Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, בפרק הזה נדבר על וקס, אוטמי צבע ופלסטלינה.

וקס ואוטם צבע, כאמור, הם חומרים אשר תפקידם לספק הגנה לצבע מפני קרינת UV של השמש, מלחים, חומציות, צואת יונים ולכלוך.

שכבת הגנה של וקס\אוטם היא חשובה ביותר לשימור הצבע לשנים ארוכות. צבע לא יכול להחזיק מעמד בלי הגנה של וקס לאורך שנים.

אוטם צבע, הוא כאמור בעצם וקס סינטטי. וקס מיוצר מחומרים רבים, ביניהם סינטטיים אך גם טבעיים. העיקרי ביניהם הוא קרנאובה שנמצא בחלק גדול מהווקסים וייחודו בגוון חמים לצבע ואפקט רטיבות. החסרון של קרנאובה לעתים קרובות הוא עמידות לא כה גבוהה. פה בא יתרונו של האוטם. אוטם צבע הוא סינטטי לחלוטין ומכיל פולימרים ולעתים גם סיליקון אשר נדבקים, מתאחים אל תוך הצבע ואוטמים את הנקבוביות המיקרוניות שבו. כך, מושגת עמידות גבוהה ומה שנקרא "אפקט מראה".

מר ישראל ישראלי יודע מה שכל מוכר באייס יודע - וקס מומלץ לשים כל שלושה חודשים. לא יודע מי המליץ, אך נחמד מצדו להטעות.

בכל אופן, לכל וקס בשוק יש את העמידות שהוא מאופיין בה.

בד"כ, וקסים שנמכרים באייס דוגמאת טרטל וקס, קארפלאן, ראלי ועוד כל מיני מאופיינים באורך חיים של פחות מחודש ושתי שטיפות.

אלו וקסים שבד"כ רגישים מאוד לשמפויים שונים וטמפרטורת ההתמוססות שלהם נמוכה מאוד, כך שגם השמש גורמת לוקס להתמוסס מהר מאוד.

בישראל קשה מאוד להשיג וקסים\אוטמי צבע איכותיים. נכנסים לאט לאט מגוויארס לשוק, להם וקסים סבירים באיכותם ובהתאם מחירם, נכנסו פוליש אנג'לס אצל יעקב אלטר, נכנסו מנזרנה ואופטימום באוטוסטור ועוד כל מיני שעומדים בקרוב להכנס (skitz?)

בכל אופן, כיום הדרך הטובה ביותר לישראלי להשיג חומרים איכותיים היא מחנויות בחול דוגמאת EBAY, AMAZON, CLEANYOURCAR, AUTOGEEK, SHINEARAMA ועוד ועוד.

המחירים, מן הסתם, לא נותנים לישון טוב בלילה. אך מי אמר שדיטיילינג הוא עסק לדן חסכן ?

כיצד ניתן לדעת האם הוקס עדיין על הרכב ?

כאשר וקס נמצא על הצבע, ישנם מספר סימנים. מי יגיד ברק, מי יגיד תחושת חלקות. העיקרי והמאומת הוא התנהגות המים.

וקס, בניגוד לאוטם (או יותר נכון בשונה), גורם למים שנוגעים בו להתאחד למעין כדוריות, טיפות עגולות וקטנות, חרוזים, שנראים כך:

400_F_6028757_ZQg4bqf33WDtf19ybDpwq2IhFsFoZexy.jpg

כאשר אין וקס, המים נוטים בד"כ להתנהג כך:

wet_car.jpg

הזנחה של חודשים עשויה להביא את ההתנהגות לרמה גרועה בהרבה בה אין כלל התגבשות של טיפות. נפוץ בישראל. רדו ליד הבית לראות עכשיו, יש גשם.

טיפות לא אחידות, מעטות.

זה הסימן העיקרי לכך שכבר אין וקס מתפקד.

רמת האחידות של הטיפות, גודלם, אחידותם גם תלויה באיכות הוקס ובעובי השכבה שנשארה זמן רב לאחר היישום.

אם כן, שלושה חודשים איננו זמן קבוע, בטח לא לכל וקס. כאשר המים מתנהגים כמתואר למעלה, יש ליישם שכבה חדשה של וקס.

באוטם צבע ההתנהגות מעט שונה מוקס. אוטם צבע בד"כ גורם למים להחליק מהפח, בצורה כזו:

http://www.youtube.com/watch?v=raN1AlTk4dk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

זה "תהליך" שנקרא SHEETING. האטימה של הנקבוביות בצבע גורמת לכך שהמשטח יהיה אחיד ואטום וכך הטיפות של המים לא נתקעות בתוך הנקבוביות בצבע. לכן, הן מחליקות מהפח באין מפריע.

גם אוטם צבע גורם לBEADING, אך בעיקר על משטחים שטוחים יחסית ובגשם\טפטוף.

http://www.youtube.com/watch?v=qGOFQt44_nI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לדעתי האישית, האוטם הטוב בעולם ביחס למחירו הוא הFinishKare 1000P שעמידותו עומדת בד"כ על כחצי שנה. מתאים לכל צבע.

בנוסף, אני כיום משתמש בOptimum Opti-Seal - כרגע חודש וקצת והוא מתפקד כחדש. כמו כן, מציג אפקט מראה מעולה.

http://www.youtube.com/watch?v=52pdPBYXeTg דרך יוטיוב

ראיתי גם תפקוד של AutoFinesse Tough Coat, בעת יישומו ושלושה חודשים לאחר מכן. מאוד התלהבתי.

לגבי וקס - אמליץ על Collinite 476S - וקס, שביחס למחירו, אין לי כלל ספק שהוא ההעדפה שלי.

עמידותו עומדת בתנאי והיישום כנאות - ניקוי מוחלט, הורדת שמנים, פלסטלינה - על מעל חצי שנה.

http://www.youtube.com/watch?v=FSWE89ChwdQ דרך יוטיוב

בכל אופן, העולם עצום.

ישנם שמות גדולים נוספים - Zaino, Optimum, Blackfire, Zymol, Dodo Juice, Auto Finesse.

ההמלצות צריכות להגיע בהתאם למצב הרכב, צבעו, העדפות מחיר, עמידות, ביצועים, נוחות יישום.

המון משתנים שונים.

אופן יישום הוקס (לא כחלק מדיטיילינג מלא.):

*ניקוי יסודי של הרכב.

*מומלץ: פלסטלינה.

*בהתאם להוראות - פד צהוב מאיביי, מעט מאוד מהוקס, יישום על הפח בתנועות מעגליות. רוב הוקסים לא דורשים תנועות מעגליות, אך מה זה כבר משנה.

*להשאיר את הוקס בין 5 ל-20 דקות על הפח, תלוי בוקס. יש וקסים שאחרי 20 דקות תצטרכו פוליש כדי להוריד אותם. (הקצנה בנוסח טרטל וקס). בכל מקרה, יותר זמן איחוי, בד"כ יותר תוצאה ועמידות.

*לנגב שאריות יבשות מהפח עם מטלית מיקרופייבר איכותית.

אופן יישום האוטם צבע דומה לוקס, אך יש להשאיר בד"כ את האוטם לזמן קצר יותר על הפח. תלוי בהוראות למוצר הספציפי.

עם זאת, אוטם צבע באופן כללי דורש כמה שעות טובות על מנת שהפולימרים ידבקו לצבע.

אתם לא רואים את התהליך, הוא לא ויזואלי. אך לאחר שכבה אחת של סילנט, יש להמתין כ-12 שעות עד השכבה הבאה על מנת שהפולימרים יתאחו כמו שצריך וידבקו לצבע.

לצערי הפרק הנ"ל לא מספיק גם לפלסטלינה. בפרק הבא אדבר עליה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

כל הכבוד אלון,

כמה דגשים מניסיון,

1. Wet Sanding (שלייף סבון בעברית) - הליך זה מסוכן ויכול לגרום לנזק אם לא מעובצע ע"י גורם מוסמך. הסיבה נעוצה בעובי הלכה (Clear Coat) שרכב יוצא איתה מהמפעל (דקה מאוד!). ראו הוזהרתם!

2. Swirls/RDS - בניגוד לתמונות וסרטונים נחמדים שכולנו רואים, המצב בארץ שונה ממדינות אחרות.

המכוניות בארץ, נגועות ב RDS!

מניסיון אישי, הסרת הSWIRLS היא החלק הקל, בכל רכב שעבדתי עליו היו RDS כמעט באותה כמות של SWIRLS.

עכשיו, כדי להסביר למה אני מתכוון:

בסרטון רואים שמישהו עובר עם המכונה, מנגב ו... הכל נקי ומבריק, חלק וללא שריטות,

בפועל, אחרי המעבר הראשון, הSWIRLS הלכו (כמו בסרטון)

ונשארנו עם RDS בכמויות מסחריות, שדורשים עוד הרבה עבודה כדי להסיר.

אגב, לחובב חסר ניסיון, זה יראה כמו SWIRLS שלא ירדו.

הסכנה בRDS היא שהרצון לקבל שטח נקי לגמרי משריטות יכול להוביל את מבצע העבודה למצב שהוא מביא את הלכה לעובי דק עד מסוכן.

עצתי האישית (וגם עצתם של דיטיילרים שמובילים את התחום בעולם) אם זה רכב שאתם נוהגים בו כל יום, שמרו על עובי הלכה שלכם. אם זה רכב למוזיאון/חדר תצוגה , אפשר להרחיק קצת יותר.

3. מכונת פוליש - רכשו רק DUAL ACTION (Meguiars G220, DAS6-PRO . הזהרו ממכונות רוטוריות!

מכונות רוטוריות מיועדות לשימוש אצל צבעי רכב שזקוקים לעוצמה הרבה של המכונות האלה כדי להחזיר את הברק לצבע אחרי

wet sanding.

לדיטיילינג, מכונת DA עם פד מיקרופייבר וקומפאונד טוב (M105,FG500,FG400,D300,ULTIMATE COMPUNDׂ תתן את העוצמה המקסיאלית הבטוחה לשימוש.

4. Meguiar's Dual Action Correction System - מאוד מאוד ממליץ על פדי המיקרופייבר לביצוע שלב תיקון הצבע - Cutting

5. על מכונות Dual Action השתמשו בפדים בגודל 5.5 אינץ ולא 6.5 אינץ . פד קטן יותר נותן יותר כוח למכונה, פחות התנגדות למנוע=יותר כוח, פד קטן יותר גם נוח יותר לשימוש במקומות מעוגלים.

6. שטיפה נכונה תשמור לכם על הצבע - 2 דליים,שמפו איכותי, כפפה נקיה ואיכותית, מטלית ניגוב ממיקרופייבר! שטיפה אחת לא טובה תחזיר לכם הרבה SWIRLS לצבע!

7. פלסטלינה - רק עם clay lube איכותי, אחרת יש סיכוי טוב לשרוטת את הצבע. אני מאוד ממליץ על ONR - OPTIMUM NO RINSE .

8. OPTIMUM NO RINSE - אחד המוצרים שאני משתמש בהם הכי הרבה, נהדר לשטיפת הרכב, מעולה כסיכוך לפלסטלינה, ומפתיע כששמים אותו במקום נוזל לשפריצרים (3 פקקים בגלון מים).

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

איתי - אין חכם כבעל ניסיון.

נשמח ככל שתשתף אותנו בניסיונך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אלון/איתי, שרשור מבורך!

יצא לי לעבוד עם פלסטלינה ווקס אך עם פוליש תמיד היה לי "חשש" משום שאני לא מכיר את ההבדלים בין הפדים השונים וצורת העבודה. לאט לאט אני מקבל כיוון ספציפי.

יש לי כרגע ווקס של מגוואיירס, את ה - NXT (זה שבא בבקבוק סגול כזה).

האם הוא נחשב לאיכותי או שעדיף להזמין מוצר אחר? עוד שבוע-שבועיים אמור להגיע רכב חדש ואני מעוניין לשמור על הצבע שלו מההתחלה על מנת למנוע נזק עתידי.

תודה, בן.

Got To love It

פורסם
כל הכבוד אלון,

כמה דגשים מניסיון,

1. Wet Sanding (שלייף סבון בעברית) - הליך זה מסוכן ויכול לגרום לנזק אם לא מעובצע ע"י גורם מוסמך. הסיבה נעוצה בעובי הלכה (Clear Coat) שרכב יוצא איתה מהמפעל (דקה מאוד!). ראו הוזהרתם!

2. Swirls/RDS - בניגוד לתמונות וסרטונים נחמדים שכולנו רואים, המצב בארץ שונה ממדינות אחרות.

המכוניות בארץ, נגועות ב RDS!

מניסיון אישי, הסרת הSWIRLS היא החלק הקל, בכל רכב שעבדתי עליו היו RDS כמעט באותה כמות של SWIRLS.

עכשיו, כדי להסביר למה אני מתכוון:

בסרטון רואים שמישהו עובר עם המכונה, מנגב ו... הכל נקי ומבריק, חלק וללא שריטות,

בפועל, אחרי המעבר הראשון, הSWIRLS הלכו (כמו בסרטון)

ונשארנו עם RDS בכמויות מסחריות, שדורשים עוד הרבה עבודה כדי להסיר.

אגב, לחובב חסר ניסיון, זה יראה כמו SWIRLS שלא ירדו.

הסכנה בRDS היא שהרצון לקבל שטח נקי לגמרי משריטות יכול להוביל את מבצע העבודה למצב שהוא מביא את הלכה לעובי דק עד מסוכן.

עצתי האישית (וגם עצתם של דיטיילרים שמובילים את התחום בעולם) אם זה רכב שאתם נוהגים בו כל יום, שמרו על עובי הלכה שלכם. אם זה רכב למוזיאון/חדר תצוגה , אפשר להרחיק קצת יותר.

3. מכונת פוליש - רכשו רק DUAL ACTION (Meguiars G220, DAS6-PRO . הזהרו ממכונות רוטוריות!

מכונות רוטוריות מיועדות לשימוש אצל צבעי רכב שזקוקים לעוצמה הרבה של המכונות האלה כדי להחזיר את הברק לצבע אחרי

wet sanding.

לדיטיילינג, מכונת DA עם פד מיקרופייבר וקומפאונד טוב (M105,FG500,FG400,D300,ULTIMATE COMPUNDׂ תתן את העוצמה המקסיאלית הבטוחה לשימוש.

4. Meguiar's Dual Action Correction System - מאוד מאוד ממליץ על פדי המיקרופייבר לביצוע שלב תיקון הצבע - Cutting

5. על מכונות Dual Action השתמשו בפדים בגודל 5.5 אינץ ולא 6.5 אינץ . פד קטן יותר נותן יותר כוח למכונה, פחות התנגדות למנוע=יותר כוח, פד קטן יותר גם נוח יותר לשימוש במקומות מעוגלים.

6. שטיפה נכונה תשמור לכם על הצבע - 2 דליים,שמפו איכותי, כפפה נקיה ואיכותית, מטלית ניגוב ממיקרופייבר! שטיפה אחת לא טובה תחזיר לכם הרבה SWIRLS לצבע!

7. פלסטלינה - רק עם clay lube איכותי, אחרת יש סיכוי טוב לשרוטת את הצבע. אני מאוד ממליץ על ONR - OPTIMUM NO RINSE .

8. OPTIMUM NO RINSE - אחד המוצרים שאני משתמש בהם הכי הרבה, נהדר לשטיפת הרכב, מעולה כסיכוך לפלסטלינה, ומפתיע כששמים אותו במקום נוזל לשפריצרים (3 פקקים בגלון מים).

תודה רבה איתי :wink:

אלון/איתי, שרשור מבורך!

יצא לי לעבוד עם פלסטלינה ווקס אך עם פוליש תמיד היה לי "חשש" משום שאני לא מכיר את ההבדלים בין הפדים השונים וצורת העבודה. לאט לאט אני מקבל כיוון ספציפי.

יש לי כרגע ווקס של מגוואיירס, את ה - NXT (זה שבא בבקבוק סגול כזה).

האם הוא נחשב לאיכותי או שעדיף להזמין מוצר אחר? עוד שבוע-שבועיים אמור להגיע רכב חדש ואני מעוניין לשמור על הצבע שלו מההתחלה על מנת למנוע נזק עתידי.

תודה, בן.

האמת שהNXT נחשב לוקס האיכותי יותר של מגוויארס.

הוא מציג ביצועים מעולים והתנהגות מים מאוד טובה, אך העמידות שלו לא בטופ-אנד.

בין חודשיים לשלושה, בד"כ.

ממליץ לך לסיים אותו ולעבור לחומר עמיד יותר, אבל בסה"כ וקס מעולה.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

עוד דבר לגבי מכונות רוטוריות,

מכונות אלה מייצרות הולוגרמות - סימנים הנראים בברור כשהרכב בשמש.

והרבה פעמים, מייצרות בעצמן SWIRLS שצריך להוריד עם פוליש ופש עדינים יותר.

מכונות DA = ללא הולוגרמות, ללא SWIRLS

לסיכום,

רוב הדיטיילירים וחובבי הדיטיילינג בעולם בחרו במכונות DA,

הטובים שבהם, כבר הספידו את הרוטוריות.

DA בטוחות יותר, ומספקות תוצאה סופית טובה יותר.

עצתי לכם - רק DA.

כמו שהבנתם, אני חושב שברוב המקרים אין מקום לרוטוריות,

עם זאת:

* כן, עדיין במקרים של צבע קשה ו"טחון" רוטורית עם פרווה מביאה אותכם לתוצאה מהירה יותר.

** יש היום זן חדש של רוטוריות קטנות קלות כמו אלה של Flex,Festool שקצת יותר נוחות לשימוש לעומת הזן של המפלצות הכבדות הישנות.

***עם זאת, יש מקרים, שניתן לקבל ברק (בשלב הפיניש) הרבה יותר גבוה עם רוטורית, אבל זה בידיים ממש מקצועיות ומבינות.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

אלון, האמת שהוא לא קרוב לסיום.

ואם הוא מספיק איכותי, אין בעיה ליישם אותו כל חודשיים.

בנוסף, האם בעצם בכל פעם שמיישמים ווקס יש צורך לעבור עם פלסטלינה?

איזה ווקס עדיף לשימוש? שנזמין מראש:wink:

Got To love It

פורסם
אלון, האמת שהוא לא קרוב לסיום.

ואם הוא מספיק איכותי, אין בעיה ליישם אותו כל חודשיים.

בנוסף, האם בעצם בכל פעם שמיישמים ווקס יש צורך לעבור עם פלסטלינה?

איזה ווקס עדיף לשימוש? שנזמין מראש:wink:

אין צורך בכל פעם לעבור עם פלסטלינה, אך מומלץ.

במידה והפח מרגיש לא חלק, כדאי מאוד לעבור עם פלסטלינה על מנת לספק משטח נקי ככל האפשר עבור הוקס להתאחות עליו.

אך באופן גורף, לא חובה.

אם אתה מעוניין בוקס סביר במחירו ומחזיק מעל חצי שנה - Collinite 476S

סילנט עמיד במיוחד, גם כן מעל חצי שנה - Finishkare 1000p

פורסם

כאמור זה תלוי באיכות הווקס. מה היה אופן היישום? אולי לא נתת לו מספיק זמן להתאחות? אולי הרכב לא היה יבש מדי? אולי ירדו אצלכם רק טיפות? התנהגות המים הזו אמורה לקראת אפילו בטרטלים בתנאי שמיישמים נכון

פורסם

אלון סחטיין על הרצינות וההתמדה, תמשיך ככה ואני עוד אמליץ עליך לתפקיד נשיא איגוד הדיטייליג הישראלי.

וברצינות, אני מתכנן בחודש ינואר/פברואר לקיים איזה מפגש, חומרים עליי, ולהביא איזה דיטיילר שיעביר קורס קצר שיסדר לכל הדיטיילרים הצעירים כמה דברים בראש.

נשמע טוב לא? יהיה עניין? תגיבו מי נראה לו שיגיע כדי שאדע אם שווה לחשוב בכיוון או לא.

פורסם

אם יתקיים מפגש כזה אני אגיע!!

אגב היום ניסיתי את הICE טרטל ווקס חמוד לא יותר

קל מאוד ליישום מתייבש אחריי 5 דקות בערך כמו שרשום בהוראות משאיר ברק סביר +.

מחירו גבוהה מאוד לאיכות המוצר...בקיצור קניה לא הכי כדאית יש יותר טובים במחירים יותר נמוכים.

שבת שלום!

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

אלון / איתי,

באמת שרשור עם המון תוכן מקצועי, ממתין לפרקים הבאים.

דבר אחד שלא כל כך הבנתי:

יש לי רכב בצבע שחור, אני רוצה להשתמש באוטם צבע ולאחר מכן בוקס.

מה פרק הזמן האופטימלי להמתנה בין השימוש בתכשיר הראשון לשני והאם יש סדר מסוים שבו משתמשים בתכשירים?

(מה מגיע קודם).

לדוג', הצבע אינו "שרוף" אך איבד מן הברק מהמראה ה"רטוב" שהיה לו, האם עליי להשתמש באוטם ורק לאחר מכן בוקס או להפך?

• תוכן חדש...