Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני עובד בסניף פיצה דיי גדול, יודע מה משותף ל 20 שליחים בגילאים שונים, עם ניסיון רכיבה שונה, מהירים יותר,מהירים פחות?

כולם אבל כולם עשו תאונה בזמן רכיבה על אופנוע, חלק מהתאונות היו יותר קשות וחלק נגמרו בשיפשופים . אבל הבנת את הרעיון.

סע כמה ואיך שבא לך, אל תחשוב לשניה שאתה חסין ולך זה לא יקרה.

אם אני עושה תאונה, יש לי כריות אוויר ושילדה שתגן עלי .מה יש לך?

הייתי שליח פיצה במשך 7 שנים וקרו לי 5 תאונות דרכים שאף אחד לא הייתה באשמתי. אני יודע במה מדובר. לצערי הרב, שליחי פיצה של היום במיוחד הם חמומי מוח. כשאני ברכב ורואה שליח משתולל אני לא מבין מאיפה יש לו את הביצים לרכוב ככה.

למען הפרוטוקול, ישנם גם רוכבי אופנועים כבדים שכנראה יש להם ביצים יותר גדולות משכל.

מנסיון של שנתיים בתור שליח על קטנוע אני רק אוסיף ואומר מנסיוני את הדבר הבא:

אם אתה מחליק\נופל\מתנגש- עדיף שזה יקרה לך על כביש רטוב.

לצערי חוויתי גם רטוב וגם יבש, אספלט יבש פשוט מגרד אותך כמו מגרדת.

ועל הרטוב אתה מחליק בלי בעיה(אבל נשאר כתם בבגד שלא יורד).

הייתי שליח מ2006 עד 2008.

מאז 2008 אני רק על רכב, לא נגעתי באופנועים\קטנועים. אבל משהו בתוכי עושה לי חשק לקנות כלי לכביש או לשטח :roll:

זה ההבדל בין לרכוב כשליח של פיצה לבין רוכב שעושה זאת שנים. רוב הרוכבים המבוגרים\ותיקים רוכבים עם ציוד ששווה אלפי שקלים שכולל חליפות שלמות, כפפות וקסדות טופ אוף דה ליין. הדוגמה שהבאת היא הסיבה מדוע אסור לרכוב עם מכנסיים קצרים וקפכפים. אגב, שאף אחד לא ישלה את עצמו, ג'ינס נחתך כמו כלום כאשר הוא בא במגע עם אספלט. מה שכן מספק הגנה זה מעיל ומכנס עור יעודיים.

מצד אחד זה באמת מסוכן יותר אבל מצד שני לא רק שזה כיף אלא ז גם מוריד את הסיכוי שלך למות ממחלה או מזקנה כי מתים רק פעם אחת.

אישית אין לי בעייה עם דברים מקצרי חיים כי ממילא נמות בסוף אז לפחות נהנה מהחיים. הבעייה האמיתית היא אם אתה נפגע ונשאר נכה בי אז זה גהינום עלי אדמות לך ולסובבים אותך.

זאת הסיבה מדוע ביטוח לאופנועים עולה הון תועפות בארץ. הוא לא מוגבל בסכום. לא בסכום הפיצויים ולא בסכום עלות הטיפולים הרפואיים. הדבר הכי מטומטם שמישהו יכול לעשות זה לרכוב ללא ביטוח.

דרך אגב, אני ממליץ לכל רוכבי האופניים בשטח במיוחד לאלה שאוהבים את תחום הדאון היל לעשות ביטוח כזה או אחר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הייתי שליח פיצה במשך 7 שנים וקרו לי 5 תאונות דרכים שאף אחד לא הייתה באשמתי.

אפילו אם נוריד את הסיכונים שאופנוענים רבים גורמים לעצמם על ידי התנהגותם בדרך המשפט שלך מצדיק את הבחורה. לא משנה מי אשם - אתה ומשפחתך הם שתשאו בסבל מהפציעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אישית אין לי בעייה עם דברים מקצרי חיים כי ממילא נמות בסוף אז לפחות נהנה מהחיים. הבעייה האמיתית היא אם אתה נפגע ונשאר נכה בי אז זה גהינום עלי אדמות לך ולסובבים אותך.

אני בטוח שלילדים שלך כן יש בעיה עם דברים מקצרים חיים שאתה עושה. לך אולי לא אכפת להיפגע, כי ממילא חיים רק פעם אחת, אבל כשיש לך ילדים ומשפחה כל פעולה שלך מצריכה חשיבה גם עליהם. אם אתה נפגע אתה נהפך לנטל על המשפחה, ואם אתה נהרג מי יודע מה יקרה לשפחה. בכל מקרה, אדם אם משפחה, רצוי שלא ינהג באופנוע, עם כל הכבוד לאהבה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אל תצא עם אחיות. הן תמיד מכירות את כל הסיפורים הקשים (זה נכון ובכ"ז, אני נשוי לאחת כזו :inlove:).

אין ביטוח לשום דבר.

מצד שני - שום דבר לא ישווה לרכיבה על אופנוע.

בכל מה שאתה עושה והקשור לרכיבה ממונעת - תזהר לפחות אתה, ע"מ למזער סיכונים.

alfa 156 2.5.

פורסם

היי חבר ,

טוב אז ככה, אני התחלתי לרכב לפני כחודש (מאוד מרוצה )

רק מחפש את ההזדמנות לעלות על הכביש .

מאוד נזהר לא לשחק עם הכלי ועם הכביש , וכן כבר פגשתי כמה דבילים .

אם זה מה שאתה רוצה תגשים את החלום שלך , אחרי זה תחליט האם זה בשבילך או שלא .

אף אחד פה לא יוכל להגיד לך האם כדאי או שלא .

שיהיה בהצלחה בבחירת הכלי . ורכיבה בטוחה .

פורסם

אחוז כלי רכב דו״ג הינו 4% והם מהווים 2% מסך כל הנסועה, ועדיין הם מהווים יותר מ10% מסך ההרוגים

חלק גדול מהסטטיסטיקה הזו נובעת מאופי הנהיגה שלכם לא פחות מאופי הכלי, במסגרתו חוקים הם רק המלצה (בין אם מדובר בלחתוך רכבים, לזגזג בין נתיבים, לעמוד על מעברי חצייה ברמזור והשיא של החוצפה: נהיגה על מדרכות).

ולגבי כותרות השרשור- אני אמשיך להטיף לך כמה שאני רוצה, אחרי הכל אני משלם על הטיפשות שלכם בביטוח הרכב שלי.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אחוז כלי רכב דו״ג הינו 4% והם מהווים 2% מסך כל הנסועה, ועדיין הם מהווים יותר מ10% מסך ההרוגים

חלק גדול מהסטטיסטיקה הזו נובעת מאופי הנהיגה שלכם לא פחות מאופי הכלי, במסגרתו חוקים הם רק המלצה (בין אם מדובר בלחתוך רכבים, לזגזג בין נתיבים, לעמוד על מעברי חצייה ברמזור והשיא של החוצפה: נהיגה על מדרכות).

ולגבי כותרות השרשור- אני אמשיך להטיף לך כמה שאני רוצה, אחרי הכל אני משלם על הטיפשות שלכם בביטוח הרכב שלי.

אל תתחיל עם זה ואל תיכנס לזה.

המשפט המודגש - כוחה של דמורליזציה, מדהים לראות את זה מהצד.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
אני בטוח שלילדים שלך כן יש בעיה עם דברים מקצרים חיים שאתה עושה. לך אולי לא אכפת להיפגע, כי ממילא חיים רק פעם אחת, אבל כשיש לך ילדים ומשפחה כל פעולה שלך מצריכה חשיבה גם עליהם. אם אתה נפגע אתה נהפך לנטל על המשפחה, ואם אתה נהרג מי יודע מה יקרה לשפחה. בכל מקרה, אדם אם משפחה, רצוי שלא ינהג באופנוע, עם כל הכבוד לאהבה.

אתה נובח על העץ הלא נכון.

אני ירדתי מדו גלגלי אחרי שהתחתנתי וכש ולד הבכורה הפסקתי גם עם דאונים. אחרי שנפצעתי בתאונת דרכים (עם רכב) גם דאגתי לביטוח חיים ופנסית שארים שאם הקדנציה שלי צסתים מוקדם מהצפוי שהמשפחה שלי תמשיך להתקיים בכבוד.

אני דיברתי בכללי על עצם רעיון של להסתכן. ממש לא עודדתי את זה ואני לא חושב שמי שמגדל משפחה יכול להרשו. לעצמו להסתכן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו ש Night Driver אמר

הבעיה היא לא עם הלמות, הבעיה עם הפציעות שלא הורגות אותך,

מהחלקות שבקרת יציבות היום מתקנת אותך בלי בעיה ברכב אתה מחליק מאופנוע ונשאר עם שפשופים שורפים לשבועות

מתאונות פחחות ברכב אתה יוצא מאופנוע עם שברים וגבס לחודשים

מתאונות שנפתחות בהן כריות אוויר לא בטוח שתוכל ללכת יותר אם היית על אופנוע

הכל עיניין של ניהול סיכונים בחיים ושכל אחד יעשה את שלו

בעברי רכבתי, היום החלטתי שזה לא שווה לי יותר

הכי מצחיק אותי שאנשים עושים לי כאלה חישובים בזמן שהם מעשנים מולי סיגריה אחרי סיגריה

אני מעדיף למות במכה אחת מאופנוע מלגסוס שלוש שנים מסרטן ריאות.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לכן אמרתי, מטומטם מי שרוכב ללא ביטוח. ביטוח חובה לאופנוע דואג שכל ההוצאות הרפואיות משולמות על ידי הביטוח עד השקל האחרון. כמו כן, ישנו פיצוי במקרה כזה או אחר. אלה שחכמים מוסיפים ביטוח חיים לפונקציה על מנת לדאוג למשפחה אחרי לכתם אבל זה נכון לגבי כל דבר בחיים.

אגב, במידה וזה משתמע אין לי שום קשר לחברות ביטוח או למככר ביטוח לאנשים.

אדוני, אני לא מבין מדוע אתה משתמש במילה "שלכם"? האם כל שמוק במכונית מייצג את כלל הציבור שנוהג במכוניות? הכללות זה דבר מסוכן.

משלם על הטיפשות שלנו בביטוח הרכב? מוזר מאוד. אם אתה משלם על רוכבי אופנועים אז למה ביטוח עולה לי מעל 5 אלף ש"ח? אם אני רוצה להוסיף עוד אדם לביטוח אז התענוג יעלה מעל ל 8 אלף ש"ח לא כולל צד ג'. אני לא מבין בדיוק איפה נכנסת הסובסידיה שלך? ובלי עין הרע, בינתיים תשלומי הביטוח של האופנועים השפויים שלא עושים תאונות מממנים את נהגי המכוניות שעושים תאונות מדי יום ביומו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קליפה, עם כל הכבוד לביטוח, החיים עם נכה אינם החיים עם אדם בריא, גם אם הביטוח משלם (ולא תמיד מספיק).

לגבי עלות הביטוח לרוכבי דו"ג - לחברת הביטוח תחשיבים הכוללים את העלויות הצפויות להן בשל תאונות אופנוע, וכנראה שהתחשיב מצביע על סיכון גבוה גם בתדירות הפגיעות וגם בחומרתן. החברה מתקשה להבחין בין הנהג הזהיר והאחראי לבין הזגזגן הממהר, ולכן כולם משלמים ביוקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אדוני, אני לא מבין מדוע אתה משתמש במילה "שלכם"? האם כל שמוק במכונית מייצג את כלל הציבור שנוהג במכוניות? הכללות זה דבר מסוכן.

משלם על הטיפשות שלנו בביטוח הרכב? מוזר מאוד. אם אתה משלם על רוכבי אופנועים אז למה ביטוח עולה לי מעל 5 אלף ש"ח? אם אני רוצה להוסיף עוד אדם לביטוח אז התענוג יעלה מעל ל 8 אלף ש"ח לא כולל צד ג'. אני לא מבין בדיוק איפה נכנסת הסובסידיה שלך? ובלי עין הרע, בינתיים תשלומי הביטוח של האופנועים השפויים שלא עושים תאונות מממנים את נהגי המכוניות שעושים תאונות מדי יום ביומו.

ההכללה הייתה לשם הדגשה, חוץ מזה מצ״ב קישורים בדבר סבסוד ביטוח דו״ג על ידי בעלי רכב פרטי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4184477,00.html

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000666075

מתוך הכתבה:

באוצר טוענים כי בעלי הרכב מסבסדים היום את רוכבי הדו-גלגלי ב-203 מיליון שקל, בנוסף לסכום נוסף של 103 מיליון שקל שעובר לטובת רוכבי הדו-גלגלי באמצעות הסכם החצייה. הסכם לפיו בכל תאונה של אופנוע-מכונית, משתתף הביטוח של המכונית ב-50% מעלות הנזק. לפיכך טוענים באוצר כי הסבסוד הכולל לאופנוענים מגיע לכ-10%.

אנחנו אכן משלמים יותר בגללכם.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אתה נובח על העץ הלא נכון.

אני ירדתי מדו גלגלי אחרי שהתחתנתי וכש ולד הבכורה הפסקתי גם עם דאונים. אחרי שנפצעתי בתאונת דרכים (עם רכב) גם דאגתי לביטוח חיים ופנסית שארים שאם הקדנציה שלי צסתים מוקדם מהצפוי שהמשפחה שלי תמשיך להתקיים בכבוד.

אני דיברתי בכללי על עצם רעיון של להסתכן. ממש לא עודדתי את זה ואני לא חושב שמי שמגדל משפחה יכול להרשו. לעצמו להסתכן.

חלילה לא נובח. לא התכוונתי אליך ישירות, ניסיתי לכתוב באופן כללי. אני לא יודע אם יש לך ילדים או משפחה, ולכן כתבתי באופן כללי.

אני מבין אנשים צעירים שרוכבים, אני קצת מתקשה להבין אנשים בעלי משפחות שעושים זאת.

שבוע טוב שיהיה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אנחנו אכן משלמים יותר בגללכם.

שמע, אתה פשוט, בואנה אתה...

עזוב, היה יום יפה עד עכשיו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...