Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-)

אוקיי , אז עכשיו שכבר הכל מוכן...

ה-כ-ל!!! :-D :-D :-D

שאלה נוספת לי עליכם...

מישהו יודע כמה עולה אופנוע באוסטרליה??? ואני מתכוון יד שניה במצב טוב ...

איזה DR650 או DRBIG או משהו בסגנון ...

תודה.:-)

הדרך לגהנום רצופה בפסי האטה

פורסם
:smile:

אוקיי , אז עכשיו שכבר הכל מוכן...

ה-כ-ל!!! :grin: :grin: :grin:

שאלה נוספת לי עליכם...

מישהו יודע כמה עולה אופנוע באוסטרליה??? ואני מתכוון יד שניה במצב טוב ...

איזה DR650 או DRBIG או משהו בסגנון ...

תודה.:smile:

בסוף שנת 2000 רכשתי DR650 שנת 97 ב4600 דולר אוסטרלי.

מכיוון שהדולר האוסטרלי עמד אז על 2.05 ש"ח, יצא שרכשתי את הכלי בכ10000 ש"ח.

מכרתי אותו אגב, אחרי שנה, ב4350 דולר אוסטרלי, כלומר 500 ש"ח פחות ממה שקניתי...

זה סדר הגודל לדושי"ים באוסטרליה. 4000-5000 דולר אוסטרלי.

קח בחשבון שהדולר האוסטרלי עומד היום על כ3.5 ש"ח.

כשאתה מגיע לאוסטרליה נסה לחפש כלי משומש באזורי מטיילים (למשל בונדיי ביץ' בסידני).

כנס להוסטלים וחפש מודעות על לוחות המודעות. יש סיכוי שתמצא כלים סבירים כולל ציוד במחירים טובים, מפני שאנשים בד"כ מסיימים את הטיול וממהרים למכור את הכלי.

חפש כלים משומשים גם בעיתון למשומשים ששכחתי את שמו, יוצא אחת לשבוע ועולה 2 דולר אוסטרלי.

אם תרכוש כלי משומש בסוכנויות משומשים, יגרזנו אותך במחיר. עדיף לחפש מפרטי.

תביא איתך מהארץ ציוד רכיבה: קסדה, מעיל, כפפות, חגורת גב, מגפיים ומגיני ברכיים.

אני רכבתי עם דגמ"ח על המגפיים וכך שמרתי פחות או יותר על מראה אנושי...

פורסם

אם אין לי ציוד רכיבה , עדיף כבר לקנות שם?

כאילו , בשביל מה להביא משקל מהארץ?

בנוסף... כמה עולה הציוד הנלווה?

תודה

פורסם

ציוד רכיבה זה לא עסק זול. לא בארץ ולא באוסטרליה.

אם אין לך כלום, עדיף באמת שתקנה שם.

צפה להוצאה של 4000-5000 ש"ח נוספים רק על ציוד רכיבה, זאת בהנחה כי אתה קונה ציוד חדש (תמיד מומלץ חדש...).

תגיד, יש לך בכלל נסיון על אופנועים שאתה מתכנן מסע כזה?

פורסם

אני רכשתי באוסטרליה DR 650 מודל 94 ,מצב מדהים ,חוץ מהניילונים לא היה חסר כלום והוא נסע בסביבות 5000 ק"מ .הוא שכב בהאנגר של חוואי אחד בפרברים של סידני. כלי מאוד אמין-סוס עבודה עשיתי עליו כמעט 20000 ק"מ בלי שום בעיה. הוא עלה 4200 דולר ונמכר במאתיים דולר יותר.

שתי נקודות חשובות לקחת בחשבון. עדיף לקנות ממקומי ולא ממטייל. אני ראיתי כמה כלים ממטיילים אולי אפשר להוציא אותם בזול אבל אין מצב שהם טופלו טוב. שווה לחפש טוב .יש עיתון מכירה של הכל פעם בשבוע (גם אופנועים). תקנה את הציוד אחרי שאתה קונה את האופנוע כי לרוב הוא מגיע אם ציוד מהמוכר(אני סתם זרקתי קסדה אחת וגם חזרתי לארץ עם שני תיקי אוכף).

דבר שני אני לא יודע לאן אתה מתכנן לנסוע אבל יש מצב שבכלל לא תכנס לשטח .... אם ככה יכול להיות ששווה להגשים פנטזיית כביש ולחצות את אוסטרליה על גבו של איזה TL1000R או משהו בסגנון.

תלוי גם לכמה זמן אתה נוסע יכול אם אתה מחפש נטו לרכב חודש או קצת יותר יכול להיות ששווה לך להשכיר אופנוע וככה להמנע מהקניה והמכירה שמוציאות את הנשמה לפעמים.

וואלה תעשה חיים. במדבר לפני שאתה יוצא לדרכים עזובות שווה לברר מתיי תיחזקו אותן בפעם האחרונה .זה סבב של שנתיים ולפעמים (מניסיון) הדרכים מגיעות למצב קטסטרופלי..

אם אתה רוצה פרטים נוספים אני אשמח לתת

עדיף לישון באוהל עם אופנוע ,מאשר בלי אופנוע באוהל:x

פורסם

אני חזרתי לפני שנה וחצי מאוסטרליה [בין אוגוסט 02 למרץ 03] חבר טוב שלי [גרנו ביחד כשעבדנו בסידני] טייל על KLE 500 באוסטרליה, עשה את ה-D הפוך [התחיל ממלבורן ונסע מערבה וצפונה]. האופנוע עלה לו 4600$, והוא כאמור, יצא ממלבורן, והוא ממש חרש את המדבר, לקח לו 3 חודשים להגיע מפורט אוגוסטה לקיירנס, אתה תבין כשתסתכל במפה. יצא לו הרבה פעמים להיתקע בלי דלק, אז תשים לב לזה כשאתה נכנס למדבר, אם אתה על הכביש [מ"ס 87] אז יש לך תחנת דלק בערך כל 250 ק"מ, אבל בשטח זה קצת [הרבה] שונה, והדלק יקר נורא במדבר [הפרש של חצי דולר ולפעמים קצת יותר מזה].

הוא סיים את הטיול בסידני, והיה לו נורא קשה למכור את האופנוע, רק אחרי חודשיים, הוא מכר את האופנוע ב-2200$ [יום לפני שהוא טס למזרח], וזאת למרות שהאופנוע היה במצב טוב מאוד [אני והוא ישבנו עליו שבוע ודינדשנו אותו]. והוא לא מכר אותו למטייל, אלא לסוחר אופנועים. כי הוא פשוט לא מצא אחד [ושתבין, זה היה בתקופת הקיץ, שמרובה בתרמילאים].

אני לא מספר לך את זה כדי לבאס אותך, אלא כדי שתדע לקראת מה אתה הולך.

טיפים, אני לא יכול לתת לך בקשר לטיול על אופנוע שם, כי אני טיילתי עם רכב, אני עשיתי את ה-D הגדול, ונסעתי גם לפרת', מערב אוסטרליה, כדי לראות את מירוץ הראלי העולמי [WRC]. אגב, אם יוצא לך להיות שם באיזור אוקטובר [17 לאוקטובר אם אני לא טועה], אל תחמיץ את מירוץ האופנועים [MOTOGP], חוויה לאופנוען, מדהים לראות 3 חניונים ענקיים מלאים, כשכל חניון מלא בערך ב-3000 אופנועים [ואני ממש לא מגזים, יש מצב שזה יותר מזה] וזה עוד לפני שדיברתי על המירוץ עצמו, הסאונד והריח של השמן השרוף באויר, מדהים. לא להחמיץ!! אנסה להעלות תמונות בקרוב.

קח בחשבון, על 1000$ אמריקאי ממוצע לחודש. זו המחייה לתרמילאי באוסטרליה.

אם תרצה טיפים, על איפה כדאי יותר לטייל, איפה לבזבז פחות [אוסטרליה יקרה בטירוף!!], אשתדל לענות לך עד כמה שאזכור, הזכרון עדיין טרי משם.

אתה הולך לעשות חיים, יש לך אולי מקום בשבילי בתרמיל :scatter:

אלון (:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

עזוב אותך משטויות,תפוס לך איזה בושמני שיזרוק לך על הראש בקבוק קולה ריק מזכוכית, ותראה איך יתגלגלו לך העיניינים שם.

אני מכיר 2 סרטים שנפל בקבוק קולה על הראש , וזה הוביל ליופי של הרפתקאה.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

מסכים לגבי הMOTOGP.

הייתי שם באוקטובר 2000 (כשקני רוברטס, אוליבייה ז'אק ורובי לוקאטלי לקחו אליפות).

סוף שבוע מטורף שהתחיל בחמישי בערב ונגמר בשלישי בבוקר.

הקמתי אוהל בCAMP SITE ליד המסלול שממנו ניתן לראות את רוב המסלול.

מסביבי התמקמו קבוצה של כ20-25 אוסטרלים מגניבים ש"אימצו" אותי לסופ"ש והאביסו אותי בבשר ובירה. בריאות...

מעבר לחוויה המטורפת של להיות בGP אוסטרליה ולראות ולחוש את כל האופנועים, יש את אווירת הפסטיבל שכולם שרויים בה. פשוט חוויה. מוסיקה עד השעות הקטנות של הלילה, כולם חוגגים ושיכורים. צריך להיות שם כדי להבין את עוצמת החוויה...

לגבי מכירת האופנוע, לי היה מזל ומכרתי אותו תוך שבוע במחיר כמעט זהה למה שקניתי.

חבר שטייל איתי כחודשיים מתוך השנה, נתקע עם הכלי כחודש (TT600) ובסוף מכר אותו לסוכנות בחצי מהמחיר שהוא קנה. גם כן בסביבות 2200$. עניין של מזל. אני אגב, מכרתי את האופנוע לאוסטרלי, לא למטייל...

פורסם

טוב שעכשיו אני יודע לקראת מה אני הולך ...

עדיין , אני חושב שעם קצת התמקחות ישראלית מצידי ומצד שותפי אנחנו נצליח להוריד את המחיר , במיוחד אם נמצא בחור שכמוכם בסוף התיאש ומכר לספק...

בכל מקרה אני מקווה שיהיה סבבה

ואני מבטיח לשלוח תמונות מהשטח...

פורסם
טוב שעכשיו אני יודע לקראת מה אני הולך ...

עדיין , אני חושב שעם קצת התמקחות ישראלית מצידי ומצד שותפי אנחנו נצליח להוריד את המחיר , במיוחד אם נמצא בחור שכמוכם בסוף התיאש ומכר לספק...

בכל מקרה אני מקווה שיהיה סבבה

ואני מבטיח לשלוח תמונות מהשטח...

בהצלחה איש!!

:-D

פורסם
אני חזרתי לפני שנה וחצי מאוסטרליה [בין אוגוסט 02 למרץ 03] חבר טוב שלי [גרנו ביחד כשעבדנו בסידני] טייל על KLE 500 באוסטרליה, עשה את ה-D הפוך [התחיל ממלבורן ונסע מערבה וצפונה]. האופנוע עלה לו 4600$, והוא כאמור, יצא ממלבורן, והוא ממש חרש את המדבר, לקח לו 3 חודשים להגיע מפורט אוגוסטה לקיירנס, אתה תבין כשתסתכל במפה. יצא לו הרבה פעמים להיתקע בלי דלק, אז תשים לב לזה כשאתה נכנס למדבר, אם אתה על הכביש [מ"ס 87] אז יש לך תחנת דלק בערך כל 250 ק"מ, אבל בשטח זה קצת [הרבה] שונה, והדלק יקר נורא במדבר [הפרש של חצי דולר ולפעמים קצת יותר מזה].

הוא סיים את הטיול בסידני, והיה לו נורא קשה למכור את האופנוע, רק אחרי חודשיים, הוא מכר את האופנוע ב-2200$ [יום לפני שהוא טס למזרח], וזאת למרות שהאופנוע היה במצב טוב מאוד [אני והוא ישבנו עליו שבוע ודינדשנו אותו]. והוא לא מכר אותו למטייל, אלא לסוחר אופנועים. כי הוא פשוט לא מצא אחד [ושתבין, זה היה בתקופת הקיץ, שמרובה בתרמילאים].

אני לא מספר לך את זה כדי לבאס אותך, אלא כדי שתדע לקראת מה אתה הולך.

טיפים, אני לא יכול לתת לך בקשר לטיול על אופנוע שם, כי אני טיילתי עם רכב, אני עשיתי את ה-D הגדול, ונסעתי גם לפרת', מערב אוסטרליה, כדי לראות את מירוץ הראלי העולמי [WRC]. אגב, אם יוצא לך להיות שם באיזור אוקטובר [17 לאוקטובר אם אני לא טועה], אל תחמיץ את מירוץ האופנועים [MOTOGP], חוויה לאופנוען, מדהים לראות 3 חניונים ענקיים מלאים, כשכל חניון מלא בערך ב-3000 אופנועים [ואני ממש לא מגזים, יש מצב שזה יותר מזה] וזה עוד לפני שדיברתי על המירוץ עצמו, הסאונד והריח של השמן השרוף באויר, מדהים. לא להחמיץ!! אנסה להעלות תמונות בקרוב.

קח בחשבון, על 1000$ אמריקאי ממוצע לחודש. זו המחייה לתרמילאי באוסטרליה.

אם תרצה טיפים, על איפה כדאי יותר לטייל, איפה לבזבז פחות [אוסטרליה יקרה בטירוף!!], אשתדל לענות לך עד כמה שאזכור, הזכרון עדיין טרי משם.

אתה הולך לעשות חיים, יש לך אולי מקום בשבילי בתרמיל :scatter:

אלון (:

1000 אמריקאי לחודש? ממוצע? הגזמת קצת לא?

עם התניידות חכמה, בלי פינוקים, אבל גם בלי התכלבות - אפשר להגיע גם ל400 אמריקאי. שלא לומר אוסטרלי. אל תכניס אותו ללחץ...

FUNGAS.

פורסם

עוד קצת ממישהו שעבר את זה...

לא יודע מה הניסיון שלך בשטח... אבל באוסטרליה, לא להכנס לשטח,

זה כמו לאכול שאוורמה של שמש בלי טחינה ושומן.

גם בלי ניסיון ברכיבת שטח... תוכל להסתדר לרוב.

אם תבחר לעלות לקייפ-יורק, שלא תעיז לעשות זאת לבד.

את פרייזר איילנד... אל תפספס ! (אם כי שם דרוש מעט ניסיון ברכיבת שטח

בכדי שיהיה קל ומהנה יותר)

אני רכשתי בשנת 96 DR600 בן 10.

לא זוכר מספרים מדוייקים אבל זה היה משהו בסביבות 2700$ אוסטרלי.

האופנוע היה, אם אני זוכר נכון, עם 10K ק"מ !!!

לא היו עליו כמעט הוצאות והוא הוכיח את עצמו כקנייה מעולה.

נמכר בסוף לאוסטרלי, במצב מעט פחות טוב, ועם פי 3 קילומטראג' ב-2500$.

אגב... הדולר האוסטרלי עומד כיום על 3.12, ולא 3.5 כפי שצויין.

ההבדל משמעותי

שים לב לרישוי הכלי. לכל מדינה יש את הרישוי שלה ויש כאלו שעדיפים

על השאר. נסה לתכנן איפה תסיים את הטיול, ואם יוצא לך... רכוש את

האופנוע במדינה בה אתה מתכוון לסיים את המסלול (מסלול מעגלי ?)

זה יתבטא במכירה קלה יותר ובפחות צורך להתגמש במחיר (מעבר הרישום

בין מדינה למדינה עולה כסף)

מה אתה צריך לחפש באופנוע....

נוחות מעל לכל.

מיכל דלק גדול. (יתרון ענק בשטח)

אמינות מוחלטת ומוכחת.

דו"ש.

המועמדים העיקריים... XR.. DR... דומינטור.

מכולם הייתי בוחר... כפי שבחרתי... ב-DR. נוח מאד, מיכל דלק שיכול

לסגור 400 ק"מ בין תדלוקים.

קח איתך ציוד רכיבה מהארץ, אם יש לך. המחירים שם לא זולים במיוחד.

הכן לעצמך בחוכמה כלים בסיסיים לתיקון.

אל תרכב אחרי שעות הערב מחוץ לערים. קנגרו אחד... ואתה בקלות יכול

למצוא את עצמך מלווה אותו השמיימה.

קח לעצמך פרק זמן להתרגל לנסיעה בצד ההפוך, ובכלל... ללמוד את תרבות הנהיגה (הנעימה) של האוסטרלים.

הצטרף, כאן בארץ, כחבר למ.מ.ס.י. תוכל לנצל את חברותם בארגוני הרכב

השונים באוסטרליה, ולקבל שפע של מפות, חינם, והדרכה על דרכים ומקומות

לביקור בנקודות השרות של אותם ארגונים (יש כמעט בכל עיירה)

אל תשחק עם המשטרה המקומית.

אל תרכב במקומות אסורים לרכיבה (יש כאלו בחלק מהפארקים)

אל תפספס את פרייזר איילנד (אמרתי כבר, אבל חשוב לומר פעמיים לפחות)

תן בגז. עשה חיים. השדון מקנא.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

פאן גז, אני ממש לא מגזים, כדי להחזיק מעמד חודש באוסטרליה ב-400$, אתה תצטרך לאכול פעם ב-3 ימים ולרכב על האדים של האלכוהול. חצית חצי עולם, לא תתקמצן על כל דבר.

אני חייתי על ממוצע של פחות מ-800$ בחודש, כי ראיתי שהכסף לא יספיק לי לניו זילנד, אז ויתרתי על הרבה דברים [קורס צלילה לדוגמא], והיו דברים שלא הייתי מוכן לוותר עליהם, כמו הצניחה החופשית או שלושת הימים בפרייזר איילנד [מדהים, אל תחמיץ את לייק מקנזי]. אני ישנתי לרוב באוהל ובאוטו, אבל כשלא הייתה ברירה, ישנו בבק פקרס [אכסניה]. למשל בקיירנס, אתה לא יכול שלא לצאת כל יום לשתות בירה וללכת לאיזה פינה [או לחילופין, לאכסנייה] עם איזה גרמניה שרק רוצה לראות את התחת השחור שלך. :grin:

יצא לי לדבר עם הרבה חברים שטיילו באותו זמן כמוני, בסוף הטיול, הגענו למסקנה של 1000$ אמריקאי בחודש [הייתה איזה נצנצנית אחת מרעננה שביזבזה 2000$ בחודש!!]. אבל אם אתה בא להינות ולא להתכלב על כל דבר קטן, הממוצע הוא 1000$. ותאמין לי שהאירופאים מוציאים הרבה יותר מאיתנו.

מלבד פרייזר איילנד, מקום נוסף שאני לא מסוגל לשכוח זה ארלי ביץ', עיירה קטנה בחוף המזרחי, כ-200 ק"מ דרומית לטאונסוויל, מהעיירה הזאת יוצאים קרוזים [שייט] לוויטסנדייס איילנד, המקום הכי מדהים שהייתי בו אי פעם, חופים בתולים על איים בתולים עוד יותר, חול לבן כמו קמח ואוקיינוס הכי כחול שראית בחיים שלך [החוף נקרא White Heaven Beach, שמצדיק את הפירוש שלו]. וזה עוד מבלי לדבר על הצלילות שאתה עושה בגרייט בראייר ריף [ריף אלמוגים בגודל של מדינת ישראל, אם לא יותר] במשך הקרוז הזה.

בנוסף לחברות במ.מ.ס.י שהמליץ קודמי, אם יש לך את האפשרות לעשות כרטיס סטודנט, עשה זאת [40 שקל באיסתא], דוגמא קטנה כמה זה חסך לי: כרטיס כניסה ל MOTOGP עלה לי 90$ במקום 160$ ל-3 הימים שם.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

A.C... לא החמצתי את פרייז'ר איילנד (שלושה ימים, טויוטה לנד-קרוזר, שלושה אנשים במקום תשעה), שתיתי בקיינס (ונדלקו על התחת שלי למרות שהוא לא שחור), הייתי במסלול בפיליפ-איילנד (אימוני טרום עונה של הסופרבייק (בחינם), צללתי, קפצתי, נהגתי, ישנתי באוטו, באכסניה, בדירה שכורה ואפילו -תתפלא - אכלתי כל יום.

החישוב שלי לא כולל את רכישת הרכב (3700 אוסטרלי לחלק לשלוש), או את עלות הטיסה. אני מדבר על הוצאת מחיה חודשית בתנועה על היבשת הדרומית (דלק, אוכל, בילויים, לינה).

FUNGAS.

אפשר לפוצץ אלפיה אמריקאית בחודש, ואפילו כדאי - אם היא בכיס. אבל לא חייבים אלפיה. ממש לא. בטח לא באוסטרליה - אחד המקומות האחרונים על הפלנטה הזו שרמת ההנאה אינה תלויה במידת ההוצאה.

• תוכן חדש...