Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ריסון התופעה דורש משוטר או מתנדב מתנ"א לעזוב את מארב המהירות שלו בכביש 5 או בצומת ההיא עם שלט העצור שמוסתר מאחורי עץ ואשכרה לפטרל ליד מעברי חציה. זה לא פשוט.

לרגע חשבתי שאתה מדבר על המנהג המגונה של הבהוב באורות "ראיתי אותך, אתה יכול לחצות, אני אעצור".

או שעוצרים או שממשיכים. לא "מסמנים כוונות" להולכי רגל.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת שיצא לי פעם אחת לעשות את המנהג המגונה הזה, הייתי בשוונג של עליה ובדיוק מישהי ניסתה לקפוץ לכביש ברמזור אדום אז הבהבתי בפנסים, דווקא אני בדר''כ מקפיד כן לעצור להולכי רגל ולצערי נתקלתי כבר בתופעה שעצרתי להולך רגל והרכב השני פשוט המשיך ליסוע .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אסור בתכלית האיסור לעצור במעבר חצייה בכביש בעל 2 נתיבים לאותו כיוון, כ"כ הרבה אנשים נדרסו בגלל שהנהג שעצר להם נעקף מהמסלול השני ע"י איזה קוף, אם אתה ממש רוצה לעצור להולך רגל, מקם את עצמך באמצע הכביש על 2 הנתיבים בזמן העצירה.

פורסם
:shock: אולי גם כדאי שנחסום את הכביש לרוחבו בכך שנעמיד את הרכב במאונך למדרכה, כמובן שלא נשכח לשים אפודה זוהרת, ולהוציא מגפון שמזהיר את הסובבים שמישהו רוצה לחצות את הכביש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אסור בתכלית האיסור לעצור במעבר חצייה בכביש בעל 2 נתיבים לאותו כיוון, כ"כ הרבה אנשים נדרסו בגלל שהנהג שעצר להם נעקף מהמסלול השני ע"י איזה קוף, אם אתה ממש רוצה לעצור להולך רגל, מקם את עצמך באמצע הכביש על 2 הנתיבים בזמן העצירה.

אתה ממציא חוקים?

אם הולך הרגל ירד לכביש או הנהג סבור שהוא יירד לכביש לפני שיעבור את המעבר - חייב הנהג לעצור.

שני נתיבים, אפילו שלושה, החוק לא משאיר שיקול דעת.

שיקול הדעת כאן שייך להולך הרגל, לא לנהג.

לפותח השרשור, הצטייד בעגלת תינוק בלאי ורד לכביש עם העגלה קדימה.

למי שלא יעצור תהיה חוויה מתקנת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אסור בתכלית האיסור לעקוף רכב שעוצר לפני מעבר חצייה, ולא משנה כמה נתיבים יש. אותו קוף, יעקוף אותך גם אם זה נתיב אחד, שניים, או פס הפרדה רצוף.

גם אני ראיתי את הכותרת ואמרתי לעצמי "גם אני עושה את זה, זה כלכך נורא?" כמובן שגם אני התכוונתי להבהוב תוך כדי עצירה. באמת רעיון רע? כדאי להפסיק?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כן, תפסיק. במידה ותסמן למישהו לחצות, והוא יידרס ע"י פורע חוק, אתה עלול לצאת אשם בסיטואציה.

פשוט עוצרים, וממתינים (עוד לא נתקלתי במישהו שלא הבין למה עצרתי).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אתה ממציא חוקים?

אם הולך הרגל ירד לכביש או הנהג סבור שהוא יירד לכביש לפני שיעבור את המעבר - חייב הנהג לעצור.

שני נתיבים, אפילו שלושה, החוק לא משאיר שיקול דעת.

שיקול הדעת כאן שייך להולך הרגל, לא לנהג.

לפותח השרשור, הצטייד בעגלת תינוק בלאי ורד לכביש עם העגלה קדימה.

למי שלא יעצור תהיה חוויה מתקנת.

לא התכוונתי מבחינה חוקית, רק מבחינה הגיונית פרופר, כמו כן מה שכתבתי תקף רק כלפי עצירת "מחווה", כמובן שאם הולך הרגל הניח את רגלו על הכביש מחובתו של הנהג לעצור ואין לו כל שיקול דעת בנושא.

המסקנה שהגעתי אליה הוסקה לאחר שפעמיים הולך הרגל שלו עצרתי מיוזמתי (מחווה) כמעט קיפד את חייו בגלל שנעקפתי מהנתיב השני, נשבעתי שזה לא יקרה פעם שלישית.

פורסם

[quote=spire;3685873

גם אני ראיתי את הכותרת ואמרתי לעצמי "גם אני עושה את זה, זה כלכך נורא?" כמובן שגם אני התכוונתי להבהוב תוך כדי עצירה. באמת רעיון רע? כדאי להפסיק?

הבעיה עם הנוהג הזה היא המשמעות הכפולה של איתות.

דילמה שאני נמצא בה לא מעט. איך לסמן למישהו "ראיתי אותך, סע"?

והתשובה היא שאין לי מושג.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
:shock: אולי גם כדאי שנחסום את הכביש לרוחבו בכך שנעמיד את הרכב במאונך למדרכה, כמובן שלא נשכח לשים אפודה זוהרת, ולהוציא מגפון שמזהיר את הסובבים שמישהו רוצה לחצות את הכביש.

צחוק צחוק, קרה לי שחציתי כביש על רחוב ראשי בכפ"ס. 2 נתיבים לאותו כיוון נסיעה. רכב בימני עצר לי במחווה, הסתכל שמתקרב רכב בשמאלי, הסתכל עליו, עליי, עליו, ונעמד באלכסון כדי לחסום את שני נתיבי הנסיעה כדי שלא יעקוף אותו.

אגב, המעבר חציה מסומן באורות כתומים מהבהבים של הולך רגל - אם אני לא טועה, זה אומר שרכבים אמורים לעצור להולכי רגל שמחכים לחצות שם (כמו בפניות ימינה בלי רמזור).

עברתי, עשיתי לו :mm_yeah: ולו רק מהסיבה שלא יוצא לראות הרבה אנשים עם הראש כלכך רחוק מהתחת או מהאייפון שלהם כשהם בשטח ציבורי.

פורסם

תגיד תודה למשטרה.

במקום לעבוד כמו שצריך, הם עובדים בכאילו, אם זה לתפוס על וינקר או אם זה על מהירות של 20 קמש מעל המותר, שברוב המקרים לא מזיקה.

כמו שאמרו, תעשה פסיעת הפחדה, תבהיל אותם, שיקפוץ להם הלב פעם אחת והם כבר יתחילו לנהוג כמו שצריך.

אם תתלונן למשטרה, אין סיכוי שיביאו איזה חוקר תנועה, שיקבע שיש לשים שם פסי האטה?

פורסם
הבעיה עם הנוהג הזה היא המשמעות הכפולה של איתות.

דילמה שאני נמצא בה לא מעט. איך לסמן למישהו "ראיתי אותך, סע"?

והתשובה היא שאין לי מושג.

אין בארץ משמעות כפולה לאיתות.

המשמעות של הבהוב אורות:

בארץ - אל תחשוב על זה אפילו (לחצות, להשתלב, להכנס לםני וכו...)

במדינות מתורבתות: בבקשה (תחצה,תשתלב, כנס לפני וכו...)

פורסם

רחוב וייצמן נס ציונה (זה שכולם חושבים שזה הרחוב היחיד). יש שני נתיבים שאין מצב שהנתיב הימני יהיה פנוי לכל אורכו - מהקניותר עד הפנייה לכיוון בית עובד.

בדרך יש שלושה מעברי חצייה במרחקים קטנים אחד מהשני.

אחד מהם צמוד לפיצוצייה ככה שבד"כ יש ג'יפ שחונה על המעבר חצייה עצמו - לך תחפש הולך רגל.

השניים האחרים צמודים לבנקים, ישראלים נהדרים כמובן מרשים לעצמם את אחד הנתיבים כדי לקפוץ להוציא כסף ועל הזין שלהם המעבר חצייה.

נוסיף כמובן את המשאיות שפורקות מטען חצי מטר ממעברי החצייה.

כל המצב הזה גורם לכך שאנשים כבר רגילים שמישהו עוצר על המעבר חצייה או לפניו ככה שגם אם תעצור למישהו ברב המקרים הנתיב השמאלי פשוט יבין שהוא צריך לעקוף אותך.

בצד השני של הכביש יש 2 פיצוציות ומאפייה. אז אם מישהו תהה למה יש פקק בנס ציונה באופן קבע זו התשובה. כמובן שלמשטרה זה לא ממש מזיז, עם זאת ראיתי שבוע שעבר את אחד המתנדבים המבוגרים מנסה לגרום לנהגת לעזוב את הכספומט כדי לחזור ולהזיז את הרכב.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

לי אישית כבר יצא פעמיים לצפור להולך רגל שיפסיק את החצייה שלו בגלל טמבל שעוקף אותי...

פעם ראשונה נסעתי ברחוב שטמפפר בפ"ת ולמי שמכיר יודע שממש ממול למשטרה יש מעבר חצייה. זוג הולכי רכל ביחד עם 2 ילדיהם התחילו לחצות את הכביש ואני כמובן עוצר. הילדה שלהם כבר כמעט עברה את הרכב שלי כשאיזה קוקסינל על אופנוע פשוט עקף אותי בטיסה מצד שמאל (על הנתיב הנגדי) וכמעט הוריד אותה. רק הצפירה שלי עצרה אותה! איזה דפוק הרוכב קקנוע הזה!

בפעם השנייה זה היה כאשר הייתי על רחוב העצמאות בפר גנים ג' (גם כן פ"ת). היה אדם זקן עם מקל הליכה שרצה לעבור את הכביש אז עצרתי בימני מתוך 2 ונתתי לו לחצות. דותך כדי שהוא חוצה קלטתי במראה האחרוית אידיוט בפיאט פיריונו טס לו ועוקף אותי. למזלי צפרתי לאדם הזקן שקפץ מעט אחורה. האדיוט בפיאט קלט שיצא דפוק, לחץ ברקס חירום ונעמד אחרי ש3/4 אוטו עבר את מעבר החצייה. מיד לאחר צכן הוא טס מהמקום. הזקן אמר אזיה אידיוט והודה לי על העירנות.

המסקנה שלי מהסיפור היא שאם אתם עוצרים ונותנים למישהו לחצות, שימו לב מה קורה מינכם ומשמלאכם, לצערי רק ככה אולי תוכלו למנוע תאונה.:|

פורסם

תגייסו כמה חברה מהשכונה שלכם שיחפרו לעירייה במכתבים ובפייסבוק שאתם צריכים פס האטה במעבר חציה הספציפי, בד"כ עובד, אם לא יספיק, תעשו המחשת צורך על-ידי עגלת ילדים בלאי ומצלמה, על הדרך אולי תכניסו לאיזה נהג סמארטפון שהגיע הזמן להתעורר.

רעיון גאוני העגלת ילדים!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...