרון, זה שמאחוריך כבר ידע לבלום אם הוא לא רוצה שתתבע אותו על שנכנס בך מאחור.

4) אפשר לעבור באדום אם אתה ממש ממש ממהר לעבודה.

5) אין צורך להשתמש במראות ואיתות, מי שמאחוריך רואה ויגיב בהתאם כשאתה עובר נתיב בפראות.

6) חס וחלילה שתפספס פנייה - אתה צריך לפנות ימינה באיילון ואתה בנתיב השמאלי מתוך ארבעה- מותר לך לחתוך את כל הנתיבים בלי להסתכל אם שכחת ברגע האחרון שצריך לפנות. חס וחלילה שלא תמשיך כי תצטרך להקיף את כל כדור הארץ כדי לחזור לאותה נקודה.

7) יש חסימה בנתיב שלך - אתה לא צריך לעצור או להאט, פשוט תכנס לנתיב הנגדי גם אם בא רכב ממול. אפשר לשחק צ'יקן גם בכביש!

8 ) שול רחב נועד כדי שיסעו עליו.

9) בחנייה, הכי כיף זה לצאת ברוורס ולדפוק רכב של מישהו, הרי אך אחד לא רואה ולאף אחד לא איכפת.

10) אם יש לך רכב ליסינג אז יש לך את הזכות לז**ן את האמא של המנוע. אם אתה לא מושך הילוכים עד האדום אתה סתם פראייר שמשלם אלפי שקלים בחודש ולא מקבל תמורה. אם מישהו מפריע לנצל את זכותך ראה סעיפים 1-9.

פורסם
והנה עוד חוסר הבנה של חוקי תנועה בסיסיים, הבהבו לך לא בגלל שהם עשירים ופלצנים אלא בגלל שהתנחלת בשמאלי וחשבת שאם אתה נוסע 200 אז אתה הכי מהיר בכביש, בדיוק כמו כל הגאונים בארץ שחושבים ש-100 זה מחסום מהירות הקול. כל כך מסובך לחזור לימין אחרי עקיפה.

כשאתה נוסע 200 אתה מתרכז לרוב במה שלפנייך, כי לשם אתה מתקדם מהר. הנהגים "הפלצנים" שמגיעים מאחוריי ב300 קמ"ש, כי הרכב שלהם יכול, יכולים להאט ולתת לי להבין שהם מאחוריי. תסכים איתי שב200 קמ"ש אתה לא תסתכל כל דקה במראה, נכון? ותסכים איתי שרכב שמגיע אפילו ב50 קמ"ש יותר ממך מאחור מגיע מהר מאוד אלייך?

אז עם כל הכבוד הם יכולים להאט עד שאני יראה אותם יעבור בבטחה נתיב ואז יתן להם לעקוף אותי.

תאמין לי שב200 קמ"ש אני עדיין עוקף את רוב הרכבים(לא כי אני מהיר ומגניב) ואותו "פלצן" יכול לחכות דקה עד שאני יקלוט אותו וימצא מקום בנתיב הימני לעבור אליו בבטחה.

זה לא כביש לסגור סקאלה, יש עוד רכבים על הכביש וצריך לנהוג בהתאם.

עובדה שbmw m5 שהגיעה מאחוריי במהירות והאטה, בידיוק כשהסתכלתי במראה, לא הפעילה אפילו פעם אחת אורות גבוהים, חיכתה בסבלנות דקה עד שעברתי לנתיב הימני, ואז המשיך לטוס במהירות שרצה.

נ.ב

תרבות ה"לי יש רכב יוקרתי ומהיר ואתה עם טרנטה שלא עוברת 100, אז תעוף לי מהנתיב כי אני הכי גדול והכי מהיר" לא תופסת אצל אדם הגיוני. אולי רק אצל עבריינים וערסים. לא צריך לשבור הגה ימינה כל פעם שרואים איזה רכב יוקרתי שמגיע מאחורייך.

ראית בזמן והספקת לעבור, אשרייך. לא הספקת לקלוט אותו אז שיז***ן בסבלנות.(ולמי שחושב שזה ביטוי גס שיברר שוב עם לשונאי)

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

למה שאסכים עם ההנחות השגויות שלך? אתה ממשיך לא להבין כללי תנועה בסיסיים. הגרמנים נהגים סבלנים ולא מהבהבים למי שנמצא במהלך עקיפה, אתה התנחלת בשמאלי ולא הסתכלת במראה (סליחה, הסתכלת פעם בדקה, כל הכבוד על הנהיגה הבטוחה שלך), והאגו הישראלי הטיפוסי שלך מאשים את נהגי הלמבו והפרארי בפלצנות, במקום לתהות היכן אתה בעצמך טועה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אז עם כל הכבוד הם יכולים להאט עד שאני יראה אותם יעבור בבטחה נתיב ואז יתן להם לעקוף אותי.

תאמין לי שב200 קמ"ש אני עדיין עוקף את רוב הרכבים(לא כי אני מהיר ומגניב) ואותו "פלצן" יכול לחכות דקה עד שאני יקלוט אותו וימצא מקום בנתיב הימני לעבור אליו בבטחה.

לא, אם אין מישהו בנתיב הימני, אתה חייב לנסוע בימני.

אין פה שיקול דעת.

עובדה שbmw m5 שהגיעה מאחוריי במהירות והאטה, בידיוק כשהסתכלתי במראה, לא הפעילה אפילו פעם אחת אורות גבוהים, חיכתה בסבלנות דקה עד שעברתי לנתיב הימני, ואז המשיך לטוס במהירות שרצה.

היא הייתה עם האיתות לכיוון שמאל?

שם הם מתורבתים אז הם פשוט מאותתים שמאלה במקום להבהב. יותר מנומס.

תרבות ה"לי יש רכב יוקרתי ומהיר ואתה עם טרנטה שלא עוברת 100, אז תעוף לי מהנתיב כי אני הכי גדול והכי מהיר" לא תופסת אצל אדם הגיוני. אולי רק אצל עבריינים וערסים. לא צריך לשבור הגה ימינה כל פעם שרואים איזה רכב יוקרתי שמגיע מאחורייך.

ראית בזמן והספקת לעבור, אשרייך. לא הספקת לקלוט אותו אז שיז***ן בסבלנות.(ולמי שחושב שזה ביטוי גס שיברר שוב עם לשונאי)

אני מסכים עם החלק האחרון "בערך".

נכון שיש המון ערסים על רכבים יוקרתיים אבל אתה צריך לצאת מהנתיב השמאלי כשאתה יכול.

בגרמניה זה לא כמו פה. שם אתה צריך להיות מנומס.

פורסם
למה שאסכים עם ההנחות השגויות שלך? אתה ממשיך לא להבין כללי תנועה בסיסיים. הגרמנים נהגים סבלנים ולא מהבהבים למי שנמצא במהלך עקיפה, אתה התנחלת בשמאלי ולא הסתכלת במראה (סליחה, הסתכלת פעם בדקה, כל הכבוד על הנהיגה הבטוחה שלך), והאגו הישראלי הטיפוסי שלך מאשים את נהגי הלמבו והפרארי בפלצנות, במקום לתהות היכן אתה בעצמך טועה.

יודע מה? אתה צודק, נהגים כמוני מקומם בכלא ולא על הכביש. אתה מכיר את כל החוקים יותר טוב ממני ואני זה שטועה.

עכשיו כשיצאת צודק אומר לך עוד דבר קטן, אל תקבע שאני "מתנחל" על הנתיב השמאלי מבלי לראות מה קרה בפועל, בפרוש ציינתי שעקפתי רכבים ולרוב זה יותר מכמה מכוניות.

שיהיה לך יום טוב וסע בזהירות(אולי בטעות יצא לך לראות אותי מתנחל על הנתיב השמאלי):banghead:

2008 AUDI S3

פורסם

כאשר לא יודעים להתמודד עם טיעון פונים לדמגוגיה :shock:

האם לדעתך להסתכל במראה האחורית פעם בדקה זה מספיק?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

מעניין אותי איך הם עם הפלא בזמן נהיגה ? בכבישי ארצנו לפחות כל רכב שלישי אני קולט אותו מסמס\מדבר בזמן נהיגה

מה כל כך דחוף צריך להיות בשביל לדבר בזמן נהיגה :?:

ולעניין גרמניה אין מה להשוות.איזה תרבות יש פה בכלל ברצינות :wink:

פורסם
אתה טועה,

זה לא רק הרדמות ברמזורים, מה עם "אופס, אני בנתיב הימני ביותר ובעצם צריך את השמאלי, אז אני אחתוך את כולם", ולבל נשכח את "אופס, פספסתי את הפנייה, הבא וניסע ברוורס בכביש מהיר כמה מאות מטרים".

סיפור אמיתי.

מעבר לזה שאם אני טועה ועולה על מחלף לא נכון אני דופק לעצמי כאפה וממשיך הלאה עד היציאה הבאה, וככה מנסה גם לחנך את הבת שלי שעתידה להוציא רישיון בשנים הקרובות, להלן המקרה:

חבר של קולגה בעבודה נוסע באוטובאן בגרמניה , עולה על המחלף הלא נכון ואחרי 100 מטר מתעשת ומבין שמפה הוא לא יגיע ליעדו. עושה רוורס ואז מאחורי העיקול, גרמני שלא העלה על דעתו שמישהו מסוגל לעשות דבר כזה נכנס בו במהירות גבוהה.

בינתיים שני הרכבים בשוליים, ואחרי כמה דקות מגיעה ה"פוליצה" הגרמנית. השוטר מתחיל עם הנהג הפוגע (זה שמאחור), רושם כמה דברים ואז מגיע לישראלי שעשה רוורס ומתנצל, "סע אדוני, אני מאד מצטער, יש לי פה עסק עם איזה שיכור שטוען שהרכב שלך נסע אחורה בכביש מהיר ... "

ככה זה שם. וגם אני בכל בארבעת הביקורים שלי בחופש בגרמניה נהניתי מהנהיגה בצורה שאין לתאר, וכן, גם אני מרגיש שאני נוסע ברוורס בצד ימין על 160 כשעוקפים אותי על 200 וזה לא מזיז לי.

זה נכון גם לגבי צפון איטליה (החלק שקרוב לגבול עם אוסטריה / גרמניה) , הולנד , בלגיה , צרפת ובטח עוד כמה מדינות ממערב אירופה שלא ביקרתי בהן. דרום איטליה לעומת זאת זה סיוט שאין לתאר (נאפולי לדוגמא). שם החוק הוא בגדר המלצה, יצאו לי משום מקום , משהו כמו 40 אופנועים ברחוב חד סיטרי נגד כיוון התנועה. פחד אלוהים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
כאשר לא יודעים להתמודד עם טיעון פונים לדמגוגיה :shock:

האם לדעתך להסתכל במראה האחורית פעם בדקה זה מספיק?

בהחלט מספיק, בכל מקרה אין חוק שמגדיר מתי להסתכל וכמה זמן.

מאחר ולא מדובר פה בחוק, זה נתון לפירוש של כל אחד, וכל אחד יעשה מה שירצה כל עוד זה חוקי.

בכל אופן אני מציע שאת חילוקי הדעות בינינו לא נפרוס פה כי זה כבר סוטה מהנושא. אלא אם כן כולם בעד :D

2008 AUDI S3

• תוכן חדש...