Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ארורים תהיו!!!

גם אני כמו איציק היקר ישנתי מצויין עד היום בלי לדעת מה עובר עליכם בלילות.

ביום הראשון בטירונות בחור שקט ומופנם מאוד התחיל לצרוח כמו מטורף מתוך שינה באמצע הלילה כאילו שוחטים אותו

ממש!

כל הגדוד נכנס לאטרף עד שראו שהוא בכלל ישן, התופעה התרחשה במשך חודש שלם במשך כל לילה עד שקב"ן הוציא

אותו מהגדוד, אין לי מושג מה קורה איתו היום.

בגדול אני לא זוכר מתי חלמתי בפעם האחרונה, ברור לי שכל אדם חולם אבל הבנתי שיש אנשים שלא זוכרים בכלל שחלמו.

אבל לפעמים שאני עייף מאוד אני מרגיש שניה לפני שאני נרדם כאילו אני נופל מגובה למיטה, לפעמים זה ברמה שאני ממש קופץ במיטה ומנסה להאחז במשהו. :oops:

לי זה גם קורה וכל פעם אני נבהל מחדש, יוצא לי לפעמים אפילו ביום שלמוחורת להרגיש כאילו חלמתי מה הולך להיות היום בעבודה, וזה באמת קורה :S ההרגשה שידעת שזה הולך להיות :S

גם לי קורה אם הקטע של הנפילה, כל פעם זה מבהיל אותי מחדש.

לזוז מתוך שינה קורה לי הרבה, אישתי מספרת לי שפעם אחת הסתובבתי אליה בזמן שאני ישן והיא היתה עוד ערה, פתחתי עיניים

ונתתי לה לטמה למצח ואמרתי לה משהו, הסתובבתי וחזרתי לישון, היא אומרת שהיא היתה בשוק כמה דקות :lol:

חלומות על נפילה מגובה הם אינם חלומות. המוח מקור בקשר ישיר לנשמה. דבריי הבאים מכוונים למי שמאמין או מי שרוצה להאמין. אז בלי ללגלג!

במסורת היהודית ידוע כי כשאדם נכנס אל שנתו, נשמתו עולה לבית דין של מעלה, ונותנת דין וחשבון על מעשיה ביום החולף. במעלה הדרך, היא רואה לא מעט דברים שנקראים מריעין בישין - יישויות ויצורים שברצונם להרע לנשמה. במידה והיא לא מסוגלת להתמודד, היא כמו "ברוחת" חזרה אל הגוף במהירות. מכיוון שהיא במגמת ירידה, היא כאילו "נופלת" את הגוף.

ישנם סיפורים ידועים על שני אנשים שישנו האחד לצידו של השני, ובמהלך הלילה "נתבלבלו נשמותיהם" למילות הגמרא, ואחד קיבל את תכונותיו של השני. מסופר במסכת ברכות בפרק "הרואה" שעוסק בחלומות, על יהודי וגוי שישנו האחד לצד השני. במהלך הלילה נתבלבלו נשמותיהם, והיהודי החל להתנהג כמו הגוי, והגוי התנהג כיהודי.

משפחת היהודי באה בשער ביתו של אחד התנאים, וסיםרה לו את הסיפור. מיד הוא הבין כי נשמת היהודי נתבלבלה עם נשמת הגוי, והוא ביקש מהם לקרוא לגוי. היהודי והגוי ישבו מול התנא, והוא ביצע תיקון נשמות לשניהם.

לגבי שיתוקים ושאר ירקות - ההלכה היהודית והמסורת היהודית מכירות בדברים הללו. ישנם הסברים קבליים, שאין לי ידע נרחב לגביהם, אבל אוכל לשאול בעלי סמכא בנושא ולשוב לשורות הפורום.

בכל מקרה, זה מסתדר גם מדעית. אנחנו מפחדים מX דברים. התת מודע יודע את זה, ולפעמים הוא מציף את זה לשינה. ידוע שבמהלך השינה התת מודע הכי פעיל. גם ממנו אנחנו חולמים. הכניסה לחלום צלול נעשית משינון הוראות לתת מודע, שמבצע אותן בסופו של דבר ומאפשר חלום צלול.

מי שרוצה, שיקרא את הספר "כוחו של התת מודע" של ד"ר ג'וזף מרפי, ויבין מה הכוח שאצור בתת מודע.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קרה לי כמה פעמים בעבר. בפעם הראשונה מלחיץ בטרוף, אבל עם כל פעם שזה קורה הלחץ כבר יורד, עד שאחרי כמה פעמים

את רק מחכה שזה יעבור ותוכל להזיז את הגוף.

חבר רופא אמר לי שיש מנגנון במוח שמנתק את יכולת התזוזה בגוף בזמן חלום כדי שלא יקרה מצב שהגוף מנסה לעשות את מה שקורה בחלום. כנראה שהמנגנון קצת מזייף לפעמים.

נ.ב

דוקא הייתי שמח שלחדר שינה שלי יכנסו כמה "ילדות רעות" :)

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

המנגנון נכנס לפעולה כשמתעוררים מוקדם מהצפוי משנת rem, במצב זה יש סכנה שהגוף יחקה תנועות מוטוריות מהחלום,

משהו בסגנון של כפתור הפחת בארון החשמל ... לכן שיתוק שינה מעידה על מנגנון אבטחה שפועל כראוי.

Gn'f'R

פורסם
כל פעם שאני מסתובב לצד השני במיטה אני רואה את הישות הרעה, זו שמונעת ממני לממש את חלומותי המוטוריים..

אני מקווה בשבילך שגברת פרחי אינה גולשת פה, אחרת החלומות המוטוריים הלא מוגשמים יהיו הבעיה האחרונה שלך.

נ.ב

דוקא הייתי שמח שלחדר שינה שלי יכנסו כמה "ילדות רעות" :)

:mm_yeah:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

דרך אגב, קרה לי פעם שחלמתי חלום מוזר ואז התעוררתי ממנו והייתי בטוח שאני ער, אבל אז פתאום הבנתי איכשהוא שאני עדיין חולם ורק אז התעוררתי באמת.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

קרה לי כמה פעמים שהתעוררתי בלי יכולת לזוז. במצבים כאלה אני פשוט אומר לעצמי "טוב נו. אם אני לא יכול לקום אחזור לישון" וחוזר לישון

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

במקרה שלי חוויתי רק את וריאציות ה"לייט" של התופעה - חלום שבו אתה שוכב על הכביש בלי יכולת לזוז, ואתה רואה שמגיעה מכונית שאין לה כוונות לעצור.

או שאתה בורח מאיזו יישות רעה לא מוסברת.

או חלום שבו אתה חוזר לאיזה מקום שממש היה רע לך בו (מקום שהיה רע לך בו בחיים האמיתיים, ויצאת ממנו).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יצא לי פעמיים לחוות כזה חלום.

בפעם הראשונה, בגלל שהכרתי את התופעה מהטלוויזיה לא התחרפנתי אבל כן נלחצתי, בפעם השניה זה היה במקום פומבי שהיו לידי אנשים וניסיתי לצעוק בכל הכח שיעירו אותי ולא יכלתי, אפילו לא להזיז אצבע.

זה היה מלחיץ, אבל עדיין, חוויה.

פורסם

החוויה היחידה שלי שהייתה קשורה לחלום צלול - כשהייתי בכיתה ז', חלמתי שאני הולך לבקר חברים בבית הספר שלהם, חלמתי שאני הולך ברחוב שם במקיף ויורק, מה שקרה שבאמת ירקתי. התעוררתי מזה ואני קולט שמוכטה על המיטה. מיותר לציין שהרגשתי דפוק לגמרי :oops:

פורסם

קרוב ל9 שנים אני עם התופעה הזו.. היו תקופות של כמה פעמים בלילה.

סבלתי ברמה שלא ניתן לתאר , בהתחלה הייתי בטוח שאלו יכולים להיות הרגעים האחרונים שלי אם אני לא אתעורר!

הייתי חולם שיש רוח בחדר שהורגת אותי ואז הייתי מתנתק מהגוף ומתחיל לרחף בחדר.

הזוי!

פורסם

שיתוק שינה היא תופעה מוכרת שנובעת, כמו שאמר ערן, מכך שהגוף יוצא משינת חלום (R.E.M rapid eye movement) בלי לעבור בשני השלבים האחרים: שינה עמוקה ושינה רדודה ובזמן הזה החולם מודע לחלוטין לכל מה שקורה סביבו אבל אינו מסוגל להגיב.

מה שקורה זה שבגלל שכשאנחנו חולמים אנחנו רוצים לשחזר את המעשים בחלום, הגוף משתתק כדי שלא ניפול מהעץ שעליו אבותינו ישנו (כדי לא להטרף ע"י חיות).

לפעמים גם המנגנון הזה (השיתוק עצמו) משתבש ואז אתם בועטים בקיר או נותנים לאישה לטמה במצח.

בגלל סוג הגלים שעליהם המוח עובד בזמן חלום (מכירים את זה שיש לידכם מישהו בחלום אבל אתם לא רואים אותו, פשוט יודעים שהוא שם, או מישהו חסר פנים אבל אתם יודעים במי מדובר?) במצב של "שיתוק שינה", כשמתעוררים, מרגישים נוכחות לידכם. בחדר, באוהל, או איפה שלא תהיו. אחוז מאוד גדול דרך אגב של חטיפות חייזרים מוסברים ע"י שיתוק שינה. בעבר אלה היו גובלינים או מכשפות שהיו יושבים על החזה של ה"קורבן" (חוסר היכולת לזוז גורר קושי בנשימה, מה שבתורו גורר תחושה של מישהו/משהו שיושב על החזה).

*חוקרים כבר הצליחו לשחזר את "הרגשת הנוכחות" הזו בניסויים בלי לייצר שיתוק שינה. ע"י סטימולציה של הגלים במוח שעובדים בזמן חלום. מי שרוצה לקרוא על זה יותר מוזמן לגגל the god helmet.

ישנה עוד תופעה, קשורה בעקיפין, שאני לא זוכר איך נקראת. מה שקורה זה שהגוף, במצבי קיצון (לחץ, שמחה) נכנס ישירות למצב של שיתוק, כמו בשינת חלום, מבלי להירדם ולעבור בשני השלבים האחרים. מה שקורה זה שה"קורבן" (יש כבשים שבודדו אצלן את הגן שכורם לתופעה והרביעו בינהן) רץ ופתאום משתתק ונופל.

חלום צלול הוא תופעה אחרת, עלייה אני יודע הרבה פחות. אני רק יודע שהתוצאה שלה היא שהחולם בעצם מבין שהוא נמצא בחלום ויכול לעשות כל מה שהוא רוצה. היה לי חבר שבילדותינו איכשהו הצליח לייצר חלומות צלולים בכל לילה.

עריכה: סרטון קצר של דיסקאברי שמסביר את תופעת שיתוק השינה

3wx4B03UJ1U דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נושא אחר שנקשר בתופעת שיתוק השינה - מפגשים מהסוג השלישי.

המון אנשים שחוו לכאורה מפגשים עם חייזרים בשעת לילה טוענים שחוו שיתוק שינה שנגרם ע"י מפגש עם החייזרים עצמם.

כל אותם פרופ' ואנשים אחרים שהכחישו, טענו כי מדובר בתופעת שיתוק השינה ולא למפגש עם חייזרים.....

מעניין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם אחת חוויתי. מפחיד.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

חויתי בצבא בחדר עם עוד 5 חברים, כאשר אני הרגשתי שנכנס מחבל ומתחיל לדקור אחד אחד ואני התעוררתי ולא יכולתי לזוז ולצעוק. ניסיתי בעל כוחי עד שלשניה חשבתי שהלב שלי לא יחזיק מעמד. חויה מפחידה ביותר. מה שכן חויתי עטד כמה פעמים כאשר לא הייתי ישן בגלל פוקר העבודה :-) והיום זה לא מפחיד כלל אפילו קצת מעניין.

החיים הם כמו....

• תוכן חדש...