Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב תחזרו לנושא

הLOW MID HIGH זה שולט על כל המערכת כולל הסאב,ואם תלחץ על הAUDIO ארוך יפתח לך תפריט שבו יש לך תדר לכל אופצייה שאותו אתה מדגיש\חותך לא הבנתי בדיוק מה זה עושה.

אחר כך יש לך באס וטרבל זה רק ליציאות של הרמקולים,ויש את האופצייה שמחלקת צלילים לרמקולים ברכב (עם הציור של הרכב) שאם היא מופעלת דרכה אתה שולט בנפרד על כל זוג רמקולים עם הבאס והטרבל המדוברים.

בלאודנס יש לך LOW MID HIGH,זה הרמה של הLOUD (הדגשת צלילים נמוכים וגבוהים כלומר באס וטרבל)

יש גם את השליטה על הסאב,ועל החיתוך שלו.

אחרי השליטה על הסאב יש את השליטה על החיתוך של הרמקולים,50\80\125,כלומר כל תדר שהוא מתחת לתדר שחתכת אותו לא יישמע דרך הרמקולים בלבד.אם יש לך סאב לא הייתי ממליץ לחתוך ב50.

הASL זה מצב שבוא ככל שיש יותר רחשי נסיעה ככה הווליום עולה (לא בצורה קריטית אבל עולה),אופצייה של טעם וריח...

SLA זה מעין שליטה כללית על הווליום,איתה אתה מתאים את הווליום ביחס לרדיו שיהיה תואם.

FADER\BALANCE כל אחד יודע מה זה וזהו.

בהצחלה.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

טוב כנראה שאף אחד לא ממש יודע מה זה CABIN GAIN.

CABIN GAIN זה השינוי בהענות התדרים כשאנחנו משנים את הסביבה של הרמקול (סביבה=נפח החדר שבו הוא נמצא) התדרים שמושפעים מכך בעיקר הם התדרים הנמוכים.

ככל שיש לנו חדר יותר קטן (או במקרה שלנו רכב) ככה הCABIN GAIN גדל. הCABIN GAIN גורם להדגשה של התדרים הנמוכים. מהסיבה הזו סאב מסויים ברכב קטן נשמעים חזק יותר מאשר ברכב גדול. גם ברכב גדול יש CABIN GAIN כי עדיין מדובר בחלל יחסית קטן.

הCABIN GAIN הוא 12DB לאוקטבה מתחת לנקודה שבה שהאורך הממוצע של החדר שווה לבערך מחצית מאורך הגל. זה יוצא באזור ה80HZ (סתם כדי לתת מושג כללי). גם לאטימות החדר/הרכב יש השפעה על הCABIN GAIN וככל שהוא יהיה יותר אטום (הכוונה שתהיה כמה שפחות בריחת אוויר) ככה הCABIN GAIN יתקרב יותר ל12DB לאוקטבה (בפועל רכבים לא אטומים לגמרי ולכן יש פחות מ12DB).

למי שלא יודע אוקטבה זה הכפלה של התדרים פי 2. למשל בין 80HZ ל40HZ זו אוקטבה ובין 40HZ ל20HZ זו אוקטבה.

פורסם

איך ניתן לחשב את האורך הממוצע של החדר?

ומה זאת אומרת "זה יוצא באיזור ה80", אם זה אכן משהו כללי וקבוע, מה יעזור לנו "כיוונון" מסויים כדי לדעת את ההשלכה על מרכב הרכב הספציפי שלנו , לדוגמא ?

 

ולגבי אטימות התא, האם ההשלכה של בריחת אויר, היא הגורם היחיד שנותן "השפעה" ?

או , שלדוגמא חומר איטום מסויים, יכול לתת עוד סוג של BOOST, שאינו ניתן להשיגו רק על ידי "איטום בריחת האויר" ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לא בהכרח, החומר הזה אמור בסך הכל להוסיף "מאסה לפח" זה לא בהכרח אומר שהוא חייב לאטום אותה,

חומר בשביל לאטום מבריחת אויר, לא חייב להיות בעל "מאסה" מיוחדת .. וכמובן שלא גלובלי לכל הבאגז, אלה נקודתי..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני מתכוון בנוסף לאיטום, החומר הזה הוא מה שסוגר את הכל ומונע צלילים חוזרים.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אזור ה80HZ זה סתם כדי לתת מושג כללי (כמו שכתבתי שחור על גבי לבן). המשפט שלך, "משהו כללי וקבוע" לא הגיוני כי משהו כללי לא יכול להיות קבוע. הוא לא קבוע, כבר ציינתי בברור שזה שונה מרכב לרכב.

 

יש כמה דברים שיכולים להשפיע על הCABIN GAIN כגון מבנה פנים הרכב, סוג החומרים שממנו מורכב הרכב (בולעים או מחזירים) ודרך אגב גם הרמקול עצמו יכול להשפיע. אבל דברים אלו יחסית זניחים לעומת הנפח. חומר איטום יכול לעזור מכיוון שונה שהוא מניעת (או לפחות הפחתת) בזבוז האנרגיה ע"י ויברציות. הוא כמובן גם יכול לשמש לאטימת חורים כאלה או אחרים אבל נראה לי די טירוף להתחיל למצוא מאיפה בורח האוויר (כמו כן אולי בריחת האוויר מתוכננת מראש ע"י מהנדסי הרכב).

 

אם יש לנו חדר שהוא 3X3X3 אז האורך הממוצע הוא 3.

 

לעוד מידע בנושא - גוגל. אין לי כח לחזור על אותם הדברים.

  • 11 חודשים מאוחר יותר...
×
×
  • תוכן חדש...