Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עשיתי היום ויצא מעולה!!!

אבל לא מצאתי נייר מים מעל 2000.

אם אמצא אעשה שוב, התוצאה מעולה בשביל חצי שעה עבודה וחומרים בגרושים.

תודה!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

והנה עוד אוטו שעשיתי לחבר,

טויוטה קורולה 2007

הוספתי תמונה לפני, אחרי כל תהליך השיוף שנגמר ב2000 ותוצאה.

IMG_5487.jpg

IMG_5492.jpg

IMG_5494.jpg

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

בלי קשר לתוצאה שהיא טובה.

אותי מדהים איך פנסים מגיעים (במיוחד מטויוטה) למצב עכור כזה אחרי שנים בודדות.

איכות החומרים/הרכבה/גימור יורדים משנה לשנה. (יש לי טויוטה 2002 עם פנסים ממש חדשים, גם לפני היישום הנ"ל)

פורסם

מה הקשר?

החומרים מהם עשויים הפנסים אצל כל היצרנים זהים, טויוטה לא המציאו את הפוליקרבונט.

יש רכבים בהם הפנסים גדולים ו\או חשופים יותר לשמש ויש רכבים בהם דהיית פנסים היא עניין שכיח פחות, ע"ע רנו מגאן II.

בשל מיקומה הגיאוגרפי ישראל היא מדינה עם קרינת שמש חזקה אשר תודות לה ארצנו משופעת ברכבים עם צבעים שרופים, דשבורדים סדוקים ופנסים דהויים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הציפוי בהליך הנ"ל החזיק לי שנה וחצי עד שביצעתי אותו שוב.

לציין כי העכירות חזרה רק אל חלקו העליון של הפנס ולא השפיעה על פיזור האור. אני גם חושב שהציפוי לא יושם כמו שצריך בחלק העליון ולהשלמת התמונה הרכב בילה את רוב ימיו בשמש הקופחת והחום הבאר-שבעי.

מהציפוי שביצעתי לפני מספר חודשים אני יותר מרוצה, הן מבחינת התוצאה הסופית והם מבחינת היישום. נראה כמה זמן זה יחזיק הפעם.

את התמונות הנ"ל צילמתי בדיוק שנה אחרי היישום בפעם הראשונה. אפשר לראות את תחילת הדהייה בחלק העליון. חצי שנה אחרי זה הדהייה התפשטה לכיוון מטה וביצעתי את התהליך מחדש.

איתמר.

NNN 002.jpg

NNN 003.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם אצלי עלה הצורך לחזור על החידוש. לאחר מגורים של שנה קרוב מאוד לים ולהשפעות המליחות והלחות + כמעט שנה באבן יהודה תחת הפרשות עצים וציפורים חזרה עכירות לחלקו העליון של הפנס.

גם אצלי הרכב נמצא בשמש הקופחת מרבית הזמן.

יכול להיות שלחנייה בשמש, השהות ליד הים ותחת הפרשות העצים והציפורים היתה תרומה מזרזת כלשהי אבל מבחינתי, לחזור על פעולת החידוש שנתיים לאחר ביצועה הראשוני, מספק בעיניי בהחלט.

פורסם
מה הקשר?

החומרים מהם עשויים הפנסים אצל כל היצרנים זהים, טויוטה לא המציאו את הפוליקרבונט.

יש רכבים בהם הפנסים גדולים ו\או חשופים יותר לשמש ויש רכבים בהם דהיית פנסים היא עניין שכיח פחות, ע"ע רנו מגאן II.

איתמר.

ממש לא נכון.

מבדיקה קצרה עולה כי כרגע מוצעים למכירה ימעל ל 5,100 גריידים שוניפ של PC.

בהחלט ישנם גריידים בעלי עמידות תרמית גבוהה יותר, כמו גם גריידים בעלי רמת תוספים גבוהה יותר (נגד פירוק החומר).

בנוסף, אף פנס אינו מכיל רק PC, אם זה היה המצב הפנס לא היה מחזיק גם חצי שנה.

ל PC עמידות כימית נמוכה (בעיקר בפני ממסים) ועמידות נמוכה לשחיקה.

לכן, לכל פנס ישנו ציפוי כזה או אחר אשר נועד לשמור על הפנס (בדרך כלל זה פוליסילוקסן).

זו גם הסיבה שאני בחרתי לא לבצע את התהליך האגרסיבי של שיוף הפנס (לא רציתי להסיר לגמרי את הציפוי) ואני טיפלתי בפנס בעזרת פוליש עדין עם meguiars ultimate compound (אך אצלי המצב לא היה נורא).

בכל מקרה, לבחירת החומרים יש השפעה גדולה מאוד על שרידות הפנס, והבחירה לא זהה אצל כל יצרן.

פורסם
יצא חדש,אני תמיד משלם 100-150 לחידוש פנסים.

שווה לנסות

לא הייתי מאמין שאפשר לקבל תוצאות כאלו... אני תמיד עובד כל כך קשה לחדש פנסים, כמובן שאילו 2 דברים שונים אבל עדיין...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...