Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לחברי הפורום. רציתי לכתוב את הפוסט הזה לפני שבוע אבל רק עכשיו התפניתי לזה. טוב, נתחיל מההתחלה...

נשלחתי מהעבודה לעשרה ימים באירופה, כאשר רובם בגרמניה. קיבלתי שובר להשכרת רכב מקבוצה כלשהי, כאשר כרכב לדוגמה הופיע פורד פוקוס. ידעתי שיהיה עלי לנסוע קילומטרים רבים, אבל זה לא כל כך הטריד אותי - בכל זאת, על כבישי גרמניה אפשר ליהנות אפילו עם משפחתית סטנדרטית, במיוחד מכיוון ששם היא בטח תהיה ידנית.

נחתתי בפרנקפורט וניגשתי לדלפק חברת ההשכרה. לאחר שהפקיד פשפש קצת במגירת המפתחות, הוא מצא את זה שיועד לי והכריז: Fiat 500L. "זה לא קצת קטן?" הגבתי. "לא, זו הגרסה הגדולה" ענה הפקיד. קצת התאכזבתי, אבל קיוויתי שאולי הרכב יהיה לפחות זריז (עדיין לא ידעתי איך נראה הדגם הזה). לקחתי את המפתחות והלכתי לחניון.

בחניון עמדו בשורה מספר פיאטים שחורות מהדגם הזה. מסיבה כלשהי הם הזכירו לי בעיקר ברלינגו. טוב, אין ברירה, העמסתי את המזוודה, כיוונתי מראות, הגה ומושב (שזה בעיה בפני עצמה – ההגה התעקש להסתיר לי את החלק העליון של לוח השעונים), והנעתי. מד המרחק הציג אלף ומשהו קילומטרים – "טוב, לפחות עוד לא הספיקו ל*נוס את הרכב הזה" חשבתי, ויצאתי לדרך. תוך מספר דקות עליתי על הכביש המהיר וכאן זה נהיה ברור... כיף – זה לא יהיה.

לרכב אומנם יש תיבה ידנית עם שישה הילוכים, אך אפילו בהילוך הגבוה, כבר ב-130 קמ"ש המנוע (1.4 ליטר עם 94 כ"ס) צורח באזור ה-4,000 סל"ד. בשני ההילוכים הגבוהים למנוע אין שום תגובה ללחיצה על דוושת הגז (הילוכי אוברדרייב?). יותר מזה, נניח ואתה מגיע לעליה מתונה (באמת מתונה) במהירות הנ"ל בהילוך השישי, הרכב מתחיל להאט. אתה מצמיד את הדוושה לרצפה – הוא עדיין מעט. אתה מוריד הילוך – הוא עדיין מעט. וכך מ-130, בסוף העליה (המתונה אמרנו, כן?) אתה מוצא את עצמך על 90, משתדל להידחק לנתיב הימני בין כל המשאיות. כאשר הייתי ממש אמיץ, באחד הקטעים הבלתי מוגבלים של האוטובאן, הצלחתי להגיע ל-150 קמ"ש. במהירות זו, הרכב היה לא יציב ואיים לעוף מהכביש לכל הרוחות. אחרי הפעם הזאת כבר לא ניסיתי לעלות למהירויות כאלו. זה לא שציפיתי שהרכב יגיע ל-220 שמופיעים על מד המהירות, אבל את ה-180 השגתי אפילו עם אופל אסטרה לפני כמה שנים.

במהלך אותם עשרה ימים נהגתי מעל אלפיים קילומטרים, חלקם על כבישים מהירים וחלקם על כבישים הרריים מפותלים. 90% מהזמן קיללתי את הרכב. אז זה חברים... תסכול. :x

ולסיכום, תמונה שצילמתי להמחשה:

SAM_0370__1364314832_77.125.77.5.jpg

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפחות אני רואה שעשית סיבוב בגן עדן

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
מה זה השמשה ההזויה הזו?!

נראה כמו שמשה של מסוק...

1+

זה גם מה שאני שמתי לב מיד לאחר שהגדלתי את התמונה. בכל מקרה צריך לתת לה צ'אנס...

פורסם

אין ספק שבקילומטראז' הזה המנוע עדיין סגור לגמרי, ויקח לו עוד זמן להגיע לשיא אונו. זה לא יהפוך את האוטו לטיל בליסטי, אבל ישפר בהחלט את הביצועים וצריכת הדלק.

מעבר לזה - אל תצפה ליותר מידי, זה עדיין מנוע 1.4 על רכב (כנראה) לא קל במיוחד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא מבין מדוע לשלם על מוצר (גם אם זמני) שאתה לא מרוצה ממנו.

הפיאט לא לטעמך? תודה רבה, החזר את המפתחות וחפש חברת השכרה אחרת. לא חסרות כאלה. (הכל בהתאם לחוזה מסוים אם יש או התחייבויות, אני לא בקיא בחוקים אך מקווה שזה מתאפשר)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

איכס..מה זה?!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ככל שהפיאט "שמנות" יותר, הן סובלות מתיבות עם יחסי העברה קצרים יותר (אלא אם כן אתה הולך על גירסאות המולטי-אייר/ג'ט המוגדשות, אותן לבטח לא תמצא בסוכנויות הליסינג). ותגיד תודה, הגרנדה שלי צרכה 3,800 סל"ד בדיוק מחריד רק בכדי לספק 120 קמ"ש ברמת הסקאלה, שמתרגמים ל 113 קמ"ש אמיתיים.

• תוכן חדש...