Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היו לי בקליות קדמיות כאלה ובטסט לא אמרו לי כלום. אבל תדאג להחליף את הנורה שבפנים לאחת כתומה כדי שצבע האיתות ישאר כתום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קיימות בכלל נורות "תקע" ללא בסיס 5 וואט בצבע כתום (לא יצא לי לראות כאלה מעולם)?

האם באמת דרך עדשת הבקלית המושחרת רואים בבירור אם האור הבוקע ממנה לבן או כתום?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
היו לי בקליות קדמיות כאלה ובטסט לא אמרו לי כלום. אבל תדאג להחליף את הנורה שבפנים לאחת כתומה כדי שצבע האיתות ישאר כתום.

צבע האיתות בבקליות הקדמיות בכנפיים חייב להיות בצבע כתום בלבד או שאפשרי גם בלבן?

אין כמו קמארו עצבנית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שמקדימה מותר גם לבן, אבל רק לבן או צהוב/ כתום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי שחיפשתי באינטרנט מצאתי את זה באתר של תקנות התעבורה:

(ב) ברכב מנועי יותקנו ארבעה מחווני כיוון בעלי אור מהבהב, שניים בצבע לבן או צהוב בחזית הרכב ושניים בצבע צהוב או אדום באחורי הרכב.

יכול להיות שזה כבר לא מעודכן.

פורסם

יש תקנה שמחייבת גם פנסי איתות בכנף, כלומר צריכים להיות 6 פנסי איתות.

החל משנה מסויימת (לא ממש מזמן, 2008-2009) עשו "הנחה" לרכבים אמריקאיים ולא מחייבים אותם בפנסי איתות כנף.

אבל בישנים יותר הם כן צריכים להיות.

י) לא יירשם רכב מנועי שיש בו תא נהג וששנת ייצורו היא 1983 או אחריה או שנרשם לראשונה לאחר ט"ז בטבת התשמ"ג (1 בינואר 1983) אלא אם יש בו מחווני כיוון נוספים, אחד מכל צד של הרכב שאורם יאיר לאחורי הרכב ואשר יפעלו ביחד עם ארבעת מחווני הכיוון הקיימים ברכב; מחווני הכיוון הנוספים יהיו בהתאם לדרישות חובה לרכב נוסעים שיפרסם מנהל אגף הרכב.

פורסם

אני אחדד קצת את השאלה,יש אצלי ברכב כרגע בקליות איתות גם על הכנפיים הקדמיות שבמקור הם בצבע כתום(והנורה עצמה לבנה)אני מתכוון להחליף את זוג הבקליות הללו בבקליות בצבע "עשן"/מושחרות ומעוניין להשאיר את הנורה עצמה לבנה (מכיוון שאם הנורה תהיה כתומה והבקלית מושחרת האיתות יהיה חלש ופחות מורגש),האם תקין/חוקי הדבר או שלפחות אני חייב להחליף את הנורה עצמה לכתום ע"מ שהאור באיתות יהיה כתום?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

כן, אבל אם הבקליט "אטומה" מידי, יכולים אולי לפסול על עוצמה נמוכה. הרי הנורה נשארת 5 ואט.

אין לזה מדד אבסולוטי כמו שיש לאורות חזית. בתקנה כתוב משהו כמו: האור צריך להיראות למרחק 30 מטר ביום ו 100 מטר בלילה (סתם זורק מספרים).

כך שאם האור מאחורי הבקליט המושחרת יהיה חלש ובקושי נראה, אז לדעתי כן יכולים לפסול על זה.

פורסם

אוקיי הבנתי, נניח ואת הטסט השנתי צלחתי/עברתי ללא תקלות, יש לי ממה לחשוש עם בקליות מושחרות במפגש עם המשטרה/בוחן תנועה?כלומר אני מסתכן בקנס/הורדה מהכביש עקב בקליות מושחרות בכנפיים הקדמיות?

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...