Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבגני - איני יודע מה מצבה הכלכלי של משפחתך. אבל דבר אחד מובטח. הם אינם עניים. כיון שהעוני הוא הרבה מעבר לאחוזון זה או אחר על עקום ההכנסה במדינה. מדובר בתרבות מסויימת, וכשאני קורא את ההודעות שלך ברור לי שרכשת חינוך והשכלה ראויים, כאלה שיאפשרו לך לפרנס בכבוד משפחה בבוא היום.

המשפחות שבהן עוסק השרשור הן משפחות עם תרבות של עוני, כנראה גם חוסר עניין ויוזמה לצאת ממצב זה, חוסר מחשבה לטווח של מחר בבוקר.

אין לי ספק שמה שנכתב על מערכת החינוך נכון, וצריך להרחיב - יש להשקיע לא רק בחינוך המקצועי שהוזנח על מזבח ה"בגרות לכל אחד" (גם אם מדובר בנגר או מכונאי מלידה) אלא במיוחד בחינוך מרחיב אופקים, מה שנקרה בשנים האחרונות ,מקצועות הליבה" ויותר מכך, לא להתרכז במקצועות חסרי ערך. יותר מכך - לדעתי גם מבחר מסלולי מבחני הבגרות לא סביר, צריך לבטל בסביבות 90% מהמקועות ולהשאיר רק כמה מקצועות חובה ואיזה מגוון מצוממנם של מקצועות אחרים. ו

לגבי הקצבאות - כאן אני דווקא תומך בשיטה האמריקאית: "תלושי מזון" שבהם אפשר לרכוש רק מוצרים חיוניים, לא לשרוף אותם על סיגריות ואלכוהול. לפני מספר שבועות הזדעזעתי כאשר נתקלתי בבחור בן 20 שמשוחרר מהצבא - כדי לסייע לפרנסת משפחתו. אבל הוא מעשן בין 1-2 חפיסות סיגריות ביום. אני לא יודע מה נשאר משכרו החודשי של בחור בן 20, חסר מקצוע, אחרי שרכש 50 חפיסות סיגריות. אבל גם זה כשלון של החינוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4380326,00.html

היום אני מרגיש אשם שאני לא משלם מספיק מיסים בשביל להאכיל את הילד התשיעי והעשירי.

בקצב הזה, הרעיונות של Idiocracy נשמעים כאילו הם קרבים למימוש... הטיפשים ימשיכו להתרבות מבלי שיהיה להם ממון להחזיק בילדים ויאשימו את הממשל, החכמים יביאו ילדים בצורה מושכלת, עד שלבסוף האייקיו הממוצע בעולם יהיה 70.

.Your average Notepad

פורסם
לא אמרתי שלא יבואו.

אבל למה על חשבוני?

שימכרו כל מה שיש להם בגולה ויביאו את הכסף איתם ובמחילה מכבודם, שיקנו הכל כמו שאני קניתי.

למה מגיע להם יותר ממליון שקל + הקלה במיסים על חשבוני?

אם ניקח את המליון וחצי שקל האלו + ההטבות במיסים, אני חושב שזה פי כמה וכמה מאיזה משפחה עם 8 ילדים שמקבלים ביטוח לאומי עד גיל 18.

אני וההורים שלי הגענו ב1991 וקיבלנו מהמדינה בעיקר זרג. אתה יודע מה ההורים שלי עשו (רופאה ומהנדס, דרך אגב)? עבדו כמו חמורים בכמה משרות במקביל כדי לשכור דירה מעפנה בחולון. אתה יודע מה הם לא עשו? עוד חמשה-שה ילדים וגם לא חיו מביטוח לאומי.

שלא לדבר על יחס נפלא מותיקי הביצה

קשקשן

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
בקצב הזה, הרעיונות של Idiocracy נשמעים כאילו הם קרבים למימוש... הטיפשים ימשיכו להתרבות מבלי שיהיה להם ממון להחזיק בילדים ויאשימו את הממשל, החכמים יביאו ילדים בצורה מושכלת, עד שלבסוף האייקיו הממוצע בעולם יהיה 70.

סרט מצויין שממחיש בצורה מעולה מה קורה כשחסרי האחריות מתרבים ללא גבולות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
סרט מצויין שממחיש בצורה מעולה מה קורה כשחסרי האחריות מתרבים ללא גבולות.

לא ללא גבולות, אלא כמו שכתבתי ממקודם, מצב אקטיבי של דארוויניזם הפוך שבו המערכת הכלכלית מונעת ילדים מהמצליח ומעודדת ילודה אצל הנחשל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

MYSTOPP אנחנו עלינו ב90 , אני יכול לברר עם ההורים בדיוק את הסכומים. אבל היה סל קליטה בהתאם לגודל המשפחה.

מקבלים מענק עליה, וסכום התחלתי (זעום,לא משהו רציני שמספיק בקושי לחודש), לפחות כך היה בעליה הגדולה מברה"מ בשנות ה90.

לדעתי תנאים אלה השתנו לרעת העולים בשנות ה2000 עד היום לאחר שהגענו ליעד העולים "הרצוי".

בזמנו למדינה היה אינטרס לעודד עליה ,במיוחס מברה"מ בעיקר מסיבות דמוגרפיות ולבסוף זה השתלם לה והעליה הרוסית לפחות בחלקה אחראית לצמיחה הכלכלית.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
עד שלבסוף האייקיו הממוצע בעולם יהיה 70.

יהיה? כל פעם שאני עוזר אומץ וטוחב את האף מחוץ לדלת הבית, זו ההרגשה השלטת.

וזו לא תחושת התנשאות על הסובבים, ההפך, הם פשוט רובם אימבצילים!:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני וההורים שלי הגענו ב1991 וקיבלנו מהמדינה בעיקר זרג. אתה יודע מה ההורים שלי עשו (רופאה ומהנדס, דרך אגב)? עבדו כמו חמורים בכמה משרות במקביל כדי לשכור דירה מעפנה בחולון. אתה יודע מה הם לא עשו? עוד חמשה-שה ילדים וגם לא חיו מביטוח לאומי.

שלא לדבר על יחס נפלא מותיקי הביצה

קשקשן

שלי עלו ב90. אני נולדתי ב91. אמא ד"ר להנדסת מזון, אבא רופא. כמובן ששניהם היו מנקי רחובות/שירותים. תוך כדי שהיו מתדלקים ומה לא. בשביל דירה מסריחה בשכונת דורה בנתניה. אני הייתי רוסי מסריח למרות שבכלל נולדתי בארץ. וסל הקליטה הספיק בדיוק ל-5% משכר הדירה. ככה נראתה המציאות של כל עולה בארץ, וככה היא נראית היום.MYSTOPP צודק ב200%.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אצל החרדים, הבאת ילדים היא ברירת המחדל, להבדיל מאצל החילונים שאצלם אי הבאת ילדים זה ברירת המחדל,

רוב החרדים לא יודעים מה זה "לתכנן ילודה" זה פשוט לא בלקסיקון.

החרדים מביאים ילדים בגלל הצווי האלוקי "פרו ורבו ומילאו את הארץ" ולא בגלל שום דבר אחר!

אף חרדי לא יפסיק להביא ילדים בגלל כמה מאות שקלים עלובים שהוא יפסיק לקבל

לכן, לחשוב ששלילת קצבאות הילדים תגרום לצימצום הילודה זה פאתטי,

אתה רוצה חברה פחות עניה? עידוד החרדים ליציאה לשוק העבודה זה הפתרון.

האוכלוסיה החרדית מכפילה את עצמה כל ~18 שנה.

כיום יש בישראל כ-750 אלף חרדים.

האם לציווי האלוקי "פרו ורבו ומילאו אל הארץ" יש תנאי עצירה?

כלומר, באיזו נקודה הארץ נחשבת "מלאה"?

20 מליון תושבים?

200 מליון?

2 מליארד?

750 מליארד?

אתה חושב שקיימת אפשרות פיזית ליישב במדינת ישראל 750 מליארד איש?

בקצב הנוכחי תוך ~360 שנה זה יהיה גודל האוכלוסיה החרדית בלבד (!)

אתה מסכים איתי שאין שום אפשרות להגיע למספרים כאלו?

שיש גבול לאפשרות הגידול באוכלוסיה?

אז אולי יש טעם לשאול את השאלה מה גודל האוכלוסיה הרצוי על מנת שכולם יחיו ברווחה?

אני רק לא מצליח להבין משהו בסיסי ואשמח אם מישהו יסביר לי.

אם ילודה גבוהה זה רע, למה מממנים עולים חדשים במיליונים?

מי צריך אותם?

גם ככה יש אבטלה, אין אוכל, כולם עניים ויש יותר מידי ילדים.

שישארו איפה שהם וכך לא רק שנחסוך מליארדים בשנה, גם העלויות העקיפות כמו "תגלית" ושאר השטויות, יחסכו.

תחשבו על זה.

משפחה שלמה של עולים חדשים מקבלת המון כסף ופטור ממסים בהמון דברים.

ולא רק זה אלא שהם מביאים ילדים שיתחתנו כאן ויביאו עוד ילדים.

למה זה טוב?

עולים חדשים עם מקצועות נדרשים ו/או רצון ויכולת להתפתח ולתרום למשק זה טוב.

רוב המדינות מאפשרות הגירה של אוכלוסיות חזקות (מהנדסים, רופאים וכו').

לדעתי כיום מדיניות ההגירה הנוכחית של ישראל מיצתה את עצמה.

הגיע הזמן למדיניות הגירה כמו של כל מדינה נורמלית אחרת.

כל היהודים הנרדפים בעולם כבר עלו לפה.

ואם בעתיד חו"ח יהיה שוב מצב של יהודים נרדפים באיזשהו מקום בעולם אז כן, אפשר יהיה לשנות מדיניות וכן לקבל אותם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני לא כ"כ מבין על סמך מה אנשים בונים תיאוריות שחרדים ובדואים מביאים ילדים לעולם כדי לנצל את הביטוח הלאומי.

כי אלו שתי אוכלוסיות שקל וכיף להשתלח בהן. למעשה המשותף לשתיהן הוא החיים בקהילות/שבטים/חצרות, ולכן הרצון לחזק את אותה קבוצה. יותר ילודה = יותר כוח מול שאר הקבוצות.

האם כפועל יוצא הם נטל בלתי נסבל על הביטוח הלאומי? ייתכן מאוד, אבל מסופקני שבמידה והסיוע יופסק לחלוטין יום אחד ישתנה משהו בקצב הילודה שלהם.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אנלוגי , יותר צר לי שלא יכול להתקיים כאן חוסר שיוויון תעסוקתי כלפי האוכלוסיה הערבית (כיום אוכלוסיה מוסלמית,חלק גדול מהנוצרים והבדואים גם לא משרתים בצבא מסיבות שחלקן קשורות לערבים עצמם וחלק אחר שכן רוצה להתגייס אבל נתקל באילוצים שהמדינה מפעילה עליהם ) מאשר רגשות אשם שאין לי ולא יהיו לי כלפי החרדים. להם אין שום תירוץ לא לשרת בצבא ולא לצאת לעבודה.

זה כמו שתגיד "זה קל להשתלח בפדופילים כי הם חולים ולא יכולים לשלוט בעצמם" (כל עוד הם מקבלים קצבאות,עובדים בשחור ולא משרתים בצבא ,מעודדים בורות ולא תורמים לצמיחה יהיו לאנשים טענות ובצדק)

וכן אנחנו חיים במדינה הכי מתוסבכת בעולם, ועדיין צריך לשאוף כאן למכנה משותף. רוצה ללמוד תורה תלמד בזמנך הפנוי כמו כל יהודי אחר בעולם

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

שנות התשעים זה דבש יקיריי ;)

ההורים שלי עלו מברה״מ בשנות השבעים וכל מה שהיה מותר להוציא זה איזה 100 רובל ששווים לירה וחצי.

להורים שלי לא היה כלום חוץ מהבגדים שלהם והם אמרו תודה רבה לסוכנות על מעון עולים, על אולפן ועל מיטת סוכנות ושני סירים.

אחרי כמה זמן הגיעו רהיטים וכו׳ שהם שלחו משם, אבל אבא שלי עבד (ולמען השם, עדיין עובד) בשתי עבודות בכל מה שמצא : סבלות, משחטה, בניין תפאורות. אף אחד לא חלם לשבת על קצבאות או לנצל את המדינה.

לעולי שנות התשעים המדינה התנערה מאחריות עם סל הקליטה, אבל לפחות מי שהיה לו כסף יכל להוציא אותו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לגבי הוצאת כסף - תלוי באיזה צד של 91 העולים הגיעו. כל עוד ברה"מ הייתה קיימת, אי אפשר היה באמת למכור את הרכוש שהיה בשוויו האמיתי והכסף שאפשר היה להוציא היה מצחיק. מי שיצא אחרי פירוק ברה"מ יכול היה להרוויח הרבה יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...