Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בתופעה מוכרת בפורום:

ישוב קהילתי, השכן החליט שכל המדרכה שלו, לא רק מול שער החניה, גם מול שער כניסת הולכי רגל וכל החניות שמול חצר הבית שלו (וגם החניות הסמוכות להן). סה"כ חניה או שתיים פרטיות ועוד שתיים וחצי חניות ציבוריות שאפשר להחנות שם שלוש מכוניות אם מספחים את החלק מול שער הולכי הרגל שגולש קצת לכוון הכניסה לחניה הפרטית.

המדרכה לא צבועה (אפור), לא משולטת והיא ממש מפרץ חניה מסומן ללא שום שילוט.

הבתים פרטיים בעקרון אבל בכל בית יש כמה יח' דיור מה שלא מאפשר לכל אחד לחנות ממש ליד הבית.

השכן הנחמד החליט פתאום (לאחר שאני חונה שם כבר שנה) להדביק מדבקות למי שחונה סמוך מדי לבית שלו.

הפתרון הקל כאן הוא לחנות כמה בתים הלאה, אבל זה לא מרגיש לי הפתרון הנכון.

אני חשבתי להגיש תלונה במשטרה על השחתת רכוש (השכן הוא לא שריף שמותר לו להדביק מדבקות כרצונו!)

אני חושב שהמועצה המקומית לא ננקוף אצבע, יש טעם לערב אותה?

עוד הצעות?

*חלק מהשכנים עושים רושם של עברייני צעצוע, חלק אותו דבר רק בלי הצעצוע, השכן המדובר נראה לי מסוג ה"צעצוע".

פורסם

תדביק לו מדבקות בחזרה :lol:

המועצה המקומית לא תנקוף אצבע. מילא, אם הוא היה תוחם לעצמו חניות באפור והופך אותן לשלו-אז היה טעם לערב אותם. כרגע, זהו לא המצב והוא פשוט רוצה להראות לכולם שהקהונאס שלו יותר גדולות. אם הוא ימשיך להדביק מדבקות שקשות להוריד, קפוץ למכון שטיפה, בקש קבלה ובנימוס פנה לשכן ותסביר לו שאם הוא ימשיך להדביק מדבקות על הרכב שלך, הוא יישא בכל ההוצאות שיגרמו עקב נזק לצבע וגם יקבל תלונה במשטרה על השחתת רכוש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תברר שהחנייה באמת לא רשומה על שמו.

אם היא באמת ציבורית ואתה מתכוון להמשיך לחנות שם, דבר איתו ותסביר לו שזה לא יפה.

תראה מה יש לו להגיד, יכול להיות שמדובר באי הבנה.

קח בחשבון שאם אתה מחליט ללכת איתו "ראש בראש" אתה עלול לספוג נזק מרגיז ומיותר לרכב שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה כתוב על המדבקה?

איך אתה יודע שזה הוא?

האם יש ועד ישוב?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני ממש לא יודע מה ליעץ לך במצב הלא נעים שנקלעת אליו.

תכיף יתחילו פה תגובות של אם הייתי במקומך הייתי מראה לו למי יש יותר גדול. היייתי שם לו מדבקה יותר גדולה וכו׳.

התגובות האלה יביכו אותך, כי הרבה יותר קל להביע משאת נפש נטולת סיכון מאשר ליישם ולהסתכן בנזק גדול עוד יותר.

תחשוב מה עדיף לך - לבלוע את הצפרדע או לצאת למאבק שאולי יעלה לך בנזק ממשי. המשטרה או המועצה לא ינקפו אצבע.

אני הייתי מדבר איתו בנימוס תוך ידיע מראש שאם זה לא ילך - אני מוותר. בפעם האחרונה שעשיתי את זה הסיטואציה דומה זה עבד.

ניסיתי בעברי גם את הדרכים היותר לוחמניות, לפעמים גם בהצלחה. בראיה של שנים אחורה, ברור לי שהמניע היה אגו והסיכון לא היה שווה את הניצחון גם כשהיה ניצחון.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
מה כתוב על המדבקה?

איך אתה יודע שזה הוא?

האם יש ועד ישוב?

המדבקה הראשונה הודבקה מיד לאחר שיחה לא נעימה איתו שבה הוא טען שכל הרחוב של אמא שלו וביקש שאפנה את החניה (לא דיבר מלוכלך, פשוט ממש לא השתכנעתי שחנייה שאין עליה שום סימון היא פרטית רק כי הוא החליט שהיא פרטית, ואני חונה שם המון זמן אז אני מניח שאם היא באמת חניה שלו כבר היה טורח לסמן אותה כמו שצריך ולבקש קודם לכן)

בקיצור לא הזזתי את הרכב באותו רגע (כל הלילה), הודבקתי מדבקה קטנה יחסית עם מס' הבית והכל.

זה היה לפני כמה שבועות ומאז יצא לי לחנות בחניות "האסורות" די הרבה פעמים (לפעמים הן באמת תפוסות).

היום קיבלתי מדבקת אזהרה כללית, גדולה יותר (חצי A4 לפחות כפול מהקודמת), בחניה שהיא בוודאות לא שייכת לו.

המדבקה יכולה להיות רק ממנו!

המדבקות הן נייר מדבקה מודפס במדפסת ביתית. לא כזה סיפור להסיר אותן, אבל זו בכל זאת חוצפה. מדקה זה לא פתק!

בנוסף קיבלתי קיפול מראה (לא קרה לי מעולם ואני לא מאמין במיקריות, זה מעין "סימן לבאות")

ועד הישוב?

לא יודע, ממש לא נראה לי, אולי יש בורר הישוב.

חברים, די ברור לי שאני נלחם פה בתחנות רוח וטוב לא יצא מכל הסיפור הזה.

התגובות שלכם פשוט מחממות את הלב!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני במקומך הייתי חונה רחוק, רק כדי לשמור על הרכב ובינתיים מנסה למצוא דרך יצירתית להיפטר מהשכן, למשל להחביא קוקאין בדירה שלו ולהלשין למשטרה שראיתי אותו מוכר את זה לילדים :lol:

אתה יכול לנסות לשכנע אותו "למכור" או "להשכיר" לך את החנייה עם הסכם בכתב ואז תלך עם זה למשטרה ותתלונן שהוא סוג נוכל שעושה כסף על תמימים ואתה בכלל לא ידעת עד שמישהו סיפר לך.

אתה יכול גם בלי זה להתלונן למשטרה על השחתת רכוש, אבל יש סיכוי שיעשו משהו בנידון?

פורסם

נראה לי שבוררים יש רק בעולם התחתון (לפחות בנושאים כאלה שמעורבים בהם ה"אנשים המתאימים"...).

אני אנסה לזרום עם הסיטואציה. דיברת איתו. אם ייצא לך עוד פעם לשוחח איתו - בקש שיראה לך אישור שהשטח שלו.

(והאמת - שאין לי מושג מה עליך לעשות. אולי התאגדות של כמה שכנים תהייה מועילה יותר. אולי תמצא שכן ש"מדבר בשפתו", לא יודע)

alfa 156 2.5.

פורסם

אם שיחות לא עוזרות, תודיע לו שאתה שם מצלימה שתצלם כל מי שמתקרב לרכב ותגיש תביעה על השחתת רכוש. נסה לגייס דיירים נוספים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

מקרה שקרה לי:

פעם חזרתי הביתה ומצאתי רכב זר בחניה הפרטית שלי. כל חניה בשכונה ממוספרת באופן רדנומלי (אי אפשר לדעת שזו חניה פרטית) ושייכת לדייר כלשהו, אבל בעלת הרכב הזר לא ידעה את זה. כאשר היא הגיבה לפתק שהשארתי בפתק משלה - "אם זה רשום בטאבו, אני אזיז" - ולא העיפה את עצמה באופן מיידי, זה חירפן אותי והחלטתי להפסיק להיות נחמד. חסמתי אותה ואח"כ היא באה בעצמה לבקש לשחרר אותה כשהיה לה דחוף. כשאמרתי לה שתחכה עד שיתחשק לי לנסוע לאנשהו, היא התעצבנה ולא הבינה מה אני עושה עניין מחניה (ועוד קראה לי חוצפן!). בסופו של דבר היא הצליחה איכשהו לעלות על המדרכה ולצאת בעצמה, אבל את הרכב שלה לא ראיתי יותר.

החלטתי להתעמת איתה בצורה הזאת (כבר היו כמה רעיונות לגבי מה שאפשר לעשות אם זה לא היה נפתר באותו היום) בגלל החוצפה שלה להתכתב איתי על גבי השמשה שלה בעודה תופסת לי את החניה. שאני אבוא להוכיח לה משהו? הפואנטה היא שאם היא היתה באה לשאול ולברר הכל בצורה מסודרת, הייתי מגלה יחס מבין יותר כלפי הטעות שלה. אולי השכן הבריון שלך משוכנע שאתה טועה (אל תשלול לגמרי את האפשרות שזה אכן כך) ולכן הוא מגיב בצורה עוינת כלפי מה שנראה לו כהתנהגות חצופה שלך. תסביר לו את המצב מהצד שלך - אתה חונה בחניה לא מסומנת כהרגלך כבר הרבה זמן ויום אחד מישהו אומר לך שאסור, אז מן הסתם שתרצה הוכחה לכך. תנסה לדבר איתו בטון רגוע ולברר את האמת כדי שלא יהיו ספקות.

פורסם

יש לו שלושה רכבים אז הוא צריך את כל המקום?

במקרה אחר (הפוך) שבו אורחי הבנין השכן החדש שנבנה החלו לתפוס את החניה של הבנין שלנו, פנינו לעיריה ותמורת כמה שקלים התברר שאכן השטח לא שייך לבנין. הוא ציבורי.

בצורה דומה גם אתה יכול להשיג אישור רשמי האם יש לשכן זכויות על השטח. תציג לו את המסמך. הוא יכול לבחור להגיד לך שהוא משתין על זה בקשת (סביר שזה יקרה). ואז הדרך היחידה שלך היא ליצור מאזן אימה. ברוך הבא לג'ונגל.

si vis pacem, para bellum

פורסם

תזמין את חבר שלך ממשפחת ארפרון לדרינק. תדווא שיחנה בחניה ה"פרטית".

אחרי שהם יקבלו מדבקה - העניין יפתר לתמיד...

:|

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רק אני לא מבין למה אין לשכן הזה מדבקה על הרכב שכתוב עליה "נא לא להדביק מדבקות על רכבים אחרים" ?

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בצורה דומה גם אתה יכול להשיג אישור רשמי האם יש לשכן זכויות על השטח. תציג לו את המסמך. הוא יכול לבחור להגיד לך שהוא משתין על זה בקשת (סביר שזה יקרה). ואז הדרך היחידה שלך היא ליצור מאזן אימה. ברוך הבא לג'ונגל.

מאזן אימה זה להסתכן בנזק לרכב.

עדיף לקנות גרוטאה עם טסט ולהעמיד אותה שם עד שימאס לשכן הזה ויגמרו לו המדבקות.

פורסם

זה אזור של בתים פרטיים?

אם כן למה לא באמת לכוון מצלמה מהבית שלך לחנייה? אם אפשרי.

אם לא, גם גם אני חושב שזה מרגיז מאוד ומרתיח, אבל תנסה לפעול בשלבים.

קודם כל תנסה לברר עם הרשות המקומות אם השטח של החניות הוא פרטי או ציבורי ומשם תמשיך ותעדכן פה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• תוכן חדש...