Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין סיכוי למצוא בארץ אלטרנטור משופץ ברמה שיצא משיפוץ מחברה כמו בוש שמוכרת בחו"ל אלטרנטורים משופצים.

ניסיון לשפץ אלטרנטור בחלקים מקורים של הייצרן עולה כמעט כמחצית מאלטרנטור חדש.

לדוגמא: ווסת מתח לאלטרנטור של גולף דור 4 מקורי עולה כמה מאות שקלים.

אין צורך לשפץ את כל האלטרנטור בחלקים מקורים של היצרן. צריך לשים חלקים טובים ולא סינים וכן כשמדובר בגולף לשים ווסת ומיישר זרם של בוש, מקורי.

יש שפצים בארץ לא רבים אבל קיימים ששמים חלקים מקורים ואף מוכרים במחירים שפויים, כמעט כמו הפירוקיות.

...

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשמח אם תוכל לציין כמה עולה ללקוח שיפוץ של אלטרנרטור של 90A המותקן בגולף דור 4 מנוע AKL שנת ייצור 2002 כאשר השיפוץ כולל.

1. החלפת ווסת מתח מקורי או תוצרת בוש.

2. החלפת דיודות יישור מקורי או תוצרת בוש.

3. החלפת מיסב תוצרת SKF או NSK גם NTK הולך.

4. ניקוי+צבע.

5. בדיקה.

6. עבודה.

תודה

איזה כייף לי :)

פורסם

לגברי המקרה - באוטו כזה ישן, שכל סביבת הרכב גם ככה חלשה ועייפה, יהיה קשה מאד להגיע לתוצאות טובות. גם חלק חדש ומקורי של החברה לא היה מחזיק מעמד הרבה מעבר. אם באוטו חדש לסטרטר לוקח 1.1 שניות להניע, ברכב בין 20 עם סטרטר חדש לרכב כבר ייקח 1.8 שניות בגלל שהמנוע כבר לא חדש וכו'.. כבר הוספת לסטרטר 60% עומס... הבנת את הרעיון? גם חלק מקורי באוטו ישן לא יחזיק מעמד, ללא קשר לאיכות השיפוץ או לאיכות החלק.

דעה אישית: 8 חודשים לא הרבה, אבל זה גם לא מעט. הייתי מצפה מאלטרנטור משופץ שיחזיק באיזור השנה (שנה וחצי אם השיפוץ היה מעל ומעבר) - אבל בזה זה נגמר.

אני מקווה שאני מצליח להעביר לכם את רוח הדברים.

אחלה יום.

אומנם כתבת הסבר יפה למה למעשה סטרטר משופץ או חדש לא יחזיק מעמד הרבה מעבר לתקופת האחריות מהסיבה "באוטו כזה ישן, שכל סביבת הרכב גם ככה חלשה ועייפה". אותי ההסבר הזה בכלל לא משכנע מכיוון שיצרן הסטרטרים לוקח המון פרמטרים בזמן תיכנון הסטרטר כמו :

1. צמיגות שמן המנוע. החל משמן בעל צמיגות נמוכה כמו 5W30 ועד שמן בעלת צמיגות גבוהה מאוד SAE40 בטמפ' של מינוס 25 מעלות צלזיוס.

2. טמפ' חיצונית.

3. מומנט סיבוב נדרש.

4. כושר ההתנעה של המצבר גם שהוא לא חדש.

5. מהירות סיבוב מינימלית הדרושה להתנעת המנוע.

6. היצרן לוקח מקדם ביטחון מספיק גדול בכדי שהסטרטר יכול להניע גם מנוע עייף או מנוע שבו המיסבים כבר שחוקים והתנגדות המנוע לסיבוב גדולה יותר כלומר צריך מומנט סיבוב גבוה יותר להתנעה של המנוע מבלי שאורך החיים של הסטרטר יפגע.

ועוד...

סלח לי רוי אבל הטיעון שלך לא מחזיק מים בכדי לכתוב שסטרטר חדש או משופץ שמחזיק 8 חודשים או שנה זה מעל ומעבר זה טיעון של בעל מקצוע למה לא לתת אחריות לתקופה ארוכה יותר או למה הסטרטר מחזיק מעמד רק שנה או שנתיים לאחר שיפוץ.

מנסיוני סטרטר חדש ברכב יישן מחזיק המון שנים כמעט כמו סטרטר חדש במנוע יישן.

במוסכי צ'מפיון נותנים אחריות של שנתיים על סטרטר חדש או סטרטר משופץ של הייצרן בוש.

פורסם

אומנם כתבת הסבר יפה למה למעשה סטרטר משופץ או חדש לא יחזיק מעמד הרבה מעבר לתקופת האחריות מהסיבה "באוטו כזה ישן, שכל סביבת הרכב גם ככה חלשה ועייפה". אותי ההסבר הזה בכלל לא משכנע מכיוון שיצרן הסטרטרים לוקח המון פרמטרים בזמן תיכנון הסטרטר כמו :

1. צמיגות שמן המנוע. החל משמן בעל צמיגות נמוכה כמו 5W30 ועד שמן בעלת צמיגות גבוהה מאוד SAE40 בטמפ' של מינוס 25 מעלות צלזיוס.

2. טמפ' חיצונית.

3. מומנט סיבוב נדרש.

6. היצרן לוקח מקדם ביטחון מספיק גדול בכדי שהסטרטר יכול להניע גם מנוע עייף או מנוע שבו המיסבים כבר שחוקים והתנגדות המנוע לסיבוב גדולה יותר כלומר צריך מומנט סיבוב גבוה יותר להתנעה של המנוע מבלי שאורך החיים של הסטרטר יפגע.

ועוד...

סלח לי רוי אבל הטיעון שלך לא מחזיק מים בכדי לכתוב שסטרטר חדש או משופץ שמחזיק 8 חודשים או שנה זה מעל ומעבר.

אני כתבתי בפוסט המקורי, שהאלטרנטור המשופץ שהתקנתי בסובארו של הגנן.

החזיק 8 חודשים, בעוד שהמקורי החזיק 20 שנה משום מה קיבלתי תגובה שמתייחסת לסטרטר.

באלטרנטור לעניות דעתי, אין הבדל אם הוא נמצא במנוע חדש או ישן.

פורסם

תכתוב שוב פעם את ההודעה שלך בפניה ישירה לרוי.

פורסם
אשמח אם תוכל לציין כמה עולה ללקוח שיפוץ של אלטרנרטור של 90A המותקן בגולף דור 4 מנוע AKL שנת ייצור 2002 כאשר השיפוץ כולל.

1. החלפת ווסת מתח מקורי או תוצרת בוש.

2. החלפת דיודות יישור מקורי או תוצרת בוש.

3. החלפת מיסב תוצרת SKF או NSK גם NTK הולך.

4. ניקוי+צבע.

5. בדיקה.

6. עבודה.

תודה

במקרה הזה המחיר די מטפס למעלה. כזה דבר יעלה 600 + מע"מ. (חלקים יקרים)

אממה - כל בעל מקצוע יגיד לך שמיישר (דיודות..) לא מחליפים כי הוא פשוט לא מתקלקל + וסת זרם יש תחליפי מצוין שלא נופל מהאיכות של בוש, ובלי שני אלה המחיר כבר יורד ל400 +מע"מ. בנוגע למיסב - כל מי שלא עובד עם NSK (או KOYO שנחשב לדעתי למיסב הטוב בעולם - מעולם לא שמעתי על תקלה איתו) כסטנדרט הוא חאפר נקודה. ויש כאלה שמשתמשים בסינים בשביל לחסוך כמה שקלים (עצוב) בכל אלטרנטור.

2. טמפ' חיצונית.

3. מומנט סיבוב נדרש.

ועוד...

סלח לי רוי אבל הטיעון שלך לא מחזיק מים בכדי לכתוב שסטרטר חדש או משופץ שמחזיק 8 חודשים או שנה זה מעל ומעבר זה טיעון של בעל מקצוע למה לא לתת אחריות לתקופה ארוכה יותר או למה הסטרטר מחזיק מעמד רק שנה או שנתיים לאחר שיפוץ.

במוסכי צ'מפיון נותנים אחריות של שנתיים על סטרטר חדש או סטרטר משופץ של הייצרן בוש.

אני יותר ממזמין אותך לפתוח סטרטרים חדשים מקוריים של בוש, ותראה את רמת החיסכון שלהם. זה מגיע לרמה שבתוך הבנדיקס הם שמים 4 קפיצים ו4 ג'ולות במקום 6 ו-6, ובעלי מקצוע צריכים לעבוד כפליים קשה בגלל שהם רוצים לחסוך 4 אלפיות אגורה לסטרטר (אני בעצמי מוסיף כדי לשפר את האיכות של הסטרטר). הם ממש לא תלית שכולה תכלת וכל תאוריית ההנדסה שיש לך לגביהם אומנם נשמעת טוב, אבל פשוט לא אמיתית. מניסיון של שנים על גבי שנים (בעשרות, כן?) אני אומר לך בוודאות, ללא צל של ספק - הטיעון שלי כן מחזיק מים. אין פה שחור ולבן, לא כל המשופצים מחזיקים 8-9 חודשים. הרוב מחזיקים 4-5 שנים ויותר. כמו שיש חדשים מקוריים שמתקלקלים אחרי 6-7 חודשים.

ואיפה רשמתי ש8-9 חודשים זה "מעל ומעבר"? זה ממש לא מעל ומעבר - ורוב בעלי המקצוע יחליפו כזה מוצר תחת אחריות בלי יותר מדי שאלות. זה גם השם שלהם שבסיכון.

בנוגע למסומן באדום - במחיר שאתה משלם לצ'מפיון, כל בעל מקצוע היה מוכן לתת לך אחריות גם ל3 שנים - וזה אחרי שתקבל 25% הנחה.

תקשיב, אין סיבה בעולם שאלטרנטור משופץ יחזיק רק 8 חודשים. זה נדיר שזה קורה, אבל זה קורה. גם בחדשים. בכל מוצר שקיים יש תקלות בפרק זמן שהוא פשוט לא סביר. ומה אתה יודע? יש גם משופצים שמחזיקים 10 שנים. לעתים (לא תמיד) זה לא תלוי רק בשפץ ובאיכות השיפוץ, אלא גם בעומס המופעל עליו (על האלטרנטור), בסביבת המנוע ובהמון גורמים כמו מזג האוויר ושימוש בצרכנים ו1001 דברים.

מספיק שבאוטו ישן צמות החשמל לא יהיו 100% וזה כבר פתח לתקלות, וחיבורים רופפים והשד יודע מה עוד.

מצטער, אבל אני לא מכיר את המקרה הספציפי של הגנן שלך, כך שלא אוכל לענות ספציפית לגביו.

...

פורסם
במקרה הזה המחיר די מטפס למעלה. כזה דבר יעלה 600 + מע"מ. (חלקים יקרים)

אממה - כל בעל מקצוע יגיד לך שמיישר (דיודות..) לא מחליפים כי הוא פשוט לא מתקלקל + וסת זרם יש תחליפי מצוין שלא נופל מהאיכות של בוש, ובלי שני אלה המחיר כבר יורד ל400 +מע"מ. בנוגע למיסב - כל מי שלא עובד עם NSK (או KOYO שנחשב לדעתי למיסב הטוב בעולם - מעולם לא שמעתי על תקלה איתו) כסטנדרט הוא חאפר נקודה. ויש כאלה שמשתמשים בסינים בשביל לחסוך כמה שקלים (עצוב) בכל אלטרנטור.

אם המחיר לשיפוץ אלטרנטור של 90A עבור גולף דור 4 הכולל החלפת דיודות יישור+ווסת מתח מקורים או של בוש +מיסב אז המחיר בהחלט מפתה.

פורסם

אח! האבנים המשתלבות האדומות האלה בתמונות בפתיחה - מה נשמע שכן

:-D

אכן, אלטרנטור שמסוגל לספק 150A הוא אלטרנטור מכובד ביותר - אני חושב שלזה התכוונת כשציינת "בן-זונה של אלטרנטור" ולווא דווקא לאיכות הייצור שלו או העמידות שלו או כל דבר אחר למרות שסה"כ, VALEO עד כמה שידוע לי נחשב יצרן מעולה.

בד"כ אתה תראה אלטרנטורים עתירי זרם ברכבים שיש בהם מערכות סטריאו תחרותיות שצריכות לספק זרם גבוה לאורך זמן - כמו למשל תחרויות SPL שבהן מודדים סה"כ תדר אחד למשך זמן ארוך יחסית ואז צריכת הזרם שתשתית החשמל של הרכב נדרשת לספק היא עצומה.

הגיוני גם לראות אלטרנטורים "בריאים" ברכבי עבודה שצריכים להפעיל ציוד בשטח כמו ממירי מתח.

הגיונוי לראות אלטרנטורים "בריאים" ברכבי יוקרה שבהם מספר המערכות החשמליות בנוסף למנוע גדול דורשים את היכולת לתת את האקסטרא הזו - בהרבה מהרכבים האלה אתה גם תמצא מצבר AGM קטן בתא המטען או במקום אחר ברכב.

אבל למה אתה צריך\רוצה לשים בקסארה אלטרנטור של 150A ?

בנוסף לכך - מרק - אני זוכר שחבר פורום בשם "עתיד" (גורל) החליף בזמנו בגולף דור 4 שלו (2 ליטר) אלטרנטור מקורי לאלטרנטור תואם של BOSCH שמוציא 150 אמפר והיו צריכים להתאים לו פולי חדש בכדי לקסטם אותו למנוע שלו.

אם אני זוכר נכון היה מדובר בסכום של לפחות 1500 שקלים והעבודה בוצעה ע"י חבר פורום שמתמחה בכך - בוצעה שם עבודה טובה.

אז להביא אלטרנטור שמוציא 150A ב400 שקלים - זו מציאה אמיתית!

אני שקלתי להביא לאוונסיס שלי אלטרנטור שמוציא 250אמפר מקורי של RAV4\קאמרי 2.4 ליטר ש"אמור" להתאים לאוונסיס 2 ליטר שלי אבל כמו שאתה יודע הרבה יותר טוב ממני, "אמור" זה סוג של דג ולכן בסוף לא המשכתי בחקירות לגבי מה יהיה האלטרנטור הכי חזק ותואם לרכב שלי - מה גם שירדתי מהרעיון כי אלטרנטור מקורי של 120A מספק את הצרכים שלי מהרכב וגם ממערכת הסטריאו.

אני אומר את זה כמו שאני רואה את זה - אלטרנטור טוב של וולאו שמוציא בן זונה של זרם מוצא!

השאלה - באיזה סל"ד?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
[right

בנוסף לכך - מרק - אני זוכר שחבר פורום בשם "עתיד" (גורל) החליף בזמנו בגולף דור 4 שלו (2 ליטר) אלטרנטור מקורי לאלטרנטור תואם של BOSCH שמוציא 150 אמפר והיו צריכים להתאים לו פולי חדש בכדי לקסטם אותו למנוע שלו.

אם אני זוכר נכון היה מדובר בסכום של לפחות 1500 שקלים והעבודה בוצעה ע"י חבר פורום שמתמחה בכך - בוצעה שם עבודה טובה.

אז להביא אלטרנטור שמוציא 150A ב400 שקלים - זו מציאה אמיתית!

[/right]

בוודאי שאני זוכר מכיוון שהתכתבתי עם עתיד בפרטי בנושא.

המחירים שמציג חבר הפורום רוניסטראט עבור שיפוץ אלטרנטורים בצורה איכותיית הם שוברים שוק. בכול מקרה רצוי לבצע סקר שוק

ולבדוק מה נותנים אחרים במחיר הזה לפני שמוסרים אלטרנטור לשיפוץ.

פורסם

אפשר לשבור את השוק אבל אסור להתפלא אם נשברה לך השוקת כתוצאה מכך.

זכור לי מהימים המוקדמים של פורום אודיו על מכון שיפוץ אלטרנטורים מומלץ איפשהו באזור סגולה בפתח תקווה.

אני מניח שאתה יודע על איזה חבר פורום אני מדבר אם התכתבת על זה עם עתיד באופן ישיר אז אין טעם להוסיף כאן מידע.

אני רק יכול לאמר שלהביא אלטרנטור מחו"ל לרכב שלי עומד על אזור ה1500-2000 שקלים כולל מיסים ומשלוחה - וזה מבלי שאצטרך לקסטם תושבות או כל חלק אחר ולא כולל עבודה אז 400 שקלים?

מרכב שלא הספיק לעבור הרבה לפני שהושבת - באמת, בלי להיות ציני - אה-גרוייסאע מציעאס!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...