Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני עדיין לא מבין מה מפריע לך בזה שאנשים נוסעים עם אורות ערפל?.. בתקופה האחרונה בלילה שיורד גשם ובקושי רואים את הכביש גם אני נוסע עם האורות האלה, זה לא רק ל"ערפל". מי שרוצה להדליק אותם שידליק אם זה עושה לו טוב... מי שלא רוצה לאותת שלא יאותת... גם ככה זה לא מה שיהפוך את הכבישים לבטוחים או משהו בסגנון. אז לך תמצא לך עיסוקים אחרים גבר

פנסי ערפל נועדו לערפל, הם חזקים יותר בדר"כ ואם אין ערפל הם או גשם חזק וכו' הם מסנוורים, גם במראה וגם אם מישהו בה מולך וגם את אתה נוסע אחרי מישהו שמדליק אותם סתם, הקטע של האיתותים הוא מעצבן, אתה יודע כמה פעמים קרה לי שרציתי להיכנס לאיפשהו והיה עוד מישהו שרצה להיכנס לשם והוא בא מולי ולא אותת ואני עצרתי כי חשבתי שהוא ממשיך ישר ובסוף הוא נכנס, זה פשוט מעצבן.

מעבר לכך שיש חוקים, אולי כל אחד יסע במהירות שהוא רוצה, יעסה טסט מתי שהוא רוצה, יגנוב אם הוא רוצה. יש חוקים שגם אני לא אוהב אבל הם נועדו לעשות סדר, נכון הרבה פעמים הם מפגרים אבל אם רוצים לשנות אותם יש דרך ואי אפשר של אחד יעשה מה שהוא רוצה.

עוד דבר, זה מתחיל בדברים קטנים, אחד לא רוצה לאותת, אחד אחר יגיד "הוא לא מאותת ?, אני לא רוצה לעצור בעצור", השלישי כבר יגיד "אני רוצה לנסוע נגד כיוון התנועה כי ככה אני יגיע יותר מהר". אי אפשר לאפשר לכול אחד לעשות מה שהוא רוצה, צריך סדר.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
מראה פנורמית מסוכנת?? היא מגדילה את שדה הראייה פי כמה

היא לא מראה לך שום דבר שלא תוכל לראות באחת משלוש המראות שקיימות אצלך ברכב.

כיוון נכון של שלוש המראות, בשילוב עם תנוחת נהיגה נכונה, מונע שטחים מתים.

היה פה דיון על זה אז תריץ חיפוש

חסכתי את החיפוש. מראה פנורמית:

1. מעוותת את התמונה
  2. גורמת להפסקת השימוש במראות צד (ואז מסתמכים רק עליה. טווח הפעולה של שלוש המראות הרבה יותר רחב)
  3. מפריעה לפתיחה חלקה של סוככי השמש
  4. מכבידה על מפרק המראה המקורית עד שיום אחד הוא יישחק, והמראה תצנח כל הזמן ולא תהיה קבועה במקומה.
  5. למוח לוקח יותר זמן לעבד את התמונה עקב העברת עודף מידע (ובמקרה חירום לכל חצי שנייה יש משמעות)
  6. עלולה להתנפץ לחתיכות קטנות בשעת תאונה, בניגוד למראה המקורית שעשוייה מזכוכית עמידה יותר
  7. אינה יעילה בעת סינוור משום שאינה עשוייה שכבות שכבות (הכפתור הקטן שמאחוריה? נסו פעם להשתמש בו)
  8. עלולה "להיכנס" לטווח הפעולה של כרית האוויר של הנוסע עקב אורכה (נאמר לי ע"י קצין בטיחות בתעבורה של אחת מחברות ההייטק הגדולות)

ועוד שתי נקודות נוספות-

1. אם מראה פנורמית זה אביזר כל כך חיוני וטוב, מדוע יצרני הרכב אינם מתקינים אותה מיוזמתם?
  2. כל חלק, והכוונה היא לכל חלק באוטו שלך נוצר אחרי שעות רבות שטובי המתכננים והמהנדסים תכננו והינדסו אותו, ולאחר שיוצר, עבר בדיקות כדי לעמוד בתקנים קפדניים ומחמירים. המראה הפנורמית שקנית אצל "שמעון ובניו אביזרי רכב"- ממש לא.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
פנסי ערפל נועדו לערפל, הם חזקים יותר בדר"כ ואם אין ערפל הם או גשם חזק וכו' הם מסנוורים, גם במראה וגם אם מישהו בה מולך וגם את אתה נוסע אחרי מישהו שמדליק אותם סתם, הקטע של האיתותים הוא מעצבן, אתה יודע כמה פעמים קרה לי שרציתי להיכנס לאיפשהו והיה עוד מישהו שרצה להיכנס לשם והוא בא מולי ולא אותת ואני עצרתי כי חשבתי שהוא ממשיך ישר ובסוף הוא נכנס, זה פשוט מעצבן.

סלח לי אבל אני באמת לא מבין מה מסנוור באור ערפל. אתה מתבלבל עם אורות גבוהים...

כמו כן, אם אתה מסתמך על איתותים בכיכרות\צמתים מצבך הוא באמת עגום (אני לא מתכוון למעברים בין נתיבים, שפה זה באמת עניין של בטיחות) - יש גם אנשים שסתם מאותתים ולא שמים לב. מה תגיד עליהם?

פורסם

עדיף תסביר למה אתה צריך את אורות הערפל. הקדמיים מאירים קדימה ולמטה - לך הם לא תורמים כלום. מה שכן, זה שבא מולך מקבל עוד מסה של אור, כאשר בגשם זה חמור שבעתיים. וכן, למרות שהם למטה ולך הם לא תורמים - את זה שלפניך, במיוחד בלילה חשוך, הם מסנוורים.

האחורי מסנוור ואפילו מאד, כי המטרה שלו היא לחדור ערפל והוא מכוון פחות או יותר לתוך העין שלך. אז בזמן שאתה חושב שאתה נראה טוב עם אורגן האורות שלך, אחרים מסתנוורים. אף אחד לא צריך לסבול בגלל חוש הפוזה שלך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אור ערפל שמופעל לא לצורך - הוא פחות ממוקד ויותר מסנוור.

אור ערפל מיועד רק לערפל - ולא למצבים של גשם.

אור ערפל לא מוסיף שום דבר לראות מרחוק על הכביש באם אורות הדרך שלך תקינים.

יש לי ברכב אורות ערפל ואני מדליק אותם בהזדמנויות הבאות --

* במקרים מסוימים שאני נוהג בלילה, לאט ובמקום עם הרבה הולכי רגל ושאין מולי מכונית אחרת (אורות ערפל זורקים הרבה אור לצדדים ומושכים עוד תשומת לב).

* בפעמיים היחידות בשנה שאשכרה יש ערפל בכביש.

* לסמן לנהגים אחרים שיכבו את האורות ערפל שלהם (לרוב ללא הועיל).

פורסם
עדיף תסביר למה אתה צריך את אורות הערפל. הקדמיים מאירים קדימה ולמטה - לך הם לא תורמים כלום. מה שכן, זה שבא מולך מקבל עוד מסה של אור, כאשר בגשם זה חמור שבעתיים. וכן, למרות שהם למטה ולך הם לא תורמים - את זה שלפניך, במיוחד בלילה חשוך, הם מסנוורים.

אז זהו שבמצבים מסויימים אורות ערפל כן משפרים את הראות, עצם זה שהם ממוקמים בחלק התחתון כבר עוזר להאיר את הכביש עוד קצת. אותי, אישית, בתור מישהו שגם יצא לו לחלוף על פני רכבים עם אורות ערפל, זה לא מסנוור.

(ברור ששימוש באורות האלה שלא לצורך זה מיותר ובזבזני)

מה שמסנוור זה אורות גבוהים בכבישים ראשיים ומהירים.

בנוסף, כל מקור של אור בגשם ובלילה חשוך הוא מבורך... ככה אני חושב לפחות.

פורסם

יש הבדל בין גשם לערפל. גשם גורם לטשטוש התמונה. יוצא לי לנהוג הרבה בגשם, אור חזק של רכבים אחרים רק מגביר את הטשטוש ומעייף את העיניים.

פורסם
אז זהו שבמצבים מסויימים אורות ערפל כן משפרים את הראות, עצם זה שהם ממוקמים בחלק התחתון כבר עוזר להאיר את הכביש עוד קצת. אותי, אישית, בתור מישהו שגם יצא לו לחלוף על פני רכבים עם אורות ערפל, זה לא מסנוור.

(ברור ששימוש באורות האלה שלא לצורך זה מיותר ובזבזני)

מה שמסנוור זה אורות גבוהים בכבישים ראשיים ומהירים.

בנוסף, כל מקור של אור בגשם ובלילה חשוך הוא מבורך... ככה אני חושב לפחות.

אתה מתעקש שלא להבין, וחבל. אור ערפל ממוקם בחלק התחתון והחלק שהוא גורם לך לראות רלוונטי רק במהירות זחילה, שכן כבר במהירות עירונית אתה אמור להסתכל רחוק הרבה יותר. את אלה שבאים מולך, מאידך, זה מסנוור מאד - כפי שאמרו לך כבר.

לגבי גשם - כל מקור אור מיותר מסנוור לא רק את האחרים אלא גם את עצמך, שכן אתה מסתנוור מהשתקפות האור במים. פנסי ערפל בטוח לא עוזרים לך כאן, ובוודא לא עוזרים לסובבים אותך.

לכן, אם אתה חושב כפי שאתה חושב - אתה פשוט טועה. זה שאור גבוה מסנוור זה נכון, אבל גם אורות ערפל. חוץ מערפל השימוש היחיד שאני יכול לחשוב עליו לאור ערפל קדמי הוא להבחין במדרכות בחניון חשוך. השימוש היחיד שיש לאור ערפל אחורי חוץ מערפל הוא לאותת לנהגים אחרים שהם שכחו לכבות אור ערפל (או, כמוך, חושבים שזה מועיל להם). ערפל, לצורך העניין, זה לא ענן 50 מ' מעל הכביש, אלא ערפל בגובה המכוניות ממש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...