Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה ?

מזה משנה מתי תתדלק?

אם זה חצי או 3/4 או פול מנורה

הכסף זה אותו כסף.

אם יצא ונסעת את כל הארץ ובדרך הגעת למנורה, לא נורא (תאכלס נורא מאוד, כי תמיד עדיף להגיע עם מספיק דלק למקומות שאתה לא מכיר).

למה שטיות? אם המשאבה עובדת באוויר או כאשר היא טבולה בנוזל יש הבדל. בנוזל מקדם הסעת החום גבוהה יותר, ולכן היא "תתקרר" יותר. אבל האם השינוי הזה בטמפ' העבודה באמת משפיע באופן רציני על אורך החיים של המשאבה, אין לי מושג.

כל מנוע חשמלי מתחמם, וזה לא בריא בשבילו.

הדלק שזורם בה הוא מקרר אותה, זה שהיא טבולה בדלק זה יותר טוב, אבל העיקר שהדלק שעובר בתוכה יצנן אותה.

פורסם

הנה ציטוט שרשמתי בנושא דומה:

"פתחתי כמה וכמה משאבות דלק של מכוניות גם עם הרבה קילומטרים ותמיד חיפשתי לכלוך לראות כמה הצטבר, אין שם כלום תמיד נקי. חוץ מזה תמיד יש רשת פילטר שמגיעה עם המשאבת דלק, אחרי זה יש פילטר דלק נפרד, ועם זה לא מספיק וגם במזרקי הדלק יש פילטר."

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
למה שטויות ? אם המשאבה עובדת באוויר או כאשר היא טבולה בנוזל יש הבדל. בנוזל מקדם הסעת החום גבוהה יותר, ולכן היא "תתקרר" יותר. אבל האם השינוי הזה בטמפ' העבודה באמת משפיע באופן רציני על אורך החיים של המשאבה, אין לי מושג.

אם אין לך מושג אז יש לך הזדמנות ללמוד בפורום מאנשים שיש להם ניסיון.

איזה כייף לי :)

פורסם

עדיף לא לרדת מתחת לרבע מכל. עניין הלכלוך, כפי שהובהר, פחות רלוונטי לעניין זה. סיבה חשובה יותר היא קירור המשאבה. אמנם עיקר קירור המשאבה מגיע מהדלק הזורם בה, אך גם הדלק שבו היא טבולה מרים את תרומתו.

סיבה נוספת רלוונטית בעיקר למנועי דיזל והיא שכאשר רכב עם מיכל ריק נחשף לקור (למשל, חונה בלילה חורפי) הלחות במיכל נקווית למים וזה מזיק.

אבל הסיבה החשובה ביותר היא על מנת לשמור על מרווח בטחון כדי שלעולם לא נמצא את עצמנו בלי דלק! זכורה לי לפחות התנגשות קטלנית אחת שנגרמה בגלל נהג שנתקע בלי דלק בשולי כביש 2.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מסבירים ומסבירים שוב הקירור הוא על ידי הדלק בתוך המשאבה ולא חיצוני ולכן מפלס נמוך לא יגרום לבלאי מואצ למשאבה ולכלוך אין

פורסם
מסבירים ומסבירים שוב הקירור הוא על ידי הדלק בתוך המשאבה ולא חיצוני ולכן מפלס נמוך לא יגרום לבלאי מואצ למשאבה ולכלוך אין.

אוסיף עוד, שכבר החל מ 1/2 או 1/3 של מפלס דלק במיכל, חלק גדול מגוף המשאבה נמצא באוויר.

שימו לב בצילום, איפה נמצא המנוע ומאיפה השאיבה.

כך שאם רוצים שהמשאבה תיהיה כל הזמן טבולה בדלק, צריך לתדלק אחרי שמגמר חצי מיכל.

כאמור, אין לזה שום משמעות, הכל הוסבר למעלה וגם בעשרות שירשורים דומים שהיו.

11.jpg

פורסם

החשש הוא מכך שבאופן טבעי ובכל תדלוק יש כניסת לחות והצטברות מסויימת של מים במיכל הדלק. אלו אופייניים יותר לארצות רטובות ופחות אצלנו. הנזק שהן יוצרות הוא קורוזיה במכלולי צינורות המתכת וכו' של מע' התדלוק.

פורסם
מסבירים ומסבירים שוב הקירור הוא על ידי הדלק בתוך המשאבה ולא חיצוני ולכן מפלס נמוך לא יגרום לבלאי מואצ למשאבה ולכלוך אין

הבנתי את זה, אבל גם הדלק מבחוץ עוזר "בקירור".

אם אין לך מושג אז יש לך הזדמנות ללמוד בפורום מאנשים שיש להם ניסיון.

מצורף מסמך רשמי של ACDELCO שבו מופיעה המלצה מפורשת, לשמור על גובה מפלס מעל רבע, כדי לקרר את המשאבה ולהאריך את חייה.

לינק: http://www.acdelco.com.au/PDFs/Catalogue_ACDelco_FuelPumps.pdf

Catalogue_ACDelco_FuelPumps2.pdf

פורסם

ההנחיות שם מיועדות לרכבים עם קיט גז.

אני חושב שכוונת המשורר היא המלצה שלא ליסוע עם מיכל דלק ריק לחלוטין שכן אז למשאבה יש סיכוי להתחמם בגלל שאין דלק שיעבור דרכה ויקרר אותה.

שים לב שהם גם ממליצים על שימוש במשאבת הדלק לפחות פעמיים בשבוע כדי לשמור על שימון ותפקוד תקין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ההמלצה מופיעה גם לגבי מנוע בנזין רגיל (בסעיף ראשון)

לגבי רכבים עם מערכת גז - למייטב ידעתי גם כשהמנוע רץ על גז, משאבת הדלק פועלת כל הזמן, ורק מזרקי בנזין לא נפתחים.

הבנזין מגיע לווסת לחץ, "עושה פרסה" וחוזר חזרה.

פורסם

למי שראה משאבת דלק מודרנית היא בניוה בתוך מכיל מיוחד שגם כשהמפלס נמוך היא תמיד טבולה אך בכל מקרה הקירור העיקרי זה מעבר הדלק בתוך המשאבה

ברור שאם המשאבה תעבוד על יבש בלי דלק בכלל היא תנזק באופן די מהיר

בקיצור לאלו שתמיד נוסעים עד שנורת רזרבה דולקת כמוני אני מבטיח לכם ששום רע לא יאונה למשאבת דלק שלכם

פורסם
הבנתי את זה, אבל גם הדלק מבחוץ עוזר "בקירור".

מצורף מסמך רשמי של ACDELCO שבו מופיעה המלצה מפורשת, לשמור על גובה מפלס מעל רבע, כדי לקרר את המשאבה ולהאריך את חייה.

לינק: http://www.acdelco.com.au/PDFs/Catalogue_ACDelco_FuelPumps.pdf

מעניין מאוד המידע בקבצים שצירפת.

לא ניתקלתי בהנחיות כאלה לעולם.

תודה

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...