Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי מי אותה "שורה" ואיך ומהיכן אתה מסתכל עליה (דברים שרואים מפה - לא רואים משם. הרצינות התהומית שאתם מייחסים לפייסבוק, או מתעקשים לייחס לו - גורמת לי לחשוב, שחצי עולם לא שפוי :shock: ).

alfa 156 2.5.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא קורא חדשות.

זה כנראה הפתרון האולטימטיבי :)

נכנס ליאהו(מניות),לפה(מכוניות) וזהו זה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
לא קורא חדשות.

זה כנראה הפתרון האולטימטיבי :)

נכנס ליאהו(מניות),לפה(מכוניות) וזהו זה.

זה אמור להספיק בהחלט (אני מוסיף את מדורי הספורט).

alfa 156 2.5.

פורסם

גם בתור בעל חשבון פייסבוק זה מעצבן, לא בא לי שכל העולם ואישתו בפייסבוק יידע איזה כתבות אני קורא.. :evil:

YNET ז"ל מבחינתי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
אז מה מישהו יגיד לך כדי שתתרשם ממנו? "קראתי הארץ"?

כל העיתונות, כל התקשורת היא צהובה, מגעילה, בלתי נסבלת. זה לא משנה אם תגיד Ynet, וואלה, זרוק כל שם בסופו של יום יהיה מדובר במערכת שתחפש כותרות צהובות שבאות על חשבון האיכות (איכות כבר לא ממש מביאה רייטינג).

מה פתאום, הארץ זה תמיד איכות. הנה, תראה את הכתבה הבאה, כלומר תפתח אותה בסמארטפון, כי במחשב זה עולה כסף.

זה נושא מרתק שנחשפתי אליו רק עכשיו. איזה חוקר ישראלי אחד בדק מאות אלפי תמונות אינסטגרם מניו יורק ומטוקיו, וסידר אותן אחת ליד השנייה לפי סדר כרונולוגי. הוא התרחק מאוד בשביל לחפש דפוסים בצבעים של התמונות וגילה דברים מדהימים!

למשל, ואני מקווה שאתם יושבים בשביל זה, הוא גילה שתמונות שצולמו ביום הן לרוב בהירות, ותמונות שצולמו בלילה, הן לרוב... וואיט פור איט.... כהות! :screwy:

אבל חכו, יש עוד. הוא גילה תגלית מרעישה: בסוף השבוע, אנשים מצלמים יותר תמונות! הוא אפילו מגדיל ומעריך שהסיבה לכך היא שבסוף השבוע לאנשים יש... יותר זמן! :loco: וזו כבר אמירה בעלת משמעות אדירה על העולם של ימינו.

הוא לא מנסה להצטדק, ומודה שאכן תגליות אלו נדמות ברורות מאליהן, אבל מסביר כי זו הפעם הראשונה שניתן לראות זאת בצורה כה ויזואלית. האמת, צודק. בהחלט אפשר להצדיק את המחקר בכך שאף אחד לפניו לא היה משועמם מספיק בשביל לבדוק דברים מובנים מאליהם וחסרי כל חשיבות. שאפו.

וכעת, תסלחו לי בבקשה. עלו לי מגוון אדיר של רעיונות למחקרים רבי חשיבות: מתי אנשים מצחצחים שיניים יותר, בבוקר או בצהריים? מתי יש יותר אנשים בחוף הים, בשעות הלילה המאוחרות של ימי השבוע או בשעות הצהרים של סוף השבוע. וכמובן, איך אפשר בלי מחקר שיבדוק מתי הדופק של אנשים גבוה יותר - כשהם מקלידים על המחשב או כשהם רצים בפארק. :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ענק!!!!!

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רוני, לא מתאים לך להיתפס לטפל. ההערה על בהירות התמונות לא באה כתובנה מרעישה של החוקר, אלא כהסבר לויזואליה שנוצרה בהצגת התמונות לאורך ציר זמן. לגבי העליה בכמות הצילום בסופי שבוע, זה אולי לא גילוי מרעיש אבל עוזר להגדיר פרופיל שימוש באינסטגרם, ואולי בסמרטפונים בכלל. דווקא אותי זה עניין, כי אצלי למשל השימוש בסמרטפון יורד פלאים בסופי השבוע. אני חושב שאני מצלם באייפון יותר באמצע השבוע מאשר בסופו. ומה עם האבחנה לגבי הצבעים השונים של שתי הערים?

בקיצור, המחקר לא מתיימר להביא גילויים פורצי דרך באופן השימוש באינסטגרם, רק לסדר את המידע באופן ויזואלי ולעלות על דפוסים, כמו למשל הבדלי הצבע בין התמונות משתי הערים. הסידור הזה מתיישב על תפר בין מדע לאומנות, אל תתפלא אם מונטאז'ים שהם תוצאה של המחקר הזה יוצגו בגלריות אמנות ויימכרו בהרבה אלפי דולרים. ראה למשל את תרשימי הזרימה של מארק לומברדי (היי, עוד לינק מהארץ!). אז לא, המחקר הזה עוד ממש לא שם, אבל כצעד ראשוני בדרך של חיפוש משמעות מחוץ למידע עצמו, רק בסידורו ודרך הצגתו זה בהחלט מעניין. תודה על ההפנייה למאמר!

פעם הארץ התהדר בסלוגן "עיתון לאנשים חושבים". נכון שזה מתנשא מאין כמוהו, אבל מייצג די טוב את התכנים ואופן הצגתם בעיתון. לא רק מידע פשטני אלא סוג של גירוי מחשבתי. זו אגב הסיבה שיש לי מנוי לסופי שבוע, שמחזיק אותי לאורך כל השבוע (אני קורא רק את המוסף ואת גלריה, כמעט בלי אקטואליה. בשירותים). מי שמחפש את המידע נטו יכול לצרוך אותו באפיקים אחרים, למי שמעניין אותו קצת מעבר (ירידה לעומקם של דברים ויצירת איזה מארג) יש אלטרנטיבה. והנה לופ שמחזיר אותנו חזרה לאותו מחקר אינסטגרם.

יאללה יש לי ישיבה דחופה, מזל שהיום יום שישי ויש מה לקרוא.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

רוני זה עוד כלום.

אפשר לבדוק מי נוסע יותר ברכבת. תושבי טבריה או תל אביב?

איפה משלמים יותר על דלק? בתל אביב או בוונציה?

פורסם
רוני זה עוד כלום.

אפשר לבדוק מי נוסע יותר ברכבת. תושבי טבריה או תל אביב?

איפה משלמים יותר על דלק? בתל אביב או בוונציה?

אין שם מכוניות כמעט-איזה מן מחקר זה? :shock:

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
תגיד אפל בטבריה יש רכבת?

אין לי מושג...

פורסם
מה פתאום, הארץ זה תמיד איכות. הנה, תראה את הכתבה הבאה.

יש אנשים שמבזבזים זמן לכאורה במחקרים טיפשיים ויש כאלה שמשקיעים מזמנם ע"מ להקריץ איזו כתבה רנדומלית ולא מייצגת ולבנות עליה תזה שלמה אודות אי רצינותו של עיתון מסויים.

ההבדל הוא שלמחקר אודות דפוסי השימוש ברשתות חברתיות יש סיכוי טוב להכניס לחוקר הרבה כסף ביום מן הימים, שכן המידע הזה יקר ערך למפרסמים ואנשי שיווק (ותכל'ס, לך תדע למי עוד). החוכמולוג מהפורום לעומת זאת יצחיק במקרה הטוב עוד כמה חוכמולוגים כמוהו, שגם ככה לא בדיוק נמנים על קהל היעד של העיתון או משפיעים כהוא זה על התנהלות היקום, אבל העיקר שהיו צחוקים והראנו ל"הארץ" מאיפה משתין הדג.

פורסם
אין לי מושג...

אני חושב שנדרש סמיילי "ציני".

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...