Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל אנטי פריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע לגבי נוזל כלים כי לדעתי הוא יקציף, אך אפשר לשים נפט, רק כמה טיפות.

Dish washing liquid is fine, since I started using it most of my club members have been using it too, I'm not sure about Kerosene (naphta), never heard of it, dish washing liquid is a common solution in race cars...

:wink: Your motor runs cooler and cleaner

.Moti

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז בכדי לקרר את המנוע בצורה הטובה ביותר(בקיץ,חורף לא משנה כי המקסימום באזור שאני גר זה 0 או -1)

לשים 75% מים מזוקקים ו25% אנטי פריז(מהיקרים והטובים) ולהוסיף 2-3 טיפות של נוזל כלים,אני צודק?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

.Yes

.This is the best way to do it while it is still fully safe for your motor

Burzum, here's an experiment for you - take a piece of really dry ground, like a part of a land that hasn't been watered for a long time, in one section, go ahead and water it with nothing but water, on the other section, go ahead and water it with water that had been mixed with really small amount of dish-washing liquid

?Notice how the mix of the dish wahsing liquid with the water actually penetrates the ground faster

:smile: .Moti

פורסם

אם אתה מתכוון לניקוז ישנו שני ברגים :

אחד מפלסטיק בתחתית הרדיאטור

שני נמצא ליד בורג ניקוז האוויר ( הכי טוב תסתכל בספר רכב , זה מופיע בהסבר ברור ).

פורסם
זה לא נכון להגיד שחייבים לערבב 50/50 עם המים.

ככל שהריכוז של אנטיפריז גבוהה יותר כך טמפרטורת ההקפאה נמוכה יותר (ז''א טמפרטורת קפאון יכולה להגיע ל 40- מעלות, 50- וכד'...). ניתן לבחור בין איזון של 1:1, 1:1.5, 1:2. בדרך כלל בארץ נכון לעשות 1:1 או 1:1.5 בגלל שאין טמפרטורות נמוכות בחורף.

אסור לשים רק תרכיז אנטיפריז בלי ערבוב עם המים כי הוא באמת לא יהיה מסוגל לקרר את המנוע כמו שצריך בטמפרטורות גבוהות, לעומת יכולת גדולה לא "לקפוא". ככל שהריכוז גבוהה יותר, טפפרטורת קפאון מקסימלית יורדת, אך ככל שהריכוז גבוהה יותר, כך גם מאבדים תכונות של קירור בטמפ' גבוהה.

ואני אוסיף רק שאמנם הרבה תלוי בסוג החומר, אבל כשמדובר בנוזל ה"ירוק"- את'לין-גליקול, עד 70% נק' הקיפאון אכן יורדת אבל מעבר לריכוז של 70% נק' הקיפאון שוב עולה. זה נכון גם בקשר לטמפ' רתיחה. מעבר לריכוז מסויים, הנוזל "צמיג" מידי ויכולות העברת (הסעת) החום שלו פוחתות.

תעיפו מבט כאן:http://popularmechanics.com/automotive/sub_care_sat/1999/3/right_coolant/index.phtml

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

Good article Danny, but note that they are talking about freezing point... very important if you live in New-York or Utah, where tempertures will go far below the 0, in israel in doesn't matter at all... they actually do mention that Glycol (as I posted earlier), doesn't dissipate heat in the same rate as plain water, which brings you back to my suggestion as for the water / coolant ratio

!Best of luck

.Moti

פורסם
ואני אוסיף רק שאמנם הרבה תלוי בסוג החומר, אבל כשמדובר בנוזל ה"ירוק"- את'לין-גליקול,
ממה שאני יודע אין כל כך משמעות לצבע, יכול להיות ירוק/כחול/אדום, הבסיס שלהם שונה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

כשאתם מדברים על מהילה של נוזל אנטיפריז (מוכן או בתרכיז) עם מים, על איזה מים אתם מדברים? מזוקקים? מי ברז רגילים?

ואיך אני יודע מה התכולה של הנוזלים במערכת הקירור שלי? כדי לדעת בדיוק כמה ליטרים מכל סוג למלא...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
כשאתם מדברים על מהילה של נוזל אנטיפריז (מוכן או בתרכיז) עם מים, על איזה מים אתם מדברים? מזוקקים? מי ברז רגילים?

ואיך אני יודע מה התכולה של הנוזלים במערכת הקירור שלי? כדי לדעת בדיוק כמה ליטרים מכל סוג למלא...

בוודאי עדיף עם מים מזוקקים. קניתי ג'ריקן של 4 ליטר באוטו דיפו ב-10 ש''ח, כך שזה שטויות. מים מזוקקים הם חסרי פוספטים ומלחים, החומרים שסותמים את הרדיאטור ויוצרים משקה כשהמים מתחממים/רותחים (תופעה כימית). לכן בטווח הערוך מים מזוקקים עדיפים. יועץ שירות(!) בצ'מפיון (מוסך מורשה פולקסוואגן/סיאט/אאודי) חצי שעה ניסה לשכנע אותי שמים מזוקקים תוקפים אלומיניום :shock: לכן מסוכנים למנוע (בלוק מאלומיניום). לאחר בדיקה מעמיקה שלי הדבר התברר כבדוי וחסר כל ביסוס. מאז אני מתייחס בספקנות רבה לכל דבר שאומרים "יועצי שירות".

אתה יכול לדעת את תכולת מערכת הקירור שלך מספר הרכב, מוסך מורשה וכו'... זה תלוי בעיקר בסמ''ק, גודל המנוע. עם אצלך זה איביזה 1600 אז סביר להניח שלא יותר מ-5 ליטר.

אצלי למשל (1800 סמ''ק) ,זה 5.5 ליטר. כאשר החלפתי נוזל קירור נכנס לי 5.3 ליטר, מה שאומר שהיה במערכת שאריות של 200 מיליליטר מים, מה שסביר כי לא רוקנתי אותם דרך הפקק במנוע אלא רק דרך ניקוז רדיאטור (+ שאיפה :wink: ).

פורסם

אחוז המהילה הנכון ביותר לרדיאטור נמצא בנוזל קירור תוצרת הארץ בלבד מכיוון שהוא מרוכז לפי הכמות המדוייקת שתוכננה למזג אוויר בארץ .

JDM :twisted:

פורסם
אחוז המהילה הנכון ביותר לרדיאטור נמצא בנוזל קירור תוצרת הארץ בלבד מכיוון שהוא מרוכז לפי הכמות המדוייקת שתוכננה למזג אוויר בארץ .
אין פה מה לשבור את הראש עם אחוז המהילה, הכי פשוט בארץ (למי שאין כוח לחשב כמו שכתוב על האריזה) זה 50/50 , אבל מי שרוצה יכול לשחק עם זה לפה או לשם.

נוזל קירור תוצרת הארץ הוא בעקרון חרא של מוצר וחוץ מזה הוא בטוח מהול עם מי ברז פשוטים, מה שהכי גרוע, כי המים בארץ מאוד "כבדים", מליחים וכד'...

האנטיפריזים שנמכרים למשל בארה''ב מכילים גם את כל המרכיבים הללו אבל בכמות נמוכה יותר, שלא מסוכנת למנוע. מה שמייבאים לאירופה ולארץ הוא שונה כי מלחתחילה היצרן מודע שהמים באירופה באיכותם יותר גרועים מארה''ב והדרישות שונות , לכן "מתאימים" את האנטיפריז ל"מי אירופה" או "מי ישראל" - הכוונה העיקרית למזער כמות גדולה של פוספטים ומלחים.

אני לא בטוח שליצרני אנטיפריזים בארץ כל כך אכפת מהמנוע שלנו, אני בטוח שלא. בארץ הכל נעשה "חפיף", איזה 20 ערבים מערבבים חומרים עם מי תעשייה, מדביקים על זה תוית "אנטיפריז אחלה" ושמים באוטו דיפו במבצא. לא בשבילי, לכן אני לא אשתמש בנוזל קירור תוצרת הארץ. לא רוצה ללכלך אבל אני לא סומך על יצרנים עם שמות כמו "רמי תעשיות אנטיפריז בית שאן בע''מ", תאמין או לא, כבר נתקלתי בכאלה ויש יותר גרועים. אולי דווקה "פז" הם בסדר, אבל השאר.....

האמת הייתי מת לראות בדיקה של איזה 20 אנטיפריזים תוצרת הארץ ע''י מכון התקנים או איזה מכון עצמאי, אני בטוח 19 מה-20 לא היו עומדים בדרישות התקן המינימליות. דווקא קראתי איזה תחקירים, אני זוכר שבאחד האנטיפריזים הייתה כמעת חומצה במקום מה שצריך להיות. יש להם הרבה מרכיבים שכל אחד אחראי על משהו אחר וכל זה צריך להיות בפרופורציות נכונות ולעמוד בתקנים גבוהים. מה לעשות, מוצרים ישראלים שכאלה ברובם נכשלים לעמוד בתקן ולבצע את העבודה "כמו שצריך". משום מה אני יותר סומך על Liqui Moly / Prestone / Valvoline

נו על מה בכלל יש לדבר, הבדל ענקי.

פורסם

I live in Los Angeles where the weather conditions are similar to israel's weather... you don't recommend I'll switch my coolant to israeli coolant do you?

The three brand names that Burzum is stating are definitely among the best ones, I use Prestone in my car

By the way Burzum, I wouldn't suggest the amount of fluid in someone's cooling system just as a guess because of their engine's displacent, you'll be surprised about the differences between Japanese and German engines sometimes, same goes to oil capacities

I am totally positive about dish washing liquid being compatible with the kind of coolant that your motor is using - especially if you followed the same guidelines that the article that you posted suggests, you only need about 3 drops, nothing more since is is concentrated, I would mix it with some distilled water and than pour it into the radiator

.Moti

• תוכן חדש...