Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

NINJMNKY, עשית את הדבר הנכון ללא נזק כלכלי בכלל.

ע"י זיהוי נכון של היסטריית מסירות של הפיקאנטו הצלחת למכור את הרכב ללא הפסד בכלל.

אני מחזק את דברייך כי גם אני עשיתי את אותו מסלול מהספארק שלי על 2500 ק"מ שהיו לה והבנתי בדיוק

כמוך שזה פשוט לא זה.

המעבר לפאבייה הוא פשוט עולם אחר, איכות המושבים, תא המטען, איכות הבנייה, הדלתות, לוח השעונים, מחשב הדרך, מרימי שמשות אורגינליים ,הכל משודרג עשרות מונים.

דוגמא, טריקת הדלת היא טריקה של ממש ולא כזאת שאם אתה לא מלווה אותה כל הדרך אז אין סיכוי שהיא תסגר ואני מדבר על הדלתות האחוריות של הספארק.

אולי זה ישמע מצחיק אבל בספארק צחקתי שאין ריח אופייני של רכב חדש, בפאבייה יש גם יש :-D

בקיצור כשאני חושב על זה שההסדל מסתכם ב-1500 ש"ח (67500 מול 69000 ) אז תסלחו לי בעלי הספארק וגם אני אחד כזה לשעבר . ההבדלים פשוט מעליבים ונראה שמשהו שם ב-UMI מזלזל באינטיליגנצייה של הלקוחות שלו.

אני היום את הספארק הייתי מציב במחיר מקסימום של 60-62K

בקיצור, גם אני נוכחתי שטעיתי אבל אני לעומת NINJMNKY הפסדתי 10 אחוז במעבר.

האמת , היה שוווווה !!!

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אצלי בפנדה הדלתות אחריות צריך או לסגור חזק יותר או להוביל אותם,מקדימה זה בסדר.מוזר למה עשו ככה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
NINJMNKY, עשית את הדבר הנכון ללא נזק כלכלי בכלל.

ע"י זיהוי נכון של היסטריית מסירות של הפיקאנטו הצלחת למכור את הרכב ללא הפסד בכלל.

אני מחזק את דברייך כי גם אני עשיתי את אותו מסלול מהספארק שלי על 2500 ק"מ שהיו לה והבנתי בדיוק

כמוך שזה פשוט לא זה.

המעבר לפאבייה הוא פשוט עולם אחר, איכות המושבים, תא המטען, איכות הבנייה, הדלתות, לוח השעונים, מחשב הדרך, מרימי שמשות אורגינליים ,הכל משודרג עשרות מונים.

דוגמא, טריקת הדלת היא טריקה של ממש ולא כזאת שאם אתה לא מלווה אותה כל הדרך אז אין סיכוי שהיא תסגר ואני מדבר על הדלתות האחוריות של הספארק.

אולי זה ישמע מצחיק אבל בספארק צחקתי שאין ריח אופייני של רכב חדש, בפאבייה יש גם יש :-D

בקיצור כשאני חושב על זה שההסדל מסתכם ב-1500 ש"ח (67500 מול 69000 ) אז תסלחו לי בעלי הספארק וגם אני אחד כזה לשעבר . ההבדלים פשוט מעליבים ונראה שמשהו שם ב-UMI מזלזל באינטיליגנצייה של הלקוחות שלו.

אני היום את הספארק הייתי מציב במחיר מקסימום של 60-62K

בקיצור, גם אני נוכחתי שטעיתי אבל אני לעומת NINJMNKY הפסדתי 10 אחוז במעבר.

האמת , היה שוווווה !!!

מסכים איתך לגבי כל מילה. הספארק לא צריכה לתומחר ביותר מ60 אלף ש"ח, לדעתי אפילו 55 אלף די הולם אותה.

לא באמת משנה אם הפסדת 10 אחוז או פחות, עשית צעד חכם שעברת לפאביה. רכב משודרג פלאים ביחס לצעצוע הזה.

פורסם

תודה על הסקירה.

אני עצמי לא מבין אנשים שמעדיפים לרכוש רכב מיני עם מנוע זעיר כשאפשר לרכוש סופר מיני טובה בהרבה עבור תוספת צנועה יחסית של 8K בלבד. אילו סכום של 8K ש"ח היה עבורי סכום שלא ניתן לעמוד בו, בכלל לא הייתי שוקל רכישת רכב חדש אלא רוכש רכב סופר מיני או משפחתי משומש בן 3 עבור 50K-40K ש"ח.

פורסם

היתרון היחיד של הפיקנטו - 7 שנות אחריות מול 2.

הקניה של הפאביה עדיפה גם במקרה זה. רוב ההפרש במחיר יוחזר בעת המכירה לאחר מספר שנים.

פורסם

כול מי שקנה מיני, קנה אותה בתקופה שלא היה את הורדת המחירים הגדולה שעשו לחלק מרכבי הסופרמיני.

תחזירו אותם אחורה בזמן, 90 אחוז מהם לא היו קונים מיני(אולי חוץ מבעלי האלטו)

פורסם
כול מי שקנה מיני, קנה אותה בתקופה שלא היה את הורדת המחירים הגדולה שעשו לחלק מרכבי הסופרמיני.

תחזירו אותם אחורה בזמן, 90 אחוז מהם לא היו קונים מיני(אולי חוץ מבעלי האלטו)

+1,מסכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חוץ מעלויות הרכישה יש גם עלויות אחזקה. מעניין להשוות את הפיקאנטו לפאביה מבחינת טיפולים, דלק, ביטוח וירידת ערך. אני מניח ששברוב הפרמטרים האלה הפיקאנטו יותר זולה. חוץ מזה למיני יש גם יתרון מבחינת חניה במקומות קטנים.

האם ההפרש שווה את הכסף? זו החלטה אישית. אבל ההפרש במחיר בין המכוניות הוא לא רק מחיר הרכישה, זה בטוח.

emotion of motion

פורסם

אממממ כן, אבל חוץ מהעניין הכספי יש את עניין ההרגשה מהרכב, שאמנם לא נהגתי בפיקנטו אבל אני לא אתן הימור פרוע אם אני אגיד שמבחינת סחיבה ומרחב כללי, הפאביה טובה יותר. וזה ללא ספק יכריע את הכף להרבה אנשים.

כבעל מיטו מין הסתם אתה מכיר את התחושה הזאת הכי טוב

פורסם
היתרון היחיד של הפיקנטו - 7 שנות אחריות מול 2.

נראה לי שמי שיתעקש "לסבול" עם הרכב הזה,מרוב עצבים לא יזכה לחיות 7שנים איתו :lol:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אממממ כן, אבל חוץ מהעניין הכספי יש את עניין ההרגשה מהרכב, שאמנם לא נהגתי בפיקנטו אבל אני לא אתן הימור פרוע אם אני אגיד שמבחינת סחיבה ומרחב כללי, הפאביה טובה יותר. וזה ללא ספק יכריע את הכף להרבה אנשים.

כבעל מיטו מין הסתם אתה מכיר את התחושה הזאת הכי טוב

ולכן כתבתי שכל אחד יחליט לעצמו אם תוספת הכסף שווה לו או לא. הנקודה שלי היא שהפרש העלויות אינו מסתכם בהפרש עלות הרכישה בלבד.

emotion of motion

פורסם

זה בדיוק מה שבקשתי לחדד בתגובותיי ואני שמח ש"מיטו" מאיר את העניין שוב. אין כאן עניין של "רע או טוב", אלא עניין של סדרי עדיפויות, צרכים, ומחיר כולל שהוא גדול יותר מ8000-9000 ש"ח הפרש בקנייה הראשונית.

אין לי ויכוח עם טענות של כוח, סחיבה וכדומה. אך בהחלט צריך לחדד את העובדה שבסך העלויות (אחריות, ביטוח, טיפולים, חלקים, דלק...), ההפרש הוא הרבה יותר גבוה מאשר הסכום הנ"ל וזה כן יכול להכריע- יחד עם צרכים מתאימים, לטובת רכב מיני.

שבוע טוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

חשבתי להקפיץ ולסכם את החוויה שלי עם הרכב הנהדר הזה, בכל זאת השרשור הזה מופיע תחת המדריך לפאביה.

זו הייתה למעשה מערכת היחסים הכי ארוכה שלי, שרדנו 16,580קמ ביחד (כ15 חודשים), במהלכם היא הפגינה אמינות ללא רבב (כמו שצפוי מרכב חדש באחריות, מן הסתם) וצריכת הדלק נעה סביב 1/15 במהלך כל התקופה.

חשוב לי לציין שאני ממש לא נהג "רגוע", מעולם לא נסעתי פחות מ120קמש בכביש החוף, ובעיר הפאביה בילתה את רוב זמנה בין הילוך שני לשלישי. זו לא GTI בשום מובן כזה או אחר - אבל היא בהחלט יותר כיפית לנהיגה מכל רכב שהיה לי עד היום.

אני משוכנע שעם סגנון נהיגה יותר רגוע הצריכה הייתה יורדת ל1/16.5 ואולי פחות.

הנסיעה הכי ארוכה שלי אתה - לבה"ד1 - עם רכב מלא (+תא מטען) ומזגן דלוק, 120קמש - 1/18.5.

לא הופיעו שום צקצוקים ושום קרקושים משום מקום, אפילו שהיא הייתה צריכה לסבול את הכבישים השבורים של חדרה על בסיס יומי.

הדבר היחיד שהחזיר נשמתו לבורא היה הקליפס הזה שנמצא בקורה A מצד שמאל, "מחזיק כרטיסי חניה" או מה שזה לא יהיה.

אבל זו כנראה הייתה אשמתי, בגלל שהשתמשתי במגני שמש. בכל אופן הוזמן כזה חדש ומקורי בעלות של פחות מ10שח עם משלוח. (העלות של החלק לפי ETKA עומדת על 0.03יורו, ככה שעדיין עשו עלי קופה)

אציין לטובה את חיישני הTPMS שהתריעו לי על בורג בצמיג שבוע לפני שמכרתי את הרכב, די בטוח שבלי המערכת הזאת הייתי מגיע לצמיג קרוע. (חלונות סגורים + מזגן + מוזיקה בווליום גבוהה + כבישים משובשים גם ככה.. מי ישמע את הרעש מהצמיג)

בעזרת ההתרעה הנזק סוכם בתיקון פנצ'ר בעלות של 40שח.

(ואיזון עצמאי של לחץ האוויר בצמיגים בתחנת הדלק הקרובה, כי זה שתיקן את הפנצ'ר החליט שצריך לנפח את הצמיג ל40PSI בעוד השאר נעים בין 30 ל32. גם על ההבדל הזה המערכת צפצפה)

בסופו של דבר מאוד נהניתי מהרכב, ללא ספק הקניה הכי מוצלחת שלי עד כה.

נפרדתי ממנה תמורת מחיר מחירון משוקלל (59,000 נכון ליום המכירה) כאשר קניתי ב72K בערך (מבצע 69K לפני רישוי ואיתוראן). הבנאדם הראשון שראה - לקח. ולמיטב ידיעתי הוא לא חבר בפורום.

את המכירה לא עשיתי בלב שלם, אבל הגיע הזמן לשדרג, אז מתמודדים.

אם תשאלו אותי באם אני ממליץ על רכישה של אחת כזאת היום (בין אם חדשה או משומשת) התשובה תהיה חד משמעית - כן.

אולי היא לא מאובזרת כמו קוריאנית או מהנה לנהיגה כמו פיאסטה, אבל בהחלט יש לה אופי. ואני אישית מתגעגע :)

זהו בגדול, תם ונשלם עוד פרק בחיי המוטוריים, עכשיו נשאר למצוא לה מחליפה ראויה..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...