Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה קטע, עכשיו אני יותר מבולבל ממה שהייתי כשפתחתי את השרשור... :wink:

אם המסך הכחול יצוץ שוב אנסה לצלם אותו באייפון לפני שהוא עושה ריסטרט.

מעבר לזה, האם העובדה שהחלפתי זכרונות והתקנתי את מערכת ההפעלה על כונן SSD

יכולה להיות קשורה פה?

בווינדוז - הכל קשור.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוריד את התוכנה מהלינק הראשון.

היא תציג בפניך את המסכים הכחולים בלי צורך לחכות במתח למסך הכחול הבא.

לאחר מכן תעלה פה סקרינשוט של הרשימה.

תחזיק אצבעות שזה מסך כחול שחוזר על עצמו ולא 20 סוגים שונים.

עריכה: המסכים לא מציינים דרייבר מסוים, ההימור שלי על זכרון. בדוק עם MEMTEST86.

האם בנוסף למסכים הכחולים היו גם פריזים בתקופה האחרונה?

פורסם

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תודה רבה.

קניתי את התוכנה (30$) שהמליצו עליה - Speedy PC Pro

עשיתי סריקה ונמצאו 700 (!) שגיאות. התוכנה תיקנה את השגיאות לפי מה שהיא אומרת.

יש מצב שזה יפתור את זה? התוכנה הזו בעצם מכסה את כל בעיות המערכת?

פורסם

לא בטוח, נתתי לך את הקישור כדי שתראה מה האפשרויות לבעיה. מה שהתוכנה הזאת עושה אפשר לעשות בחינם עם תוכנות אחרות.

בכל אופן אם עזר עזר, ואם לא אני מאמין שאתה תחזור לדווח :)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לדעתי בזבוז כסף.

יש מספיק תוכנות בחינם שעושות את אותו דבר.

בנוסף מסכים כחולים לרוב הם 80% חומרה 20% תוכנה.

ממליץ מאוד על בדיקת MEMTEST

פורסם

Memtest לא ממש יעילה, מאחר ואין באפשרותה לאמץ ולבחון את הזכרונות בסביבת Windows. היא כן עשויה למצוא פאקים קריטיים בזכרונות, אך לא כאלו שנמצאים "בתחום האפור" (מרבית המקרים), אשר יתגלו רק בעת מאמץ וניצול מקסימלי של נפח הזכרון.

אם אתה בקטע של אלימינציה עצמית והתעסקות עם הוצאה/החלפה של הזכרונות, אתה מוזמן להמשיך לקרוא ולהתקין Coretemp בכדי לנטר את טמפרטורת המעבד ולהריץ אותה במקביל לבדיקת מאמץ באמצעות Linx (שתי התוכנות חינמיות) ; אף פעם השילוב הזה לא איכזב אותי כשהייתי צריך לבדוק את יציבות המערכת לאחר המהרה, או יציבות באופן כללי OOTB.

אופן הבדיקה הוא די פשוט, אתה מריץ תחילה את Coretemp ומוודא שאתה מקבל ניטור דינאמי של טמפרטורת ליבת (או ליבות) המעבד. ניתן למזער את התוכנה ואז הטמפרטורות יופיע לך בשורת המשימות.

במקביל מריץ את Linx ובתוכה אתה מגדיר Problem Size של 15,000 או 20,000 (אם במערכת פחות מ 4 ג'יגה ראם, תדרש לבחור בערך נמוך יותר - התוכנה בכל מקרה לא תיתן לך להתחיל בבדיקה אם כמות הזכרון המוקצת ל PS חורגת מהמקסימום האפשרי).

בערך Run ניתן להגדיר בין 5 ל 10 Times ולהתחיל. עם תחילת הבדיקה, אתה תבחין שטמפ' המעבד מתרוממת. מומלץ שהליבה/ות לא יעברו את קו ה 75 מעלות.

אם אתה רואה שזה המצב, הפסק את הבדיקה ותשקול לבדוק במקביל לזכרונות את גוף הקירור היושב על המעבד, ייתכן שהוא סתום באבק או שאינו יושב טוב, או שמא הגריז הטרמי הנמצא בינו לבין גוף המעבד כבר מזמן הפך לאבקה וזקוק לרענון. כל מעבדת מחשבים שכונתית אמורה לדעת כיצד להתעסק עם זה אם לך אין מושג מה אני רוצה.

אז מה עושים עם הבדיקה החמימה הזו?

בגדול, אם המערכת לא יציבה מבחינה חומרתית (בין אם מדובר בספק, לוח אם, מעבד או זכרונות), מרבית הסיכויים שתחטוף מסך כחול או ריסטרט של המחשב עוד לפני שיסתיים הסשן הראשון (עניין של דקות).

אם העסק קרס וטמפרטורות המעבד לא חורגות, השלב הבא יהיה להוציא סטיק זכרון אחד ולחזור על הבדיקה וחוזר חלילה, תוך כדי שאתה מקפיד לקרוץ מדי פעם לטמפרטורות.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה לכם.

הייתי מאד שמח לקחת את המארז למעבדה

אבל מכיוון שמדובר במארז תרמל-טק ענקי ששוקל לא מעט ומשמש לעבודה,

זה מעט מסורבל ולא נוח להסחב איתו מחוץ למשרד.

אם העניין יחזור על עצמו שוב, אחזור לעדכן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום שוב!

עדכון קל:

המסכים הכחולים המשיכו ושוב חזרו בתכיפות של פעם ביום.

בלי שום התראה - פעם בזמן הפעלת תוכנה גרפית ופעם סתם תוך כדי גלישה באינטרנט.

התעצבנתי והחזרתי לזכרונות הישנים ונכון לעכשיו, טפו טפו טפו, הכל בסדר כבר יומיים.

הזכרונות הישנים והחדשים הם של חברת Corsair.

וגם פה יש קטע מעט הזוי -

כרגע אני עם הזכרונות הישנים - 6X2 סה"כ 12 ג'יגה ראם.

מה שמצחיק הוא שהחדשים היו 6X4 משמע 24 ג'יגה ראם,

ואני לא מרגיש שום הבדל במהירות הרינדור של התוכנות הגרפיות או בכלל במהירות התגובה של המחשב.

בדקתי במפרט של הלוח אם והוא כן אמור לתמוך עד 24 גי'גה אז איך זה שאין שום הבדל?

יש למישהו הסבר לתופעה הזו?

• תוכן חדש...