Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשרכשתי את הרכב הציק לי בו דבר אחד- הוא שקט לגמרי בסל"ד נמוך, כמעט כמו E קלאס מן המניין.

מכיוון שלא התחשק לי להוציא סכום כסף גדול (כ-3500$ כולל משלוח) על דודים אחוריים מחברה מכובדת התחלתי לנבור בפורום המתמחים ואז קיבלתי אינפורמציה מעניינת.

מסתבר שמערכות הפליטה של ה-SL55 ושל הרכב שלי כמעט זהות כאשר השוני העיקרי הינו שהדודים האחוריים ב-SL הינם פתוחים- יש כניסה של צינור לדוד ואז זרימה חופשית אל היציאה הכפולה.

ברכב שלי AMG עשו שינויי- ראשית הם חיברו 2 צינורות אל כניסת האגזוז (בתוך הדוד) והצינורות האלה רצים לכל אורך הדוד עד ליציאה.

כדי שבכל זאת יהיה מעט סאונד הם חוררו את הצינורות אבל עטפו את כל העסק בפיברגלאס.

התוצר של השינויים האלה יצרו מערכת פליטה שאומנם גורמת לרכב באמת להיות שקט בסל"ד נמוך אבל במקביל גם לאבד כמה סוסים.

כאן נכנסו לתמונה מספר אנשים שהלכו ופתחו את הדודים, חתכו את הצינורות שבתוכם והעיפו לכל הרוחות את הצמר-פיברגלאס.

התוצאה היתה נוכחות גבוהה יותר של סאונד בסרק וסל"ד נמוך, סאונד עוצמתי יותר תחת מצערת מלאה ועל הדרך 4-8 סוסים יותר (בבדיקות שמספר חברים עשו על דיינו לפני ואחרי השדרוג), וכבונוס הורידו מהרכב איזה 4 קילו.

אז הלכתי וחתכתי גם...

556051_10151428954859962_341654581_n.jpg

11575_10151428954864962_263464740_n.jpg

544896_10151428012044962_2142261635_n.jpg

לאחר ריתוך המכסים חזרה כל העסק עבר ריסוס למניעת הווצרות חלודה, סופיות האגזוז עברו פוליש:

525193_10151428012469962_1234914333_n.jpg

התוצאה תאמה את הציפיות, התקבל סאונד עמוק ובאסי בסרק, בנסיעה בלס"ד נמוך הגרגור של ה-V8 הרבה יותר מוחשי ובלחיצה כל העסק צועק.

תענוג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

:)

כמה כיף לראות פרויקטים כאלה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

היית צריך לראות את המבט של המוסכניק כשאמרתי לו להוריד את הצנרת ולהתחיל לחתוך, הוא הסתכל עלי בתמיהה ומלמל ״אתה בטוח?....זה AMG...).

אחרי שחיברו את הצנרת והדודים בחזרה הנענו את הרכב ופתאום כל עובדי המוסך הסתכלו והניפו אגודל למעלה....

:lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא יגרום לנורות מסויימות להדלק? או שאין חיישנים כלשהם בדודים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מגניב. אתה בטירוף...

זה עובר טסט?

מוסך בראש טוב...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין בדוד חיישנים, ישנם חיישנים על הצנרת סמוך לממירים אבל בכל אופן השדרוג הזה לא אמור להדליק שום נורה.

בכלל, יש כמה שיפורים קטנים שמקובלים ברכבים האלה ומשווים את ההספק של ה-E55 לזה של ה-SL55 (שתיהן חולקות אותו מנוע וגיר אבל שינויים קטנים גורמים ל-E להוציא 469 כ״ס ול-SL להוציא 493 כ״ס).

כמובן שאם יש רצון ויכולת השמיים הם הגבול עם הרכבים הללו (סופגים 700 כ״ס על מנוע סגור ובטיפול מינימלי בגיר (אבל כן צריך לטפל בקירור של הצ׳ארג׳ר).

פורסם

מגניב ומקורי ללא ספק, מה לגבי סרטון קטן שנשמע קצת את נעימות הv8?

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שבטוח, הצליל שנוצר שם אחרי שהפכת את הדוד למין תיבת תהודה חייב להיות מטמטם. חובה לצרף סרטון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשגורמים לרכב "להרעיש" בצורה יותר "מתורבתת" (באס) במיוחד בסרק (ובסל"ד נמוך) - הרי זה משובח!

תענוג למראה עיניים (ולך בטח לאוזניים) !

תודה על השיתוף ! (ותהנה עוד יותר מהרכב שלך)

alfa 156 2.5.

פורסם
חיובי, אין את הצינור המחורר, שלילי, ההספק עולה (זניח, אבל עולה), זה כבר נמדד לא פעם על דיינו.

אם ההספק עלה זה נבע מסיבה אחרת.

גזי הפליטה נעים במערכת הפליטה במהירות מסויימת, ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר

כך גם צפיפותם יורדת, ובהתאמה המשקל,

משקל נמוך גורר מהירות גבוהה יותר ופינויי יעיל יותר של גזי השריפה,

ב"שיפור" שהחלטת לערוך הגזים נפלטים כעת לתוך חלל גדול, קר יותר והתוצאה תהיה האטה במהירות תנועתם ועליית הצפיפות.

לכן אין שום יתרון, להיפך רק חסרון פרט לאפקט הרעש הנוצר עקב התהודה.

לא משוכנע ? אני לא מכיר אף יצרן דודים ומערכות פליטה המכבד את עצמו המייצר דוד FREE FLOW בקונפיגורציה כזו.

שים לב שגם בהליך הפורטיניג וגם בתהליך בניית מערכות פליטה להספק גבוה, מורידים את כל המדרגות האפשריות במערכת,

ההתאמה והמעבר ממקטע למקטע צריכה להיות מושלמת או חלקה ככל האפשר,

מה שעשית זה ליצור את האם אמא של המדרגה.

פורסם

לא אתווכח ידידי כי אתה מדבר על תאוריות ואני ראיתי בעיניים גרפים של דיינו, אבל יודע מה, אזרום איתך, הרכב איבד כוח, הוא ירד מ-469 כ״ס ל-450.

Who cares?

:lol:

פורסם

תאוריה ידועה ומוכחת.

התעלמת מהחלק השני של ההודעה, שום סדנה או מפעל למערכות פליטה לא עושה את זה.

נכון, אם זה עושה לך טוב, אין בעיה, רק אל תשלה את עצמך או אחרים שזו אכן דרך להעלאת הספק.

פורסם

קרא היטב את ההודעה הראשונה שלי, זה לא נעשה במטרה לשפר הספק אלא במטרה להגביר סאונד וגם לא קראתי לכלל באי הפורום ואמרתי להם "בואו תחתכו אגזוזים".

אני מכיר את התאוריה עליה אתה מדבר, אין ספק שבכלליות היא נכונה אבל אני משער שישנם יוצאים מן הכלל, כל רכב לגופו (אולי מערכת הפליטה המקורית לא תוכננה כל כך טוב ולכן כן מושג שיפור שולי, אין לי מושג).

במקרה של הרכב מהדגם הספציפי שלי אנשים עשו בדיקות דיינו וראו חד משמעית עליה בהספק באותם תנאי מדידה (לעיתים מדידה חוזרת באותו יום, לפני ואחרי הטיפול באגזוז).

אם בא לך אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורומים המתמחים ולראות גרפים של דיינו.

אותי אישית לא ממש מעניין אם ההספק עלה או לא, עליה של 4-8 כ"ס ממילא חסרת משמעות ברכב של 400+ כ"ס.

הרכב חופר ב-בהילוך שני (סביב 70 קמ"ש) ומפרפר בשלישי עם צמיגים סופר דביקים (מישילין סופר ספורט) כך שזה לא באמת משנה כהוא זה.

• תוכן חדש...