Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיקרה מעניינת! לי יש אחת כזאת 1.1 91 460000 ק"מ על מנוע מקורי. יד ראשונה.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

אני עדיין זוכר את האונו 92' 1.0 שהיתה מכוניתה הראשונה של אחותי (וגם הרכב הידני הראשון שנהגתי בו, לא משנה באיזה גיל).

מחירה הנמוך עמד ביחס הפוך למושבים הנוחים שלה ולמרחב הפנימי המפתיע, גם לנוסעים מאחור.

אם מישהו מכיר את 33-953-05, שימסור לה ד"ש חם ממני ושיגיד לה שהיא מוזמנת לקפוץ לביקור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סקירה מעניינת.

מייד עם עלייתנו ארצה בשנת 1991, הוריי החליטו לרכוש רכב. הפיאט אונו היה הרכב הנבחר. נמכר לאחר כ10 שנים ו 160000 קילומטרים.

עד היום אבא שלי מתגעגע אליו.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם
אני עדיין זוכר את האונו 92' 1.0 שהיתה מכוניתה הראשונה של אחותי (וגם הרכב הידני הראשון שנהגתי בו, לא משנה באיזה גיל).

מחירה הנמוך עמד ביחס הפוך למושבים הנוחים שלה ולמרחב הפנימי המפתיע, גם לנוסעים מאחור.

אם מישהו מכיר את 33-953-05, שימסור לה ד"ש חם ממני ושיגיד לה שהיא מוזמנת לקפוץ לביקור.

האונו יובאה לארץ די סמוך להצגתה בתחילת 83', ובניגוד להצלחתה בעולם, בארץ שיווקה נכשל כשלון חרוץ.

למרות קמפיין השקה מרשים למדי, ציבור הלקוחות לא היה בשל עדיין למכונית חדשנית בעיצובה, ויבואני פיאט שבו לייבא בתחילת 84' את ה 127 הוותיקה, והפעם מברזיל, על מנת לא לאבד לקוחות.

החל מאמצע שנות ה 80' החלו מכירות האונו לצבור תאוצה, בעיקר עקב תמחור נכון, ציי רכב שגילו אותה כמכונית בסיסית אידיאלית ומכירות מצויינות של דגם ה 70SL שהציע אבזור מותרות (חלונות חשמל ונעילה מרכזית) שלא הוצע באף סופר מיני.

למות חיבתו של מר ישראלי לתיבה אוטומטית, מספר מועט של אונו סלקטה נמכרו כאן, ואלו שנמכרו לא הסבו לבעליהם אושר רב; הביצועים נפגעו מאד, אופן פעול התיבה לא התחבבה על כולם ובעיות אמינות רבות ליוו את הרוכשים.

מתיחת הפנים של 90' האיצה מאד את המכירות, ובין השנים 90' ל 96' היתה האונו הסופר מיני הנמכרת ביותר בארץ, ואחת המכוניות הנמכרות ביותר בכלל.

דגם ה 60 שעשה שימוש במנוע ה FIRE היה המוצלח בסדרה, והציע ביצועים טובים לצד חסכון בדלק.

מרווח הפנים המפתיע, לצד תחזוקה זולה ופשוטה מאד, הפכה את האונו לחלופה נאותה למכונית משפחתית, בייחוד דגמי ה 70S שהציעו ביצועים טובים, הגם שמשקל המנוע הפך את המכונית למסורבלת יותר לנהיגה.

האונו המשיכה להמכר בארץ בין השנים 94' ל 96' לצד הפונטו החדשה, ובשנתיים האחרונות נמכרו דגמי ה 1.4 המוזרקים בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כרגיל נהנתי לקרוא הסקירה וגם התוספת.

לא זכרתי פייר 60. רק 45. אני מבין שה60 היה1100 והחליף את מנוע ה116 הותיק.

מנועי ה903 הישנים: נדמה לי שהפסיקו לשווקם ולאחר מכן חזרו בשם הדגם: אונו סטינג.

הטורבו זכתה לסיקור ממושך של ב. מיכאל שהעריץ את כוחה כמו גם כמות תקלותיה.

נחשבה מהירה אך פחות מתנהגת ממתחרותיה. אך זכתה ליתרון מס בגלל מנוע קטן.

דומה חיצונית אך עם תא מיטען וזולה, הייתה פיאט דונה ברזילאית? אך מתחת למחלצות המודרניות הייתה יותר 128 מאונו.

הריתמו אכן פורסמה באיטליה כמכונית שנבנתה על ידי רובוטים. יש שהוסיפו: ונוהגים בה אידיוטים. בפועל- מכונית סבירה.

עוד דבר- האונו הייתה אמורה להיות גבוהה וקשה לעיכול עוד יותר, במקור. אכן כדבריך שנה מעניינת.

פורסם
מכירות מצויינות של דגם ה 70SL שהציע אבזור מותרות (חלונות חשמל ונעילה מרכזית) שלא הוצע באף סופר מיני.

הרכב הראשון של סבי ז"ל שאני זוכר הייתה אונו 85', 70SL, לבנה עם שלוש דלתות.

מה שהכי אהבתי באוטו הייתה ידית פתיחת הדלתות- כפתור פלסטיק שחור ש"התחבא" בצד הדלת, המגב הקדמי הבודד והמאפרה שהייתה זזה לרוחב הדשבורד :-) את האונו החליפה בשנת 90 פיאט טיפו DGT.

למרות חיבתו של מר ישראלי לתיבה אוטומטית באותם השנים רכב אוטומטי לא היה כל כך פופולארי כמו היום, ורוב המכוניות, לא כל שכן מכוניות מיני, נמכרו בגרסה ידנית בעיקר.

לאונו הייתה "שריקה" האופיינית רק לה, הזכורה לי לטובה מרכבו של סבי. לגיסי הייתה עד לא מזמן אונו מוזרקת שנת 95. יצא לי לנהוג איתה כמה פעמים מערד למרכז ובחזרה. האוטו לא חורך אספלט, כצפוי, אבל עושה עבודתו נאמנה ובלי בעיות.

יופי של אוטו, הדור השני נראה יפה בעיני גם היום, רכב עם פרופורציות נכונות ונאות.

שתי כתבות שחייבים לציין בנושא זה הן על האונו טורבו של אילן פייביש וההברקה של תומר הדר :-)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

גירסה משופרת של גיר הסלקטה הייתה בג'אסטי ובפיאסטה.

לאונו 70 אס המקורית היה כנראה ריפוד גג מקרטון כלשהו במקום בד. הברקה מפוקפקת.

מגב אחד ניקה שטח נכבד.

פורסם

גם לי היתה אחת...וקשה לי לשכוח אותה

ב-1995 בהיותי נשוי טרי יחסית, החלטתי לצ'פר את אשתי ברכב משלה. באותה תקופה כבר היתה לי הבנה די טובה בכל הקשור לכלי רכב, אך בקטע המכני הייתי די בור ועם הארץ.

הדרישה היחידה של אשתי היתה שיהיה לרכב מזגן. תוך כשלושה ימים מצאת י פיאט אונו 60 משנת 1987 עם מזגן (התקנה מקומית) המוכר היה סוחר חצר מחולון ואת הבדיקה עשיתי במכון בדרום ת"א. הספק המנוע הראה שהמנוע כבר עייף והבוחן טען ש"יש לכוון את ידית ההילוכים" ושזה משהו די פשוט לתקן.

סיכמתי עם המוכר על הנחה של 500 שקל מהמחירון שהיה 17500 ש"ח העסקה הושלמה, ונסעתי לדרכי.

אחרי שבוע התברר שהכיוון של ידית ההלוכים הצריך החלפה של הגיר ועל הדרך הוחלף גם המצמד. אחרי עוד שבוע התקלקל גם הספידומטר, והסתבר שמישהו התעסק איתו ובגלל זה נשברו כמה גלגלי שיניים שהצריכו החלפה. אחרי עוד חודש אשתי התלוננה שהבלימה של הרכב לא משהו והחלפנו ברקסים ובלומי זעזועים קדמיים, אחרי עוד כמה שבועות הרכב החל לכבות בכל רמזור.

לקראת הטסט נתן לי מוסכניק רשימת רג'קטים שעשתה לי שחור בעיניים... הבנתי שאנחנו והפיאט צריכים להיפרד - ויפה שעה אחת קודם. למחרת (יום לפני הטסט) מכרתי אותה למכר שלי (גם הוא סוחר חצר מחולון) ב-10000 ש"ח, אחרי שהשקעתי ברכב בחצי שנה שהיה אצלנו עוד כ7000 ש"ח בתיקונים כאלה ואחרים.

מאז אני מדיר רגלי ממכוניות שמוצעות למכירה בחי-בר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כרגיל נהנתי לקרוא הסקירה וגם התוספת.

לא זכרתי פייר 60. רק 45. אני מבין שה60 היה1100 והחליף את מנוע ה116 הותיק.

מנועי ה903 הישנים: נדמה לי שהפסיקו לשווקם ולאחר מכן חזרו בשם הדגם: אונו סטינג.

הטורבו זכתה לסיקור ממושך של ב. מיכאל שהעריץ את כוחה כמו גם כמות תקלותיה.

נחשבה מהירה אך פחות מתנהגת ממתחרותיה. אך זכתה ליתרון מס בגלל מנוע קטן.

דומה חיצונית אך עם תא מיטען וזולה, הייתה פיאט דונה ברזילאית? אך מתחת למחלצות המודרניות הייתה יותר 128 מאונו.

הריתמו אכן פורסמה באיטליה כמכונית שנבנתה על ידי רובוטים. יש שהוסיפו: ונוהגים בה אידיוטים. בפועל- מכונית סבירה.

עוד דבר- האונו הייתה אמורה להיות גבוהה וקשה לעיכול עוד יותר, במקור. אכן כדבריך שנה מעניינת.

הבנת נכון, מנוע ה FIRE 1.1 החליף את מנוע ה 128 הוותיק, אבל לא לגמרי; דגם הסלקטה האוטומטי המשיך להשתמש במנוע הישן גם בדגם שלאחר מתיחת הפנים, ונוסף גם דגם עם מנוע 1.4 שהעניק לסלקטה ביצועים סבירים.

מכירת דגם ה 903 לא נפסקה למעשה בעקבות הצגת דגם ה FIRE ב 85' אלא המשיכה כדגם הבסיסי והזול ביותר בהיצע.

הסטינג נמכרה החל משנת 88' בגירסת 3 דלתות בלבד, ודגם זה המשיך גם בדור השני של האונו עד סוף 93'.

על הפיאט דונה, שלא היתה אלא 128 בעיצוב מחודש מתוצרת פיאט ברזיל הרחבתי לפני כמה חודשים, ולמרות המראה המישפחתי היא לא זכתה להצלחה גדולה, והמרחק בינה לבין האונו היה של שנת דור.

פיתוח הגיר האוטומטי נעשה ע"י פורד ופיאט במשותף מתוך אינטרס של שני החברות שהיו זקוקות לתיבה אוטומטית הן לפיאסטה והן לאונו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בשלב מסוים בחיי במוטורים, רכשתי אונו 70SXI , מאד נהנו מהרכב, אפילו הילדים שנהגו בו ,אמרו שהאוטו כיפי.

בעיה אחת היתה לרכב שלנו, כל שנה ואפילו פחות מכך פסקו לפעול מתגי ההפעלה של החלונות החשמליים או המנועים של החלונות, דפנות הדלתות קיבלו "ריצרץ" מרוב התיקונים.

מצא משה

• תוכן חדש...